Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Morgo trzymamy kciuki za dzisiejszą betę🤞
Belia, Morgo lubią tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
Walczymy od drugiej połowy 2024✨
Hormony w normie ✅
AMH 2,07 ng/ml
Niska Ferrytyna ⚠️
Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem
✅
Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%---> 3,8%-- 6%⚠️
Brak żylaków powrózka nasiennego✅
Hormony w normie ✅
HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅
Posiew nasienia ---> maj 2026
TenFertil ON💊 -
Morgo, czekamy na piękny przyrost 💪💪
Ja mam za tydzień w poniedziałek to USG eksperckie pod endometriozę - stresuję się mega bo badanie drogie i że wyjdzie „kolejny kamyczek”
Jestem 3/14💊 Odpoczywam ile mogę, myślę nad różnymi sprawami.
No i wymyśliłam że taki pierwszy świadomy przymusowy cykl poza tym kołowrotkiem pozwala mi już teraz doświadczać tego co wokół a też mija. Jest piękny maj, pada deszcz, odcienie zieleni aż kipią a do mnie powoli wraca myśl że życie jest. I nadzieja też budzi się w sercu. Jest mi wiadomo smutno że jestem wyłączona w tym cyklu, ale bardzo bardzo potrzebowałam już odpocząć tylko nie dopuszczałam tego głosu do siebie 🥹
Choinka123, Jupiter, cysterka95, Belia, Morgo lubią tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
Imazolka wrote:Morgo jak kreseczki są to musi być dobrze ♥️🍀
Claudii racja, może jednak warto było zaufać doktorkowi. Ale badania jak najbardziej można zrobić, bo może akurat coś wynajdziesz co wspomoże ☺️
Dudu ja nienawidzę metronidazolu, dojeżdża mnie zawsze na grubo 🥴
Ja miałam okres 8 dniowy, także 😂
No i odebrałam dzisiaj wyniki biopsji, nie wyleczyłam zapalenia endo, mam taki sam wynik jak miałam, a w czwartek mam kwalifikacje do ivf ☹️
Marzycielko odzywaj się do nas czasami ♥️
Imazolko, na innym wątku zobaczyłam Twój opis wyniku biopsji i miałam identyczny w lipcu. Ja wtedy brałam przez 10 dni metronidazol 500mg i przez 3 dni clivandag dopochwowo. Od tamtej pory nie miałam kontrolnej biopsji 🙈
Mój obecny lekarz z kliniki nie jest zwolennikiem częstego „grzebania” jak zapytałam o ponowną histero. Ale zamierzam zapytać jeszcze raz bo jak widzę to nie jest to takie łatwe do przeleczenia. Choć niby poniżej 5/10 to łagodne zapalenie 🙈👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔 -
Ja już mówiłam mojej gin, że nie dam sobie zrobił kolejnej biopsji. Dla mnie to było najgorsze doświadczenie ze wszystkich w tych całych staraniach, także zobaczę czy dalej mi przepisze antybiotyk, ale też nie będę już sprawdzała 😆Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK ❌
⏳ kariotypy -
@Morgo serdeczne gratulacje pierwszych pozytywnych testów!!
@Belia czekam na rozwój wydarzeń!
@Gnom - zrobiłaś nam mega niespodziankę! Bardzo się cieszę dziewczyny!
@Imazolka a przecież Ty za pierwszym razem miałaś cd138 ujemne, to była sama biopsja bez histero?
Może inny zestaw antybiotyków tym razem albo leczenie stanu zapalnego Encortonem, wiem że dr Sydor i dr Strus takie ma teorie.
@Dudu - złapałam się ostatnio na tym samym. Jest piękny maj muszę to zauważyć i skorzystać z niego. A ja wygląda to USG dotyczące Endo? Musisz brać leki przeczyszczające przed? Masz jakieś podejrzenia tej endo?
