Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo trzymamy kciuki za dzisiejszą betę🤞

Belia, Morgo lubią tę wiadomość

👩 28 👨 30 🐶8
    Walczymy od drugiej połowy 2024✨
    Hormony w normie ✅
    AMH 2,07 ng/ml
    Niska Ferrytyna ⚠️
    Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem

Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
    Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%---> 3,8%-- 6%⚠️
    Brak żylaków powrózka nasiennego✅
    Hormony w normie ✅
    HBA 55,9%⚠️
    DFI 6%✅
    Posiew nasienia ---> maj 2026
    TenFertil ON💊
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, czekamy na piękny przyrost 💪💪

Ja mam za tydzień w poniedziałek to USG eksperckie pod endometriozę - stresuję się mega bo badanie drogie i że wyjdzie „kolejny kamyczek”
    Jestem 3/14💊 Odpoczywam ile mogę, myślę nad różnymi sprawami.
    No i wymyśliłam że taki pierwszy świadomy przymusowy cykl poza tym kołowrotkiem pozwala mi już teraz doświadczać tego co wokół a też mija. Jest piękny maj, pada deszcz, odcienie zieleni aż kipią a do mnie powoli wraca myśl że życie jest. I nadzieja też budzi się w sercu. Jest mi wiadomo smutno że jestem wyłączona w tym cyklu, ale bardzo bardzo potrzebowałam już odpocząć tylko nie dopuszczałam tego głosu do siebie 🥹

Choinka123, Jupiter, cysterka95, Belia, Morgo lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Morgo jak kreseczki są to musi być dobrze ♥️🍀

Claudii racja, może jednak warto było zaufać doktorkowi. Ale badania jak najbardziej można zrobić, bo może akurat coś wynajdziesz co wspomoże ☺️

Dudu ja nienawidzę metronidazolu, dojeżdża mnie zawsze na grubo 🥴

Ja miałam okres 8 dniowy, także 😂
    No i odebrałam dzisiaj wyniki biopsji, nie wyleczyłam zapalenia endo, mam taki sam wynik jak miałam, a w czwartek mam kwalifikacje do ivf ☹️

Marzycielko odzywaj się do nas czasami ♥️

Imazolko, na innym wątku zobaczyłam Twój opis wyniku biopsji i miałam identyczny w lipcu. Ja wtedy brałam przez 10 dni metronidazol 500mg i przez 3 dni clivandag dopochwowo. Od tamtej pory nie miałam kontrolnej biopsji 🙈
    Mój obecny lekarz z kliniki nie jest zwolennikiem częstego „grzebania” jak zapytałam o ponowną histero. Ale zamierzam zapytać jeszcze raz bo jak widzę to nie jest to takie łatwe do przeleczenia. Choć niby poniżej 5/10 to łagodne zapalenie 🙈

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mówiłam mojej gin, że nie dam sobie zrobił kolejnej biopsji. Dla mnie to było najgorsze doświadczenie ze wszystkich w tych całych staraniach, także zobaczę czy dalej mi przepisze antybiotyk, ale też nie będę już sprawdzała 😆

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Białka C i S ✅
    KIR 2DS2, 2DS4 obecne
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK ❌

⏳ kariotypy
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Morgo serdeczne gratulacje pierwszych pozytywnych testów!!

@Belia czekam na rozwój wydarzeń!
    @Gnom - zrobiłaś nam mega niespodziankę! Bardzo się cieszę dziewczyny!

@Imazolka a przecież Ty za pierwszym razem miałaś cd138 ujemne, to była sama biopsja bez histero?

Może inny zestaw antybiotyków tym razem albo leczenie stanu zapalnego Encortonem, wiem że dr Sydor i dr Strus takie ma teorie.

@Dudu - złapałam się ostatnio na tym samym. Jest piękny maj muszę to zauważyć i skorzystać z niego. A ja wygląda to USG dotyczące Endo? Musisz brać leki przeczyszczające przed? Masz jakieś podejrzenia tej endo?

