Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również czekam, trzymam za ciebie kciuki 🤞snieżka wrote:Ciekawe, nigdy nie słyszałam o tym estradiolu. Ja ogólnie przed ciążą miałam dosyć niski poziom chociaż w granajcg normy. Endokrynolog powiedział, że może to być związane z moją niską wagą. Chociaż ostatnio trochę przytyłam. Ogólnie zauważyłam, że w ciąży wzrasta mi waga na początku.
Czekam teraz na betę, trzymajcie proszę kciuki 🤞
Ja jestem na cyklu sztucznym i biorę 3x1 Estrofem, badałam poziom estradiolu w dniu transferu i wynosił 120, ale nie mam pojęcia czy to w normie. Zazwyczaj estradiol przy pcos w normalnych warunkach jest dość wysoki, ale dziwi mnie "PCOS - typowa jest wysoka ferrytyna" bo ja mam wiecznie nisko, bez suplementacji poziom 24, po 2 miesiącach suplementacji skoczyło do 38 jeśli dobrze pamiętam, pewnie będę musiała sprawdzić zasoby niedługo
Morgo, snieżka, cysterka95 lubią tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
16.02 7dpt beta 37.7mIU/ml 💕
19.02 10dpt beta 146.2mIU/ml 🥹
🔜 21.02 12dpt -
White - tak na mój rozum to PCOS ma różne fenotypy i stopień zaawansowania choroby plus u danej pacjentki mogą współistnieć inne zaburzenia związane z żelazem także na pewno nie jest tak że 100% pacjentek tak ma
.
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
14cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Masz rację, PCOS to w końcu zespół zaburzeń i ma sporo odmian, szczerze to ja nawet nie wiem jaki ja mam typMorgo wrote:White - tak na mój rozum to PCOS ma różne fenotypy i stopień zaawansowania choroby plus u danej pacjentki mogą współistnieć inne zaburzenia związane z żelazem także na pewno nie jest tak że 100% pacjentek tak ma
.👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
16.02 7dpt beta 37.7mIU/ml 💕
19.02 10dpt beta 146.2mIU/ml 🥹
🔜 21.02 12dpt -
Dziewczyny trzymam kciuki za betki!!
Zaraz wchodzę do Endo więc zapytam o estradiol co ona myśli haha 🤪🤪🤪 akurat na czas przeczytałam Morgo twoje notatki 🙏🏻
Z żelazem to tutaj posypie głowę popiołem bo moja potencjalna endometrioza i wlewany feroplex litrami przez lata też koreluje 💀 zapytam też Endo czy i kiedy odstawiamy 😫 zostało mi z 1,5 opakowania a może możemy przejść na suplement a nie na leki żeby mniej toksycznościWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:14
Morgo lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.2024 histeroskopia, polip 🙋♀️
1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 204>📌biosteron
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S🆗 celiakia z genów 🆗
💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek,Acard, biosteron
🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx
02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️antygen HP i pasożyty
03.26⏩️📋 usg pod endo❓ -