Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii o masz, ciekawe co doktorek powie na to wszystko. Daj znać po wizycie 😁 ja też w czwartek mam rozmowę z moim na temat tego co dalej.
    Choć na własną rękę zbadałam właśnie trombofilie i kiry.

Cysterko, a gdzie robiłaś to badanie?

Morgo, kiedy masz wizytę?

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 20 maja, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam się zgłosić w okolicach owulacji, po dodatnim teście owu. Także generalnie mam niski poziom spiny bo myślę sobie że tak wiele rzeczy może się (nie) wydarzyć że aż szkoda się za mocno nastawiać. Ale psychicznie z każdym dniem jest mi trochę lepiej. Wczoraj powyrzucałam dodatnie testy z szuflady... Aż ciężko uwierzyć ile w ciągu tygodnia potrafi się wydarzyć 🫣. Myślę że największą pracę jaką trzeba wykonać to opłakiwanie oczekiwań i zaakceptowanie tego, że idzie się własną drogą i ona po prostu jest taka, jaka jest.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta ujemna.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Nicka99485585 Debiutantka

Wysłany: 20 maja, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, jestem dziś 7dpt zarodka 6dniowego 5CC. Zrobiłam rano betę i wyszła 3,870 myślicie że z racji słabszego zarodka możliwa jest późniejsza implantacja lub wolniej rozwijający się zarodek i beta jeszcze ruszy?
    Znacie takie przypadki?

• Morgo Autorytet

Wysłany: 20 maja, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka99485585 wrote:
    Hejka, jestem dziś 7dpt zarodka 6dniowego 5CC. Zrobiłam rano betę i wyszła 3,870 myślicie że z racji słabszego zarodka możliwa jest późniejsza implantacja lub wolniej rozwijający się zarodek i beta jeszcze ruszy?
    Znacie takie przypadki?

Myślę że medycyna zna takie przypadki, ale realistycznie patrząc na sytuację - są rzadkie. Najlepsze rokowania dają bety powyżej 4,0 już od 5 dpt. A i to na moim przykładzie nie jest gwarantem powodzenia bo odsetek ciąż biochemicznych po transferach jest znaczący ok. 20%. Myślę że powtórka za 2 dni da ostateczną odpowiedź.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Claudii o masz, ciekawe co doktorek powie na to wszystko. Daj znać po wizycie 😁 ja też w czwartek mam rozmowę z moim na temat tego co dalej.
    Choć na własną rękę zbadałam właśnie trombofilie i kiry.

Cysterko, a gdzie robiłaś to badanie?

Morgo, kiedy masz wizytę?

W diagnostyce. Dostałam od nich dzisiaj informację, że materiał do badania został przekazany do podwykonawcy początkiem maja, a u niego czas na wykonanie badania to 21 dni. Nie wiem jak to się ma do zapisu na stronie 5-10 dni roboczych no ale ok, ważne że wiedzą co się z tym dzieje.

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 tylko hetero;
    ▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️przeleczenie helicobacter?
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️KIRy⏳
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec 👎🏻
    kwiecień - cb💔
    maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 21 maja, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym Was poprosić o wypełnienie mojej ankiety do pracy magisterskiej na psychologii. Badanie kierowane jest do kobiet zmagających się z niepłodnością i dotyczy strategii radzenia sobie ze stresem i poczucia sensu życia.
    Cały poprzedni rok sama skupiałam się na walce z niepłodnością. Doskonale wiem, jak ten proces potrafi przewartościować całe życie, ile przynosi lęku, ale też jak bardzo potrafi odebrać poczucie wpływu na cokolwiek. Chciałam jakoś przekuć te wszystkie trudne emocje i własne doświadczenie w coś wartościowego – dlatego zdecydowałam się na pisanie pracy i prowadzenie badań właśnie w tym temacie.
    Będę ogromnie wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę, która oczywiście jest całkowicie anonimowa.

Link do kwestionariusza: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2MALRyInUG8N9n4PYT8SrBR6kYrctXmWnEJ8A4EalcOhiOQ/viewform?usp=dialog

Z góry pięknie Wam dziękuję <3

Morgo, cysterka95, Jupiter lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beznadziejna sytuacja. W klinice skończyły się środki i transfer najprawdopodobniej będzie dopiero po wakacjach 🙃 czyli jesienią.
    W dodatku mam powtórzyć histeroskopie. Lekarz trochę skrytykował, że zbadałam trombofilie i kiry, nie jest zwolennikiem immunologii.
    Po dzisiejszej wizycie uświadomiłam sobie, że mam tego wszystkiego serdecznie dosyć. Nie wiem co będzie dalej. Ale najchętniej już bym się poddała.

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy we Wrocławiu jakiś szpital wykonuje histeroskopie ze znieczuleniem ogólnym?

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 21 maja, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia szok 😮 Z tego co się orientuję klinika musi mieć zabezpieczone środki i może być max 3 miesiące przerwy od transferu. W innej sytuacji należy pisać do ministerstwa ze skargą i środki powinny się znaleźć. Takie przypadki szybko ogarniają. W tym roku podpisywaliśmy taki aneks do umowy bo zostało to właśnie zmienione na korzyść pacjenta, żeby nie powtarzały się sytuacje z zeszłego roku. Nie poddawaj się. 💪🏼 A masz już wyniki? Histeroskopie myślę, że warto powtórzyć.