Belia lubi tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    IUI ❌ 04.2026
    IUI ❌ 05.2026
    🔜 IUI 06.2026
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter, mam tylko podejrzenie z uwagi na obfite miesiączki, ale bez bólu. Nie wiem kiedy brałam ostatnio leki przeciwbólowe. Wiadomo, czuje dyskomfort dlatego że obfite. Gin w IR jest w trakcie szkolenia i zanegowała Endo w obszarach strategicznych ale zaleciła badanie u dr Bieli w Sonofem(WWA). Terminy były odległe też dwa razy przełożyłam i finalnie już chce to „odhaczyć”
    Nic nie wiem o przygotowaniu ale pewnie na pełnym pęcherzu i pustym i ok 40 min. Mam nadzieję, że jeszcze się dowiem co i jak :)

Btw. dziś się ważyłam, co robię rzadko, ale miałam ostatnio tego dietetyka. Nie będę pisać o kg bo wiem że to trigger ale powiem tak metfo i siłka - działają 💪

Jupiter lubi tę wiadomość

08.24 histeroskopia✅

B12, Ferrytyna 🔜🆙

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁

05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam usg pod kątem endometriozy to leki przeczyszczające dzień wcześniej niestety

Jupiter tak, miałam rok temu histero ze stanem zapalnym, ale w CD138 czysto. W tym roku miałam histero z obrazu czysto a wynik zapalenia endo, brałam antybiotyki 21 dni i teraz miałam powtórkę biopsji i wyszło to samo XD właśnie zobaczę co dr Jarosz na to

Starania od 09/23

MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Białka C i S ✅
    KIR 2DS2, 2DS4 obecne
    Podwyższone komórki NK ❌

⏳ kariotypy
  • PA Autorytet

Wysłany: 12 maja, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolko przykro mi, że to zapalenie nie chce dać się wyleczyć 🫂

Morgo trzymam kciuki za dzisiejsza betę

Nam w sobotę nad głowami przeleciał bocian. Oby to był dobry znak 🙂
    Dostałam rozpiskę stymulacji i zostaje czekać na okres. Powinien być najpóźniej w niedziele (chyba, że znowu postanowi się przestawić...)

Jupiter, Morgo, Dudu13 lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/26 IVF
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 12 maja, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Jupiter tak, miałam rok temu histero ze stanem zapalnym, ale w CD138 czysto. W tym roku miałam histero z obrazu czysto a wynik zapalenia endo, brałam antybiotyki 21 dni i teraz miałam powtórkę biopsji i wyszło to samo XD właśnie zobaczę co dr Jarosz na to
    To ciekawe jakie wyszłyby mi kwiatki gdybym ja zrobila teraz swoją…
    Jak moje IUI nie wyjdą to nie wiem czy nie będę naciskała doktorka na kontrolną histero po roku od poprzedniej..: chociaż Accofil wpływa też na obniżenie komórek NK, będę mieć też Encorton w większych dawkach więc to też na stany zapalne w macicy jak znalazł. Boję się że to cholerstwo wróci a ta postać taka jak my miałyśmy, że niby czysto w wyniku biopsji a macica zaczerwieniona to chyba największy szit jaki może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 15:55

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    IUI ❌ 04.2026
    IUI ❌ 05.2026
    🔜 IUI 06.2026
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 12 maja, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka - aż tak bolała ta biopsja? ja histero nie miałam ale już miałam myśli o tym po nieudanym transferze.

Dzisiejsza beta 51,9 także przyrost jest, progesteron 33. Dzisiaj rozmawiałam już z trzecim lekarzem z kliniki od tygodnia (ciągle ktoś na urlopie) i dwóch uważa się prog jest ok jak na cykl naturalny, a dzisiaj lekarka mówiła że ona by zwiększyła Cyclogest do 3 tabl bo "może spadnie". Jakie jest Wasze doświadczenie? Z tego co wiem że cykl sztuczny a naturalny to dwie różne bajki.
    We czwartek idę do kliniki na powtórkę🤞.

Jupiter, Kejti97, Choinka123, Belia, Claudii, cysterka95, White1, Dudu13, Imazolka, Pacynka, aszin, Loraa, Malineczka, stokroteczka25, ferrytynka25, Gnom, Pelasia30, PA lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta ujemna.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Kejti97 Nowa

