Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Malineczko, co u ciebie? Mieliście już wizytę w IR?👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
Chochlik12 wrote:Dziekuje Aga 🫶🏻 widzę, ze od ciebie można łapać wiruski ciążowe? 😍
Narazie tak bardzo bardzo niesmialo 🤭 poki co jestem jeszcze na etapie stresu zeby bylo wszystko ok 🍀🍀
Iskiereczka00, Chochlik12, Belia, Morgo, snieżka, PA lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins, dostinex, symformin, euthyrox
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀 -
cysterka95 wrote:Chochlik! Miło cię widzieć 🤍 popieram, że czas do sierpnia szybko zleci
a ciężką głowę i awersję do forum dobrze tu rozumiemy. Nie ma chyba jednego określonego sposobu korzystania z forum (albo o nim nie wiem 😂), a tym bardziej brzydkiego! Trzymam kciuki za firmę i za psychologa 🤞🏻
Niech będzie 🙈🥹
A co tam u Ciebie słychać cysterko?
Czeka Cię niedługo stymulacja?2,5 roku starań – wciąż czekamy na nasze dwie kreski 🤍
🙋🏻♀️ Endometrioza | Adenomioza | PCOS | Zaburzenia gospodarki cukrowej
🙎🏼♂️ Bardzo obniżone parametry nasienia, HBA 30%, OAT
🔜 In vitro 🧬
✅ Kwiecień: Kwalifikacja i wymazy
⏳ Czerwiec/Lipiec: Stymulacja
⏳ Sierpień: Transfer 🤞🏻
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Aga_92 wrote:Narazie tak bardzo bardzo niesmialo 🤭 poki co jestem jeszcze na etapie stresu zeby bylo wszystko ok 🍀🍀
Trzymam kciuki, by było dobrze 🫶🏻
A to naturals Wam się przytrafił? 😁
Aga_92 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań – wciąż czekamy na nasze dwie kreski 🤍
🔜 In vitro 🧬
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
@chochlik12 oh jak Cię rozumiem, ostatnio zaliczyłam wizytę u lekarza, który miał być cudotwórcą a okazał się kaznodzieją. Po wyjściu z wizyty płakałam rzeka łez, trochę na nią czekałam a byłam totalnie załamana. Po tym byłam na konsultacji w invimedzie, bo mają aktualnie jakąś promocję z pierwszą wizytą za 1 zł i postanowiłam spróbować. Okazało się, że lekarz tylko potwierdził słowa mojej lekarki, więc nie kombinuje i zostaje u niej. Trzymam kciuki, żeby wszystkie Twoje plany się spełniły! 🍀
Chochlik12 lubi tę wiadomość
28👩🏻❤️💋👨🏼29
Starania od 09/2024
👸🏻PCOS
🌸TSH 2,9 -> euthyrox 50 -> 1,2✅
🌸Wysokie androgeny (Testosteron 65,52, SHBG 15, DHEASO4 381)
🌸IO -> Metformax 500
✅AMH 07/2025 5,34 -> 04/2026 2,79
✅Drożność 12/2025
✅MUCH
✅Ferrytyna 88
✅Niedobory
✅Homocysteina 7,34
🫅🏼
✅morfologia 9% 09/2025
✅brak ŻPN
✅hormony
8x stymulacja Lametta, 1x Ovi
🆕 stymulacja Ovaleap 300j
💔cb 02/2026 -
Kejti97 wrote:@chochlik12 oh jak Cię rozumiem, ostatnio zaliczyłam wizytę u lekarza, który miał być cudotwórcą a okazał się kaznodzieją. Po wyjściu z wizyty płakałam rzeka łez, trochę na nią czekałam a byłam totalnie załamana. Po tym byłam na konsultacji w invimedzie, bo mają aktualnie jakąś promocję z pierwszą wizytą za 1 zł i postanowiłam spróbować. Okazało się, że lekarz tylko potwierdził słowa mojej lekarki, więc nie kombinuje i zostaje u niej. Trzymam kciuki, żeby wszystkie Twoje plany się spełniły! 🍀
Jakie kazania Ci prawił? 😂
Mnie namawiała mnie do naprotechnologii, i o ile nie jestem jakaś przeciwna, czy coś, ale nie znając naszej historii medycznej i drogi, to było nie na miejscu. 🙈