Belia lubi tę wiadomość
Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
IUI ❌ 04.2026
IUI ❌ 05.2026
🔜 IUI 06.2026 -
Jupiter, mam tylko podejrzenie z uwagi na obfite miesiączki, ale bez bólu. Nie wiem kiedy brałam ostatnio leki przeciwbólowe. Wiadomo, czuje dyskomfort dlatego że obfite. Gin w IR jest w trakcie szkolenia i zanegowała Endo w obszarach strategicznych ale zaleciła badanie u dr Bieli w Sonofem(WWA). Terminy były odległe też dwa razy przełożyłam i finalnie już chce to „odhaczyć”
Nic nie wiem o przygotowaniu ale pewnie na pełnym pęcherzu i pustym i ok 40 min. Mam nadzieję, że jeszcze się dowiem co i jak
Btw. dziś się ważyłam, co robię rzadko, ale miałam ostatnio tego dietetyka. Nie będę pisać o kg bo wiem że to trigger ale powiem tak metfo i siłka - działają 💪
Jupiter lubi tę wiadomość
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
Ja miałam usg pod kątem endometriozy to leki przeczyszczające dzień wcześniej niestety
Jupiter tak, miałam rok temu histero ze stanem zapalnym, ale w CD138 czysto. W tym roku miałam histero z obrazu czysto a wynik zapalenia endo, brałam antybiotyki 21 dni i teraz miałam powtórkę biopsji i wyszło to samo
właśnie zobaczę co dr Jarosz na to
Starania od 09/23
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Podwyższone komórki NK ❌
⏳ kariotypy -
Imazolko przykro mi, że to zapalenie nie chce dać się wyleczyć 🫂
Morgo trzymam kciuki za dzisiejsza betę
Nam w sobotę nad głowami przeleciał bocian. Oby to był dobry znak 🙂
Dostałam rozpiskę stymulacji i zostaje czekać na okres. Powinien być najpóźniej w niedziele (chyba, że znowu postanowi się przestawić...)
Jupiter, Morgo, Dudu13 lubią tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
Jajowody ✅️
Cd138 ✅️
Kariotypy✅️
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
04/2025 klinika
4 cyke stymulowane
3 IUI
Acard, clexane
05/26 IVF -
To ciekawe jakie wyszłyby mi kwiatki gdybym ja zrobila teraz swoją…Imazolka wrote:Jupiter tak, miałam rok temu histero ze stanem zapalnym, ale w CD138 czysto. W tym roku miałam histero z obrazu czysto a wynik zapalenia endo, brałam antybiotyki 21 dni i teraz miałam powtórkę biopsji i wyszło to samo
właśnie zobaczę co dr Jarosz na to
Jak moje IUI nie wyjdą to nie wiem czy nie będę naciskała doktorka na kontrolną histero po roku od poprzedniej..: chociaż Accofil wpływa też na obniżenie komórek NK, będę mieć też Encorton w większych dawkach więc to też na stany zapalne w macicy jak znalazł. Boję się że to cholerstwo wróci a ta postać taka jak my miałyśmy, że niby czysto w wyniku biopsji a macica zaczerwieniona to chyba największy szit jaki może być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 15:55
Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
IUI ❌ 04.2026
IUI ❌ 05.2026
🔜 IUI 06.2026 -
Imazolka - aż tak bolała ta biopsja? ja histero nie miałam ale już miałam myśli o tym po nieudanym transferze.
Dzisiejsza beta 51,9 także przyrost jest, progesteron 33. Dzisiaj rozmawiałam już z trzecim lekarzem z kliniki od tygodnia (ciągle ktoś na urlopie) i dwóch uważa się prog jest ok jak na cykl naturalny, a dzisiaj lekarka mówiła że ona by zwiększyła Cyclogest do 3 tabl bo "może spadnie". Jakie jest Wasze doświadczenie? Z tego co wiem że cykl sztuczny a naturalny to dwie różne bajki.
We czwartek idę do kliniki na powtórkę🤞.
Jupiter, Kejti97, Choinka123, Belia, Claudii, cysterka95, White1, Dudu13, Imazolka, Pacynka, aszin, Loraa, Malineczka, stokroteczka25, ferrytynka25, Gnom, Pelasia30, PA lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta ujemna.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Hej dziewczyny, nieśmiało wychodzę zza krzaka, prześledziłem cały wątek i wiem, że to miejsce dla mnie. Od półtorej roku jestem na wątkach kreskowych, jednak dochodzę do wniosku, że nie jest to miejsce dla mnie 🥲
Staramy się od września 2024, po 9 latach na antykoncepcji. Początkowo cykle bezowulacyjne, zapadające się pęcherzyki. Po roku przeszłam pod opiekę lekarki specjalizującej się w niepłodności, stwierdziła u mnie PCOS, które podejrzewałam od dłuższego czasu. Stymuluje mnie od tego czasu Lamettą 2x1 tbl od 3-9 dc, po potwierdzonej owu cyclogest ze względu na niskiego proga 7 dpo. Po drodze jeden biochem w lutym, po nim nic nie drgnęło. Dzisiaj mam 5 dc, zaczęłam stymulację Ovaleapem 50 j dziennie.
