Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
A nie chciał od Ciebie wyniku cd56? Jak w ogóle wrażenia? Długo trwa wizyta? Duże opóźnienia?snieżka wrote:11.02 idę do ginekologa, który zlecił mi histeroskopię. Ona też je wykonuje na pewno, bo miała mi robić, ale terminy były odległe w Krakowie i robiłam w innym mieście
Tak, w uniwersyteckim. Ja na pewno będę też dalej chodzić do mojej immunolog na NFZ. Uważam, że ona też jest dobra, ale chciałam zasięgnąć drugiej opinii, zwłaszcza, że dr S. prowadzi dużo kobiet z niepłodnością i po stratachOna:32
AMH: 1.4; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%-> 3%
MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
konsultacja immuno ➖
badania🩸 ➖ -
Tak, 2x300mg Utrogestan 🙂 a czuję się dobrze! Nie mogę narzekać.White1 wrote:Cudownie wieści 🩷 jak się czujesz? Bierzesz proga?
White, trzymam kciuki za ten Twój transferowy cykl 🍀
Śnieżka, ja niestety nie doradzę, bo immunologii jeszcze nie ruszałam… 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 17:17
snieżka, White1, karczoch321, Morgo lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Jupiter wrote:A nie chciał od Ciebie wyniku cd56? Jak w ogóle wrażenia? Długo trwa wizyta? Duże opóźnienia?
Nie, nic nie mówił o cd56. Wizyta trwała ok. 20 minut, opóźnienie 15 minut, ale byłam pierwsza.
Widać, że dużą wiedzę, ale sama nie wiem jakie mam ogólne wrażenie. Mieszane mam odczucia .. Na pewno jestem rozczarowana tym, że nie dostałam żadnych leków na wypadek ciąży. Na początku marca idę do swojej immunolog i ona wtedy ma mi zlecic lek jak jej pokażę zaświadczenie od okulisty, że mogę przyjmować ten lekWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 17:22
Jupiter lubi tę wiadomość
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Śnieżka może twoje odczucia są związane z czym się nastawiałaś? Jeśli myślałaś, że zleci antybiotyk przy 3/10 CD138 lub jasno wskaże jakie wyniki mogły wpłynąć na poronienie, to w pełni zrozumiałe, że masz mieszane uczucia, w końcu wizyta minęła się z twoimi oczekiwaniami. Z tego co czytałam, to pierwsze wizyty zazwyczaj są tylko po to, żeby zlecić listę badań, z którą trzeba przyjść na kolejną wizytę. Mam nadzieję, że uda Ci się załatwić coś z tego programu, bo mi niestety nie chcieli zrobić np. kariotypów przed ivf. Obawiam się, że jeśli chce się iść w immuno, to nie ma innej opcji niż wydać kilka tysięcy na wstępne badania, a potem na kolejne lub na wdrożenie odpowiedniego leczeniasnieżka wrote:Nie, nic nie mówił o cd56. Wizyta trwała ok. 20 minut, opóźnienie 15 minut, ale byłam pierwsza.
Widać, że dużą wiedzę, ale sama nie wiem jakie mam ogólne wrażenie. Mieszane mam odczucia
Jupiter, Morgo, snieżka lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
karczoch321 wrote:Brawo 🌸
Nam z kolei przy pierwszej dawce trochę uciekło, ale mężowi trzęsły się ręce, ja panikowałam, więc nie było opcji żeby „dorzucić” odrobinę dawki.
Za to za drugim i trzecim razem już wkłucia wyszły elegancko.
Jak się czujesz po zastrzyku? U mnie ogólnie w porządku, czuję, że coś tam w podbrzuszu pracuje i bolą mnie pachwiny. Wczoraj miałam trochę zawirowania z humorkami i lekkie plamienie. Ale już w zasadzie ustało, a przy okazji czat mnie uspokoił, że to może być normalne przy tej dawce, bo jednak hormony mają mocny wyrzut 🙃
Kurcze no jednak ten pierwszy raz jakiś taki stresujący jest, myślę że dzisiaj pójdzie już znacznie lepiej 😅
Ogólnie to jeszcze nic nie czuję bo jestem dopiero po jednym zastrzyku, ale spało mi się bardzo dobrze i teraz właśnie też się obudziłam z krótkiej drzemki 😆
Ale ogólnie funkcjonujesz w miarę okej? Wydeło już brzuszek czy jeszcze nie? 🤭👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉 -
Aszin piękny wynik 🙂
U mnie dziś 33dc byłam na badaniach beta ujemna ale prog 12. Nie bardzo wiem co i tym myśleć. Dawno tak mi się okres nie spóźniał...👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 cykl naturalny
12/25 IUI
01/26 cykl naturalny
02/26 IUI? -
Może miałaś późną owulkę jeśli prog jest taki wysoki? Albo jest opcja, że coś się zadziało co utrzymało wysokiego proga? Niestety myślę, że możesz jeszcze nawet i tydzień poczekać aż spadnie do zera, ale jeśli to przesunięta owulka, to jeszcze za wcześnie na testowanie 🥲PA wrote:Aszin piękny wynik 🙂
U mnie dziś 33dc byłam na badaniach beta ujemna ale prog 12. Nie bardzo wiem co i tym myśleć. Dawno tak mi się okres nie spóźniał...