A na koniec zwieńczyła rozmowę słowami „no nic, musicie mieć nadzieję” 😂🙈 nie takiego wsparcia oczekuje się od terapeuty…
Morgo lubi tę wiadomość
🔜 In vitro 🧬
__
Hej, ostatnią wizytę miałam w kwietniu - miesiąc temu, kolejna mam mieć za 3 miesiące albo w przypadku ciąży dzwonić. Chce w końcu zaufać decyzjom i planem doktora na nas. Mam pierwszy cykl bez stymulacji, bo nie brałam aromeku, a oczywiście w instytucie nie przyznałam się że w ostatnich 3 cyklach go brałam, bo miałam w domu. Także chcę w końcu dać szansę naturze, chcę zobaczyć czy mogę mieć naturalną owulację. Generalnie mam 16dc, wczoraj poszłam na monitoring z pakietu i był piękny pęcherzyk 26mm na prawym jajniku. Lekarka zaleciła ovitrelle, jednakże ja zdecydowałam że nie wykupuje recepty. Więc jestem nieposłuszna, ale naprawdę chcę w końcu po 1,5 roku zobaczyć czy mój organizm może mieć naturalną owulację. W ostatnich cyklach na aromku pęcherzyk mi pękał bez podania ovitrelle, wcześniej wszystkie cykle z zastrzykiem. Ja w końcu chce zobaczyć czy mój organizm naturalnie jest w stanie dźwignąć. Testów owulacyjnych nie robię. Śluz płodny jest, ale nie taki jak w poprzednich cyklach. Więc w sumie podziałaliśmy z mężem ostatnie kilka dni, a co się zadzieje to zobaczymy. Jutro rano wyjeżdżam na 2 dni, więc gdyby pęcherzyk pękł to musi wystarczyć to co było. Jak się nie uda w ciągu 2 miesięcy to zdecyduje się na Lipiodol, mąż powtórzy badanie nasienia. Monitoruje tylko temperaturę, żeby zobaczyć czy będzie skok świadczący o owulacji, spodziewam się jutro, ale kto wie, wszystko zależy od tego czy pęcherzyk pęknie. Może podchodzę nieodpowiedzialnie, że nie podałam wczoraj zastrzyku, jednakże ja naprawdę po takim czasie stosowania tyle razy leków na stymulację, chce zobaczyć czy lekarz dobrał naprawdę trafnie suplementy że ja naturalnie mogę mieć owulację, której od 1,5 roku nie miałam sama.Dudu13 wrote:Malineczko, co u ciebie? Mieliście już wizytę w IR?
Nie ukrywam, że lekarka wczoraj na mnie w CM Damiana zrobiła bardzo dobre wrażenie jak na lekarza z pakietu, bo opowiedziałam jej historię naszą i bardzo dokładnie dopytywała co stosujemy, że mam takie ładne endometrium i że mam pęcherzyk taki naturalny.
Morgo gratulacje za piękną betę, Belia trzymam kciuki żeby na kolejnej wizycie było serduszko ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 18:51
Morgo, Belia lubią tę wiadomość
Wiek 29&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
— 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————- -
Dziekuje kochana 🥰 i tez licze ze Wam sie wszystko w koncu ulozy i uda! 🍀Chochlik12 wrote:Trzymam kciuki, by było dobrze 🫶🏻
A to naturals Wam się przytrafił? 😁
Taak stad taki szok u mnie ze jak do tego doszlo 😄 i to byl taki troche ostatni cykl prob bo bilam sie juz w glowie jak sie przekonac do histero a pozniej ivf a moze to zostawic
Chochlik12 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins, dostinex, symformin, euthyrox
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
Chochlik12 wrote:Niech będzie 🙈🥹
A co tam u Ciebie słychać cysterko?
