Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z dnia na dzień czuję się coraz bardziej ciotowata, a więc czekam na okres aaaaa i postanowiłam iść jutro na badanie tarczycy. Chcę zrobić TSH, FT4, FT3,przeciwciała antyTPO i antyTG. Wyczytałam, że uczucie ciagłego zimna (u mnie), sucha skóra (u mnie) , wypadanie włosów (również), objaw Raynauda (niestety też) , duże zmęczenie, ospałość, ociężałość, nieregularne miesiączki to pierwsze objawy niedoczynności tarczycy a więc już czas się gruntownie przebadać. Ciekawa jestem tylko, ile prywatnie taki pakiet bd kosztować?? Może któraś z Was robiła?
Udało się w cyklu
-
Ja w łóżku, bo nadal chora jestem a po antybiotyku boli mnie brzuch mimo probiotyku... Co też utrudnia , bo zupełnie nie mam na to ochoty i siły ale chyba do owulki jeszcze trochę czasu zostało, więc może zdążę wyzdrowieć.
Ja płaciłam 80 zł na pewno za TSH, testosteron i coś jeszcze (nie pamiętam dokładnie, bo to było jakiś czas temu). Badałam się, bo mam trądzik i sprawdzali czy to nie hormony.
No ja postanowiłam, że nie będę się nakręcać. Ale zobaczymy co z tego wyniknie
A dziewczyny, jak badacie śluz? Ja cały czas przy sikaniu, na papierze, ale może warto badać szyjkę i przy okazji śluz? EDIT - szyjki też w sumie nie badam, bo jakoś nie mogę ogarnąć kiedy co i jak z nią mam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:15
Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon -
No napewno łatwiej go zbadać bo zostaje na palcu hehe, ale na papierze w dni płodne tez dużo widać . Ja probuje badać szyjke i widze w niej zmiany najlepiej to robic kucając i o tej samej porze bo ona lubi w ciagu dnia wedrowac
-
hej dziewczyny
Inaa no niezłe objawy niezłe Ja mam ciągle problem z rozpoznaniem rodzaju bólu. Sama nie wiem czy mnie boli macica czy co ? Jak Wy to rozróżniacie ? W trakcie starań nauczyłam się jedynie rozróżniać ból jajników i ból @ od innych 3,4 dni do @ to już niedługo ! 3mam kciuki mocno
Lanisska mam jeszcze jeden test ciążowy, ale planuje jeszcze z tym poczekać, bo mąż mi dał BANA na kupowanie testów W sumie się nie dziwie ;P Za tą kasę, którą wydaje na testy moglibyśmy iść na fajny deser i kawke lub obiad
@ nadal nie ma, łeb mi pęka dziś od 8 rano, wypiłam teraz kawę to trochę przeszło, a po zjedzeniu pierogów czułam lekkie mdłości ? Hm hm hm. Brzuch się odzywa i kłuje w różnych miejscach, nawet w lewej pachwinie
Antylopa badaj tą tarczycę Ale wyniki napewno będą dobre A robiłaś już kiedyś wcześniej ? Ja jak byłam na wizycie u gin przed rozpoczęciem starań i powiedziałam że bedziemy robić bejbi, to zleciła mi te wszystkie badania tarczycowe i miałam za darmola. No o ile mozna tak powiedzieć bo płacimy 130 zł miesiecznie za opieke w luxmedzie. .. Jakby nie było skierowania to bym i tak płaciła co jest głupie
Lizzinka przeganiaj tą chorobę szybko i proszę pracować nad trollątkiem !
Ja z tym badaniem szyjki też sobie średnio radzę. Jak dla mnie to ona prawie zawsze jest wysoko, przynajmniej teraz od kilku dni...Wczoraj była wygięta to tyłu, dzisiaj już nie, ale wciąż wysoko...Lizzinka lubi tę wiadomość
-
ojjj kamika tak bardzo trzmam kciuki !!! u mnie chyba dupa blada jesli mam sie sugerowac szyjka bo mam nisko twarda i zamknieta... chociaz w zeszłym cyklu była wysoko do @ ehhh czemu te dni tak wolno po tej owulce mijaja haha
-
kamika23 wrote:oj Inaa nie sugeruj się tą szyjką. Skoro ostatnio miałaś do samej @ wysoko, to dla mnie też to nie jest dobra wróżba...
Ej czy przez lekkie przeziębienie (katar, lekki ból gardła) może mi się @ spóźniać ? Zawsze była punktualnie...Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon -
No to raczej nie sądzę, żeby coś się miało przez to przesunąć myślę, że raczej jakieś stany zapalne i infekcje mają wpływ na cykl ale raczej nie lekkie przeziębienie. Też mi się wydaje, że jak już to chyba owu może się przesunąć, a nie faza lut wydłużyć?Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon
-
witajcie dopiero wyczołgałam się z łózka wstałam o 6.30 zrobiłam kawe wyszykowałam córcią do przedszkola maż ją zaprowadzał i poszlam dalej spać spałam do 8.30 zrobiłam łózko i pod kocyk spalismy tak z meżem do 11 usmażyłam krokiety zjedlismy moj poszedł po małą i od 13 znowu leżałam tzn miałam drzemki bo trzeba dzieciaka polnować teraz wstałam muszę mała wykapać i zrobić kolację tzn usmaże krokiety hehe i ide do łóżeczka mała ma dziś akrę na bajki więc matka siedzi przed tv
Aha @ nadal nie ma brzuch niby pobolewa niby nie cholera już wie mam uczucie że dostałąm a tam cisza latam co chwile siku jestem zmęczona cycki nadal jakieś nadmuchane jutro rano test zobaczymy co wyjdzie
Kamilka a lekkie przeziebienie moż etez być na poaczątku ciązy ja tak miała w pierwszej i teraz też mam lekkie przeziebienie
Ok idę kapać mojego paszczura bo już szaleję do póxniej kochane papa