Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strelicja wrote:
    cześć,
    dziewczyny w tym miesiącu przygotowywałam się na drożność po pozamacicznej z września.
    much czysty ale obecna bakteria e coli.
    ginekolog przepisał mi jeden antybiotyk po którym robiliśmy powtórny wymaz w którym nadal ta bakteria występuje....
    on twierdzi że możemy działać i z tą bakterią a antybiotyk da mi po zabiegu...
    tylko jakoś pali mi się czerwona lampka po co w takim razie był pierwszy antybiotyk skoro teraz nagle chce robić tą drożność z obecną bakterią ...
    prośba o informacje jak to u was było z drożnością?
    jestem juz umówiona na konsultacje do innego ginę w tej kwestii bo troszkę mnie to niepokoi...

A w czym Ci wyszła ta bakteria? W posiewie? W jakim mianie? I z czego posiew? Szyjka macicy?

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    Hej dziewczyny, nie wiem czy jestem w dobrym miejscu. Staramy sie z mezem 1,5 roku o pierwsze dziecko. Okazalo sie po zmianie kliniki, ze u mnie wyszla immunologia, a takze lekka czynnościowa adenomioza. W zwiazku z tym mialam 2 miesiace sztuczna menopauze. Zeszlam z niej przez zastrzyki z fsh na poczatku stycznia. Teraz jestem 5dpo i tak sie zastanawiam kiedy testowac😭 Wiem, ze jeszcze za wczesnie, ale tak mnie korci. Mialam dwa pecherzyki takie spore na dwoch jajnikach osobnych i jest nawet szansa, ze oba dojrzaly. Jak sobie radzicie z tym czekaniem? Ja tragicznie zawsze....😢

To się chyba nazywa zdolność tolerowania frustracji, też nie byłam nigdy w tym dobra 🫣. Ja jestem jakieś 6-7 dpo, ale brałam w tym cyklu Ovitrelle więc to mnie trzyma przy tym by nie testować, bo może wyjść fałszywie dodatni. W dodatku od piątku mam rozpierające bóle w podbrzuszu o niewielkim nasileniu - najpierw po lewej stronie (pęcherzyk był na prawym jajniku także hah), teraz środek. Staram się trzymać racjonalnego myślenia i nie aktywować trybu ciąży urojonej. Jadę na własnie zrobić biocenozę w Diagnostyce, powoli kompletuje badania pod drożność, IUI itd. Może po prostu mam jakiś stan zapalny, kto wie.

Jupiter lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

13cs

• snieżka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Śnieżko, ja co prawda nadal czekam na swój wynik biopsji, ale moim zdaniem masz niewielki stan zapalny - część lekarzy zleca antybiotyk już przy 2/1 lub 3/1, ale są też tacy, którzy w takiej sytuacji nie dają nic. A czy obraz podczas histeroskopii wskazywał na stan zapalny? Zastanawiam się czy taki niewielki stan jest widoczny.

nie wiem, na opisie z hissteroskopii mam tylko, że histeroskopia przebiegła bez powikłań :( Więc chyba nic nie było widać niepokojącego.

Jupiter, Pacynka lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Odebrałam wynik histo-patologiczny. Na szczęście oznaczyli mi CD-138.
    Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc w interpretacji? 🙏🙏Bo ja nic nie rozumiem, ale chyba nie jest najlepiej?

Rozpoznanie histopatologiczne:
    W materiale widoczne drobne fragmenty endometrium i miernie obrzękniętym podścielisku, z gruczołami jak w proliferacji.

W barwieniu immunohistochemicznym z CD-138 ujawniono łącznie 3 komórki plazmatyczne, w obrębie materiału o powierzchni przekroju wynoszącej ok. 3 mm2.
    CD 138 ([+])

Cysterko, a jak Twój wynik?