Ja też dziś byłam na wizycie, 8 dc pęcherzyk 15/16mm także chyba znowu wczesna owulka się szykuje. W sobotę kolejna wizyta i zobaczymy czy tym razem jakiś lepszy cykl. Z badań doktorek się śmiał trochę, bo w sumie reszta wyszła bardzo dobrze. Raczej żadnych dodatkowych leków nie dostanę 😅

Gnom, Morgo lubią tę wiadomość

30l. starania od: styczeń 25’

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 5CB ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
  • White1 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to mają 3 miesiące między kolejnymi procedurami czyli kiedy skończą się wszystkie zarodki, a nie między jednym a drugim transferem, tutaj nie powinno być przerw. Ja bym od razu prosiła recepcję, żeby Ci wysłali pisemną informację, że transfer będzie po wakacjach i z tym mail do ministerstwa. Pelasia30 trzymam kciuki, zarodeczki na ciebie czekają 🍀🤞

Morgo lubi tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

🧸 Rośnij maluchu 🩵

preg.png
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 21 maja, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia - no szok...
    Ja tymczasem biję się z myślami, czy jestem normalna czy szalona że chce po prostu podejść do kolejnego transferu 🫣. Na terapii mówią mi że w tym procesie IVF nie ma miejsca na żałobę. Nie jest go dużo, ale mam poczucie że daje sobie na nią przestrzeń. Z drugiej strony reguluje mnie ruch i działanie, póki mam chęci i nadzieję.

A w praktyce jest tyle rzeczy typu finanse kliniki, to czy będzie owulacja, czy nie wykrzaczy się coś ze zdrowiem et cetera że no nie idzie nic zaplanować. Nic tylko go with the flow.

Co do histero to mi polecają Lublin na NFZ ze znieczuleniem i full pakietem niepłodnościowym (jakkolwiek to rozumieć 😅). Myślę nad zapisaniem się na zaś, bo na mnie plan na przyszłe miesiące działa uspokajająco.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia, nie orientuję się w tych zasadach jeszcze za bardzo, ale nawet dla mnie brzmi to absurdalnie 😐 obu udało się coś zadziałać tak jak dziewczyny piszą.

Nie dziwne, że masz dość. Jesteś w wymagającym procesie dla którego poświęcasz ile możesz, a tu kłoda pod nogi. Mam nadzieję, że mimo wszystko czeka was najszczęśliwszy finał, ślę uściski 🫂

Morgo lubi tę wiadomość

👫 30 & 31
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024 (4 stymulacje Lametta + Ovitrelle, przerwane przez operację ŻPN)

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
    ▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
    ▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
    🧬 PAI1 tylko hetero;
    ▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
    ▪️cd138 ok ✔️
    ▪️ANA ok ✔️
    ▪️AMH 4,6

🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
    ▪️seminogram 01.'26:
    Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
    Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
    Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
    DFI 15,06 ➡️ 6,96
    Morfologia 0🔻

aktualnie na tapecie:
    ▪️przeleczenie helicobacter?
    ▪️podwyższenie ferrytyny
    ▪️KIRy⏳
    ▪️powrót do stymulacji:
    marzec 👎🏻
    kwiecień - cb💔
    maj - lametta + ovitrelle + gonapeptyl ⏳
  • aszin Autorytet

Wysłany: 21 maja, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, przyznam, że jestem zaskoczona tym, że mówią, że nie ma miejsca na żałobę. Zazwyczaj jednak trzeba ją przejść i zaakceptować, by ruszyć dalej. Każdy po prostu inaczej sobie z nią radzi. Cieszę się, że dajesz sobie na nią przestrzeń, bo uważam, że to jest niezbędne do tego, żeby nie zwariować 🙂

Pelasia, zgadzam się z dziewczynami, może trzeba uderzyć do MZ. Przykro mi 😥

snieżka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    03.2024 💔💔 8tc (6+4)

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
    II FET… ⏳

The best is yet to come ✨
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Morgo, przyznam, że jestem zaskoczona tym, że mówią, że nie ma miejsca na żałobę. Zazwyczaj jednak trzeba ją przejść i zaakceptować, by ruszyć dalej. Każdy po prostu inaczej sobie z nią radzi. Cieszę się, że dajesz sobie na nią przestrzeń, bo uważam, że to jest niezbędne do tego, żeby nie zwariować 🙂

Pelasia, zgadzam się z dziewczynami, może trzeba uderzyć do MZ. Przykro mi 😥

Też mnie strasznie zaskoczyło Morgo, że usłyszałaś na terapii, że nie ma miejsca w ivf na żałobę.
    Oczywiście, że jest i możesz ją przeżyć tak jak potrzebujesz! Jesteś bardzo silna i bardzo Cię podziwiam 💜

Pelasia, też myślę, że dziewczyny mają rację i warto poprosić o pisemną informacje z recepcji o tym zawieszeniu działań na kilka miesięcy.