Czeka Cię niedługo stymulacja?
Właśnie wróciliśmy w marcu do stymulacji po długiej przerwie 🙈 miały być 2-3 i potem inseminacja, ale przy drugiej końcem kwietnia trafił nam się biochem, więc jestem właśnie w trakcie trzeciej a doktor zasugerował że skoro się udało zajść chociaż raz to możemy robić tych stymulacji więcej jeśli chcemy. Będziemy się zastanawiać w tym cyklu.
Morgo lubi tę wiadomość
👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 tylko hetero;
▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
▪️KIRy⏳
▪️powrót do stymulacji:
marzec 👎🏻
kwiecień - cb💔
maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳ -
Chochlik12 wrote:Nie proponowali mi histeroskopii na tym etapie 🫢
Raczej podejście do in vitro „na przypale”, bez jakichś większych dodatkowych badań 😂 może lekarka już widziała nasze zmęczenie różnymi badaniami i objętością naszych teczek 😅😂
Przy braku objawów endometritis, podejrzeń na USG że jest jakaś wada macicy nie ma zaleceń by robić histero przed podejściem do IVF. Robi się jak się 2-3 transfery nie udają.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta ujemna.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Aga_92 wrote:Narazie tak bardzo bardzo niesmialo 🤭 poki co jestem jeszcze na etapie stresu zeby bylo wszystko ok 🍀🍀
Tulę i rozumiem 🌷. Ja jestem na etapie stresu żeby beta dalej rosła i wiem że na tym się nie skończy 🥹. Także możemy się pomartwić czasem razem 😉
Aga_92, Belia lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Mnie coś dziś dojechało psychicznie ale już lepiej. Może to metro 💊 😅 Jeszcze 10 dni! A potem celowaną probiotykoterapia 2 msc 🤑
ciężko oddać kontrolę gdzie widzę że organizm przygotowuje się na owulację 😅😅 Wgl USG mam jednak w sobotę z samego rana, musieli zmienić grafik dr. Cieszę się, chce mieć to już za sobą i faktycznie „odpocząć” 🤑
Malineczko, rozumiem, zawsze możesz w kolejnym cyklu zrobić inaczej i wziąć ovi. Mega super że sobie sprawdziłaś owulke no i że podziałane🥰 Teraz niech się dzieje - jakiś plan na te 3 msc jest 💪 a coś się wyjaśniło z tym wynikiem biopsji?
Agi, mega się cieszę i trzymam kciuki. Spokój, spokój i jeszcze raz spokój 💆🏻♀️
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅
💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅
05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊 -
Dudu13 wrote:Mnie coś dziś dojechało psychicznie ale już lepiej. Może to metro 💊 😅 Jeszcze 10 dni! A potem celowaną probiotykoterapia 2 msc 🤑
ciężko oddać kontrolę gdzie widzę że organizm przygotowuje się na owulację 😅😅 Wgl USG mam jednak w sobotę z samego rana, musieli zmienić grafik dr. Cieszę się, chce mieć to już za sobą i faktycznie „odpocząć” 🤑
Malineczko, rozumiem, zawsze możesz w kolejnym cyklu zrobić inaczej i wziąć ovi. Mega super że sobie sprawdziłaś owulke no i że podziałane🥰 Teraz niech się dzieje - jakiś plan na te 3 msc jest 💪 a coś się wyjaśniło z tym wynikiem biopsji?
