Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 14 maja, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio takie przemyślenia, że tyle się mówi, że ta miłość matki do dziecka to jest coś mega dużego i myślę sobie, że musi być to coś większego niż moja niemoc, bezradność, lęk, cierpiący portfel czy cokolwiek innego co mi jest. Na końcu jest zawsze miłość.
    Miłość wygrywa i daje ŻYCIE. Już teraz oddajemy sporą część swojego życia za nasze dzieci. Są kochane i chciane na długo przed poczęciem.
    Nie wygrywają chore ambicje by być mamami, nie oczekiwania społeczeństwa czy rodziny. Tyle znieść jest człowiek w stanie tylko z miłości i dla miłości. Najpierw wobec siebie do partnerów ale i dla tego dziecka/dzieci które na nas czekają!

„Z nich zaś największa jest miłość”
    „Tylko miłość jest twórcza”🌱💜🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 08:00

Jupiter, Pelasia30, ferrytynka25, stokroteczka25, karczoch321 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1

PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
    OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
    B12, ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
    CD138 ✨✅

💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, D3 🔜🆙

06.26 🩸📋
    07.26 wizyta 🪂
  • PA Autorytet

Wysłany: 15 maja, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii, White, Morgo dziękuję 🙂 ja akurat mam dawkę 200 i będę musiała sobie policzyć w którym miejscu będzie.

White zaczynam jak tylko dostanę okres, czyli mam nadzieje, ze od poniedziałku wejdą zastrzyki.

Chochlik ja trafiłam na Panią psycholog, która też miała problemy z zajściem w ciążę. Ostatecznie udało jej się naturalnie i dzieci ma mniej więcej w moim wieku.

Morgo bardzo mi przykro🫂 sporo przeszłaś i jeszcze klinika Ci dołożyła stresu…

Imazolka jak po wizycie kwalifikacyjnej?

Morgo, Chochlik12 lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/26 IVF I 23🥚-> 15 MII ->0
    IVF II 08-09.26
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo… czasem życie jest niewyobrażalnie niesprawiedliwe 💔 Tak bardzo wierzyłam, że tym razem się uda. Przytulam Cię najmocniej i wierzę, ze jeszxze przyjdzie dla Ciebie szczęśliwy moment 🫂🫂

Morgo lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 34&35
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml ➡️ 34mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln ➡️ 48mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5% ➡️ 17%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

03.2026 IUI ❌️

Maj 2026 - kwalifikacja IVF
    Czerwiec 2026 - start stymulacji

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 15 maja, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się samej skontaktować z lekarzem poprzez numer do jego prywatnej praktyki, na szczęście szybko mi odpisał wczoraj, a dzisiaj zadzwonił.
    Co do umowy to mam tylko wzmiankę że ocena skuteczności leczenia to wykonanie beta-hcg lub test z moczu (serio 😉). Byłam na czacie, które tworzy basia.przywarty na insta co tydzień dla dziewczyn mających w danym czacie stymulację lub transfer i okazało że nie tylko u mnie tak to wygląda, że w momencie pierwszej bety kończy się wsparcie z programu. Szkoda gadać, nie mam siły na to. Na ten moment jestem zaopiekowana na szczęście. A jeśli nie powiedzie się ostatni transfer to będziemy rozważać zmianę kliniki jeśli podejmiemy decyzję że zarodki uzyskane z kolejnej stymulacji będziemy chcieli poddać badaniom PGT-A.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

18cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta 0.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
    08.06 - III transfer - beta 0.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Belia Autorytet

Wysłany: 16 maja, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Udało mi się samej skontaktować z lekarzem poprzez numer do jego prywatnej praktyki, na szczęście szybko mi odpisał wczoraj, a dzisiaj zadzwonił.
    Co do umowy to mam tylko wzmiankę że ocena skuteczności leczenia to wykonanie beta-hcg lub test z moczu (serio 😉). Byłam na czacie, które tworzy basia.przywarty na insta co tydzień dla dziewczyn mających w danym czacie stymulację lub transfer i okazało że nie tylko u mnie tak to wygląda, że w momencie pierwszej bety kończy się wsparcie z programu. Szkoda gadać, nie mam siły na to. Na ten moment jestem zaopiekowana na szczęście. A jeśli nie powiedzie się ostatni transfer to będziemy rozważać zmianę kliniki jeśli podejmiemy decyzję że zarodki uzyskane z kolejnej stymulacji będziemy chcieli poddać badaniom PGT-A.

