Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio takie przemyślenia, że tyle się mówi, że ta miłość matki do dziecka to jest coś mega dużego i myślę sobie, że musi być to coś większego niż moja niemoc, bezradność, lęk, cierpiący portfel czy cokolwiek innego co mi jest. Na końcu jest zawsze miłość.
    Miłość wygrywa i daje ŻYCIE. Już teraz oddajemy sporą część swojego życia za nasze dzieci. Są kochane i chciane na długo przed poczęciem.
    Nie wygrywają chore ambicje by być mamami, nie oczekiwania społeczeństwa czy rodziny. Tyle znieść jest człowiek w stanie tylko z miłości i dla miłości. Najpierw wobec siebie do partnerów ale i dla tego dziecka/dzieci które na nas czekają!

„Z nich zaś największa jest miłość”
    „Tylko miłość jest twórcza”🌱💜🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 08:00

Jupiter, Pelasia30, ferrytynka25, stokroteczka25, karczoch321 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • PA Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii, White, Morgo dziękuję 🙂 ja akurat mam dawkę 200 i będę musiała sobie policzyć w którym miejscu będzie.

White zaczynam jak tylko dostanę okres, czyli mam nadzieje, ze od poniedziałku wejdą zastrzyki.

Chochlik ja trafiłam na Panią psycholog, która też miała problemy z zajściem w ciążę. Ostatecznie udało jej się naturalnie i dzieci ma mniej więcej w moim wieku.

Morgo bardzo mi przykro🫂 sporo przeszłaś i jeszcze klinika Ci dołożyła stresu…

Imazolka jak po wizycie kwalifikacyjnej?

Morgo, Chochlik12 lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/26 IVF
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo… czasem życie jest niewyobrażalnie niesprawiedliwe 💔 Tak bardzo wierzyłam, że tym razem się uda. Przytulam Cię najmocniej i wierzę, ze jeszxze przyjdzie dla Ciebie szczęśliwy moment 🫂🫂

Morgo lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

03.2026 IUI ❌️

Maj 2026 - kwalifikacja IVF
    Czerwiec 2026 - start stymulacji

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 15 maja, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się samej skontaktować z lekarzem poprzez numer do jego prywatnej praktyki, na szczęście szybko mi odpisał wczoraj, a dzisiaj zadzwonił.
    Co do umowy to mam tylko wzmiankę że ocena skuteczności leczenia to wykonanie beta-hcg lub test z moczu (serio 😉). Byłam na czacie, które tworzy basia.przywarty na insta co tydzień dla dziewczyn mających w danym czacie stymulację lub transfer i okazało że nie tylko u mnie tak to wygląda, że w momencie pierwszej bety kończy się wsparcie z programu. Szkoda gadać, nie mam siły na to. Na ten moment jestem zaopiekowana na szczęście. A jeśli nie powiedzie się ostatni transfer to będziemy rozważać zmianę kliniki jeśli podejmiemy decyzję że zarodki uzyskane z kolejnej stymulacji będziemy chcieli poddać badaniom PGT-A.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta ujemna.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Belia Autorytet

Wysłany: 16 maja, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Udało mi się samej skontaktować z lekarzem poprzez numer do jego prywatnej praktyki, na szczęście szybko mi odpisał wczoraj, a dzisiaj zadzwonił.
    Co do umowy to mam tylko wzmiankę że ocena skuteczności leczenia to wykonanie beta-hcg lub test z moczu (serio 😉). Byłam na czacie, które tworzy basia.przywarty na insta co tydzień dla dziewczyn mających w danym czacie stymulację lub transfer i okazało że nie tylko u mnie tak to wygląda, że w momencie pierwszej bety kończy się wsparcie z programu. Szkoda gadać, nie mam siły na to. Na ten moment jestem zaopiekowana na szczęście. A jeśli nie powiedzie się ostatni transfer to będziemy rozważać zmianę kliniki jeśli podejmiemy decyzję że zarodki uzyskane z kolejnej stymulacji będziemy chcieli poddać badaniom PGT-A.