Wysłany: 12 maja, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nieśmiało wychodzę zza krzaka, prześledziłem cały wątek i wiem, że to miejsce dla mnie. Od półtorej roku jestem na wątkach kreskowych, jednak dochodzę do wniosku, że nie jest to miejsce dla mnie 🥲
    Staramy się od września 2024, po 9 latach na antykoncepcji. Początkowo cykle bezowulacyjne, zapadające się pęcherzyki. Po roku przeszłam pod opiekę lekarki specjalizującej się w niepłodności, stwierdziła u mnie PCOS, które podejrzewałam od dłuższego czasu. Stymuluje mnie od tego czasu Lamettą 2x1 tbl od 3-9 dc, po potwierdzonej owu cyclogest ze względu na niskiego proga 7 dpo. Po drodze jeden biochem w lutym, po nim nic nie drgnęło. Dzisiaj mam 5 dc, zaczęłam stymulację Ovaleapem 50 j dziennie.
    Myślę intensywnie o immunologii, w piątek na wizycie podpytam lekarki co o tym sądzi. Dodatkowo u męża chyba powinnyśmy rozszerzyć badania nasienia - podstawowy seminogram dobry, 9% morfologii, ruch postępowy na granicy (30,66%), ale ilość bardzo dobra - 381 mln.
    Będzie mi bardzo miło móc udzielać się tu razem z Wami 🥹💕

Morgo, Choinka123, Belia, cysterka95, Pacynka, Jupiter lubią tę wiadomość

28👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏼29
    Starania od 09/2024

👸🏻PCOS
    🌸TSH 2,9 -> euthyrox 50 -> 1,2✅
    🌸Wysokie androgeny (Testosteron 65,52, SHBG 15, DHEASO4 381)
    🌸IO -> Metformax 500
    ✅AMH 07/2025 5,34 -> 04/2026 2,79
    ✅Drożność 12/2025
    ✅MUCH
    ✅Ferrytyna 88
    ✅Niedobory
    ✅Homocysteina 7,34

🫅🏼
    ✅morfologia 9% 09/2025
    ✅brak ŻPN
    ✅hormony

8x stymulacja Lametta, 1x Ovi
    🆕 stymulacja Ovaleap 300j

💔cb 02/2026
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 12 maja, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti - hej 🌷

Jeszcze podpytam dziewczyn, które mają doświadczenia ciążowe że tak powiem - miałyście bóle podbrzusza a la okresowe w tym wczesnym okresie?

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• Belia Autorytet

Wysłany: 12 maja, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo gratulacje !!! Super urosła 😍
    od razu odpowiem na Twoje pytanie odnośnie bólu okresowych. Ja mam od dwóch tygodniu prawie codziennie. W jeden dzień kilka h, w jedne dzień tylko chwilkę a w inny w ogóle. Kłucia okresowe, bóle pleców. Ból jajnika miałam na początku. Wiec chyba jednak normalne mimo że niepokojące.

Dziewczyny ja dziś na usg widziałam pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. 🥹 w przyszłym tygodniu będziemy szukać zarodka i serduszka. Niestety spadł mi progesteron- lekarka zaleciła ze względu na to, że miałam plamienia dwa dni temu wieczorem. Mam tylko 16,7 przy braniu 3x dziennie besinsu więc ustawiłam sobie teleporade na jutro i będę prosić może o Cyclogest jeszcze dodatkowo.

Claudii, cysterka95, White1, Morgo, Dudu13, Choinka123, Imazolka, Pacynka, aszin, Jupiter, Peachy, ferrytynka25, Iskiereczka00, Malineczka, Gnom, Pelasia30, PA, Piret lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24

08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    03.26 cb 💔
    KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
    28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
    12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
    20.05 (6+5) 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
    01.06 (8+4) 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

👩🏼‍💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ brak zespołu antyfosfolipidowego, brak trombofilii, owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
    👨🏽‍💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).

12.25 IUI ❌
    01-03.26 👨🏽‍💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
    🍀04.26 kwalifikacja IVF
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolko bardzo współczuję bólu podczas biopsji 🫂 W najgorszym wypadku może znieczulenie ogólne albo miejscowe?

Morgo bardzo ładny przyrost, oby kropeczek się rozwijał 🥰 Ciekawe czy lepszy zarodek, czy może cykl po punkcji czy inne leki, ale tego chyba się już nie dowiemy 🤷🏼‍♀️ Ja co prawda w ciąży nie byłam, ale czytałam bardzo dużo o bólach okresowych, raczej to klasyczny objaw ☺️

Belia cudnie 🥰

Kejti hej, zapraszamy w nasze skromne progi 🥰

Ja dziś wrzuciłam do koszyczka zespół antyfosfolipidowy, białko S i C oraz homocysteine. Czekam na okres (mam nadzieję, że jutro przyjdzie) i zrobię badania, a później umawiam się na wizytę. Doktor mi się kazał zgłosić tym razem 8/9 dc żeby owulacja nas nie zaskoczyła więc czuję po kościach dużo wizyt 🙄 A i tak nie mamy pewności czy do transferu dojdzie 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 17:04