Morgo bardzo dobry plan z badaniem zarodków. Czasem warto trochę ze swojej kieszeni dołożyć a nie marnować czasu na transfery, jeżeli zarodki byłyby chore 🙁
    Beznadziejne te zasady. Test sikany z moczu. Boże, ile razy zdarzają się wadliwe testy. Też to chyba powinno być jakoś ustandaryzowane dla wszystkich klinik.

Jak się czujesz? 🫂

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24

08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    03.26 cb 💔
    KWIECIEŃ 26 ciąża naturalna 🍀
    28.04.26 ⏸️ beta 16,9; 30.04 beta 24,4 (cb?); 04.05 beta 152,5 🥹; 06.05 beta 487,0; 08.05 beta 1590,0 🥹🙏🏼
    12.05 - na USG pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🐣
    20.05 👶🏼 z bijącym serduszkiem💓 CRL 0,74cm
    01.06 🧸 CRL 1,85cm i FHR 179
    15.06 👶 CRL 3,56cm i FHR 171

preg.png

👩🏼‍💼 94| AMH 2,58, LH, FSH, kariotyp ✅ brak zespołu antyfosfolipidowego, brak trombofilii, owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
    👨🏽‍💼 94| HBA, DFI, kariotyp ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).

12.25 IUI ❌
    01-03.26 👨🏽‍💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
    🍀04.26 kwalifikacja IVF
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 16 maja, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia - dzisiaj już lepiej. Najgorszy dzień to był czwartek, nie mogłam przestać płakać, zadzwoniłam do szefowej i wzięłam urlop na żądanie. Mój mąż miał możliwość zwolnić się z pracy więc byliśmy razem. Dużo mi to dało, taki dzień bez presji na opłakanie straty.

Z ciekawostek to dziewczyny na czacie pisały że w Anglii to norma że dostajesz zalecenie zrobienia testu z moczu 2 tyg. po transferze i potem czekasz na USG.

Belia lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

18cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• Loraa Autorytet

Wysłany: 16 maja, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, super, że udało się skontaktować z lekarzem.
    Z tego co ja się orientowałam, to w mojej klinice przysługiwały jeszcze dwie wizyty po pozytywnej becie. Ale mogło się coś zmienić, osobiście nie sprawdziłam, bo nie doszłam do takiego etapu.
    Na betę i tak nie jeździłam do kliniki, bo mam 100 km, więc mi się nie opłacało.
    Oo, nie wiedziałam, że jest taki czat 😀

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
    II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
    III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Postanowiłam od dziś znowu przerwę od forum bo mało się dzieje u mnie i chcę się zdystansować, ale jakże wkurzyło mnie to, i wkurza zawsze, że publiczne pieniądze nie są wydawane dobrze i tak samo…. I to jeszcze takie pieniądze, w tak ważnej sprawie 🫪🫩
    Tak samo jak różny zakres w programach OZP🤡

Morgo, to mega niesprawiedliwość i empatyzuje i przytulam! Dobrze że masz plan co jeśli, a teraz spróbuj odpocząć. Razem, może jakiś wspólny weekend? Cieszę się że twój partner jest dojrzały emocjonalnie i wspiera 🥹 Daj sobie czas na dojście do siebie, rządzą nami hormony i płatają figle w głowie :(

Byłam rano u dr Bieli w Sonofem, brak adenomiozy i endometriozy głęboko naciekającej, brak też 8 stów 🤑
    Obraz b.ladny. Wszystko się ślizga ładnie. Nawet OBA jajniki wystartowały, ale na tym niedominującym tym razem też się zatrzymał na 10mm, dominujący 21 czyli pewnie za 2-3 dni jak zawsze.
    Endo super. W tym cyklu to nie ma znaczenia 😅💊
    Jestem w połowie antybiotyków 💪

Morgo, Belia lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1

PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
    OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
    B12, ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
    CD138 ✨✅

💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard

🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
    hormony - dolna granica, D3 🔜🆙

06.26 🩸📋
    07.26 wizyta 🪂
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, malo sie odzywam, bo u mnie nic sie nie dzieje. Czekam na okres i zaczynam antykoncepcje na miesiac. To byl ostatni naturalny cykl staran przed ivf. Mamy ustalone ze 18 czerwca mam zaczac stymulacje. Rano usg i badanie hormonów, a popolidniu lekarz mi rozpisze wszystko

Belia lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 34&35
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml ➡️ 34mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln ➡️ 48mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5% ➡️ 17%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

03.2026 IUI ❌️

Maj 2026 - kwalifikacja IVF
    Czerwiec 2026 - start stymulacji

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Kejti97 Nowa

Wysłany: 16 maja, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @morgo bardzo mi przykro. Ostatnio pisałaś o statystyce - wierzę, że za trzecim razem stanie po Twojej stronie 🫂