Myślę intensywnie o immunologii, w piątek na wizycie podpytam lekarki co o tym sądzi. Dodatkowo u męża chyba powinnyśmy rozszerzyć badania nasienia - podstawowy seminogram dobry, 9% morfologii, ruch postępowy na granicy (30,66%), ale ilość bardzo dobra - 381 mln.
Będzie mi bardzo miło móc udzielać się tu razem z Wami 🥹💕
Morgo, Choinka123, Belia, cysterka95, Pacynka, Jupiter lubią tę wiadomość
28👩🏻❤️💋👨🏼29
Starania od 09/2024
👸🏻PCOS
🌸TSH 2,9 -> euthyrox 50 -> 1,2✅
🌸Wysokie androgeny (Testosteron 65,52, SHBG 15, DHEASO4 381)
🌸IO -> Metformax 500
✅AMH 07/2025 5,34 -> 04/2026 2,79
✅Drożność 12/2025
✅MUCH
✅Ferrytyna 88
✅Niedobory
✅Homocysteina 7,34
🫅🏼
✅morfologia 9% 09/2025
✅brak ŻPN
✅hormony
8x stymulacja Lametta, 1x Ovi
🆕 stymulacja Ovaleap 300j
💔cb 02/2026 -
Kejti - hej 🌷
Jeszcze podpytam dziewczyn, które mają doświadczenia ciążowe że tak powiem - miałyście bóle podbrzusza a la okresowe w tym wczesnym okresie?👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo gratulacje !!! Super urosła 😍
od razu odpowiem na Twoje pytanie odnośnie bólu okresowych. Ja mam od dwóch tygodniu prawie codziennie. W jeden dzień kilka h, w jedne dzień tylko chwilkę a w inny w ogóle. Kłucia okresowe, bóle pleców. Ból jajnika miałam na początku. Wiec chyba jednak normalne mimo że niepokojące.
Dziewczyny ja dziś na usg widziałam pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. 🥹 w przyszłym tygodniu będziemy szukać zarodka i serduszka. Niestety spadł mi progesteron- lekarka zaleciła ze względu na to, że miałam plamienia dwa dni temu wieczorem. Mam tylko 16,7 przy braniu 3x dziennie besinsu więc ustawiłam sobie teleporade na jutro i będę prosić może o Cyclogest jeszcze dodatkowo.
Claudii, cysterka95, White1, Morgo, Dudu13, Choinka123, Imazolka, Pacynka, aszin, Jupiter, Peachy, ferrytynka25, Iskiereczka00, Malineczka, Gnom, Pelasia30, PA, Piret lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
03.26 cb 💔
KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
20.05 (6+5) 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
01.06 (8+4) 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
👩🏼💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ brak zespołu antyfosfolipidowego, brak trombofilii, owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
👨🏽💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).
12.25 IUI ❌
01-03.26 👨🏽💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
🍀04.26 kwalifikacja IVF -
Imazolko bardzo współczuję bólu podczas biopsji 🫂 W najgorszym wypadku może znieczulenie ogólne albo miejscowe?
