Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Odpuściłam w maju forum, tzn nie udzielałam się za bardzo ale zdarzało mi się czytać. Melduję, że dzisiaj musiałam zrobić test, żeby odstawić globulki z progesteronem.
Nie kusiło mnie żeby wcześniej testować, wynik? Taki co zwykle nic mnie kompletnie nie rusza, chyba dopiero pozytywny wynik jest w stanie mnie zdziwić, patrząc na to że w życiu nie widziałam u siebie pozytywnego testu.
Także czekam sobie na okres, żeby od nowa zaczynać kolejny cykl. Jakoś tak mnie wczoraj dobił cały fejs i Instagram zdjęciami małych dzieci, zdjęciami z sesji ciążowych, ale takie jest życie.
Niestety w naszym wątku okazuje się, ze niewielu osobom jest to jeszcze pisane, chociaż głęboko wierzę że niedługo każda z Nas przejdzie na fioletową stronę, życzę Nam tego dziewczyny!
Chociaż oczywiście mam znowu bunt na wszystko, że co mamy jeszcze robić w tym temacie.Wiek 29&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
— 4 IUI luty 2026 (stymulacja Aromek) nieudana ———————————————- -
Claudii, przykro mi, że znowu się nie udało z transferem w tym cyklu. Czy lekarz nie rozważa spróbować na cyklu sztucznym? Można go bardziej kontrolować i nie trzeba się martwić czy za wcześnie będzie owu albo, że właśnie wypadnie w niedzielę czy jakieś święto 🙈
Cysterko, masz już umówioną wizytę do immunologa? Czy będziesz rozmawiać o tym ze swoim lekarzem?
Malineczko, myślę że każda z nas ma taki etap wyłączenia się ze wszystkiego, bez emocji i po prostu wypalenia odnośnie starań, bezradności. Wczorajszy dzień również dla mnie był ciężki, szczególnie gdy weszłam na fora społecznościowe i pojawiały się ogłoszenia ciąż moich znajomych.
Coś tu u nas w ostatnim czasie kiepska aura, mam nadzieję, że lada moment się to zmieni 🫣🍀🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
KIR AA - brak kirów implantacyjnych ❌
Trombofilia ✅ -
Morgo, Claudii, moja klinika również nie pracuje w niedzielę, także nowy stres odblokowany 🙈
Pelasia, czy próbowałaś rozmawiać z kliniką nt. tego braku środków?Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
♀ 33 ♂ 38
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET 20.06 🙏✨ -
Pelasia dla niego cykl sztuczny to ostateczność, jest zwolennikiem naturalnego. Nawet ta stymulacja lamettą to mówił, że już gorzej. Ale przynajmniej coś kombinuje, żebyśmy znowu nie wpadli w złe okno czasowe. I może lametta podbije ten nieszczęsny estradiol jeśli ruszy znowu lewy jajnik. 🥴
Morgo lubi tę wiadomość
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0
FET 5CB - ⏳ -
Claudii przykro mi, że w tym cyklu znowu nie wyszło.
U mnie będzie transfer mrożony. Mam ryzyko hiperstymulacji. Ponad 30 pęcherzyków. Lekarz liczy, że 15-20 będzie dojrzałych. Punkcja w piątek.
Choinka123, Morgo lubią tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
Jajowody ✅️
Cd138 ✅️
Kariotypy✅️
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
04/2025 klinika
4 cyke stymulowane
3 IUI
Acard, clexane
05/26 IVF I 23🥚-> 15 MII ->0
IVF II 08-09.26 -
Aszin, w sumie to nie 🙈 29 czerwca mam kwalifikacje do histero więc to wszystko i tak się przeciąga w czasie. Więc chyba zostaje mi po prostu czekać 🥲
Claudii, zaś mój lekarz widzę, że bardziej jest zwolennikiem wykonywania transferów na cyklu sztucznym 😅 no to czekamy w takim razie na nowy cykl, no chyba że naturalsik zaskoczy 🤭🍀
Morgo, Belia lubią tę wiadomość
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
Trombofilia ✅ -
Claudii bardzo mi przykro że taka się złożyło w tym cyklu ale jesteś w dobrych rękach. Trzymam kciuki 🤞🤞🤞
Cysterko zbijam piątkę jeśli chodzi o Kir AA
Pelasia klinika może przyspieszyła termin transferu?