Morgo bardzo dobry plan z badaniem zarodków. Czasem warto trochę ze swojej kieszeni dołożyć a nie marnować czasu na transfery, jeżeli zarodki byłyby chore 🙁
    Beznadziejne te zasady. Test sikany z moczu. Boże, ile razy zdarzają się wadliwe testy. Też to chyba powinno być jakoś ustandaryzowane dla wszystkich klinik.

Jak się czujesz? 🫂

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24

08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    03.26 cb 💔
    KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
    28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
    12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
    20.05 (6+5) 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
    01.06 (8+4) 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

👩🏼‍💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ brak zespołu antyfosfolipidowego, brak trombofilii, owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
    👨🏽‍💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).

12.25 IUI ❌
    01-03.26 👨🏽‍💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
    🍀04.26 kwalifikacja IVF
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 16 maja, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia - dzisiaj już lepiej. Najgorszy dzień to był czwartek, nie mogłam przestać płakać, zadzwoniłam do szefowej i wzięłam urlop na żądanie. Mój mąż miał możliwość zwolnić się z pracy więc byliśmy razem. Dużo mi to dało, taki dzień bez presji na opłakanie straty.

Z ciekawostek to dziewczyny na czacie pisały że w Anglii to norma że dostajesz zalecenie zrobienia testu z moczu 2 tyg. po transferze i potem czekasz na USG.

Belia lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• Loraa Autorytet

Wysłany: 16 maja, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, super, że udało się skontaktować z lekarzem.
    Z tego co ja się orientowałam, to w mojej klinice przysługiwały jeszcze dwie wizyty po pozytywnej becie. Ale mogło się coś zmienić, osobiście nie sprawdziłam, bo nie doszłam do takiego etapu.
    Na betę i tak nie jeździłam do kliniki, bo mam 100 km, więc mi się nie opłacało.
    Oo, nie wiedziałam, że jest taki czat 😀

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
    II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
    III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Postanowiłam od dziś znowu przerwę od forum bo mało się dzieje u mnie i chcę się zdystansować, ale jakże wkurzyło mnie to, i wkurza zawsze, że publiczne pieniądze nie są wydawane dobrze i tak samo…. I to jeszcze takie pieniądze, w tak ważnej sprawie 🫪🫩
    Tak samo jak różny zakres w programach OZP🤡

Morgo, to mega niesprawiedliwość i empatyzuje i przytulam! Dobrze że masz plan co jeśli, a teraz spróbuj odpocząć. Razem, może jakiś wspólny weekend? Cieszę się że twój partner jest dojrzały emocjonalnie i wspiera 🥹 Daj sobie czas na dojście do siebie, rządzą nami hormony i płatają figle w głowie :(

Byłam rano u dr Bieli w Sonofem, brak adenomiozy i endometriozy głęboko naciekającej, brak też 8 stów 🤑
    Obraz b.ladny. Wszystko się ślizga ładnie. Nawet OBA jajniki wystartowały, ale na tym niedominującym tym razem też się zatrzymał na 10mm, dominujący 21 czyli pewnie za 2-3 dni jak zawsze.
    Endo super. W tym cyklu to nie ma znaczenia 😅💊
    Jestem w połowie antybiotyków 💪

Morgo, Belia lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, hormony✅ale DHEAS ⬇️📌biosteron
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, ANA, celiakia z genów, paso ✅ biopsja z CD138✨✅

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, Oeparol, Acard, DHEA

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, FT✅ D3 🔜🆙
    💊 wit E,Q10, D3, NAC,Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx, 🍅

05.26 🔍🩸📋 + HP🔜🥊
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, malo sie odzywam, bo u mnie nic sie nie dzieje. Czekam na okres i zaczynam antykoncepcje na miesiac. To byl ostatni naturalny cykl staran przed ivf. Mamy ustalone ze 18 czerwca mam zaczac stymulacje. Rano usg i badanie hormonów, a popolidniu lekarz mi rozpisze wszystko

Belia lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

03.2026 IUI ❌️

Maj 2026 - kwalifikacja IVF
    Czerwiec 2026 - start stymulacji

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Kejti97 Nowa

Wysłany: 16 maja, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @morgo bardzo mi przykro. Ostatnio pisałaś o statystyce - wierzę, że za trzecim razem stanie po Twojej stronie 🫂

