Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • polly8725 Autorytet
    Postów: 1153 546

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika spoko, znaczy,że u Ciebie nic poważnego sie nie dzieje. Zobaczysz wszystko masz świetnie

    A my drogie Panie zakwalifikowaliśmy się do rządowego programu invitro!! I dostałam skierowanie do endokrynologa,żeby wyprostował mi tarczycę. Bo nie może być,że raz jest ok a za chwilę dużo za duża

    Lizzinka, Ania-nowa, antonna, inaa, MamaAli lubią tę wiadomość

    Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • Lizzinka Ekspertka
    Postów: 354 62

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, gratuluję! :* <3

    polly8725 lubi tę wiadomość

    Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • cookiemonster Autorytet
    Postów: 1517 746

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly - gratulacje:) krok do przodu.
    Kamika - dobrze, że @ przylazła, z tego wynika, że jednak ten drugi test owu był pozytywny :)
    Antylopa - postaram się pomóc, ale ekspertem nie jest. Wspólnymi siłami zrobimy Ci interpretację odpowiednią :)
    Lizzinka, Antonka działać, działać!
    Elficzka - jak przeczytałam Twój post o cieniach na teście, nawet trzech, to jakbym siebie od razu zobaczyła - też widzę ten cień dziwnym trafem zawsze w innym miejscu :P
    Ale dla rozluźnienia na wieczór historia z testami. Pokazuje mojemu test, bo już nie wiedziałam czy coś sobie uroiłam czy faktycznie jest. On się na to patrzy i mówi: "No widzę tę kreskę! Nawet jest dosyć wyraźna!", ja cała happy, po czym po chwili pytam "a ile kresek widzisz?", odp "no jedną przecież".... dla niego nawet ta testowa była "dosyć wyraźna", a tamtej to w ogóle nie zauważył;p a była wtedy akurat!

    Lizzinka, inaa, polly8725 lubią tę wiadomość

    3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet
    Postów: 1579 362

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja to mojemu nie pytam sie jaka widzi kreske tylko ile ich jest jak mówi że widac 2 to znaczy że sobie nie uroiłam a jak mówi że jedna to ja wtedy wpatruje sie jeszcze bardziej

    01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

    201205184874.png
  • Lizzinka Ekspertka
    Postów: 354 62

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D ach te nasze dziady :)

    Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahahaha ale się uśmiałam ! :D Nie mogę ... widzi jedna jaahahahahah mój dziad teraz odsnieza nam auta na jutro <3 .. ! Kurcze polly gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    A ja się moge pochwalic ze zapisałam się do pośrednictwa pracy bo maja kurs na pracownika biurowego i do tego 3 miesieczny płatny staż ... ale sie ciesze !

    Ano i szukamy lokum na sierpien w chorwacji

    Lizzinka, polly8725 lubią tę wiadomość

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • antonna Autorytet
    Postów: 3320 1860

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 21:00

    inaa, polly8725, Lizzinka lubią tę wiadomość

    thgf3e3kppdyb8js.png

    age.png
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu tak trudno, a powinno być napisane na czole owulacja i nikt by nie miał watpliwości. Moj kiedyś tez sie zniechecał jak mu o tym opowiadałam, teraz tego nie robie :D

    Już sie nie mogę doczekac tego szkolenia. Od zawsze marzyłam o pracy w biurze. A lepiej bede sie czuła na stazu niż wystawiona na głebszą wodę póki co. Mogę jedynie Wam powiedziec, że warto się modlić ! ( mówię to ja, niedawna ateistka.. aż wstyd się przyznać) Odkąd się modlę, wszystko jest jaśniejsze i powoli sie układa. Proszę również o bobo, ale wszystko w swoim czasie. Przeczytałam kiedyś stopke jakiejs użytkowniczki forum ( nie pamietam kto tak miał) , ale była bardzo prawdziwa i brzmiała tak:

    Chcesz rozśmieszyć Pana Boga? - opowiedz mu o swoich planach !

