X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna buuu :/
    Cookie faktycznie poszala temperatura twoja. Moze sie poszczesi i beda blizniaki :)

Bylam dzis krew oddac na progesteron. Wyniki sie dowiem q srode. Musze miec maly ten progesteron,bo wyczytalam,ze jaj bedzie za wysoki to mi transferu nie zrobia. Ponoc progesteron w za duzej ilosci nie pozwala na zafniezdzenie. Chociaz ostanio jak rohilam przed punkcja tez jakos 13 dc czy cos to mialam maly. Jestwm dobrej mysli. Juz nie moge sie doczekac na slotkanie z moja mroznka :)

antonna lubi tę wiadomość

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Ovu żyje swoim życiem i ja bym za bardzo się nie przywiązywała do temperatur :)
    Idź do gina, to tylko Ci powteierdzi czy owu była czy dopiero bedzie. Nie robisz testów?

tylko czy gin nie powinien robić monitoringu od początku? bedzie coś widac na usg? mam dość niskie temp w tym cyklu... :( nie wiem czemu.

polly... oby wszystko było po Twojej myśli!!

polly8725 lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    tylko czy gin nie powinien robić monitoringu od początku? bedzie coś widac na usg? mam dość niskie temp w tym cyklu... :( nie wiem czemu.

Ciako żółte powinno być widoczne:) plus grubość endometrium też będzie coś wskazywać.

Rosolina lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Program Zmienił mi na 16 dc. Tak jak przypuszczałam z obserwacji, uff. Teraz czekamy :) i oby nie zwariować ;(

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna i Kamika, startujemy podobnie w tym cyklu- oby podobnie-pozytywnie się zakończył :)

• antonna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 23:33

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ładnie. teraz zbiorowe @ :P Może niedługo będą zbiorowe ciąże :P haha

Rosalina wytrwałości Ci życzę, bo wiem że po owulce idzie zwariowac :) 3mam kciuki ;)

Antonna biedaku. Kuruj się dobrze ;) Daj znać jak będziesz miała wyniki męża ;) A czemu masz wymuszony miesiąc przerwy jesli mogę spytac ?

ckaidqk34aroni5a.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, mega krótki, bo bez owulacji, tylko z peknieta torbiela. Pewnie dzieki temu ze pekła tak to sie potoczyło :). Jeszcze nigdy nie miałam 20 dniowego cyklu :O. Ale cieeeesze sie, bo niedługo wyjazd na wakacje a juz myslałam ze bede z nad basenu latac tamponu zmieniać :D, juhuuuu. Jest radość. No i krótszy cykl=szybsze starania ;), wiec zapominam o wynikach amh ;), mam przepisane clo na ten cykl, io robimy bobasa w tropikach :D, bo pewnie wtedy owulacja wystapi :D, albo zaraz po powrocie :).

Antonna, my, jak spłodzilismy córe to mi sie owulacja o tydzien przesuneła :D, no prawie, wiec nie wiadomo moja droga, nie wiadomo... ;)

Kamika, nie ma innego wyjścia jak zaciążyc grupowo, takze nie ma obijania, robimy dzieci i już :D

• Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was . Nie podobają mi się te wasze @ ale kciuki cały czas za was trzymam ;)

Chciałam wam podziękować za wsparcie i słowa otuchy jesteście nie zastąpione <3 dziś już jestem w domku wszystko jest dobrze dostałam luteine wiem ze będzie dobrze nie mogę być marudna :) A czuję się źle pod względem mdłości ale czasami mnie one cieszą ze po prostu SĄ :)

Ania-nowa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:

Rosolina, będzie widział czy była owulacja czy nie.
    Jak byłm w klinice, to moj madralinski doktorem chwalił sie ze umie poznac ze owu sie odbyła nawet po tygodniu bo zostają "blizny" po pecherzykach ;)

Sprawdzi Ci endometrium, ciałko żółte- niestety wcale nie musi byc widoczne. U mnie było widoczne w ciagu ostatnich kilku miesiecy tylko 2 razy. Za to był płyn albo jego resztki. Jak dobry lekarz i dobry sprzet to dojrzy co trzeba ;). No i najważniejsze, sprawdzi czy nie mam zadnego pecherzyka, czy nie zrobiła sie torbiel itd ;). Ale ja to juz mam odchyły lekkie :D.