PA, Morgo lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
White1 wrote:Może miałaś późną owulkę jeśli prog jest taki wysoki? Albo jest opcja, że coś się zadziało co utrzymało wysokiego proga? Niestety myślę, że możesz jeszcze nawet i tydzień poczekać aż spadnie do zera, ale jeśli to przesunięta owulka, to jeszcze za wcześnie na testowanie 🥲
Właśnie nie mam pojęcia co mogło się wydarzyć, bo ten cykl odpuściłam i nie kontrolowałam kiedy mam owulację. Chociaż śluz wydawał mi się płodny w okolicach nowego roku, później też taki dziwny był. Zostaje mi czekać do wtorku na wizytę u lekarza.👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
11/25 cykl naturalny
12/25 IUI
01/26 cykl naturalny
02/26 IUI? -
aszin wrote:Mamy 6 prawidłowo zapłodnionych komórek i 6 rozwijających się zarodków 😭💚 Jeden trochę słabszy, a reszta bardzo ładna 🥹
O kurczę ale urodzaj 😀 oby tak dalej! 🍀👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
▪️cd138 ok ✔️
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
🔜 powrót do stymulacji? -
My jutro mamy wizytę w tym całym programie prokreacji (wspaniała nazwa). Im bliżej tym mam mocno wątpiące odczucia, czy w ogóle warto tam iść, ale daje temu szansę. Dam znać.
Jupiter, snieżka, cysterka95, Dudu13 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
13cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
aszin wrote:Mamy 6 prawidłowo zapłodnionych komórek i 6 rozwijających się zarodków 😭💚 Jeden trochę słabszy, a reszta bardzo ładna 🥹
Wspaniala wiadomość 🥰 trzymam kciuki za wszystkie zarodki 🍀🤞👩❤️👨 33&34
🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia
👦 Walka o popraww nasienia
Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
Morfologia 0% ➡️ 2%
Fragmentacja 10%, test hba - 68%
🔜 drożność, a później IUI
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Że się tak wtrącę, byłam tydzień temu na 1 wizycie w tym programie i trafiłam na konkretna babeczkę z dużą wiedzą , przepisała mi i mojemu mężowi z 30 badań witamin, hormonów itp, jemu jeszcze badanie nasienia a mi drożność więc jak na 1 wizytę jestem miło zaskoczona więc na moim przypadku warto iść i mam nadzieję że też się miło zaskoczyszMorgo wrote:My jutro mamy wizytę w tym całym programie prokreacji (wspaniała nazwa). Im bliżej tym mam mocno wątpiące odczucia, czy w ogóle warto tam iść, ale daje temu szansę. Dam znać.
Jupiter, Dudu13 lubią tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
W toku: badanie hormonów i witamin
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
White1 wrote:Śnieżka może twoje odczucia są związane z czym się nastawiałaś? Jeśli myślałaś, że zleci antybiotyk przy 3/10 CD138 lub jasno wskaże jakie wyniki mogły wpłynąć na poronienie, to w pełni zrozumiałe, że masz mieszane uczucia, w końcu wizyta minęła się z twoimi oczekiwaniami. Z tego co czytałam, to pierwsze wizyty zazwyczaj są tylko po to, żeby zlecić listę badań, z którą trzeba przyjść na kolejną wizytę. Mam nadzieję, że uda Ci się załatwić coś z tego programu, bo mi niestety nie chcieli zrobić np. kariotypów przed ivf. Obawiam się, że jeśli chce się iść w immuno, to nie ma innej opcji niż wydać kilka tysięcy na wstępne badania, a potem na kolejne lub na wdrożenie odpowiedniego leczenia
Myślę, że tak właśnie jest. Faktycznie miałam inne oczekiwania
No i źle mi z tym, że różni lekarze inaczej interpretaują te same wyniki. Źle mi, bo nie wiem kto ma rację i to rodzi we mnie jeszcze więcej niepewności..