W przypadku lekkiego stanu zapalnego też przeważnie czytałam że dziewczyny brały antybiotyk no i co najważniejsze często to był ten "brakujący puzzelek" :) tak czy siak musi to ocenić lekarz i podjąć decyzję o wdrożeniu leczenia, w każdym razie z opisu nie wygląda to na coś groźniejszego :)

A u mnie chyba jest okej bo plazmocytów nie stwierdzili:
    "Fragmenty błony śluzowej trzonu macicy o gruczołach przeważająco słabo rozrośniętych, bez cech sekrecji. Cech atypii i utkania nowotworu nie stwierdzono.
    Ocena ilościowa plazmocytów przy użyciu p/ciała CD138: nie stwierdzono obecności plazmocytów"

snieżka, Morgo, Jupiter lubią tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️ANA ⏳
    🔜 powrót do stymulacji?
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mam pierwszą wizytę u dr Sydora (immunologa) i mam nadzieję, że spojrzy na mój przypadek całościowo, weźmie pod uwagę wysokie ANA i dobierze odpowiednie leki :)

cysterka95, PA, Olalexa, Jupiter, Pacynka lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, też miałam takie bóle po Ovitrelle, bywały nawet takie szarpnięcia. Nie muszę mówić co się w mojej głowie działo 🙄 ale skoro u każdej kobiety wygląda to inaczej, to kto wie... może to to ;) będziesz testować za parę dni czy planujesz od razu betę?

Morgo lubi tę wiadomość

👫 30 & 31
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)

▪️cd138 ok ✔️

▪️seminogram 01.'26:
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️ANA ⏳
    🔜 powrót do stymulacji?
  • Strelicja Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    A w czym Ci wyszła ta bakteria? W posiewie? W jakim mianie? I z czego posiew? Szyjka macicy?
    badanie z alabu, pisze ze posiew z drog mocz płciowych, wymaz bym pobierany z pochwy jako ilość koloni wskazane są +++

👱‍♀️30 & 33👦
    starania od 3.2025

maj 2025 💔 poronienie zatrzymane 8tydz,wywołanie tabletkami + łyżeczkowanie
    wrzesień 2025 💔 ciąża pozamaciczna - metotreksat

badania:
    👦- badanie nasienia ✅, morfologia ✅, witaminy ✅, HLAC C1C1
    👱‍♀️- Hashimoto, IO, endometrioza
    AMH 2,31 - 08.2025
    TSH 1,4-08.2025 -> 3.1 -11.2025 ...
    atpo 251 atg 215 ft3 3,26 ft4 1,18->11.2025
    wit d -45-08.2025
    progesteron 22dc 9,95
    ferrytyna 35-08.2025
    homocysteina 4,9 -11.2025
    prolaktyna 16,5 -11.2025
    MUCH:✅
    drożność 2.2026?
    KIR BX, HLA C2C2 -> wizyta u dr S. 2.2026
    V Leiden- brak
    MTHFR homo c1286
    PA1 hetero serpine2
    VR2 homoc3980a
    Białko C i S ✅
    crossmatch+allomlr ->?

euthyrox50,glucophage 750 XR
    suple: inozytol, pregna start, DHA,D3,q10,bcomplex,wiesiołek,maca,magnez
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    To się chyba nazywa zdolność tolerowania frustracji, też nie byłam nigdy w tym dobra 🫣. Ja jestem jakieś 6-7 dpo, ale brałam w tym cyklu Ovitrelle więc to mnie trzyma przy tym by nie testować, bo może wyjść fałszywie dodatni. W dodatku od piątku mam rozpierające bóle w podbrzuszu o niewielkim nasileniu - najpierw po lewej stronie (pęcherzyk był na prawym jajniku także hah), teraz środek. Staram się trzymać racjonalnego myślenia i nie aktywować trybu ciąży urojonej. Jadę na własnie zrobić biocenozę w Diagnostyce, powoli kompletuje badania pod drożność, IUI itd. Może po prostu mam jakiś stan zapalny, kto wie.

No ja tez w tym cyklu mialam ovitrelle na pekniecie. Raz zrobilam test z krwi 4dpo jak ovitrelle bylo(bez sensu) i wyszlo mi 21,4 z zastrzyku oczywiscie.