Byłam wczoraj na wizycie u lekarki, po ovaleapie w 8 dc mam 2 pęcherzyki - 18 mm na lewym, który wygląda na torbiel czynnościową, drugi 15 mm na prawym, na którym się będziemy skupiać. Badałam też estradiol, 123 ng/ml, do kontroli w poniedziałek i w zależności od wyniku umawiamy się na kolejny monitoring. Pytałam też o badanie kirów i fragmentację nasienia, zaproponowała wstrzymanie się z tym na 3 miesiące, bo tyle chce mnie stymulować gonadotropinami. Jak po tym czasie nie ruszy idziemy w pogłębioną diagnostykę i szykujemy się do IVF 🥰

Belia, cysterka95 lubią tę wiadomość

28👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏼29
    Starania od 09/2024

👸🏻PCOS
    🌸TSH 2,9 -> euthyrox 50 -> 1,2✅
    🌸Wysokie androgeny (Testosteron 65,52, SHBG 15, DHEASO4 381)
    🌸IO -> Metformax 500
    ✅AMH 07/2025 5,34 -> 04/2026 2,79
    ✅Drożność 12/2025
    ✅MUCH
    ✅Ferrytyna 88
    ✅Niedobory
    ✅Homocysteina 7,34

🫅🏼
    ✅morfologia 9% 09/2025
    ✅brak ŻPN
    ✅hormony

8x stymulacja Lametta, 1x Ovi
    🆕 stymulacja Ovaleap 300j

💔cb 02/2026
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Kwalifikację byśmy dostali cytując lekarza "od ręki", bo jednak spełniamy cały szereg warunków - w klinice od 2 lat, dwa czynniki: damski i męski, niedrożny jeden jajowód i jeszcze parę innych atrakcji. Ale problem jest ze środkami, a że po poprawie nasienia mieliśmy raptem 2 szanse (bo 2 stymulacje) i to jeszcze raz się udało, to raczej spróbujemy inseminacji. W międzyczasie będziemy pewnie próbować się kwalifikować na listę rezerwową, lekarz twierdzi że najlepiej sierpień/wrzesień. Się okaże co nam jest pisane ;)

A wy w oczekiwaniu na sierpień coś działacie jeszcze czy dajecie sobie chwilę wytchnienia?

A bierzecie pod uwagę inne/dalsze kliniki? 🤔 może udałoby się przyspieszyć ten proces?
    My chyba nic nie planujemy, mam wrażenie, że próbowaliśmy już wszystkiego 🥹 czekam na czerwcową stymulację. Choć wciąż się naturalnie staramy, może to słynne odpuszczenie przed in vitro zadziała 😆

2,5 roku starań – wciąż czekamy na nasze dwie kreski 🤍

🙋🏻‍♀️ Endometrioza | Adenomioza | PCOS | Zaburzenia gospodarki cukrowej
    🙎🏼‍♂️ Bardzo obniżone parametry nasienia, HBA 30%, OAT

🔜 In vitro 🧬
    ✅ Kwiecień: Kwalifikacja i wymazy
    ⏳ Czerwiec/Lipiec: Stymulacja
    ⏳ Sierpień: Transfer 🤞🏻
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Iskiereczka00 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliczku bardzo bardzo Ci tego życzę ✊🏻😊

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 35
    ❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    ❌️Kir AA, brak implantacyjnych
    ❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
    ✅️Kariotypy prawidłowe
    ✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
    ✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
    ✅️HB wyleczone

🧔🏻‍♂️ 36
    ❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
    ❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
    ✅️Hla C1C1

IVF
    I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
    II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭

17.04.26 pierwsze ⏸️🥹 5tc 💔✨️
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    A bierzecie pod uwagę inne/dalsze kliniki? 🤔 może udałoby się przyspieszyć ten proces?
    My chyba nic nie planujemy, mam wrażenie, że próbowaliśmy już wszystkiego 🥹 czekam na czerwcową stymulację. Choć wciąż się naturalnie staramy, może to słynne odpuszczenie przed in vitro zadziała 😆

Mamy inne kliniki z tyłu głowy, jest ich w Krakowie kilka więc coś byśmy wybrali. Ale szczerze mówiąc obecny timeline nam odpowiada. Planujemy 2-3 inseminacje, więc jeśli mielibyśmy iść w ivf końcem tego/początkiem przyszłego roku to byłoby git :)