Agi, mega się cieszę i trzymam kciuki. Spokój, spokój i jeszcze raz spokój 💆🏻♀️
Lekarz podjął decyzję że na podstawie wyników i mojego obrazu klinicznego, nie kwalifikuje się do leczenia antybiotykiem. Więc ja się cieszę, że nie muszę brać kolejnych leków
Dudu13 lubi tę wiadomość
Wiek 29&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
— 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————- -
Oo takMorgo wrote:Tulę i rozumiem 🌷. Ja jestem na etapie stresu żeby beta dalej rosła i wiem że na tym się nie skończy 🥹. Także możemy się pomartwić czasem razem 😉
z beta to Ciebie tez doskonale rozumiem,ja zylam wtedy od badania do badania,nie zlicze ile razy odswiezalam strone czekajac na wyniki, o 6 rano budzilam sie sama bez budzika i juz spac nie moglam, co nigdy mi sie nie zdarza 🙈 teraz tez nadal od wizyty do wizyty ale tym razem mam 2 tyg przerwy to staram sie normalnie zyc bo 2 tyg to zwariowac mozna w takim stresie, gdzies tam to itak siedzi ale staram sie wszystko co moge zrobic jak najlepiej i jakos sobie zajac te troche czasu po pracy ktorego nie przesypiam 🤣 jeszcze sporo pewnie potrzebuje zeby poczuc sie pewniej. Trzymam tez caly czas kciuki za Twoje bety ! 🍀🍀
Dudu dziekuje 😘 i za Ciebie tez trzymam mocno kciuki! 🍀🍀 caly czas podczytuje,widze ze u Ciebie caly czas cos sie dzieje , cos robicie i oby w koncu los Wam to wynagrodzil 🤞
Dudu13, Morgo lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
👱♀️34 🧑40
💉 accofil
Cykle owulacyjne ✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
O niee, nie dziwię się, że Cię to dotknęło 👹Chochlik12 wrote:Jakie kazania Ci prawił? 😂
Mnie namawiała mnie do naprotechnologii, i o ile nie jestem jakaś przeciwna, czy coś, ale nie znając naszej historii medycznej i drogi, to było nie na miejscu. 🙈
A na koniec zwieńczyła rozmowę słowami „no nic, musicie mieć nadzieję” 😂🙈 nie takiego wsparcia oczekuje się od terapeuty…
U mnie bez zerknięcia w wyniki zawyrokował, że moim problemem jest insulina, którą mam na poziomie 6 🙈 żadna dieta z niskim ig, żadne low karb, jedynie keto jest sensowna dieta dla mnie! Warto dodać, że ma to być keto 1200 kcal w poście przerywanym 18/6 🫠 mam 182 cm wzrostu, 79 kg wagi, na 1200 kcal dziennie bym zeszła chyba 😅 Do tego zwiększenie metformaxu z 500 mg na 3 g. Dalej było zwiększenie poziomu wit D do 150 i picie lipodolu, oj dużo tego było 🙈28👩🏻❤️💋👨🏼29
Starania od 09/2024
👸🏻PCOS
🌸TSH 2,9 -> euthyrox 50 -> 1,2✅
🌸Wysokie androgeny (Testosteron 65,52, SHBG 15, DHEASO4 381)
🌸IO -> Metformax 500
✅AMH 07/2025 5,34 -> 04/2026 2,79
✅Drożność 12/2025
✅MUCH
✅Ferrytyna 88
✅Niedobory
✅Homocysteina 7,34
🫅🏼
✅morfologia 9% 09/2025
✅brak ŻPN
✅hormony
8x stymulacja Lametta, 1x Ovi
🆕 stymulacja Ovaleap 300j
💔cb 02/2026 -
Morgo wrote:Przy braku objawów endometritis, podejrzeń na USG że jest jakaś wada macicy nie ma zaleceń by robić histero przed podejściem do IVF. Robi się jak się 2-3 transfery nie udają.