Ja teraz mialam owulacje po tym ovitrelle tak bolesna przez pierwsze 3h ze po schodach nie moglam wejsc i tak 2 czy 3 dni i po progesteronie straszne dolegliwosci zoladkowe(duphaston 30mg). Ja tez odchodzilam troche od zmyslow, ale chyba tak moze byc, bo jednak ovitrelle 'pompuje' jajniki i ogolnie wszystko jest tam przez to na 'wysokich obrotach'.

Zrobie sikańca w pt i w sobotę, a jak cos tam bedzie sie dzialo to w pon beta. A ty kiedy zatestujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 18:24

Morgo lubi tę wiadomość

ONA 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny układowej, jajowody drożne, AMH 8,8, cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.

ON 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta i rozszerzone badania w normie.

09.25 1 IUI ❌
    10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm...(PRZESTYMULOWANIE)

27.10 zmiana kliniki i zmiana lekarza

Adenomioza❌(5.11-30.12 Diphereline💉💉) ✅
    Homocysteina 9,60 ❌ ----> 5,37 ✅
    Cytologia✅
    MUCHa✅
    Zespół Antyfosfolipidowy✅
    Biopsja endometrium ✅
    Kariotypy✅ Bx i C1C1
    Kiry prawidłowe✅
    Imk❌
    Cytokiny❌
    Crossmatch 36,6% ❌
    Immunosupresja 25x 50mg EQUORAL

Aktualnie:
    Starania naturalne po wybudzeniu z menopauzy zastrzykami z FSH (8x62,5)
    -18mm(dominujący), 16mm, 14mm pęcherzyki
    Zestaw: acard 75mg, encorton 10mg, duphaston 3x10mg, intralipid co 2tyg, heparyna 0,6 od dodatniej bety. Testowanie 26-30.01.26 🙏🙏
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze z jednym tematem się wbiję - dziewczyny zainteresowane DFI, mówiłam że dam aktualizację czy coś się zmieniło po operacji no i tak:

DFI w lutym 2025: 15,06
    teraz: 6,96

Morgo, Jupiter, snieżka, Dudu13, Pacynka lubią tę wiadomość

👫 30 & 31

▪️cd138 ok ✔️

▪️seminogram 01.'26:
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️ANA ⏳
    🔜 powrót do stymulacji?
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Morgo, też miałam takie bóle po Ovitrelle, bywały nawet takie szarpnięcia. Nie muszę mówić co się w mojej głowie działo 🙄 ale skoro u każdej kobiety wygląda to inaczej, to kto wie... może to to ;) będziesz testować za parę dni czy planujesz od razu betę?

Hah, to dobrze że piszesz o tym!. Zresztą, miałam kiedyś pacjentkę, która miała takie bóle i wiecie co wyszło? Zapalenie pęcherza. No ale jak człowiek czegoś bardzo pragnie to chciałoby się zakląć rzeczywistość na swoją modłę.
    Będę testować za kilka dni, może sobota.

Strelicja - a jaka jest maksymalna skala? Właśnie 3+? Poza antybiotykami na E.coli działa też fluomizin (na receptę) oraz Hexatiab (bez recepty). Wiem, że to bywa trudne, ale pamiętaj że zawsze możesz powiedzieć lekarzowi że czułabyś się bezpieczniej gdybyście podjęli kolejną próbę leczenia przed badaniem.

Jupiter, cysterka95 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

13cs

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa, Morgo - też miałam w tym cyklu Ovitrelle i odczucia mam w jajnikach i macicy mimo że to już ponad tydzień po potwierdzonej owulce.

Cysterka dzięki za update ;) U Was to DFI było o tak akceptowalne, ale super że spadło! U mnie mąż będąc już pół roku na Pentohexalu i tym razem na 3 miesięcznej totalnie dowalonej suplementacji będzie robił kontrolne Dfi początkiem marca.

Śnieżko czekam na Twoj update po wizycie! Moja wizyta dopiero za miesiąc.