Malineczka w 100 % rozumiem bunt. U mnie chyba czara goryczy się przelała w tamtym miesiącu gdy mi lekarz powiedział że AMH i obraz jajników wygląda jakbym miała 37 lat. Ale po paru dniach mi przeszło.
Ja zrobiłam króciutka przerwę od forum bo aż tydzień 😂 Z nowości to wypisaliśmy się z kwalifikacji do IVF, za dużo nam się nałożyło w jednym czasie. I narazie nie robimy nic. Reset pod każdym względem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 10:27
Morgo lubi tę wiadomość
31 & 35
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
▪️03.26 IUI- trzecia
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Claudii wrote:Morgo chyba po prostu chodzi o receptywnosc endometrium i okno implantacyjne. Nie wiem skąd te dane, może miały mnie przekonać, że to głupi pomysł 😅 A sobota też nie wchodzi w grę, bo za wcześnie. Akurat nic na to nie poradzimy. Wydałam tylko 160 zł na ovitrelle, które nic nie dało i tylko mnie po nim jajniki bolą 🫠 Nie mówiąc o dojazdach do kliniki 😅
Hej, wybaczcie, że tak się odzywam z "partyzanta", ale miałam podobny case i może jakoś pomoże w tej sytuacji. Miałam zrobiony transfer na cyklu naturalnym 6 dpo, bo 5 dpo wypadało w niedziele. Moja lekarka twierdziła, że statystyki są niemal takie same, a może nawet ciut lepsze. Finalnie w 7 dpt moja beta wynosiła 2. To był cykl bez ovitrelle, więc do tej pory pluję sobie w brodę i zamartwiam, czy przypadkiem to nie była bardzo wczesna próba implantacji, która nie wyszła przez rozjechane okno. Tego nigdy się nie dowiem, mogę jedynie się domyślać, tym bardziej, że nigdy nie miałam takiej bety. Gdybym miała jeszcze raz stać przed takim wyborem wolałabym odpuścić cykl niż zmarnować zarodek.
Są oczywiście przypadki, że dziewczyny mają okno implantacyjne później i wtedy to działa, ale bez wskazań i wykonania ERA test nie podjęłabym się ponownie.
Morgo lubi tę wiadomość
👩🏼 26 l.
✅ Hormony, Morfologia, D3, B12, Kwas foliowy, TSH, FT3, FT4, anty-TPO, anty-TG, Cytologia, glukoza, insulina, HSG, brak pasożytów i helicobacter, ferrytyna po wlewie żelaza, wyleczone przewlekłe zapalenie endometrium 2 komórki na mm2, allo mlr 27%, KIR bx
❌ Spadający poziom leukocytów, dodatnie ANA1, Cross match 31%, brak niektórych kirów implantacyjnych
🤵🏻34 l.
Seminogram:
Badanie nasienia: ilość i ruch ✅
Morfologia: 3 % ❌
DFI 8%
Starania od 12.2023 r.
Od 10.2024 r. Z pomocą medyczną
2 cykle z ovitrelle
5 cykli stymulowanych ❌
3 x IUI ❌
02.2026 r. IVF
pobrano 11 kumulusów -> 8 MII -> 6 zapłodnionych -> 3 blastocysty z 5 doby
ET 02.2026 r. beta 0 ❌
FET 03.2026 r. 7 dpt beta 2 ❌ -
Dzięki za wszystkie odpowiedzi odnośnie KIR. Przekopałam wczoraj forum i zapisałam się do immunologa na za miesiąc. No i czekam, został mi tydzień tego cyklu, rozkminiamy z mężem ivf, 6-go wizyta no i zobaczymy jaki będzie dalszy plan.
Malineczko, przykro mi i łączę się w przytłoczeniu wczorajszym dniem. Fb i insta starałam się ograniczyć, ale w pracy dookoła same matki i słodkopierdząca fala laurek i innych takich.
Choinko jestem fanką resetów, odpoczywajcie
Choinka123 lubi tę wiadomość
👫 31 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️brak/rzadkie naturalne owulacje
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
▪️zespół antyfosfolipidowy - Acard
▪️KIR AA
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️AMH 4,6
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
maj 🌈
1.06 - beta 64
3.06 - beta 182
5.06 - beta 370
8.06 - beta 1555
23.06 - CRL 0,69, bijące serduszko ❤️
cudzie trwaj 🥹

-
Lana - z drugiej strony tak samo można myśleć o transferze "na sztywno" w 5 dpo - też u kogoś może to być nie najlepszy dzień. Nie mamy wglądu w to. Mnie myślę że dane podane przez Twoją lekarkę by uspokoiły. Znalazłam zresztą to samo.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
18cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
U mnie w klinice jednak preferują transfer w 5 dniu po owulacji. Tak samo jak jest 6dniowa blastocysta to nawet jeśli zaplanowany jest świeży transfer to go nie robią, tylko mrożą i podają w 5 dniu w kolejnym cyklu. Gdzieś o tym czytałam na IG Instaembriolog (która zresztą pracuje w mojej klinice). Skoro lekarz uznał, że mamy mniejsze szanse jeśli będzie transfer w poniedziałek to mu wierzę 😊 Wolę nie ryzykować cennego zarodka. Jakoś przeżyje ten miesiąc.
Pa piękny wynik! Trzymam kciuki 🤞🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 14:09
Morgo, PA, Choinka123 lubią tę wiadomość
30l. starania od: styczeń 25’
❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10
01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
ET 4BC 07.04 - beta 0
FET 5CB - ⏳ -
Claudii - pewnie że tak, ja się odnosiłam do Lany. Niestety psychika ludzka tak ma że radzimy sobie z bólem robiąc sobie często niepotrzebne wyrzuty że coś zrobiliśmy nie tak. Jak widać co lekarz, co ośrodek to inne podejście. A komuś trzeba zaufać i oddać prowadzenie w tym procesie. Twój doktor wydaje się być bardzo zorientowany na pacjenta także ja bym się takiego skarbu trzymała i słuchała 😉.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 15:24
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
18cs
Marzec 26' - I cykl IVF
PA wrote:U mnie będzie transfer mrożony. Mam ryzyko hiperstymulacji. Ponad 30 pęcherzyków. Lekarz liczy, że 15-20 będzie dojrzałych. Punkcja w piątek.
Wygląda to obiecująco, trzymam kciuki🤞. Ja chyba jestem fanką FET - znacznie lepiej się czułam po miesiecznym odpoczynku od stymulacji i punkcji.
Ja dla spokoju ducha rozglądam się za mini-histeroskopią, lubię mieć plan wprzód.
Byłam wczoraj u psychiatry (leczę się na zaburzenia lękowe), poświęciła mi aż 50 min, dużo pytała o proces IVF, poczułam się zaopiekowana naprawdę mega. Ogólnie jestem zmęczona, najbardziej chyba myśleniem, ale z każdym dniem jest trochę lepiej, jakieś klocki wskakują na miejsca.
PA, Choinka123, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
18cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Morgo to super że czujesz się zaopiekowana to na pewno pomoga w tym czasie.
A jesli chodzi o histeroakopie masz już jakieś typy gdzie chciałbyś zrobić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 18:43
31 & 35
▪️ Drożności -OK
▪️STYMULACJE
▪️03.26 IUI- trzecia
Choinka123 wrote:A jesli chodzi o histeroakopie masz już jakieś typy gdzie chciałbyś zrobić?
Czekam na odpowiedź z Barska Clinic z Nowego Sącza, czy mogę się u nich zakwalifikować. Na innym wątku dziewczyna mi napisała jak się za to zabrać i okazało się że terminy są choćby na czerwiec. Najpierw myślałam robić gdzieś na NFZ, ale to trochę loteria jaki lekarz, jaki termin się trafi i chyba jednak świadomie nie chcę się z tą niewiadomą mierzyć. Ew. jeszcze zobaczę co powie mój lekarz. Póki co nie proponował diagnostyki niepowodzeń także zaczęłam ogarniać na własną rękę.
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 2,2
👦
🔬seminogram:
18cs
Marzec 26' - I cykl IVF
Malinka, a myślisz że Maksym będzie miał jakiś pomysł dalej?
Ja odstawiłam sporo supli, dostałam od dietetyk nową rozpiskę gdzie 3/4 to przebudowa jelit
dobra informacja spłynęła że u nas tylko ja miałam HP 🤞💪
Już się mniej fiksuje na tym wszystkim ale myślę też że jeśli się znowu nie uda to będę chciała powtórzyć histeroskopie. Aczkolwiek udziela mi się bunt Malinki i już mam w 🍑 pakowanie w to hajsu gdzie niektórzy nie wydadzą ani złotówki a dziecko jest 😅👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.24 histeroskopia✅
1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH < 1
PRG 7 dpo ✅ (📌 Cyclogest)
OGTT + hormony ✅, DHEAS ⬇️ (📌 Biosteron)
B12, ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C/S, ANA, celiakia (geny), pasożyty ✅
CD138 ✨✅
💊 Euthyrox,D3, metf.,Q10, NAC, melat.,omega, Mg, Oeparol, Acard
🕺 🧪 ✅ ale morf. 2% 🙁
hormony - dolna granica, D3 🔜🆙
06.26 🩸📋
07.26 wizyta 🪂 -
No to szybciutkie terminy💪. Daj znać koniecznie co powie Twój lekarz.31 & 35
▪️ Drożności -OK
▪️STYMULACJE
▪️03.26 IUI- trzecia
Ja tam robilam histero i bylam bardzo zadowolona. Jedynie ten kwestionariusz to jak podanie o prace no ale jakos musza zebrac wywiad. Terminy prakrtycznie od reki i konkretne leczenie w przypadku podejrzenia zapalenia endometrium oraz szczegolowe wyjasnienie co zostalo zrobione podczas badania. Zle wspominam tylko to znieczulenie ktore dla mnie bylo zbyt slabe ale kto mogl sie spodziewac ze mozna miec bezobjawowo tyle zmian do wyciecia...Morgo wrote:Czekam na odpowiedź z Barska Clinic z Nowego Sącza, czy mogę się u nich zakwalifikować. .
dziewczyny czy mialyscie przedluzajace sie plamienie podczas cykli stymulowanycvh Lametta? Juz 7 dc a ja dalej plamie.
Morgo lubi tę wiadomość
Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
10.2025 🔀 udrożniony jajowód+histeroskopia
12.2025 💔 CB
04.2026 ❌ IUI
05.2026 ❌ IUI + Accofil
06.2026 infekcja 🤷🏼♀️ -
PA, kciuki za punkcję w piątek i dużo zarodeczków 🤭🥰 daj znać koniecznie po.
Choinko, czasem taki reset jest potrzebny. Klinika ma się ze mną kontaktować w sprawie przyspieszenia terminu, ale póki co cisza więc nie nastawiam się na to 🙈
Morgo, Dudu ja też właśnie czekam na kwalifikacje na histeroskopie, ale szczerze mówiąc jakbym nie musiała to bym uniknęła tego 🙈 nie wspominam dobrze, szukam miejsca ze znieczuleniem ogólnym.
Morgo planujesz histero jeszcze przed transferem?
PA lubi tę wiadomość
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
Trombofilia ✅ -
Dzisiaj przyszły mi wyniki Kirów i mogę sobie z Tobą Cysterko zbić piątkę.
Patrząc na wynik poczułam się jakby ktoś mi strzelił w twarz.
Wykryto haplotyp AA
Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm.
Nie wykryto genów KIR: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5 all, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant.
Tak, jestem załamana. Pewnie pół nocy będę szperać po forum.
Cysterko do jakiego immunologa się umówiłaś? Ja się zapisałam do Jarosz ale dopiero na 6 lipca termin 🫠🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
03.26 FET🍍-> 💔
04.26 FET 🍍-> 💔
Trombofilia ✅