Byłam wczoraj na wizycie u lekarki, po ovaleapie w 8 dc mam 2 pęcherzyki - 18 mm na lewym, który wygląda na torbiel czynnościową, drugi 15 mm na prawym, na którym się będziemy skupiać. Badałam też estradiol, 123 ng/ml, do kontroli w poniedziałek i w zależności od wyniku umawiamy się na kolejny monitoring. Pytałam też o badanie kirów i fragmentację nasienia, zaproponowała wstrzymanie się z tym na 3 miesiące, bo tyle chce mnie stymulować gonadotropinami. Jak po tym czasie nie ruszy idziemy w pogłębioną diagnostykę i szykujemy się do IVF 🥰

Belia, cysterka95 lubią tę wiadomość

28👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏼29
    Starania od 09/2024

👸🏻PCOS
    🌸TSH 2,9 -> euthyrox 50 -> 1,2✅
    🌸Wysokie androgeny (Testosteron 65,52, SHBG 15, DHEASO4 381)
    🌸IO -> Metformax 500
    ✅AMH 07/2025 5,34 -> 04/2026 2,79
    ✅Drożność 12/2025
    ✅MUCH
    ✅Ferrytyna 88
    ✅Niedobory
    ✅Homocysteina 7,34

🫅🏼
    ✅morfologia 9% 09/2025
    ✅brak ŻPN
    ✅hormony

8x stymulacja Lametta, 1x Ovi
    2x stymulacja Ovaleap 300j

💔cb 02/2026
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Kwalifikację byśmy dostali cytując lekarza "od ręki", bo jednak spełniamy cały szereg warunków - w klinice od 2 lat, dwa czynniki: damski i męski, niedrożny jeden jajowód i jeszcze parę innych atrakcji. Ale problem jest ze środkami, a że po poprawie nasienia mieliśmy raptem 2 szanse (bo 2 stymulacje) i to jeszcze raz się udało, to raczej spróbujemy inseminacji. W międzyczasie będziemy pewnie próbować się kwalifikować na listę rezerwową, lekarz twierdzi że najlepiej sierpień/wrzesień. Się okaże co nam jest pisane ;)

A wy w oczekiwaniu na sierpień coś działacie jeszcze czy dajecie sobie chwilę wytchnienia?

A bierzecie pod uwagę inne/dalsze kliniki? 🤔 może udałoby się przyspieszyć ten proces?
    My chyba nic nie planujemy, mam wrażenie, że próbowaliśmy już wszystkiego 🥹 czekam na czerwcową stymulację. Choć wciąż się naturalnie staramy, może to słynne odpuszczenie przed in vitro zadziała 😆

2,5 roku starań – wciąż czekamy na nasze dwie kreski 🤍

🙋🏻‍♀️ Endometrioza | Adenomioza | Zaburzenia drożności jajowodów | PCOS | Zaburzenia gospodarki cukrowej
    🙎🏼‍♂️ Krytyczny czynnik męski , HBA 30%, OAT

In vitro 🧬
    ✅ Kwiecień: Kwalifikacja i wymazy
    💉 17.06 start stymulacji
    👀 23.06 podglądanie jajeczek, wizyta w klinice
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Iskiereczka00 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliczku bardzo bardzo Ci tego życzę ✊🏻😊

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 35
    ❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    ❌️Kir AA, brak implantacyjnych
    ❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
    ✅️Kariotypy prawidłowe
    ✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
    ✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
    ✅️HB wyleczone

🧔🏻‍♂️ 36
    ❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
    ❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
    ✅️Hla C1C1

IVF
    I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
    II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭

17.04.26 pierwsze ⏸️🥹 5tc 💔✨️
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    A bierzecie pod uwagę inne/dalsze kliniki? 🤔 może udałoby się przyspieszyć ten proces?
    My chyba nic nie planujemy, mam wrażenie, że próbowaliśmy już wszystkiego 🥹 czekam na czerwcową stymulację. Choć wciąż się naturalnie staramy, może to słynne odpuszczenie przed in vitro zadziała 😆

Mamy inne kliniki z tyłu głowy, jest ich w Krakowie kilka więc coś byśmy wybrali. Ale szczerze mówiąc obecny timeline nam odpowiada. Planujemy 2-3 inseminacje, więc jeśli mielibyśmy iść w ivf końcem tego/początkiem przyszłego roku to byłoby git :)

Trzymam kciuki, żebyście byli tym szczęśliwym przypadkiem ostatniego cyklu przed ivf 😄