U mnie prawie rok temu była histeroskopia mimo, że na USG wszystko wyglądało pięknie to się okazało że jednak jest lekkie zapalenie i mikropolipy 🙈 więc to też takie bardzo indywidualne jest.
Przy okazji gratuluję przyrostu bety i trzymam nadal kciuki za dalszy rozwój 🤩👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔 -
Aga_92 Uwielbiam takie historie 😍
Może lipidol się do tego przyłożył 🫶🏻
Cysterka, rozumiem 🫶🏻 przytulam za biochema 🥹to jestem ciekawa w jakim kierunku pójdziecie, jeśli nie chcielibyście próbować dalej z inseminacją lekarz da wam kwalifikacje?
Morgo, u mnie jest stwierdzona endometrioza w protokole, a mój jajnik jest przyklejony do macicy 🙈
Kejti97 krejzi 😂 dobrze, że lekarza zawsze można zmienić 😂
Aga_92 lubi tę wiadomość
🔜 In vitro 🧬
__
Pelasia30 wrote:U mnie prawie rok temu była histeroskopia mimo, że na USG wszystko wyglądało pięknie to się okazało że jednak jest lekkie zapalenie i mikropolipy 🙈 więc to też takie bardzo indywidualne jest.
Przy okazji gratuluję przyrostu bety i trzymam nadal kciuki za dalszy rozwój 🤩
Tak, jest indywidualne. Ja piszę z perspektywy medycznej. Zwykle jednak pacjentki chcą więcej sprawdzić, zbadać niż mówią wytyczne i jedni lekarze za tym idą, inni nie. Pacjenta nie interesuje statystyka tylko jego sytuacja. Z tą histero i potencjalnymi endometritis myślę że jest tak że póki co nie ma dowodów że wykrycie tego i przeleczenie istotnie poprawia wyniki procedur IVF - ale no właśnie - populacyjnie, nie jednostkowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 08:31
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
U mnie niestety wiadomości niedobre, bo beta spadła do 37. W dodatku okazało się że wsparcie kliniki w ramach programu kończy się wraz z pierwszą betą, więc kazali mi po pobraniu zapłacić, co nie powiem, zdziwiło mnie. Wyszłam już płacząc że jestem zostawiona sama sobie bo terminy do mojego lekarza prywatnie są na czerwiec, a jeszcze wynik dobił dodatkowo. Także dzielę niestety scenariusz, który część z Was zna. Oznaczę ją jeszcze, ale nastawiam się na biochema.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
17cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Morgo bardzo mi przykro, że się nie udało. Mam nadzieję, że ta pozytywna beta jest takim małym sygnałem, że ciało jest w stanie zarodek przyjąć i przy kolejnej próbie się uda.Morgo wrote:U mnie niestety wiadomości niedobre, bo beta spadła do 37. W dodatku okazało się że wsparcie kliniki w ramach programu kończy się wraz z pierwszą betą, więc kazali mi po pobraniu zapłacić, co nie powiem, zdziwiło mnie. Wyszłam już płacząc że jestem zostawiona sama sobie bo terminy do mojego lekarza prywatnie są na czerwiec, a jeszcze wynik dobił dodatkowo. Także dzielę niestety scenariusz, który część z Was zna. Oznaczę ją jeszcze, ale nastawiam się na biochema.
A teraz ważniejsze - program z tego co wiem, to jest do potwierdzenia prawidłowo zlokalizowanej ciąży i serduszka. Poproś klinikę, żeby swoją odmowę wysłali ci na piśmie. W takim przypadku zazwyczaj ulegają i nagle się okazuje, że jednak cię przyjmą, a jeśli nie, to napisz do ministerstwa, z pewnością staną po twojej stronie. Możesz też pytać na wątkach ivf, dziewczyny na pewno pomogą, wyjaśnią. Walcz o swoje, bo w tym przypadku klinika nie ma racji 🫂 bardzo mi przykro
Morgo, Marzycielka94, Belia, snieżka, cysterka95 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