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że w ogóle istnieją jakieś zasady tej procedury. Myślałam, że jak nie ma środków finansowych to po prostu trzeba czekać. Zaskoczyłyście mnie w sumie, a z drugiej strony nie chce robić jakiś kłopotów klinice czy podpaść tam 🫣
    Powiedział, że szybko się skończyły i, że nie są w stanie teraz jakby „obsłużyć” wszystkich. Ogólnie mało pamiętam z tej wizyty bo jak usłyszałam, że transfer po wakacjach to już nie mogłam się za bardzo skupić na innych rzeczach o których mówił. Jeszcze zabolało mnie to, że powiedział, ze te badania które zrobiłam są dla niego bez sensu.
    Człowiek szuka, próbuje, bada, szuka tego cholernego punktu niepowodzeń to lekarz jeszcze skrytykuje. Brak słów i sił.

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia ale czemu miałabyś podpaść? Masz prawo do swojej procedury tym bardziej, że jest ona w toku. Dużo dziewczyn w tamtym roku pisało do ministerstwa ze skargami i potem cudownie środki się znajdowały. Oni mają obowiązek zabezpieczyć dla Was pieniądze. Rozumiem, że można czekać 3 miesiące na kolejną procedurę, nawet dobrze dla regeneracji, ale transfer powinien się odbyć. Myślę, że w takiej kwestii warto walczyć o swoje i postraszyć trochę klinikę. Nawet im wspomnieć, że napiszesz do ministerstwa to może sami znajdą dla Ciebie środki 😉 Jest regulamin, do którego kliniki muszą się stosować.

A apropos badań to się nie przejmuj. Najważniejsze, że Ty masz poczucie, że coś robisz i dobrze działa to na głowę. Na pewno z immuno omówisz te wyniki, a ginekolog nawet jeśli nie pochwala to powinien to chociaż zaakceptować. Ze mnie lekarz trochę się dziś śmiał, bo mu powiedziałam, że nie mam na co pieniędzy wydawać to zrobiłam kilka badań. To powiedział, że może mi podać numer konta, na które mogę przesyłać pieniądze 😅 Ale ostatecznie sprawdził te wyniki, ale że są ok to wytłumaczył te mutacje (MTHFR tylko metylowana forma supli o czym wiedziałam, a PAI ma ponoć 40-50% społeczeństwa).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 21:37

Pelasia30, Ann35, cysterka95 lubią tę wiadomość

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro i tak będę próbować kontaktować się ze szpitalami w celu sprawdzenia dostępności terminów na histeroskopie, jeśli będzie na lipiec/sierpień to i tak z tego względu będę musiała mieć transfer później 🥲
    Generalnie to muszę się z tym wszystkim przespać i przemyśleć przez kilka dni, poczekać na wyniki tych badań.

Claudii, całe szczęście że wizyta odbyła się szybciej w tym cyklu to możesz kontrolować swoją owulacje. Oby to był ten szczęśliwy cykl 🍀
    Edit: a na to PAI nie przepisują acardu czy coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 21:39

Morgo lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 21 maja, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia w takim razie dużo siły 🫶🏼 Przemyśl sobie na spokojnie i daj znać jak z terminami na histero 🤞🏼

A na to PAI to chyba nic nie dostanę, zobaczymy po owu ale ginek mówił, że nic xd

ET 4BC 07.04 - beta 0
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 21 maja, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej żałoby to był wniosek grupy z mojej opowieści jak wygląda proces IVF - że w ich poczuciu w przechodzeniu z transferu na transfer nie ma miejsca na żałobę po straconej szansie, zarodku. A powinno być. Także to był jakiś rodzaj troski o to bym miała zaopiekowaną tą sferę. Tak to zrozumiałam 😉. Myślę że jak teraz odpowiedziałam to zmieni postać rzeczy 😁. A że nie ma jednego przepisu na przejście przez proces i straty po drodze to próbuje się rozeznać we własnych potrzebach.

Co do badań to rekomendacje "dużych" towarzystw naukowych są oszczędne co do badań i większość zalecają później niż wcześniej albo uznają za mało wartościowe. Im bardziej pro-zachodni lekarz tym bliżej mu będzie do tego podejścia, by skupić się na tym co wiemy że na pewno ma znaczenie. Mój zdecydowanie taki jest, co ma swoje plusy i minusy. Jeśli macie chęć to polecam z ciekawości poprosić chat GPT o analizę forów o niepłodności z krajów skandynawskich, Holandii, Anglii itd.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• aszin Autorytet

Wysłany: 22 maja, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, to ja to zrozumiałam tak, że na terapii Ci mówią, że nie powinnaś przechodzić przez żałobę 🫣 A to, co teraz napisałaś, to z jednej strony prawda, ale właśnie zależy u jakiej osoby. Od tego, jak ona sobie radzi z emocjami. Tak czy inaczej, cieszę się, że Ty dajesz sobie na to przestrzeń 😁

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    03.2024 💔💔 8tc (6+4)

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
    II FET… ⏳

The best is yet to come ✨
‹‹ 327 328 329 330 331
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