Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
White1 wrote:Dziewczyny jak umawiałyście się do doktora S? Jak odległe są terminy?
Ja byłam dzisiaj na wizycie, lekarz szczerze powiedział, że liczył, że uda się więcej zarodków. Przy kolejnej stymulacji powiedział, że nie zmniejszymy dawki, ale wydłużymy ją troszkę. Jajniki już prawie doszły do siebie, więc mamy zielone światło do transferu. Od dzisiaj biorę estrofem, pod koniec stycznia mam wizytę co dalej. Sprawozdanie od embriologów powinnam dostać niedługo. Szczerze liczyłam na trochę więcej analizy, ale może nie ma co tego wałkować. Transfer planowany w okolicach 9-10.02
Czyli będziesz mieć na cyklu sztucznym tak?
Obyś nie musiała przechodzić przez drugą stymulację, trzymam kciuki za transfer 😍👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉 -
Tak, ponieważ lekarz mówił, że po stymulacji i punkcji jajniki mogą nie zareagować na Lamettę i plan był taki, żeby próbować najpierw sztuczny, a potem naturalny, ale no, mamy tylko jedną.Pelasia30 wrote:Czyli będziesz mieć na cyklu sztucznym tak?
Obyś nie musiała przechodzić przez drugą stymulację, trzymam kciuki za transfer 😍
Trzymam kciuki za piękną hodowlę 🫧🤞😍 bardzo się ekscytuję waszymi stymulacjami @Pelasia @Karczoch, kibicuję też mocno @Aszin i @Claudii
Pamiętam też o reszcie, żeby nie było 😘
Pelasia30 lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
White, trzymam kciuki za transfer 🤞
jak dzwoniłam w grudniu, to powiedzieli mi, że terminy do dr S. są dopiero na kwiecień, ale słyszałam, że często pacjenci odwołują wizytę dzień przed. I dzisiaj zadzwoniłam znów i akurat zwolniło się miejsce na jutro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 20:22
White1, Jupiter lubią tę wiadomość
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
w Tarnowie umawiają w jeden dzień w miesiącu gdzie zapisują na kolejny miesiąc, w grudniu na styczeń, w styczniu na luty... ale dodzwonić się tego konkretnego dnia tam graniczy z cudem.White1 wrote:Dziewczyny jak umawiałyście się do doktora S? Jak odległe są terminy?
👱♀️30 & 33👦
starania od 3.2025
maj 2025 💔 poronienie zatrzymane 8tydz,wywołanie tabletkami + łyżeczkowanie
wrzesień 2025 💔 ciąża pozamaciczna - metotreksat
badania:
👦- badanie nasienia ✅, morfologia ✅, witaminy ✅, HLAC C1C1
👱♀️- Hashimoto, IO, endometrioza
AMH 2,31 - 08.2025
TSH 1,4-08.2025 -> 3.1 -11.2025 ...
atpo 251 atg 215 ft3 3,26 ft4 1,18->11.2025
wit d -45-08.2025
progesteron 22dc 9,95
ferrytyna 35-08.2025
homocysteina 4,9 -11.2025
prolaktyna 16,5 -11.2025
MUCH:✅
drożność 2.2026?
KIR BX, HLA C2C2 -> wizyta u dr S. 2.2026
V Leiden- brak
MTHFR homo c1286
PA1 hetero serpine2
VR2 homoc3980a
Białko C i S ✅
crossmatch+allomlr ->?