Widzę że ekipa od doktora S rośnie, Strelicja, Śnieżka, Pacynka. Chętnie usłyszę jak u Was przebiegała wizyta, jakie badania lekarz Wam zlecił, na co zwracał uwagę, zwłaszcza u dziewczyn z kirem Bx ale mała liczbą implantacyjnych, bo to podobno nie jest taki typowy case, chociaż to forum pokazuje cos innego xD

Co do histeroskopii - czasem cd138 jest ok a obraz macicy jest ze zmianami, jak u mnie a czasami na odwrót.

Morgo, cysterka95, snieżka, Britkaa, Pacynka lubią tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    ⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • Strelicja Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Strelicja - a jaka jest maksymalna skala? Właśnie 3+? Poza antybiotykami na E.coli działa też fluomizin (na receptę) oraz Hexatiab (bez recepty). Wiem, że to bywa trudne, ale pamiętaj że zawsze możesz powiedzieć lekarzowi że czułabyś się bezpieczniej gdybyście podjęli kolejną próbę leczenia przed badaniem.

Tak, skala jest do trzech +, taki mam zamiar skonfrontować tą kwestie, ale najpierw chciałam też tu dopytać jak to u was wyglądało czy takie drożności z bakterią u Was były praktykowane czy jednak większość dąży do czystego pola ...

👱‍♀️30 & 33👦
    starania od 3.2025

badania:
    AMH 2,31 - 08.2025
    wit d -45-08.2025
    progesteron 22dc 9,95
    ferrytyna 35-08.2025
    prolaktyna 16,5 -11.2025
    drożność 2.2026?
    V Leiden- brak
    MTHFR homo c1286
    PA1 hetero serpine2
    VR2 homoc3980a
    Białko C i S ✅
    crossmatch+allomlr ->?

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strelicja wrote:
    tylko jakoś pali mi się czerwona lampka po co w takim razie był pierwszy antybiotyk skoro teraz nagle chce robić tą drożność z obecną bakterią ...
    prośba o informacje jak to u was było z drożnością?
    jestem juz umówiona na konsultacje do innego ginę w tej kwestii bo troszkę mnie to niepokoi...
    A czy był robiony antybiogram przy tym wyniku ecoli?
    Żeby rozpoznać jaki antybiotyk powinienem być dobrany, nie wiem czy ktoś już tutaj na wątku doradzał Ci to.

U mnie do drożności musiały byc posiewy, wymazy i cytologia aktualne i wszystkie z poprawnymi wynikami. Nie zgodziłabym się sama z siebie gdyby coś wyszło. Mało tego, jeśli Ty to masz to partner możliwe że równiez. U mnie mąż robił posiew i wymaz i brał antybiotyki na ecoli.

Morgo, Strelicja lubią tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%-> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜przygotowanie do IUI:
    ⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
    konsultacja immuno ➖
    badania🩸 ➖
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sterlicja - u mnie można prywatnie zrobić posiew w labie Diagnostyki - pobiera położna. Myślę, że spoko opcja, jak np. wizyta u lekarza jest stosunkowo odległa terminem, a szkoda Ci czasu. No i wychodzi taniej zapłacić za same badanie niż wizyta u ginekologa + posiew, jeśli miałaby być specjalnie po to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 19:06

Jupiter lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:

13cs

• Strelicja Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    A czy był robiony antybiogram przy tym wyniku ecoli?
    Żeby rozpoznać jaki antybiotyk powinienem być dobrany, nie wiem czy ktoś już tutaj na wątku doradzał Ci to.

U mnie do drożności musiały byc posiewy, wymazy i cytologia aktualne i wszystkie z poprawnymi wynikami. Nie zgodziłabym się sama z siebie gdyby coś wyszło. Mało tego, jeśli Ty to masz to partner możliwe że równiez. U mnie mąż robił posiew i wymaz i brał antybiotyki na ecoli.
    antybiogramu nie było, zastosował macmiror i ponowne badanie celem sprawdzenia obecności bakterii...
    partner podczas badania nasienia robił sobie również posiew ale to było w lipcu i był czysty, teraz nie wiadomo... w sumie o tym tez gine mógłby wspomnieć... dziękuje.

