Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, chciałam sobie zrobić test allegrowy, ale mi się skończyły :( Chciałam zobaczyć, czy kreska ciemnieje. Jak zrobiłam pinka w czwartek to kreska była praktycznie taka sama jak we wtorek. Ale na allegro róznica między poniedziałkiem, a środą była widoczna :) Mąż mi nie kazał kupować nowych testów, ale będę musiała kupić coś za jego plecami :>

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hah Antonna też robiłam po betach jeszcze testy :P i faktycznie czasami nie było różnicy żadnej a wszystko bylo ok :)

Z objawów to u mnie było uczucie przeziębienia, nerwowość straszna (jeszcze przed pozytywnym testem - pamietam bo pierwszy raz w życiu sie wkurzyłam na mojego tate :O), senność też bardzooo szybko przyszła, potrafiłam o 18 już spać i tak do samego rana... mdłości i wymioty przyszły troche pozniej, ale juz nie pamietam kiedy dokładnie no i ciągneły się do 16 tygodnia non stop codziennie.... a teraz w 21 tygodniu znów mnie mdli i nie moge jeść jajek w żadnej postaci o żadnej porze dnia :O przestałam je tolerować i zwracam w całosci :( Także nie prość o mdłości a o wymioty to juz wg bo sie wykończysz :P

ckaidqk34aroni5a.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cooki dzięki.

Antonna rozumiem Cię też tak miałam, wtedy miałam zapas z allegro bo miesiąc wcześniej miałam cb i mi zostały.

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w ktorym tygodniu i dniu ciazy najlepiej isc na pierwsza wizytę? Lekarka kazala mi przyjsc 6tc+5dc. Wy tez tyle czekalyscie? Pomijam fakt, ze nie ma terminow na ten dzien i mam czekac do 17.03 az zadzwonia i mi powiedza kiedy Pani Dr mnie przyjmie :(

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Dziewczyny, a w ktorym tygodniu i dniu ciazy najlepiej isc na pierwsza wizytę? Lekarka kazala mi przyjsc 6tc+5dc. Wy tez tyle czekalyscie? Pomijam fakt, ze nie ma terminow na ten dzien i mam czekac do 17.03 az zadzwonia i mi powiedza kiedy Pani Dr mnie przyjmie :(
    lepiej poczekac, bo wtedy bedzie mozna zobaczyc juz czy bije serduszko i czy fasolka dobrze sie zadomowila :)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    ja pierwszy raz byłam 27dpo i był tylko pęcherzyk z widocznym ciałkiem zółtkowym, ale ja miałam te początkowe bety dosyć anemiczne i na początku fasolka była chyba tydzień do tyłu.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam trzy testy Facelle o czułości 25. Przed chwilą zrobiłam i nadal jestem w ciąży !!!! Jutro rano też zrobię :D

58bab6ea302d5.png

Testy będą moją jedyną rozrywką do czasu wizyty. Do wizyty jeszcze ponad 2 tygodnie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 13:52

ojejku, cookiemonster, kamika23, Rosolina, Ania-nowa, polly8725 lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Kupiłam trzy testy Facelle o czułości 25. Przed chwilą zrobiłam i nadal jestem w ciąży !!!! Jutro rano też zrobię :D

58bab6ea302d5.png

Testy będą moją jedyną rozrywką do czasu wizyty. Do wizyty jeszcze ponad 2 tygodnie !
    hehe jakbym siebie widziała :D
    Sikaj ile wlezie, ale muszę Cię zmartwić, one już ciemniejsze chyba nie będą, one się zabarwiają na bordowo i to tyle, czarne nie będą :D :D :D

cookiemonster, antonna, kamika23 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:

58bab6ea302d5.png

i takie widoki uwielbiam:)))

antonna lubi tę wiadomość

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku mogę jeszcze spróbować oceniać czas w którym kreska ściemniała :D

ojejku lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    i takie widoki uwielbiam:)))

Wierz mi, że ja też :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekne krechy :) no dokładnie ciemniejsze juz nie będą :P

eh wróciłam wymęczona z tych warsztatów bezpieczny maluch... głowa boli, wziełam prysznic normalnie siedząc w brodziku bo mi sie stać nie chciało i leże z kompem w łóżku :O

mieliśmy jeszcze robic zakypu w lidlu ale juz nie dałam rady....