Rosolina lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka a ja czekam na okres i cholera ani widu ani słychu już mnie to wkurza to czekanie ale nie mam wyjścia mam tylko nadzieję że do 21 czerwca już bedzie i w lipcu zaczneiemy staranka jak moj bedzie maiał urlop ;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna.. zerknij na wątek badanie nasienia - w wątku o męskich sprawach, tam dziewczyny coś więcej wiedzą, ja swojemu daje suple, za miesiąc idziemy powtórzyć badanie, jeśli one nie pomogą to wizyta u lekarza.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, nie ukrywam, że to nie jest dobry wynik... ja przede wszystkim powtórzyłabym badanie (nigdy nie stawia się diagnozy na podstawie jednego oznaczenia). Robił test MAR?
    Myślę, że trzeba dobrego androloga i to jak najszybciej; plemniki potrzebują 72dni na odbudowę zdaje się, więc im szybciej wdrożycie leczenie tym lepiej! Podobno na podstawie wad plemników można określić typ schorzenia - poszukaj pod tym kątem, bo to może być istotna informacja.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Dziewczyny mamy wyniki badań - jak któraś wie co na to poradzić to proszę o radę!

Wszystko ogólnie wyszło super poza morfologią, która wyniosła 0 %... :/

A tak to np. koncentracja 71 mln/ml (>= 15 mln/ml), ruchliwość w normie (dużo ponad), brak leukocytów itd. Tylko ta cholerna morfologia! 99 % plemników z wadą główki. Pozostałych wad jest max 17 %.

Ktoś coś wie co teraz? Zapisaliśmy się do androloga, ale jakieś historie ku pokrzepieniu serc (a szczególnie mojego męża), by się nam przydały...

Anotnna, ja już pisałam kiedyś. W listopadzie morfologia 2%. Suplementy przez miesiac. W grudniu bylam w ciąży.
    Najważniejsze ze sa plemniki, ruchliwe itd. Gorzej, jakby nie było nic w ejakulacie, wtedy nie ma nad czym pracować. Koniecznie do androloga. Pewnie przepisze Wam kuracje 3 miesieczna a potem sprawdzanie. Generalnie morfologia jest dość płynna sprawą. Może się zmieniać bardzo szybko. Nam w ciagu niecałych 3 miesiecy potroiła się na przykład liczna plemników, zwiekszyla morfologia. U nas był tylko ruch do poprawy.
    Głowa do gory, wkrótce morfologia wróci do normy, musicie tylko nad nia chwile popracować. Btw- ostatnio widziałam gdzies wykres gdzie ktos pisal o pojedynczych plemnikach i laska zaszła w ciążę! Mam nadzieję ze pokrzepiłam, choc domyslam się, ze teraz krąża Ci po głowie same czarne mysli. Ale naprawdę, uwierz mi, nie jest tak źle, jakby mogło sie wydawać. Najważniejsze ze macie żołnierzy, teraz trzeba odpowiednio uzbroić armię ;)

• antonna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego chcesz sie juz decydowac na in vitro?
    Antonna, spokojnie, najpierw do androloga, potem działajcie. I uspokoj meza jesli sie stresuje. Mój tez był przygaszony tymi wynikami jak odebrał. A ja płakałam w nocy, zeby mu nie bylo przykro. Ale za to miesiąc poźniej jaki był dumny :D.
    Zobaczysz ze uda sie szybko poprawic morfologie.

• antonna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, bardzo dobrze, że zrobił mąż te badania. Wiem, że czasami lepsza jest niewiedza niż wiedz, ale raczej nie w tym przypadku ;)

Posłuchaj się dziewczyn, to są super mądre głowy i dobrze Ci piszą. Ja nie zrobiłam tych badań, bo udało sie, ale to był ostatni miesiąc który odpuściłam, a potem miał iść już na 100%. Tak więc , po wizycie u androloga na pewno będziecie wiedzieli, którą drogą iść dalej, a później to juz nic innego jak tylko płodzić potomka, a o in vitrach żadnych to Ty na razie nie mysl ;)

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