Morgo, Kejti97 lubią tę wiadomość

30l. starania od: styczeń 25’

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, ładny przyrost 😍

Kejti, hej 👋🏻 trochę staraniowej historii już za Wami, oby ten wątek przyniósł szczęście 😊

Co do biopsji, dla mnie to też był koszmar 🫣 zdecydowanie jeden z najgorszych bóli (jak nie najgorszy) jakie czułam. Miałam histero bez znieczulenia i sama w sobie była znośna, porównywalna do badania drożności. Ale pobranie wycinka... o paaani

Kejti97 lubi tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 tylko hetero;
    ▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️przeleczenie helicobacter?
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️KIRy⏳
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec 👎🏻
    kwiecień - cb💔
    maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Co do biopsji, dla mnie to też był koszmar 🫣 zdecydowanie jeden z najgorszych bóli (jak nie najgorszy) jakie czułam. Miałam histero bez znieczulenia i sama w sobie była znośna, porównywalna do badania drożności. Ale pobranie wycinka... o paaani

To ja z kolei miałam najpierw drożność i to była lekka masakra, doktor nie mógł mi założyć cewnika bo cały czas wypadał i mi tam gmerał 😅 Histero sam mi zlecił już w ogólnym więc spoko. A później miałam samą biopsję, ale chyba najłagodniej ją zniosłam, trochę zabolało i tyle 😅 Za to ta moja koleżanka to miała ogólnie pierwszą histero bez znieczulenia i miała tak ogromny ból, że musieli przerwać w trakcie (też u doktorka) i dopiero robili kolejną w znieczuleniu ogólnym 😔

30l. starania od: styczeń 25’

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, hej, rozgość się ale nie na długo !! Pamiętaj, że jak tylko poczujesz się przytłoczona możesz nam wszystko napisać ale też czasem warto też odpuścić forum (autopsja) bo różne fale przychodzą 💆🏻‍♀️

Beila, ta historia mnie tak wzrusza że I CANT 🥹🥰
    Walczmy Kropek!

Morgo, co do bóli - dokładnie tak jak opisują dziewczyny, lekki okresowe skurcze, jajniki, sutki wrażliwe na wszystko z postępem. Trzymam mocno kciuki - jesteś zapisana na usg już? 🫶

Mnie biopsja bolała tak 5/10. Bardziej chyba stres przed, na 1h przed wzięłam 400 ibuprofenu tak just in case.

Kejti97 lubi tę wiadomość

08.24 histeroskopia✅

B12, Ferrytyna 🔜🆙

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁

05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę biedna 😐 pamiętam jak rozmawiałyśmy kiedyś o histero i upraszczając był podział na 2 obozy - sama histero spoko ale cewnik masakra vs cewnik bez problemu ale histero masakra 😆 najlepiej faktycznie w znieczuleniu, jak bym miała robić drugi raz to bym poprosiła

PS Claudii ładny nowy awatar 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 18:00

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 tylko hetero;
    ▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️przeleczenie helicobacter?
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️KIRy⏳
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec 👎🏻
    kwiecień - cb💔
    maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie drożność to też masakra, ale biopsja to mnie przeorała. Na fotelu mało nie zeszłam, a później wymioty i biegunka, cała blada byłam kosmos
    Histero miałam w znieczuleniu ogólnym i to jednak najlepsze rozwiązanie.

Morgo jaką histero, jesteś w ciąży kochana! ♥️

Belia wspaniałe wieści 🥹

Kejti czesc! Oby nie na długo! ✨

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od 09/23

MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Białka C i S ✅
    KIR 2DS2, 2DS4 obecne
    Podwyższone komórki NK ❌

⏳ kariotypy
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 12 maja, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Nam w sobotę nad głowami przeleciał bocian. Oby to był dobry znak 🙂
    Dostałam rozpiskę stymulacji i zostaje czekać na okres. Powinien być najpóźniej w niedziele (chyba, że znowu postanowi się przestawić...)

Mój lekarz podczas transferu powiedział że w Majówkę widział duuużo bocianów więc niech to będzie dobrym znakiem. Przy poprzednim transferze mówił że widział jednego. Także potrzebujecie zobaczyć więcej jak coś 😅. Trzymam kciuki, dawaj znać jak sprawy.

PA lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