ckaidqk34aroni5a.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dopiero teraz przeszedł ból głowy, zdrzemnęłam sie niecała godzinkę i dopiero teraz dam radę usiąść na sofie. Miałam ogarnąć dom, ale mam lenia, oglądam skoki, a małż pojechał na basen :D

Antonna... no piękne masz te krechy! Niczym moje, moze jednak blizniaki sie trafia? :)

kamika23 lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do USG to cięzko mi doradzic... ja byłam 3 razy zanim zobaczyłam serducho... a to było dopiero 9 tyg. od miesiączki (7 tydzien wg USG) tyle ze u mnie nie wiadomo było kiedy zaszlam.... u Ciebie w 6t5d już na bank serducho będzie :) moze wytrzymasz jakoś ? zawsze ew. możesz podleciec gdzieś wcześniej na USG jak już nie wytrzymasz :)

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina to chyba ta duchota na wszystkich zadziałala w ten sposób :/ no ale nie żałuję, że tam bylam :) Przynajmniej wiem, że doradczyni laktacyjna w tym szpitalu jest chyba rosadna i fajna :)

ckaidqk34aroni5a.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co? Szpital juz wybrany? Z tego co udało mi sie podglądać na korytarzu na przeciwko nas.. to ładnie wyglądało w środku, jedyny minus to ze tak daleko jest, my cały krk musimy przejechać.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna kruchy super ja w tym czasie miałam bladzizny a ja byłam y gina w 6 tygodniu ciąży i był tylko pecherzyk a serduszko usłyszałam w 8 tygodniu jakoś tak u mnie wszystko później było niż innych ale mała szybko nadrobila :)

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie mi kopniaka... dzis mi sie śniło usg, na którym było widac taka śliczna buzie dzidziusia, mierzyła go jeszcze raz i ze wszystko było w normie i sama zachwycona była. A wiecie... sny sa odwrotnością, miałam w snach dokładnie odwrotna sytuacje jak w rzeczywistości. :/ we wtorek wizyta.

p19uqqmzk4ecto70.png

Wysłany: 5 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Dajcie mi kopniaka... dzis mi sie śniło usg, na którym było widac taka śliczna buzie dzidziusia, mierzyła go jeszcze raz i ze wszystko było w normie i sama zachwycona była. A wiecie... sny sa odwrotnością, miałam w snach dokładnie odwrotna sytuacje jak w rzeczywistości. :/ we wtorek wizyta.
    Rosolinka, masz ode mnie i kopniaka i patelnię!
    Mnie ostatnio trzy porody się śniły... a mojemu co chwila śnią się rzeczy związane z dzieckiem. Siłą rzeczy jak cały czas o czymś myślimy, stresujemy się itd, to potem ma to przełożenie na sen.
    Wytłumacz sobie to tak - jak jest zły sen, interpretujemy na odwrót, a jak dobry, to przyjmujemy za dobry omen:) dobry pomysł?:)

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Antonna... no piękne masz te krechy! Niczym moje, moze jednak blizniaki sie trafia? :)

Myślę, że raczej bliźniaków nie ma, bo widziałam kilka dziewczyn, które też miały duży przyrost, a nie były po in vitro, więc pewnie nie będą mieć bliźniaków :>

kamika23 wrote:
    a co do USG to cięzko mi doradzic... ja byłam 3 razy zanim zobaczyłam serducho... a to było dopiero 9 tyg. od miesiączki (7 tydzien wg USG) tyle ze u mnie nie wiadomo było kiedy zaszlam.... u Ciebie w 6t5d już na bank serducho będzie :) moze wytrzymasz jakoś ? zawsze ew. możesz podleciec gdzieś wcześniej na USG jak już nie wytrzymasz :)

Mam postanowienie, że zaczekam do wizyty w klinice :) Jeszcze 2 tyg. i 1 dzień! :D
    Rosolina wrote:

Rosolina no co Ty wymyślasz :D Mówi się, że się interpretuje sny na odwrót, ale mówi się też o proroczych snach. Moim zdaniem Twój sen jest proroczy :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