euthyrox50,glucophage 750 XR
suple: inozytol, pregna start, DHA,D3,q10,bcomplex,wiesiołek,maca,magnez -
White, zatem trzeba być myśli, że kolejny transfer nie będzie potrzebny 🥰
Tak się zastanawiam czy ma to jakieś duże znaczenie, czy naturalny lepszy od sztucznego 🤔 obstawiam, że u mnie też może być sztuczny bo swoje owu mam bardzo późno 🫣
A jak się czujesz ogólnie z tą myślą transferu i przygotowaniami do niego? 🙌Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 21:25
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉 -
Naturalny jest tańszą opcją i nie ma aż tylu leków, tylko progesteron na wsparcie własnego po owulacji. Sztuczny wymaga sporej ilości leków, co też kosztuje i nie kończy się to w dniu transferu, bo później trzeba je nadal brać i to w dużych dawkach, bo nic nie produkuje proga naturalnie.Pelasia30 wrote:White, zatem trzeba być myśli, że kolejny transfer nie będzie potrzebny 🥰
Tak się zastanawiam czy ma to jakieś duże znaczenie, czy naturalny lepszy od sztucznego 🤔 obstawiam, że u mnie też może być sztuczny bo swoje owu mam bardzo późno 🫣
A jak się czujesz ogólnie z tą myślą transferu i przygotowaniami do niego? 🙌
Jak się czuję? Nie wiem, to jest ogromny mix emocji, boję się cieszyć, z drugiej strony to takie odległe - "wizyta pod koniec stycznia, transfer w drugim tygodniu lutego" jakby to miało być za miesiąc a nie za tydzień. Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie na razie
Morgo, karczoch321 lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Strelicja wrote:w Tarnowie umawiają w jeden dzień w miesiącu gdzie zapisują na kolejny miesiąc, w grudniu na styczeń, w styczniu na luty... ale dodzwonić się tego konkretnego dnia tam graniczy z cudem.
Ja w sumie ani nie razu nie miałam problemu z dodzwonieniem się - co prawda trzeba wisieć na telefonie, wykonać ok. 150 telefonów między 7:30 a 8:00 (tydzień temu jak dzwoniłam to właśnie 151 telefon okazał się szczęśliwy), ale w końcu się udaje. Ale jest to jednak mocno uciążliwe...
Dziewczyny, chciałam się pochwalić! Byłam przed chwilą na wizycie, żeby sprawdzić, czy po histeroskopii jest wszystko dobrze i przy okazji zerknąć na pęcherzyki. Mam w końcu po raz pierwszy bardzo ładne endometrium - bez potrzeby brania estrogenu. Chyba ta histeroskopia zdziałała cuda, bo pierwszy raz nie miałam żadnych plamień już po okresie, endometrium jest trójlinijne, pęcherzyk z drożnej strony - nic tylko działać 🥳
Jeszcze tylko czekam na wyniki biopsji, w lutym mam już umówioną wizytę u doktora S, więc skonsultuję wyniki i w końcu może dostanę jakieś konkretne zalecenia. NIby nic wielkiego, ale poczułam wewnętrznie, że jednak coś ruszyło 😍
snieżka, cysterka95, Morgo, askowe, Olalexa lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
19 cs starań o pierwsze 👶🏻
3 cykle stymulacji za nami
cd138, cd56, cd16⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025) ✅
Ana1, ASA, APS, celiakia - wykluczone ✅
Subkliniczna niedoczynność tarczycy - pod kontrolą
KIR Bx (brak 3 z 4 KIRów implantacyjnych) ❌
Allo MLR 0% (brak kiedykolwiek ciąży)
Insulina po obciążeniu ❌
Lewy jajowód niedrożny ❌
Histeroskopia - wycięty polip ✅
Badanie nasienia, posiew, USG, hormony ✅ -
White, trzymam kciuki, żeby transfer okazał się szczęśliwy, wszystko jest na dobrej drodze 🤞🍀
White1 lubi tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
19 cs starań o pierwsze 👶🏻
3 cykle stymulacji za nami
cd138, cd56, cd16⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025) ✅
Ana1, ASA, APS, celiakia - wykluczone ✅
Subkliniczna niedoczynność tarczycy - pod kontrolą
KIR Bx (brak 3 z 4 KIRów implantacyjnych) ❌
Allo MLR 0% (brak kiedykolwiek ciąży)
Insulina po obciążeniu ❌
Lewy jajowód niedrożny ❌
Histeroskopia - wycięty polip ✅
Badanie nasienia, posiew, USG, hormony ✅ -
