Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pełna nadziei, a czy ty chodzisz do lekarza na NFZ czy prywatnie? Dał Ci bez problemu zwolnienie?? Ja mam wątpliwości czy mój będzie taki chętny i nie wiem co w takim przypadku zrobić. Z tym samopoczuciem nie zmyslam bo od wczoraj się znów pogorszylo. Do tego cały czas ból głowy i wymioty po zjedzeniu nawet banana.
Udało się w cyklu
-
Hej dziewczyny. Przepraszam ale nie mogę teraz nadrobić co tam dokładnie u Was. Zrobie to później, bo za chwile jade na podkarpacie do domu rodzinnego (głownie po to by odebrać prawko jazdy ) Melduje tylko: oficjalnie stwierdzam że testy ciążowe co miesiąc robią mnie w bambuko. Dzis test z cieniem ledwo widocznym na teście PINK SUPER CZUŁY 10. W zeszlym cyklu bylo dokladnie to samo..cienie na facelle, cienie na tych super czułych pinkach i ciąży nie było. Takze dzisiejszy znów uznaje za negatyw. Jutro ostatnia tabletka duphastonu a potem niech się dzieje co chce... dziwne tylko ze temp. rosnie....
Miłego dnia :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamika23 wrote:Hej dziewczyny. Przepraszam ale nie mogę teraz nadrobić co tam dokładnie u Was. Zrobie to później, bo za chwile jade na podkarpacie do domu rodzinnego (głownie po to by odebrać prawko jazdy ) Melduje tylko: oficjalnie stwierdzam że testy ciążowe co miesiąc robią mnie w bambuko. Dzis test z cieniem ledwo widocznym na teście PINK SUPER CZUŁY 10. W zeszlym cyklu bylo dokladnie to samo..cienie na facelle, cienie na tych super czułych pinkach i ciąży nie było. Takze dzisiejszy znów uznaje za negatyw. Jutro ostatnia tabletka duphastonu a potem niech się dzieje co chce... dziwne tylko ze temp. rosnie....
Miłego dnia :*
Bo jesli okaze sie ze Twój własny progesteron jest za niski zeby utrzymac ciaże to nagle odstawiając wspomagacze faktycznie nic z tego nie będzie. Mimo wczesniejszych bubli moze ten cien cienia cienia cienia cos znaczy ;)POwtórz ten sam test jutro. Jak dalej bedzie cien, beta hcg. -
Taaak, coś tam już powoli zaczyna być widać. trochę jakbym się ostro nazarla:-) no ale jeansy już za ciasne, to fakt.
Zastanawiam się nad zrobieniem usg genetycznego, Sylwia ty z pewnością robiłaś , może doradzisz coś ? Czy wystarczy samo usg czy też testy z krwi pappa? Jestem zielona w tym temacie. Wizyta przypada na 12t1d więc 13 tydzień, a badania te należy wykonać między 11 a 14 tc. Pytam , bo mojemu lekarzowi to średnio ufam :-/ech , mama mnie namawia na pójście na to usg do najlepszego specjalisty u nas w miescie, ale ceny też ma najlepsze xd jeśli będzie trzeba to oczywiście zrobię, bo to Bardzo ważne badanie
Udało się w cyklu
-
Pełna Nadziei wrote:Antylopa ja chodzę prywatnie. Niestety dziś jak wstałam na wkladce miałam troszkę krwi zmieszanej z sluzem tak więc leżę teraz w szpitalu na oddziale czekam może zrobią mi dziś usg[/QUOT bedzie dobrze daj znac trzymam kciuki
-
nick nieaktualnyantylopaa wrote:Taaak, coś tam już powoli zaczyna być widać. trochę jakbym się ostro nazarla:-) no ale jeansy już za ciasne, to fakt.
Zastanawiam się nad zrobieniem usg genetycznego, Sylwia ty z pewnością robiłaś , może doradzisz coś ? Czy wystarczy samo usg czy też testy z krwi pappa? Jestem zielona w tym temacie. Wizyta przypada na 12t1d więc 13 tydzień, a badania te należy wykonać między 11 a 14 tc. Pytam , bo mojemu lekarzowi to średnio ufam :-/ech , mama mnie namawia na pójście na to usg do najlepszego specjalisty u nas w miescie, ale ceny też ma najlepsze xd jeśli będzie trzeba to oczywiście zrobię, bo to Bardzo ważne badanie
Ja robiłam Pappa ze względu na to że rodziłam po 30 i lekarz powiedział ze lepiej zrobić. Parę groszy wiecej a przynajmniej masz spokojna głową. Wiesz, jesli chodzi o to badanie to "odżałuj" więcej kasy i zrób u naprawde dobrego lekarza. Wszystko Ci pokaze, przeanalizuje badania, bedziesz miała pewność ze na 100% jest tak, jak powinno być. Potem jak ciąża przebiega bez problemów wróć do swojego, choc niepokojace jest to, ze mu nie ufasz...Nie możesz zmienić na stałe? -
antylopaa wrote:Taaak, coś tam już powoli zaczyna być widać. trochę jakbym się ostro nazarla:-) no ale jeansy już za ciasne, to fakt.
Ja robiłam genetyczne u lekarza z certyfikatem FMF. Nie robiłam pappa, bo jego wyniki fałszuje branie progesteronu czy krwawienia, a ja takie miałam od 6tyg. Duphaston biorę nadal Usg wyszło dobre, więc się nie martwilam. Robił je około godziny , sprawdzal wszystkie przepływy itd.
-
Pełna Nadziei... uff, to dobrze, ze jest lepiej, ciekawe co powie lekarz n obchodzie.
Cookie... Ale jaki guz? Czy ja cos pominęłam? Pamietam, ze inaa miała do wycięcia (btw... co z nią?)
Kamika.. gratulacje zdania egzaminu! Teraz pewnie przygotowania do następnej sesji, ah jak ten czas leci.
Dziewczyny... robiłam ostatnio znowu badania... tym razem miałam cały pakiet tarczycowy, za pierwszym razem tsh wyszło poza norma... Wiec znowu w ryk, lekarz kazał powtórzyć badania, bo sam nie wierzył, wyszło cos 2,9 - wiec tak czy inaczej wysokie.
Usg czyste, anty tpo 12,82 (norma do 34) anty tg <10 (do 115 norma) tego ostatniego nie wiem jak interpretować.
Tak w ogole to brałam tego wiesiołka w tym cyklu jeszcze raz, ale śluzu prawie w ogole nie zaobserwowałam a do tego nie miałam ochoty na amory. i jeszcze ovu wyznaczył mi alexis na 12 (!!) co dla mnie jest za wcześnie, mam tylko nadzieje, ze jutrzejsza temp skoczy i wszystko sie poprawi, liczę na dziś.
A na dodatek cały czas myśle, żeby zrobić sobie odpoczynek... Tak na dwa-trzy miesiące, nie starać sie, coraz większe jest rozczarowanie za każdym razem jak nie wyjdzie, nie wiem czy długo tak wytrzymam. Na dodatek ze względu na to, ze udzielam korków... czasami dzieci 8-10 letnie pytają sie mnie... a ma Pani dzieci? A czemu nie? A czemu Pani sobie nie zrobi? Buuu, żeby to było takie proste -
nick nieaktualny