Z tymi badaniami na razie się wsztrymam, bo po prostu nie damy finansowo rady. Zastrzyki narzeczonego już kosztują majątek a do inseminacji w następnym cyklu też podchodzimy. Szkoda, że moja immunolog na NFZ nie zleciła mi tych badań
Chociaż nawet nie wiem czy w szpitalu Jana Pawła II robią takie 
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
👦🏻33 lata
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Jeszcze czuję dużą presję czasu co do zajścia w ciążę, bo mam umowę o pracę do końca sierpnia a potem moje miejsce pracy będzie zamknięte. 3 miesiące przed końcem umowy muszę być w ciąży, żeby nie zostać później bez środków do życia 😭
Nie chcę zmieniać pracy na inną teraz, bo już dużo razy zmieniałam i ostatecznie 3 miesiące temu wróciłam do miejsca z którego odeszłam na 2 miesiące...👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
👦🏻33 lata
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Kochana spokojnie - wdech i wydech.snieżka wrote:Jeszcze czuję dużą presję czasu co do zajścia w ciążę, bo mam umowę o pracę do końca sierpnia a potem moje miejsce pracy będzie zamknięte. 3 miesiące przed końcem umowy muszę być w ciąży, żeby nie zostać później bez środków do życia 😭
Nie chcę zmieniać pracy na inną teraz, bo już dużo razy zmieniałam i ostatecznie 3 miesiące temu wróciłam do miejsca z którego odeszłam na 2 miesiące...
co sobie możemy zrobić to presja, wiem po sobie. I wiem, że łatwo się mówi. Zawsze warto mieć w głowie plan B, co mogłabyś robić jak jednak się nie uda, żeby nie paraliżował Cię ten moment połowy roku… może skupienie się na rozwijaniu kompetencji albo rozeznanie w rynku, chociaż skoro niedawno zmieniałaś to pewnie go masz. Życzę Ci mimo wszystko żeby nadchodzące miesiące jednak okazały się szczęśliwe!
snieżka, Pelasia30 lubią tę wiadomość
Ona:32
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
konsultacja immuno ➖
badania🩸 ➖ -
Melduję nadejście małpy.
Jednak Ovitrelle nie pomogło, ale owulka była z tej strony gdzie miałam nie do końca drożny jajowód.
Ciałko żółte było po owulacji.
No nic, zaczynamy od nowa.
ZNOWU.Ona:32
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
konsultacja immuno ➖
badania🩸 ➖ -
Niestety znam Twój ból, jutro idę ostatni dzień do pracy. Jeśli szybko nie znajdę nowej to też zostanę bez środków do życia. Starań nie chcemy przerywać, bo już za długo to trwa.snieżka wrote:Jeszcze czuję dużą presję czasu co do zajścia w ciążę, bo mam umowę o pracę do końca sierpnia a potem moje miejsce pracy będzie zamknięte. 3 miesiące przed końcem umowy muszę być w ciąży, żeby nie zostać później bez środków do życia 😭
Nie chcę zmieniać pracy na inną teraz, bo już dużo razy zmieniałam i ostatecznie 3 miesiące temu wróciłam do miejsca z którego odeszłam na 2 miesiące...
Życzę Ci żebyś zaszła szybko w ciążę i nie musiała się martwić pracą i finansami 🫂
snieżka, Morgo lubią tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
11/25 cykl naturalny
12/25 IUI
01/26 cykl naturalny
02/26 IUI? -
Jednak moja immunolog miała chyba rację z tą twardziną. Dr S. nie spojrzał chyba dokladnie na jeden wynik, gdzie jest napisane, że poza świeceniem ziarnistym w ANA mam też te charakterystyczne dla twardziny centromerowe i jeszcze kilka innych😓
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 22:53
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
👦🏻33 lata
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Jupiter u mnie też biało, odstawiam proga i czekam na @ 😢🫂
Sniezko to faktycznie możesz być niezadowolona z wizyty. Nie lubię też takiego zdawkowego przeglądania badań. Tym bardziej, że się płaci tyle kasy za to
Ja mam teraz też zagwozdkę, bo zapisała mnie na histero na 18dc… pytałam czy na pewno tak, to powiedziała, że lepiej w drugiej fazie cyklu. Pierwszym razem miałam w pierwszej i wszystkie źródła mówią, że tak najlepiej. Chyba muszę po prostu zaufać, że wie co robi
snieżka, Jupiter lubią tę wiadomość
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 10.02 ponowna histeroskopia