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👫 31 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage
    ▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    ▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️KIR AA
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻
    maj 🌈
    1.06 - beta 64
    3.06 - beta 182
    5.06 - beta 370
    8.06 - beta 1555
    23.06 - CRL 0,69, bijące serduszko ❤️
    cudzie trwaj 🥹

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Mamy inne kliniki z tyłu głowy, jest ich w Krakowie kilka więc coś byśmy wybrali. Ale szczerze mówiąc obecny timeline nam odpowiada. Planujemy 2-3 inseminacje, więc jeśli mielibyśmy iść w ivf końcem tego/początkiem przyszłego roku to byłoby git :)

Trzymam kciuki, żebyście byli tym szczęśliwym przypadkiem ostatniego cyklu przed ivf 😄

Ooo, pewnie, rozumiem 💌

2,5 roku starań – wciąż czekamy na nasze dwie kreski 🤍

🙋🏻‍♀️ Endometrioza | Adenomioza | Zaburzenia drożności jajowodów | PCOS | Zaburzenia gospodarki cukrowej
    🙎🏼‍♂️ Krytyczny czynnik męski , HBA 30%, OAT

In vitro 🧬
    ✅ Kwiecień: Kwalifikacja i wymazy
    💉 17.06 start stymulacji
    👀 23.06 podglądanie jajeczek, wizyta w klinice
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • PA Autorytet

Wysłany: 18 maja, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Was poinformować, że dziś zaczął mi się okres, od jutra 💉. Za tydzień mam kontrolę jak rosną pęcherzyki niestety u innego lekarza, bo moja lekarka nie przyjmuje w tym dniu.

Morgo, cysterka95, Jupiter lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/26 IVF I 23🥚-> 15 MII ->0
    IVF II 08-09.26
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA, powodzenia! Niech rośnie dużo ładnych pęcherzyków 🔥

Claudii, jak tam Twoje wyniki badań z trombofilii? Widzę, że wyszły jakieś kwiatki, coś lekarz mówił na to?

Cysterko, czekasz jeszcze na wyniki Kirów?

Ja też się mało odzywam, jestem w takim trochę zawieszeniu 😉

PA lubi tę wiadomość

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET🍍-> 💔
    04.26 FET 🍍-> 💔

KIR AA - brak kirów implantacyjnych ❌
    Trombofilia ✅
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 18 maja, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Chciałam Was poinformować, że dziś zaczął mi się okres, od jutra 💉. Za tydzień mam kontrolę jak rosną pęcherzyki niestety u innego lekarza, bo moja lekarka nie przyjmuje w tym dniu.

Powodzenia na nowej drodze starań🤞
    Ja też miałam jedną kontrolę i punkcję u innego lekarza, co mnie trochę wybiło w tym całym stresie, ale ten drugi też okazał się być w porządku.

PA lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:

18cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• Claudii Autorytet

Wysłany: 18 maja, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia wyszło mi MTHFR hetero i PAI1 homo, dorobiłam jeszcze Wit B12 (ponad 300 więc do poprawy), kwas foliowy (15 więc git) i homocysteine (7,5 więc git). Czekam jeszcze na wyniki białko S i C i na zespół antyfosfolipidowy. W czwartek mam lekarza więc liczę, że dojdą wyniki i zobaczymy co powie 😊

PA powodzenia!

Morgo jak u Ciebie sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 20:24

Morgo, Pelasia30, PA lubią tę wiadomość

30l. starania od: styczeń 25’

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
    FET 5CB - ⏳
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 19 maja, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii - od 2 dni mam już okres także szybko przyszedł. Zobaczymy co przyniesie kolejny cykl, jeśli będą do tego warunki to być może podejdę do kolejnego transferu. Na razie żyję tym, co dzisiaj i sobie trawię różne emocje.

Belia lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:

18cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia, tak dalej nie mam wyników ale zgłosiłam to i czekam na ich odpowiedź. Mam tylko nadzieję, że po prostu się gdzieś zagubiły a nie trzeba będzie powtarzać 😐

Widzę, że dużo tu teraz czekania - na wizyty, na kolejny cykl, badania, stymulacje... Mam nadzieję, że to oznacza ciszę przed burzą i za chwilę ruszymy wszystkie z kopyta 😉

aszin, Morgo, PA, Pelasia30, Dudu13 lubią tę wiadomość

👫 31 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage
    ▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    ▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️KIR AA
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻
    maj 🌈
    1.06 - beta 64
    3.06 - beta 182
    5.06 - beta 370
    8.06 - beta 1555
    23.06 - CRL 0,69, bijące serduszko ❤️
    cudzie trwaj 🥹

preg.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