Prewencyjnie umówiłam się do dr Sydora, bo terminy są tak kosmiczne, że wolałam mieć jakiś zaklepany w razie w. Wzięłam najbliższy termin czyli na drugą połowę maja
snieżka, Morgo, karczoch321 lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
White1 wrote:Prewencyjnie umówiłam się do dr Sydora, bo terminy są tak kosmiczne, że wolałam mieć jakiś zaklepany w razie w. Wzięłam najbliższy termin czyli na drugą połowę maja
Jakbyś jednak potrzebowała pilnie terminu na już, to warto dzwonić we wtorki ok. 12-13 i w co drugi czwartek do Sports Medicum w Krakowie. Dr Sydor przyjmuje tam w środy i co drugi piątek i naprawdę często ludzie zwalniają terminy
Kontakt telefoniczny jest bardzo dobry, bo odbierają od razu
White1, Jupiter, Morgo lubią tę wiadomość
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
👦🏻33 lata
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Możesz też spróbować na marzec jak będą robić zapisy w lutym w Tarnowie.White1 wrote:Prewencyjnie umówiłam się do dr Sydora, bo terminy są tak kosmiczne, że wolałam mieć jakiś zaklepany w razie w. Wzięłam najbliższy termin czyli na drugą połowę maja
My dzwoniliśmy przez 40 minut non stop i udało mi się dorwać termin na luty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 10:47
Morgo lubi tę wiadomość
Ona:32
AMH: 1.4; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%-> 3%
MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
konsultacja immuno ➖
badania🩸 ➖ -
Mamy 6 prawidłowo zapłodnionych komórek i 6 rozwijających się zarodków 😭💚 Jeden trochę słabszy, a reszta bardzo ładna 🥹
Pacynka, White1, Jupiter, Morgo, Imazolka, karczoch321, PA, Dudu13, Pelasia30, snieżka, askowe, stokroteczka25, Choinka123, cysterka95, Olalexa lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
aszin wrote:Mamy 6 prawidłowo zapłodnionych komórek i 6 rozwijających się zarodków 😭💚 Jeden trochę słabszy, a reszta bardzo ładna 🥹
♥️♥️ Niech rosną zdrowo! Aż się łezka w oku kręci.
Dzięki dziewczyny za wczorajszy odzew co do odczuć po Ovitrelle i progesteronie - ja wolę jak mnie ktoś sprowadzi na ziemię jeśli chodzi o prorokowanie ciąży, to lepsze dla mojej psychiki. Dzisiaj koleżanka w pracy stwierdziła, że mi cycki urosły - made my day 😅🌷 takie komplementy zawsze w cenie.
Jupiter, karczoch321, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
13cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
White, tak słyszałam właśnie o tym, że przy sztucznym jest zdecydowanie większa ilość leków 🫣 trochę mnie to przeraża i ceny również. Sam prolutex jest bardzo drogi licząc w skali miesiąca.
Rozumiem, że teraz różne emocje przechodzisz, ale ten czas tak leci, że niedługo będziesz nam pisać o dwóch kreseczkach 😘
Aszin, przepiękna liczba! 🥹 Bardzo się cieszę 🙌 lada moment i będzie już jeden w Twoim brzuszku 😍
karczoch321 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉 -
aszin wrote:Mamy 6 prawidłowo zapłodnionych komórek i 6 rozwijających się zarodków 😭💚 Jeden trochę słabszy, a reszta bardzo ładna 🥹
Wow, Aszin, piękny wynik! 🥹 Niech rosną maluchy 💪🐥🐥🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗
🕰️ badanie kariotypów - czekamy na wynik
📆 18.01 - start stymulacji do ivf > 27.01 drugi podgląd > 29 lub 30.01 punkcja -
Pelasia30 wrote:Daje znać, że jestem już po pierwszym zastrzyku 💉 w sumie nie bolało, aż się zdziwiłam, że prawie gładko poszło. Prawie bo mężu się zestresował i zapomniał, że licznik ma się pokazać do zera i wyciągnął xd ja spanikowana do niego że ma wkładać spowrotem i wstrzyknąć do końca 😅 więc było wkłucie dwa razy, mam nadzieję że niczego nie spieprzyliśmy 😅 finalnie wstrzyknelismy całą dawkę jaka miała być. Chyba będzie git 🙈
Brawo 🌸
Nam z kolei przy pierwszej dawce trochę uciekło, ale mężowi trzęsły się ręce, ja panikowałam, więc nie było opcji żeby „dorzucić” odrobinę dawki.
Za to za drugim i trzecim razem już wkłucia wyszły elegancko.
