Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ciekawe, nigdy nie słyszałam o tym estradiolu. Ja ogólnie przed ciążą miałam dosyć niski poziom chociaż w granajcg normy. Endokrynolog powiedział, że może to być związane z moją niską wagą. Chociaż ostatnio trochę przytyłam. Ogólnie zauważyłam, że w ciąży wzrasta mi waga na początku.

Czekam teraz na betę, trzymajcie proszę kciuki 🤞
    Ja również czekam, trzymam za ciebie kciuki 🤞

Ja jestem na cyklu sztucznym i biorę 3x1 Estrofem, badałam poziom estradiolu w dniu transferu i wynosił 120, ale nie mam pojęcia czy to w normie. Zazwyczaj estradiol przy pcos w normalnych warunkach jest dość wysoki, ale dziwi mnie "PCOS - typowa jest wysoka ferrytyna" bo ja mam wiecznie nisko, bez suplementacji poziom 24, po 2 miesiącach suplementacji skoczyło do 38 jeśli dobrze pamiętam, pewnie będę musiała sprawdzić zasoby niedługo

Morgo, snieżka, cysterka95 lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB

09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
    16.02 7dpt beta 37.7mIU/ml 💕
    19.02 10dpt beta 146.2mIU/ml 🥹
    🔜 21.02 12dpt
  • Morgo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White - tak na mój rozum to PCOS ma różne fenotypy i stopień zaawansowania choroby plus u danej pacjentki mogą współistnieć inne zaburzenia związane z żelazem także na pewno nie jest tak że 100% pacjentek tak ma :).

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple

14cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    White - tak na mój rozum to PCOS ma różne fenotypy i stopień zaawansowania choroby plus u danej pacjentki mogą współistnieć inne zaburzenia związane z żelazem także na pewno nie jest tak że 100% pacjentek tak ma :).
    Masz rację, PCOS to w końcu zespół zaburzeń i ma sporo odmian, szczerze to ja nawet nie wiem jaki ja mam typ

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB

09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
    16.02 7dpt beta 37.7mIU/ml 💕
    19.02 10dpt beta 146.2mIU/ml 🥹
    🔜 21.02 12dpt
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za betki!!
    Zaraz wchodzę do Endo więc zapytam o estradiol co ona myśli haha 🤪🤪🤪 akurat na czas przeczytałam Morgo twoje notatki 🙏🏻

Z żelazem to tutaj posypie głowę popiołem bo moja potencjalna endometrioza i wlewany feroplex litrami przez lata też koreluje 💀 zapytam też Endo czy i kiedy odstawiamy 😫 zostało mi z 1,5 opakowania a może możemy przejść na suplement a nie na leki żeby mniej toksyczności

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:14

Morgo lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.2024 histeroskopia, polip 🙋‍♀️
    1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺
    PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
    OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 204>📌biosteron
    LH/FSH ⬇️E2 🆗
    Homocysteina, D3,k.fol🆗
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S🆗 celiakia z genów 🆗
    💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek,Acard, biosteron

🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx

02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️antygen HP i pasożyty
    03.26⏩️📋 usg pod endo❓
‹‹ 269 270 271 272 273
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