👱‍♀️30 & 33👦
    starania od 3.2025

badania:
    AMH 2,31 - 08.2025
    wit d -45-08.2025
    progesteron 22dc 9,95
    ferrytyna 35-08.2025
    prolaktyna 16,5 -11.2025
    drożność 2.2026?
    V Leiden- brak
    MTHFR homo c1286
    PA1 hetero serpine2
    VR2 homoc3980a
    Białko C i S ✅
    crossmatch+allomlr ->?

• Strelicja Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Sterlicja - u mnie można prywatnie zrobić posiew w labie Diagnostyki - pobiera położna. Myślę, że spoko opcja, jak np. wizyta u lekarza jest stosunkowo odległa terminem, a szkoda Ci czasu. No i wychodzi taniej zapłacić za same badanie niż wizyta u ginekologa + posiew, jeśli miałaby być specjalnie po to.

w sumie jest to dobry trop, no ale kolejne badanie pewnie już po kolejnej wizycie z przepisanym kolejnym antybiotykiem...
    eh, najgorzej ze to jeden z polecanych gine w Rzeszowie, a człowiek i tak musi szukać i sam kontrolować jego decyzje.
    Dziękuję

👱‍♀️30 & 33👦
    starania od 3.2025

badania:
    AMH 2,31 - 08.2025
    wit d -45-08.2025
    progesteron 22dc 9,95
    ferrytyna 35-08.2025
    prolaktyna 16,5 -11.2025
    drożność 2.2026?
    V Leiden- brak
    MTHFR homo c1286
    PA1 hetero serpine2
    VR2 homoc3980a
    Białko C i S ✅
    crossmatch+allomlr ->?

• PA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strelicja wrote:
    Tak, skala jest do trzech +, taki mam zamiar skonfrontować tą kwestie, ale najpierw chciałam też tu dopytać jak to u was wyglądało czy takie drożności z bakterią u Was były praktykowane czy jednak większość dąży do czystego pola ...
    Ja miałam: Enterococcus faecalis i Escherichia coli oba wzrost słaby (+). Dostałam antybiotyk, a później nie miałam już kontrolnego badania przed drożnością.

Morgo lubi tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 cykl naturalny
    12/25 IUI
    01/26 cykl naturalny
    02/26 IUI?
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White, jak tam po wizycie? 🥰

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
  • White1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak umawiałyście się do doktora S? Jak odległe są terminy?

Ja byłam dzisiaj na wizycie, lekarz szczerze powiedział, że liczył, że uda się więcej zarodków. Przy kolejnej stymulacji powiedział, że nie zmniejszymy dawki, ale wydłużymy ją troszkę. Jajniki już prawie doszły do siebie, więc mamy zielone światło do transferu. Od dzisiaj biorę estrofem, pod koniec stycznia mam wizytę co dalej. Sprawozdanie od embriologów powinnam dostać niedługo. Szczerze liczyłam na trochę więcej analizy, ale może nie ma co tego wałkować. Transfer planowany w okolicach 9-10.02

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    ◽️12.25 antykoncepcja

01.26 IVF
    💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
    18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
    02.26 FET
    ⏳️🍍 Estrofem
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje znać, że jestem już po pierwszym zastrzyku 💉 w sumie nie bolało, aż się zdziwiłam, że prawie gładko poszło. Prawie bo mężu się zestresował i zapomniał, że licznik ma się pokazać do zera i wyciągnął xd ja spanikowana do niego że ma wkładać spowrotem i wstrzyknąć do końca 😅 więc było wkłucie dwa razy, mam nadzieję że niczego nie spieprzyliśmy 😅 finalnie wstrzyknelismy całą dawkę jaka miała być. Chyba będzie git 🙈

White1, Morgo, cysterka95, PA, Jupiter, Dudu13, Olalexa, karczoch321 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