Morgo bardzo ładny przyrost, oby kropeczek się rozwijał 🥰 Ciekawe czy lepszy zarodek, czy może cykl po punkcji czy inne leki, ale tego chyba się już nie dowiemy 🤷🏼♀️ Ja co prawda w ciąży nie byłam, ale czytałam bardzo dużo o bólach okresowych, raczej to klasyczny objaw ☺️
Belia cudnie 🥰
Kejti hej, zapraszamy w nasze skromne progi 🥰
Ja dziś wrzuciłam do koszyczka zespół antyfosfolipidowy, białko S i C oraz homocysteine. Czekam na okres (mam nadzieję, że jutro przyjdzie) i zrobię badania, a później umawiam się na wizytę. Doktor mi się kazał zgłosić tym razem 8/9 dc żeby owulacja nas nie zaskoczyła więc czuję po kościach dużo wizyt 🙄 A i tak nie mamy pewności czy do transferu dojdzie 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 17:04
Morgo, Kejti97 lubią tę wiadomość
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0 -
Morgo, ładny przyrost 😍
Kejti, hej 👋🏻 trochę staraniowej historii już za Wami, oby ten wątek przyniósł szczęście 😊
Co do biopsji, dla mnie to też był koszmar 🫣 zdecydowanie jeden z najgorszych bóli (jak nie najgorszy) jakie czułam. Miałam histero bez znieczulenia i sama w sobie była znośna, porównywalna do badania drożności. Ale pobranie wycinka... o paaani
Kejti97 lubi tę wiadomość
👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 tylko hetero;
▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
▪️KIRy⏳
▪️powrót do stymulacji:
marzec 👎🏻
kwiecień - cb💔
maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳ -
cysterka95 wrote:Co do biopsji, dla mnie to też był koszmar 🫣 zdecydowanie jeden z najgorszych bóli (jak nie najgorszy) jakie czułam. Miałam histero bez znieczulenia i sama w sobie była znośna, porównywalna do badania drożności. Ale pobranie wycinka... o paaani
To ja z kolei miałam najpierw drożność i to była lekka masakra, doktor nie mógł mi założyć cewnika bo cały czas wypadał i mi tam gmerał 😅 Histero sam mi zlecił już w ogólnym więc spoko. A później miałam samą biopsję, ale chyba najłagodniej ją zniosłam, trochę zabolało i tyle 😅 Za to ta moja koleżanka to miała ogólnie pierwszą histero bez znieczulenia i miała tak ogromny ból, że musieli przerwać w trakcie (też u doktorka) i dopiero robili kolejną w znieczuleniu ogólnym 😔
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0 -
Kejti, hej, rozgość się ale nie na długo !! Pamiętaj, że jak tylko poczujesz się przytłoczona możesz nam wszystko napisać ale też czasem warto też odpuścić forum (autopsja) bo różne fale przychodzą 💆🏻♀️
Beila, ta historia mnie tak wzrusza że I CANT 🥹🥰
Walczmy Kropek!
Morgo, co do bóli - dokładnie tak jak opisują dziewczyny, lekki okresowe skurcze, jajniki, sutki wrażliwe na wszystko z postępem. Trzymam mocno kciuki - jesteś zapisana na usg już? 🫶
Mnie biopsja bolała tak 5/10. Bardziej chyba stres przed, na 1h przed wzięłam 400 ibuprofenu tak just in case.
Kejti97 lubi tę wiadomość
08.24 histeroskopia✅
B12, Ferrytyna 🔜🆙
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
Kurczę biedna 😐 pamiętam jak rozmawiałyśmy kiedyś o histero i upraszczając był podział na 2 obozy - sama histero spoko ale cewnik masakra vs cewnik bez problemu ale histero masakra 😆 najlepiej faktycznie w znieczuleniu, jak bym miała robić drugi raz to bym poprosiła
PS Claudii ładny nowy awatar 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 18:00
👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 tylko hetero;
▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
▪️KIRy⏳
▪️powrót do stymulacji:
marzec 👎🏻
kwiecień - cb💔
maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳ -
U mnie drożność to też masakra, ale biopsja to mnie przeorała. Na fotelu mało nie zeszłam, a później wymioty i biegunka, cała blada byłam kosmos
Histero miałam w znieczuleniu ogólnym i to jednak najlepsze rozwiązanie.
Morgo jaką histero, jesteś w ciąży kochana! ♥️
Belia wspaniałe wieści 🥹
Kejti czesc! Oby nie na długo! ✨
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 09/23
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Białka C i S ✅
KIR 2DS2, 2DS4 obecne
Podwyższone komórki NK ❌
⏳ kariotypy -
PA wrote:Nam w sobotę nad głowami przeleciał bocian. Oby to był dobry znak 🙂
Dostałam rozpiskę stymulacji i zostaje czekać na okres. Powinien być najpóźniej w niedziele (chyba, że znowu postanowi się przestawić...)
Mój lekarz podczas transferu powiedział że w Majówkę widział duuużo bocianów więc niech to będzie dobrym znakiem. Przy poprzednim transferze mówił że widział jednego. Także potrzebujecie zobaczyć więcej jak coś 😅. Trzymam kciuki, dawaj znać jak sprawy.
PA lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu