X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 3 września, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Tak, też mnie to zadziwia. Żywia się najczęściej śmieciowym jedzeniem, palą fajki a do tego piją alko, często też w ciąży. Mój mąż twierdzi, że tacy ludzie nie mają stresu ani zmartwień i dlatego tak zachodzą. Może w tej teorii coś jest i jest mi potrzebne to przyslowiowe odpuszczenie, ale póki co nie umiem.

Tak, wiele osób mówi tak jak Twój mąż. Powiem Ci, że nawet ze dwa razy tak zażartowalismy z mężem, że może będziemy się zachowywać jak patologia przez miesiąc i zobaczymy wtedy 😅 niby śmieszne, ale też dołujące. Ja po dwóch latach dopiero teraz miałam taki jeden cykl przerwy po zabiegu i trochę mi to poluzowało głowę. Ale nie da się całkowicie nie myśleć i odpuścić 🫣

A odnośnie biopsji, coś Ci wyszło? Na Hashimoto bierzesz może euthyrox lub letrox?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 22:16

Morgo lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸Podejrzenie PCOS (metaboliczny)
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    🔜 10.25 stymulacja + drożność?

Suplementy: Inozytol, Pregna Start, DHA prenacaps, NAC, witamina D3
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 3 września, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi mija rok starań i też mam załamanie - potwierdzam że to normalne po takim czasie. Chyba pierwsze takie poważne.

Ja dalej ciągnę diagnostykę. Ładnie mi się wyrównują niedobory. Staram się dieta przeciwzapalną, suplementy - też na Hashimoto. Wiem że efekty to nie po miesiącu więc staram się być cierpliwa. Może akurat pyknie.

Mój mąż też mnie pociesza i mówi że jak się jeszcze trochę nie uda to zrobimy in vitro. Więc mam tak jakby jakąś opcje żeby nie tracić nadziei. Myślę że jak do końca roku nic, to w styczniu się decydujemy - to chyba stracimy cierpliwość szybciej. Jeszcze gdzieś tam z tyłu głowy inseminacja.

Morgo lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!

💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
    💊

• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
    • 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
    • ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Sprawdzone:
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Helicobacter & pasożyty – brak
    MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
    🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
    🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
    🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
    📅 3. dzień cyklu:
    Estradiol 40 pg/mL 💧
    FSH 6 mIU/mL 🌱
    LH 6 mIU/mL 🔁
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: 4 września, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Tak, wiele osób mówi tak jak Twój mąż. Powiem Ci, że nawet ze dwa razy tak zażartowalismy z mężem, że może będziemy się zachowywać jak patologia przez miesiąc i zobaczymy wtedy 😅 niby śmieszne, ale też dołujące. Ja po dwóch latach dopiero teraz miałam taki jeden cykl przerwy po zabiegu i trochę mi to poluzowało głowę. Ale nie da się całkowicie nie myśleć i odpuścić 🫣

A odnośnie biopsji, coś Ci wyszło? Na Hashimoto bierzesz może euthyrox lub letrox?

My też mieliśmy jeden miesiąc gdzie nie mieliśmy możliwości starania się w okresie owulacji i też trochę głowa odpoczęła ale z kolejnym cyklem wróciły wszystkie myśli.

W biopsji wyszło zapalenie i brałam antybiotyk 3 tygodnie. Na hashimoto nic nie biorę, endokrynolog powiedział, że skoro TSH w normie to nie da mi żadnych leków. Jedynie suplementuje selen bo miałam za niski. W tym miesiącu idę na kontrolę do innego ze świeżymi wynikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 08:29

Starania od 07.2024
    ✅ Mąż -> wszystkie wyniki w normie

styczeń 2025: TSH, progesteron, estradiol etc ✅
    marzec 2025:👨‍⚕️Hashimoto
    kwiecień 2025: ANA9 -> PPJ (ANA23) ⚠️
    maj 2025: biopsja endometrium ⚠️ -> antybiotyk - Unidox Solutab 20 dni
    lipiec: ferrytyna ⬇️ -> suplementacja

🗓️wrzesień 2025: badanie drożności, endokrynolog

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio, selen, Kurkumina, żelazo
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: 4 września, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Też mi mija rok starań i też mam załamanie - potwierdzam że to normalne po takim czasie. Chyba pierwsze takie poważne.

Ja dalej ciągnę diagnostykę. Ładnie mi się wyrównują niedobory. Staram się dieta przeciwzapalną, suplementy - też na Hashimoto. Wiem że efekty to nie po miesiącu więc staram się być cierpliwa. Może akurat pyknie.

Mój mąż też mnie pociesza i mówi że jak się jeszcze trochę nie uda to zrobimy in vitro. Więc mam tak jakby jakąś opcje żeby nie tracić nadziei. Myślę że jak do końca roku nic, to w styczniu się decydujemy - to chyba stracimy cierpliwość szybciej. Jeszcze gdzieś tam z tyłu głowy inseminacja.

Ssilva czy dieta coś zmieniła w Twoich wynikach tarczycowych?
    Ja też się staram ale różnie to wychodzi.

Fajnie, że macie z mężem plan, my nawet nie poruszamy jeszcze tematu in vitro. Mój ma wśród znajomych i rodziny sporo osób, którym zajście w ciąże zajęło dużo czasu i jest przekonany, że to po prostu czasem trwa dłużej, ale kiedyś nam się uda. Zobaczę, jak będzie po badaniu drożności, może też za jakiś czas zacznę się rozglądać jak wygląda ten temat.

Starania od 07.2024
    ✅ Mąż -> wszystkie wyniki w normie

styczeń 2025: TSH, progesteron, estradiol etc ✅
    marzec 2025:👨‍⚕️Hashimoto
    kwiecień 2025: ANA9 -> PPJ (ANA23) ⚠️
    maj 2025: biopsja endometrium ⚠️ -> antybiotyk - Unidox Solutab 20 dni
    lipiec: ferrytyna ⬇️ -> suplementacja

🗓️wrzesień 2025: badanie drożności, endokrynolog

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio, selen, Kurkumina, żelazo
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 4 września, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    My też mieliśmy jeden miesiąc gdzie nie mieliśmy możliwości starania się w okresie owulacji i też trochę głowa odpoczęła ale z kolejnym cyklem wróciły wszystkie myśli.

W biopsji wyszło zapalenie i brałam antybiotyk 3 tygodnie. Na hashimoto nic nie biorę, endokrynolog powiedział, że skoro TSH w normie to nie da mi żadnych leków. Jedynie suplementuje selen bo miałam za niski. W tym miesiącu idę na kontrolę do innego ze świeżymi wynikami.

Mi też właśnie wyszło w biopsji zapalenie i też brałam antybiotyki ale 10 dni bo miałam niby łagodne zapalenie. I wtedy właśnie mieliśmy cykl przerwy. I tu już się łudze, że to może był ten główny problem zajścia w ciążę 🙈
    Co do Hashimoto i TSH to ja właśnie biorę letrox i w sumie to nie spodziewałam się, że mi to da - moje TSH wynosiło przeważnie 2,5, Endo mówiła, że lek ureguluje mi ogólnie pracę tarczycy bo ważne jest też ft3 i ft4 i rzeczywiście podniosły mi się wyniki, że teraz mam w normie (minimum 50%) a TSH ostatnio miałam w granicy 1, w piątek odbieram znowu wyniki i zobaczymy jak się ma tym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 08:44

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego

• Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 4 września, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia, a jakie polecasz suplementy na Hashi?

Jesli chodzi o in vitro to właśnie po roku czasu też dużo o tym rozmawialiśmy, minął drugi rok i jakoś tak mniej.... Chyba cały czas się łudze, że uda się naturalnie. Albo nie jestem gotowa na tą całą procedurę 🙈

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

• Imazolka Ekspertka

Wysłany: 4 września, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie pyknął drugi rok starań. Także kryzys jest po pierwszym i po drugim 😅
    Też nie czaję właśnie jak ludzie mówią, żeby „odpuścić”. My przez pierwsze miesiące w ogóle o tym nie myśleliśmy, po prostu przestaliśmy się zabezpieczać. Głowa jeszcze tak nie pracowała i też się nie udało, więc ciężko powiedzieć jak to jest
    Mi na podwyższone anty tpo-tg też nic nie przepisała. Zaleciła jeść dziennie dwa orzechy brazylijskie i ruch. Z tego tytułu idę dzisiaj na jogę 😂

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
  • PA Autorytet

Wysłany: 4 września, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dostałam tak silnego bólu w lewym boku, że myślałam że trafie na SOR. Ból nie do zniesienia, co się położyłam to musiałam wstać do toalety. Męczyłam się tak z 4 godziny i w końcu nie wytrzymałam i zadzwoniłam do mojego, żeby wyszedł z pracy i mnie zawiózł do szpitala. On wraca do domu a ja jak nowo narodzona.... wszystko mi przeszło. Właśnie jadę do lekarza, żeby zobaczyła co mi było, podejrzenie jakiejś infekcji bakteryjnej pęcherza.

Jeszcze mam problem z lekami do stymulacji najpierw dostałam zastrzyk którego nie ma w żadnej aptece potem lekarka wypisała zamiennik wczoraj go odbieram a tam brak wstrzykiwacza. Oczywiście wstrzykiwacz niedostępny nigdzie, do kliniki się nie mogę dodzwonić a jutro muszę sobie go jakoś podać.
    Chyba coś dziś mnie czeka latanie po mieście

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138- czekamy na wyniki
    09/25 lametta+ ovaleap
  • PA Autorytet

Wysłany: 4 września, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    U nas właśnie pyknął drugi rok starań. Także kryzys jest po pierwszym i po drugim 😅
    Też nie czaję właśnie jak ludzie mówią, żeby „odpuścić”. My przez pierwsze miesiące w ogóle o tym nie myśleliśmy, po prostu przestaliśmy się zabezpieczać. Głowa jeszcze tak nie pracowała i też się nie udało, więc ciężko powiedzieć jak to jest
    Mi na podwyższone anty tpo-tg też nic nie przepisała. Zaleciła jeść dziennie dwa orzechy brazylijskie i ruch. Z tego tytułu idę dzisiaj na jogę 😂
    Ja też na początku nie myślałam tak o staraniach, tylko wiedziałam kiedy mniej więcej mam owulację i staraliśmy się wtedy. A takie poważniejsze starania już z testami owulacyjnymi to we wrześniu zaczęłam, czyli właśnie mija rok.

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    09/25 lametta+ ovaleap
  • Imazolka Ekspertka

Wysłany: 4 września, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie miałyście wyniki DHEA-S? Bo przygotowuje wyprawkę na jutro do lekarza z wynikami i tak wrzucam do chata jak to wygląda i mi napisał, że JEST TO WYNIK KONIECZNY DO KONSULTACJI Z LEKARZEM. I się trochę przestraszyłam 😅 bo wpisałam w drugiego chata i drugi mówi, że wyniki idealne 😂 miałam 220

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza ❌
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 4 września, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Dziewczyny a jakie miałyście wyniki DHEA-S? Bo przygotowuje wyprawkę na jutro do lekarza z wynikami i tak wrzucam do chata jak to wygląda i mi napisał, że JEST TO WYNIK KONIECZNY DO KONSULTACJI Z LEKARZEM. I się trochę przestraszyłam 😅 bo wpisałam w drugiego chata i drugi mówi, że wyniki idealne 😂 miałam 220

Hmm ja mam 293 i ani ginekolog ani dietetyk nie komentował

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    2.09 konsultacja u dietetyka 🔜

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 4 września, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przedłużonych starań, to ja w tym miesiącu mam totalny kryzys. Jakos nie mam w sobie już siły i ochoty na wieczne szukanie problemu. Nawet mi się nie chce starać w tym cyklu, a jest 10dc.
    Laski zachodzą z zapaleniami, endometrioza, na antybiotykach, z niedoborami, anemia, cukrzyca i cholera wie co jeszcze, w najgorszym wypadku mają biochema przy takich wynikach i dopiero wtedy często wychodzi czym muszę się zaopiekować. U nas miesiąc w miesiąc wygląda tak samo, a wręcz teraz miałam niższego proga niż w grudniu gdzie miałam więcej niedoborów 😆
    Nie wiem może faktycznie miej wyj* a będzie ci dane to lepsza metoda prokreacyjna xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 11:33

Kirby lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna -38 (maj) ->25(lipiec)‼️ -> 30 ( sierpień)
    Witamina b12- 512 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 19 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec) -> 54,5 ( sierpień)✅
    Glukoza 77✅
    Insulina 10,6 ⚠️
    Homa-ir 2,02⚠️
    Homocysteina 8,6 ⚠️
    Lipidogram ✅
    Próby wątrobowe ✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml⚠️
    Progesteron 16,50 ng/ml
    7dpo (sierpień)
    Estradiol 248 pg/ml
    Progesteron 12,40 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    2.09 konsultacja u dietetyka 🔜

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • IwonaQ Przyjaciółka

Wysłany: 4 września, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Kirby, oj często mam tak samo.. w takich sytuacjach pozwalam sobie na łzy i rozpacz, a potem myślę sobie, że kurcze gdyby nie ta diagnostyka itp to mogłabym być dalej w czarnej d*pie a tak to zawsze jest się ten krok do przodu!
    Mnie bolało i boli najbardziej to, że taka patologia się rozmnaża na prawo i lewo... Żadnych badań, żadnych supli, pewnie syf za syfem, alko i fajki... Biedne tylko są te dzieci bo nie mają godnych warunków wychowawania. Nie potrafię tego zrozumieć totalnie.

IwonaQ, akurat miałam podgląd owulacji i był jeden pęcherzyk dominujący więc owulacja pojedyncza 😅 STARAM się też nie nakręcać przez tego proga, aczkolwiek trochę się łudze, że może to coś znaczy. Pewnie spadnę z konia, ale chociaż z myślą, że mam ładne owulacje 🤭
    Edit: a kiedy masz wizytę u nowego gina?

Przy takim progu owulacja była idealna na100%, trzymam kciuki za testowanie 🤞💪💪💪

Dzisiaj o 16:30 mam wizytę 🫣 chociaż wiem że u tego doktorka godzinne opóźnienia to standard

Edit
    Co do "miej wyjebane" xd serio czasem też myślę na co są te wszystkie wyrzeczenia, wydawanie kasy, suple, skoro da się mieć dzieci z niedoborami, chorobami, obciążeniami. A z drugiej strony - my z mężem nigdy się nie zabezpieczaliśmy, nawet przed myślami o dziecku, o ślubie, nie było żadnej presji.... A w ciążę nie zaszłam 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 11:39

Morgo lubi tę wiadomość

·👩🏼‍❤️‍👨🏽 '95
    · badania nasienia ✅
    · oba jajowody drożne ✅
    · PCOS - cykle nieowulwcyjne,
    · wit.B12 - 164pg/ml 👎 (6.2025r.) -> 286 PG/ml ✊
    · TSH 3,25 mlU/l 👎
    · PRL 574 mlU/l 👎
    · 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
    · 1x naturalna owulacja ❌
    .........................
    · 6-7.2025r. - przetrwałe krwawienie (40 dni)
    · 7-8.2025r. - reset cyklu - AH
    · 10.2025r. - cykl stymulowany 🙏✨
    ..........................
    💊 Dostinex, Euthyrox
    🫘 Inozytol, maślan sodu, wit. C, D3+K2, B12, zakwas z buraka
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 4 września, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:

Musiałabym zobaczyć w wyniki, ale też mam chyba podobnie. Nic nie komentował. Samo DHEA mam podwyższone ale i tak mam suplementowac nad podkręcenie jajec 🤪

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej
    7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
    8 cykl: lametta ❌
    9 cykl: histeroskopia

Czekamy w kolejce do programu IVF 🤞
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 4 września, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Co do przedłużonych starań, to ja w tym miesiącu mam totalny kryzys. Jakos nie mam w sobie już siły i ochoty na wieczne szukanie problemu. Nawet mi się nie chce starać w tym cyklu, a jest 10dc.
    Laski zachodzą z zapaleniami, endometrioza, na antybiotykach, z niedoborami, anemia, cukrzyca i cholera wie co jeszcze, w najgorszym wypadku mają biochema przy takich wynikach i dopiero wtedy często wychodzi czym muszę się zaopiekować. U nas miesiąc w miesiąc wygląda tak samo, a wręcz teraz miałam niższego proga niż w grudniu gdzie miałam więcej niedoborów 😆
    Nie wiem może faktycznie miej wyj* a będzie ci dane to lepsza metoda prokreacyjna xd

No ciężkie jest życie staraczki. W takich chwilach chyba najlepiej zluzować i zrobic sobie przerwę od starań i ciągłego liczenia kiedy owulka itp ☹️ Wiadomo, że podświadomość działa ale cóż innego nam pozostaje?

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Imazolka Ekspertka

Wysłany: 4 września, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Musiałabym zobaczyć w wyniki, ale też mam chyba podobnie. Nic nie komentował. Samo DHEA mam podwyższone ale i tak mam suplementowac nad podkręcenie jajec 🤪
    Kurde to może i ja też spróbuję 😂 z jakiej firmy bierzesz?

Ja jak mam cykle bez starań to zawsze sobie mówię, dobra nawet nie będę sprawdzała w kalendarzu kiedy mam dostać okres, najwyżej się zaskoczę! A później dobra tylko sprawdzę czy to mniej więcej czas na owulację, później sprawdzę czy nie powinnam tego okresu dostać tydzień temu 😂 i zawsze to moje rozczarowanie

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23

Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza ❌
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 4 września, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Kurde to może i ja też spróbuję 😂 z jakiej firmy bierzesz?

Ja jak mam cykle bez starań to zawsze sobie mówię, dobra nawet nie będę sprawdzała w kalendarzu kiedy mam dostać okres, najwyżej się zaskoczę! A później dobra tylko sprawdzę czy to mniej więcej czas na owulację, później sprawdzę czy nie powinnam tego okresu dostać tydzień temu 😂 i zawsze to moje rozczarowanie

Znalazłam w sumie tylko na allegro ze Swansona. Ale mi ginekolog kazał zażywać bo liczymy, że już blisko do IVF więc dlatego. Lepiej może zapytać czy to przyjmować, żeby sobie krzywdy nie narobić 🤪

Imazolka lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 4 września, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka, moje DHEA-S wynosi 184 i też nikt nic nie mówił na to. Więc chyba git. A TSH masz kolo 1? Może dlatego nie przepisala 🤔

Treaclynat, przytulam za kryzys 🫂 najgorsze jest szukanie właśnie tej przyczyny, tyle badań i tego wszystkiego, że albo ciągle coś się znajdzie nie tak, albo wszystko jest okej i niewiadomo co dalej 🫣

IwonaQ, dziękuję! Nie powiem, nakręcił mnie ten wysoki progesteron okropnie, aż się boje, że z wielki bólem spadnę z wysokiego konia 🙈
    A za Twoją wizytę trzymam kciuki i koniecznie napisz po jak wrażenia itp 🥰

Treaclynat, IwonaQ lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

• Imazolka Ekspertka

Wysłany: 4 września, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Imazolka, moje DHEA-S wynosi 184 i też nikt nic nie mówił na to. Więc chyba git. A TSH masz kolo 1? Może dlatego nie przepisala 🤔

Treaclynat, przytulam za kryzys 🫂 najgorsze jest szukanie właśnie tej przyczyny, tyle badań i tego wszystkiego, że albo ciągle coś się znajdzie nie tak, albo wszystko jest okej i niewiadomo co dalej 🫣

IwonaQ, dziękuję! Nie powiem, nakręcił mnie ten wysoki progesteron okropnie, aż się boje, że z wielki bólem spadnę z wysokiego konia 🙈
    A za Twoją wizytę trzymam kciuki i koniecznie napisz po jak wrażenia itp 🥰
    Tak waha mi się, raz 1,2 raz 1,9 ostatnio 1,5 😅

Nooo trzymamy kciuki!!!

Pelasia30 lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23

Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza ❌
  • PA Autorytet

Wysłany: 4 września, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Ja miałam 10,9μmol/L i nikt na razie mi nic nie mówił

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    09/25 lametta+ ovaleap
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