Trzymam kciuki, żebyście byli tym szczęśliwym przypadkiem ostatniego cyklu przed ivf 😄

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 tylko hetero;
    ▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️przeleczenie helicobacter?
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️KIRy⏳
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec 👎🏻
    kwiecień - cb💔
    maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Mamy inne kliniki z tyłu głowy, jest ich w Krakowie kilka więc coś byśmy wybrali. Ale szczerze mówiąc obecny timeline nam odpowiada. Planujemy 2-3 inseminacje, więc jeśli mielibyśmy iść w ivf końcem tego/początkiem przyszłego roku to byłoby git :)

Trzymam kciuki, żebyście byli tym szczęśliwym przypadkiem ostatniego cyklu przed ivf 😄

Ooo, pewnie, rozumiem 💌

2,5 roku starań – wciąż czekamy na nasze dwie kreski 🤍

🙋🏻‍♀️ Endometrioza | Adenomioza | PCOS | Zaburzenia gospodarki cukrowej
    🙎🏼‍♂️ Bardzo obniżone parametry nasienia, HBA 30%, OAT

🔜 In vitro 🧬
    ✅ Kwiecień: Kwalifikacja i wymazy
    ⏳ Czerwiec/Lipiec: Stymulacja
    ⏳ Sierpień: Transfer 🤞🏻
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • PA Autorytet

Wysłany: 18 maja, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Was poinformować, że dziś zaczął mi się okres, od jutra 💉. Za tydzień mam kontrolę jak rosną pęcherzyki niestety u innego lekarza, bo moja lekarka nie przyjmuje w tym dniu.

Morgo, cysterka95, Jupiter lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/26 IVF
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA, powodzenia! Niech rośnie dużo ładnych pęcherzyków 🔥

Claudii, jak tam Twoje wyniki badań z trombofilii? Widzę, że wyszły jakieś kwiatki, coś lekarz mówił na to?

Cysterko, czekasz jeszcze na wyniki Kirów?

Ja też się mało odzywam, jestem w takim trochę zawieszeniu 😉

PA lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 18 maja, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Chciałam Was poinformować, że dziś zaczął mi się okres, od jutra 💉. Za tydzień mam kontrolę jak rosną pęcherzyki niestety u innego lekarza, bo moja lekarka nie przyjmuje w tym dniu.

Powodzenia na nowej drodze starań🤞
    Ja też miałam jedną kontrolę i punkcję u innego lekarza, co mnie trochę wybiło w tym całym stresie, ale ten drugi też okazał się być w porządku.

PA lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• Claudii Autorytet

Wysłany: 18 maja, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia wyszło mi MTHFR hetero i PAI1 homo, dorobiłam jeszcze Wit B12 (ponad 300 więc do poprawy), kwas foliowy (15 więc git) i homocysteine (7,5 więc git). Czekam jeszcze na wyniki białko S i C i na zespół antyfosfolipidowy. W czwartek mam lekarza więc liczę, że dojdą wyniki i zobaczymy co powie 😊

PA powodzenia!

Morgo jak u Ciebie sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 20:24

Morgo, Pelasia30, PA lubią tę wiadomość

30l. starania od: styczeń 25’

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 19 maja, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii - od 2 dni mam już okres także szybko przyszedł. Zobaczymy co przyniesie kolejny cykl, jeśli będą do tego warunki to być może podejdę do kolejnego transferu. Na razie żyję tym, co dzisiaj i sobie trawię różne emocje.

Belia lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia, tak dalej nie mam wyników ale zgłosiłam to i czekam na ich odpowiedź. Mam tylko nadzieję, że po prostu się gdzieś zagubiły a nie trzeba będzie powtarzać 😐

Widzę, że dużo tu teraz czekania - na wizyty, na kolejny cykl, badania, stymulacje... Mam nadzieję, że to oznacza ciszę przed burzą i za chwilę ruszymy wszystkie z kopyta 😉

aszin, Morgo, PA, Pelasia30, Dudu13 lubią tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 tylko hetero;
    ▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️przeleczenie helicobacter?
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️KIRy⏳
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec 👎🏻
    kwiecień - cb💔
    maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳
‹‹ 327 328 329 330 331
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