X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadziei, a czy ty chodzisz do lekarza na NFZ czy prywatnie? Dał Ci bez problemu zwolnienie?? Ja mam wątpliwości czy mój będzie taki chętny i nie wiem co w takim przypadku zrobić. Z tym samopoczuciem nie zmyslam bo od wczoraj się znów pogorszylo. Do tego cały czas ból głowy i wymioty po zjedzeniu nawet banana.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przepraszam ale nie mogę teraz nadrobić co tam dokładnie u Was. Zrobie to później, bo za chwile jade na podkarpacie do domu rodzinnego (głownie po to by odebrać prawko jazdy :)) Melduje tylko: oficjalnie stwierdzam że testy ciążowe co miesiąc robią mnie w bambuko. Dzis test z cieniem ledwo widocznym na teście PINK SUPER CZUŁY 10. W zeszlym cyklu bylo dokladnie to samo..cienie na facelle, cienie na tych super czułych pinkach i ciąży nie było. Takze dzisiejszy znów uznaje za negatyw. Jutro ostatnia tabletka duphastonu a potem niech się dzieje co chce... dziwne tylko ze temp. rosnie....

Miłego dnia :*

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Mój lekarz dopiero na drugiej wizycie, w 10tc, dał skierowanie na grupę krwi, także ten.... Nie za bardzo się chyba wczuwa

A moze moja lekarka przesadziła? :)

• antonna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 23:32

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Hej dziewczyny. Przepraszam ale nie mogę teraz nadrobić co tam dokładnie u Was. Zrobie to później, bo za chwile jade na podkarpacie do domu rodzinnego (głownie po to by odebrać prawko jazdy :)) Melduje tylko: oficjalnie stwierdzam że testy ciążowe co miesiąc robią mnie w bambuko. Dzis test z cieniem ledwo widocznym na teście PINK SUPER CZUŁY 10. W zeszlym cyklu bylo dokladnie to samo..cienie na facelle, cienie na tych super czułych pinkach i ciąży nie było. Takze dzisiejszy znów uznaje za negatyw. Jutro ostatnia tabletka duphastonu a potem niech się dzieje co chce... dziwne tylko ze temp. rosnie....

Miłego dnia :*
    Kamika, przed odstawieniem dupka zrób betę.
    Bo jesli okaze sie ze Twój własny progesteron jest za niski zeby utrzymac ciaże to nagle odstawiając wspomagacze faktycznie nic z tego nie będzie. Mimo wczesniejszych bubli moze ten cien cienia cienia cienia cos znaczy ;)POwtórz ten sam test jutro. Jak dalej bedzie cien, beta hcg.

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, coś tam już powoli zaczyna być widać. :-) trochę jakbym się ostro nazarla:-) no ale jeansy już za ciasne, to fakt.

Zastanawiam się nad zrobieniem usg genetycznego, Sylwia ty z pewnością robiłaś , może doradzisz coś ? Czy wystarczy samo usg czy też testy z krwi pappa? Jestem zielona w tym temacie. Wizyta przypada na 12t1d więc 13 tydzień, a badania te należy wykonać między 11 a 14 tc. Pytam , bo mojemu lekarzowi to średnio ufam :-/ech , mama mnie namawia na pójście na to usg do najlepszego specjalisty u nas w miescie, ale ceny też ma najlepsze xd jeśli będzie trzeba to oczywiście zrobię, bo to Bardzo ważne badanie

ex2bdf9hnbh57908.png

• Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antylopa ja chodzę prywatnie. Niestety dziś jak wstałam na wkladce miałam troszkę krwi zmieszanej z sluzem tak więc leżę teraz w szpitalu na oddziale czekam może zrobią mi dziś usg

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bety niestety nie zrobie bo jestem na wyjezdzie. Moh wlasny progesteron jest na poziomie 16. Dupka dostalam 1x1 tylko na pomoc w zagniezdzeniu niby. Powtorze jutro test albo bede vrac dupka do pobiedzialku i wtedy na bete. Zobaczymy

ckaidqk34aroni5a.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei wrote:
    Antylopa ja chodzę prywatnie. Niestety dziś jak wstałam na wkladce miałam troszkę krwi zmieszanej z sluzem tak więc leżę teraz w szpitalu na oddziale czekam może zrobią mi dziś usg[/QUOT bedzie dobrze daj znac trzymam kciuki

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, pełna nadziei, trzymaj się tam i sciskaj uda, żeby dzidziuś został tam gdzie trzeba;) jak długo będą chcieli cię zatrzymać w szpitalu?

ex2bdf9hnbh57908.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Taaak, coś tam już powoli zaczyna być widać. :-) trochę jakbym się ostro nazarla:-) no ale jeansy już za ciasne, to fakt.