Jak się czujesz po zastrzyku? U mnie ogólnie w porządku, czuję, że coś tam w podbrzuszu pracuje i bolą mnie pachwiny. Wczoraj miałam trochę zawirowania z humorkami i lekkie plamienie. Ale już w zasadzie ustało, a przy okazji czat mnie uspokoił, że to może być normalne przy tej dawce, bo jednak hormony mają mocny wyrzut 🙃
Morgo lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗
🕰️ badanie kariotypów - czekamy na wynik
📆 18.01 - start stymulacji do ivf > 27.01 drugi podgląd > 29 lub 30.01 punkcja -
Jestem po wizycie u dr S. i nie wiem co myśleć. Czuję się skołowana i czuję, że już nic nie wiem xd
Od ponad roku żyłam z przekonaniem, że mam w sobie tykającą bombę (twardzinę ograniczoną). A dr S. powiedział, że wg niego nie mam nic wspólnego z tą chorobą. Twierdzi, że twardzinowe przeciwciała mają inny typ święcenia.
A druga rzecz, to powiedział, że moje cd138 jest w normie. Ja mam łącznie 3 komórki plazmatyczne, a podobno normą jest do czterech..
I teraz nie wiem co myśleć, bo wiem, że dużo dziewczyn tutaj leczyła sie przy takim cd138, a usłyszałam od lekarza, że jest wszystko ok 🤔
No i nie dostałam też żadnych leków, co trochę mnie martwi, bo poprzednia immunolog powiedziała mi, że moje ANA mogły wpłynąć na poronienie. Dr S też tego nie wykluczył, ale powiedział, żeby najpierw zbadać inne rzeczy jeszcze. kir, cross match I coś jeszcze..
Niestety finansowo nie damy rady tego teraz opłacić i plan jest taki, że zapiszemy się do programu prokreacji i mam nadzieję, że tam chociaż część badań na zlecą. Zwłaszcza, że cross match kazał nam zrobić w szpitalu, w którym realizują też program.👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
👦🏻33 lata
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Cudownie wieści 🩷 jak się czujesz? Bierzesz proga?aszin wrote:Mamy 6 prawidłowo zapłodnionych komórek i 6 rozwijających się zarodków 😭💚 Jeden trochę słabszy, a reszta bardzo ładna 🥹
aszin lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
A możesz się skontaktować ze swoim lekarzem prowadzącym albo lekarzem co robił histero? Ja wynik cd138 omawiałam ze swoją ginką, możesz też poszukać kogoś na znanym lekarzu kto przeprowadza też histero żeby się wypowiedział. Myślę że dążyłabym do przeleczenia.snieżka wrote:I teraz nie wiem co myśleć, bo wiem, że dużo dziewczyn tutaj leczyła sie przy takim cd138, a usłyszałam od lekarza, że jest wszystko ok 🤔
Dr S też tego nie wykluczył, ale powiedział, żeby najpierw zbadać inne rzeczy jeszcze. kir, cross match I coś jeszcze.
Moim zdaniem to dobrze, że chce kontynuować diagnostykę, zeby nie wypisywać leków w ciemno jeśli nie jest pewny sytuacji. A cytokiny też kazał Ci zrobić? Cross i Allo w Uniwersyteckim? Ja masz wątpliwości to można się jeszcze spróbować zapisać na wizytę online do doktor Kołodziejczyk Pyrzyk żeby rzuciła okiem.Ona:32
AMH: 1.4; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%-> 3%
MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
konsultacja immuno ➖
badania🩸 ➖ -
Jupiter wrote:A możesz się skontaktować ze swoim lekarzem prowadzącym albo lekarzem co robił histero? Ja wynik cd138 omawiałam ze swoją ginką, możesz też poszukać kogoś na znanym lekarzu kto przeprowadza też histero żeby się wypowiedział. Myślę że dążyłabym do przeleczenia.
Moim zdaniem to dobrze, że chce kontynuować diagnostykę, zeby nie wypisywać leków w ciemno jeśli nie jest pewny sytuacji. A cytokiny też kazał Ci zrobić? Cross i Allo w Uniwersyteckim? Ja masz wątpliwości to można się jeszcze spróbować zapisać na wizytę online do doktor Kołodziejczyk Pyrzyk żeby rzuciła okiem.
11.02 idę do ginekologa, który zlecił mi histeroskopię. Ona też je wykonuje na pewno, bo miała mi robić, ale terminy były odległe w Krakowie i robiłam w innym mieście
Tak, w uniwersyteckim. Ja na pewno będę też dalej chodzić do mojej immunolog na NFZ. Uważam, że ona też jest dobra, ale chciałam zasięgnąć drugiej opinii, zwłaszcza, że dr S. prowadzi dużo kobiet z niepłodnością i po stratach
Jupiter lubi tę wiadomość
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
👦🏻33 lata
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc