Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze, bede sie trzymać Waszych zaleceń. jutro ide sie kłuć. Oby mi sie wkuly w żyłę, bo ostatnio z ręki brała i miałam przez dwa tygodnie siniaka!
Dziś byliśmy pierwszy raz od dłuższego czasu na spacerze! Hahah wszystko przez pogodę i smog. Pojechaliśmy do Ojcowa i zrobiliśmy 12 km pieszo! Byłam w szoku. Teraz czuje cały kręgosłup - kości chyba mam zastane jutro bede chodzić połamana. -
Super Rosolina bylismy w ojcowie na jesieni i tez dlugie wycieczki sobie zrobilismy a wczoraj spacerek wzdluz Wisły jakies 4 km ale zawsze cos
Antonna na poczatku tak bywa ja w 1 trymestrze tez mialam i nole brzucha i plecow i wg zdychalam a teraz mam wiecej energii. Ale nie powiem jak usoade krzywo to za 5 min juz ledzwiowy napierdziela:( -
antonna wrote:Dziewczyny, a w ktorym tygodniu i dniu ciazy najlepiej isc na pierwsza wizytę? Lekarka kazala mi przyjsc 6tc+5dc. Wy tez tyle czekalyscie? Pomijam fakt, ze nie ma terminow na ten dzien i mam czekac do 17.03 az zadzwonia i mi powiedza kiedy Pani Dr mnie przyjmie
-
No wyszło tak, bo za daleko zostawiliśmy auto
Kurczę... wyszły mi podwyższone leukocyty i neutrofile w krwi, juz wyczytałam, ze dla ciężarnych sa trochę inne normy, nie zakomunikowałam tego w labie, Wy zawsze wspominacie o ciazy?
I za lekki mocz buu i znowu rozkmina.
No i dziś kupiłam spodnie ciążowe z hm! Boje sie, ze za duże zaraz bedą, bo sa z lycra, ale mniejszych nie mieli czy ktoś sie orientuje czy lycra sie obkurcza w praniu? -
Rosolina wrote:No wyszło tak, bo za daleko zostawiliśmy auto
Kurczę... wyszły mi podwyższone leukocyty i neutrofile w krwi, juz wyczytałam, ze dla ciężarnych sa trochę inne normy, nie zakomunikowałam tego w labie, Wy zawsze wspominacie o ciazy?
I za lekki mocz buu i znowu rozkmina.
No i dziś kupiłam spodnie ciążowe z hm! Boje sie, ze za duże zaraz bedą, bo sa z lycra, ale mniejszych nie mieli czy ktoś sie orientuje czy lycra sie obkurcza w praniu?
Mocz za lekki, bo za dużo piłaś na wieczór:) no worries. Bakterie, białko albo glukoza w moczu jest? -
Rosolina wrote:Nic a nic więcej nie mam. Wszystko w normie. A wiesz co z neurofilami?
Możliwe, ze za dużo piłam, 2 herbaty, szklanka wody i kakao w przeciągu 3 godzin
Cookie... dzieeeeekuje!!
neutrofile raczej niebezpieczne nie są
i nie ma za co:) -
Rosolina zawsze krew mi pobiera położna i zawsze mnie pyta w którym tyg.jestem i piszą to potem na wyniku
fajnie że badania okej ja mam zazwyczaj za mały ciężar przez picie lekarz tez mowi ze to jest ok o morfo sie nie wypowiem bo u mnie zawsze wszystko w normie... -
Cookie... pH 6,5
Kamika... ja do położnych na mehoffera jeszcze długo nie zawitam poszlam normalnie do pielęgniarek, a na mehoferra bo niedaleko mam ortodonte, a dziś miałam wizytę. A wymazu tez nie chciałam na mehoffera, wiec mi dali termin na wadowicka. Ale przynajmniej podjechałam do bonarki na chwile.
-
aha no to jeśli nie pytają pielęgniarki lub połozna czy jesteś w ciąży to im to zgłaszaj nastepnym razem
a własnie bo pisałaś o spodniach... ja mam 3 pary ciazowych z h&m i ani się nie rozciągają po praniu ani nie kurczą. Jedne nosze juz chyba od 9 tygodnia i ciągle są dobre chociaż gumka u góry pasa jużczasami ciśnie więc oopuszczam ten pas na dół często -
Rosolina wrote:Cookie... pH 6,5
Kamika... ja do położnych na mehoffera jeszcze długo nie zawitam poszlam normalnie do pielęgniarek, a na mehoferra bo niedaleko mam ortodonte, a dziś miałam wizytę. A wymazu tez nie chciałam na mehoffera, wiec mi dali termin na wadowicka. Ale przynajmniej podjechałam do bonarki na chwile. -
Nieźle Kamika, ale zleciało
U mnie 13dc, umówiłam się z moją pania doktor na monitoring na 21dc. Skoro owulacja u mnie 19,20dc zazwyczaj jest to tak akurat. I wtedy miałam 2 dni po owulacji brać dupka. I co? I mój organizm po raz kolejny mówi mi, że takiego wała ;/ Wczoraj mega dużo śluzu rozciągliwego miałam, ból brzucha-trochę jak na @ ale jednak nie do końca. Co chwilę schodziłam z kasy bo musiałam siusiu. Dziś już dużo wodnistego mam i brzuch też delikatnie boli. Temperatura ładnie spadła, jakby organizm sie przygotowywał do jej skoku. Trochę inny ten cykl jest niż zazwyczaj. Czekam na rozwój wypadków.
Rosolina kurde ja nie daję rady przebiec 2km a Ty w ciązy i taki spacer
Antonna jak samopoczucie? Jakieś objawy już są?
Edit: pytanie-czy jak będę brac ten duphaston to jest sens badać progesteron? I 7dpo tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 09:42
-
Polly rób testy owulacyjne to będziesz wiedziała mniej więcej kiedy ta owulka i wtedy na własną rękę sobie dupka zaczniesz łykać najwyżej.
Ja się czuję dobrze Wczoraj drugi dzień z rzędu padłam o 20, ale to nadal mógł być tylko zbieg okoliczności. Poza tym objawów brak. Czasem zaboli brzuch i jajniki, ale to nie jest nic nowego, bo tego już dużo w życiu doświadczyłam I jak wariatka czekam na jutro, bo jutro zacznę 6 tc i mnie to strasznie ekscytuje. I odliczam dni do wizyty. Jeszcze 1 tydzień i 6 dni jakby ktoś pytałpolly8725, cookiemonster, Rosolina lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
hej dziewczyny byłam dzis na wizycie jest wszytko ok tyle że maluszek nie chciał się nam dokładnie pokazać spał sobie hehe i nie mogła go dobrze zmierzyć wychodziło ze ma 4cm ale jak mówiła gin ma wiecej były łzy strachu a potem radości nawet na monitor nie chciałam patrzeć bo się baam ale na szczęście jest wszytko ok jutro jadę na badania krwi i moczu a nastepna wizyta za 3 tyg
Ania-nowa, polly8725, antonna, Karola555, kamika23, Rosolina lubią tę wiadomość
-
Antonna fajnie że samopoczucie jest dobre. Też na początku odliczalam dni do kolejnej wizyty a teraz jeszcze się nie umówiłam, jestem spokojniejsza o swoje maleństwo.
Kamika już 22tc, leci ten czas szybko, bardzo szybko.
Ja już 17, też szok hihi.
Polly kup testy owu, ja w udanym cyklu myślałam że będzie wcześniej a tu jednak owu na teście wyszła mi prawie tydzień później kiedy już myślałam że cykl stracony.
Dobranoc dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 06:59