Zastanawiam się nad zrobieniem usg genetycznego, Sylwia ty z pewnością robiłaś , może doradzisz coś ? Czy wystarczy samo usg czy też testy z krwi pappa? Jestem zielona w tym temacie. Wizyta przypada na 12t1d więc 13 tydzień, a badania te należy wykonać między 11 a 14 tc. Pytam , bo mojemu lekarzowi to średnio ufam :-/ech , mama mnie namawia na pójście na to usg do najlepszego specjalisty u nas w miescie, ale ceny też ma najlepsze xd jeśli będzie trzeba to oczywiście zrobię, bo to Bardzo ważne badanie

Ja robiłam Pappa ze względu na to że rodziłam po 30 ;) i lekarz powiedział ze lepiej zrobić. Parę groszy wiecej a przynajmniej masz spokojna głową. Wiesz, jesli chodzi o to badanie to "odżałuj" więcej kasy i zrób u naprawde dobrego lekarza. Wszystko Ci pokaze, przeanalizuje badania, bedziesz miała pewność ze na 100% jest tak, jak powinno być. Potem jak ciąża przebiega bez problemów wróć do swojego, choc niepokojace jest to, ze mu nie ufasz...Nie możesz zmienić na stałe?

Wysłany: 19 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno do poniedziałku będę leżeć. Dostaje luteine i nie mogę się doczekać jutro usg boję się bardzo ale w sumie objawy się utrzymują więc mam nadzieję ze rośnie .

bl9cdf9hc1bxboyf.png

Wysłany: 19 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bete ci robili ?

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:

Ja robiłam genetyczne u lekarza z certyfikatem FMF. Nie robiłam pappa, bo jego wyniki fałszuje branie progesteronu czy krwawienia, a ja takie miałam od 6tyg. Duphaston biorę nadal ;) Usg wyszło dobre, więc się nie martwilam. Robił je około godziny , sprawdzal wszystkie przepływy itd.

f2w3rjjgdr0iznvo.png

Wysłany: 19 maja 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Karola nie robili mi bety. Czuję ze dopiero rano coś mi zaczną robić czekam na obchód może coś mi powie

bl9cdf9hc1bxboyf.png

Wysłany: 19 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha a nadal masz ta krew na wkładce ? mam nadzieję że bedzie juz wszytko ok pisz po obchodzie czy cs ci powiedzieli

Kochamy Was ;)

201205184874.png

Wysłany: 20 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie mam żadnej już krwi ani niepokojącego plamienia czuję się dobrze zobaczymy co dalej.

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei... uff, to dobrze, ze jest lepiej, ciekawe co powie lekarz n obchodzie.
    Cookie... Ale jaki guz? Czy ja cos pominęłam? Pamietam, ze inaa miała do wycięcia (btw... co z nią?)
    Kamika.. gratulacje zdania egzaminu! Teraz pewnie przygotowania do następnej sesji, ah jak ten czas leci.

Dziewczyny... robiłam ostatnio znowu badania... tym razem miałam cały pakiet tarczycowy, za pierwszym razem tsh wyszło poza norma... Wiec znowu w ryk, lekarz kazał powtórzyć badania, bo sam nie wierzył, wyszło cos 2,9 - wiec tak czy inaczej wysokie.
    Usg czyste, anty tpo 12,82 (norma do 34) anty tg <10 (do 115 norma) tego ostatniego nie wiem jak interpretować.

Tak w ogole to brałam tego wiesiołka w tym cyklu jeszcze raz, ale śluzu prawie w ogole nie zaobserwowałam a do tego nie miałam ochoty na amory. :( i jeszcze ovu wyznaczył mi alexis na 12 (!!) co dla mnie jest za wcześnie, mam tylko nadzieje, ze jutrzejsza temp skoczy i wszystko sie poprawi, liczę na dziś.

A na dodatek cały czas myśle, żeby zrobić sobie odpoczynek... Tak na dwa-trzy miesiące, nie starać sie, coraz większe jest rozczarowanie za każdym razem jak nie wyjdzie, nie wiem czy długo tak wytrzymam. Na dodatek ze względu na to, ze udzielam korków... czasami dzieci 8-10 letnie pytają sie mnie... a ma Pani dzieci? A czemu nie? A czemu Pani sobie nie zrobi? Buuu, żeby to było takie proste :(

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei wrote:
    Nie Karola nie robili mi bety. Czuję ze dopiero rano coś mi zaczną robić czekam na obchód może coś mi powie

I jak?

Wysłany: 20 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna nadziei czekamy na wieści co ci lekarz powiedział miaąłś usg ?

Kochamy Was ;)

201205184874.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