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 23:39

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • Miki85 Ekspertka
    Postów: 166 55

    Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Podczytuje was od jakiegoś czasu. Miałam wielka nadzieje ze Kamika będzie miała piękna będę ps trzymałas w niepewnosci.Miałam pisać że mam podobną sytuację u mnie 41 dc coś mnie pokusił i zrobiłam test owulacyjny i o zgrozo pozytyw-rozsadek podpowiada ze to nie realne owulacja tak późno. ..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 23:53

    zi13csqvtabhkgk4.png
  • antylopaa Autorytet
    Postów: 1126 374

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 06:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina, ta stopka była którejś z dziewczyn ze styczniowego WĄTKU, też widziałam ;)

    ex2bdf9hnbh57908.png

    Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • antylopaa Autorytet
    Postów: 1126 374

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Miki85:-)

    ex2bdf9hnbh57908.png

    Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • kamika23 Autorytet
    Postów: 1826 645

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly gratuluję !:) czekam a więcej wiesci:)

    Inna gratulacje również dla Ciebie :) kiedy zaczynasz ?

    Mika witamy :) dzięki za kibicowanie. Co sie u Ciebie dzieje z cyklem aki długi ?

    polly8725 lubi tę wiadomość

    ckaidqk34aroni5a.png
  • polly8725 Autorytet
    Postów: 1153 546

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa super,w koncu sie ruszylo u Ciebie. Odrwiesz na chwile mysli od staran.
    Antonna teraz czekam az przyjdzie @ i mam brac jedno opakowanie tabsow anty,zeby wyciszyc jajniki. Wtedy jak zostanie mi 7 tabletek mam zeobic fsh i estradiol i z wynikami jechac do kliniki. Wtedy docent zadecyduje jaka metoda bedziemy stymulowac jajniki do produkcji. Tak za okolo 1,5 miesiaca byc moze beda pobierane jajeczka i kilka dni pozniej transfer :) jestem taka podekscytowana,ze moglabym fruwac :)

    Lizzinka, motylek000 lubią tę wiadomość

    Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • Lizzinka Ekspertka
    Postów: 354 62

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Miki :) a taki długi cykl to normalne u Ciebie? Jak długo się starcie? :)

    No inaa, super! :D jestem ciekawa co na takim szkoleniu jest! polecam pracę biurową, chociaż dupa rośnie, bo ciągle siedzę :( Edit: a w sumie to co dokładnie będziesz robić? W sekretariacie? Jakaś firma prywatna, czy urząd? Dużo osób chwali sobie staże w urzędach, przynajmniej w mojej okolicy :)

    No antonna mój powoli chyba zaczyna rozumieć, ale też nie mógł zatrybic, dlaczego nie umiem tego obliczyć. I jak to możliwe, że inni nawet nie muszą się starać i mają dzieci? No ale przeszedł szkolenie i teraz już coraz więcej rozumie :D

    I co kamika, kupujesz testy? :D mi jeszcze zostały 3 facelle i czekam na te z allegro.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 09:11

    Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • Miki85 Ekspertka
    Postów: 166 55

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry wszystkim. To jest drugi w ciągu roku taki cykl. Podejrzewam że winna jest tarczyca, która niestety ponad normę- leczona do listopada było między 2.0 a 2.8 a teraz od 3 miesięcy powyżej 4.2. I jutro okaże się czy mam insulinoopornosc (jeden lekarz to stwierdzil ale chcę się skosultowac). To mój 10(od stycznia) c.s. cały rok za nami.ale się rozpisałam ufff

    zi13csqvtabhkgk4.png
  • antylopaa Autorytet
    Postów: 1126 374

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, właśnie obliczyłam, że testuje za 19 dni. 10 lutego. He he :-p

    Lizzinka, inaa, kamika23 lubią tę wiadomość

    ex2bdf9hnbh57908.png

    Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Lizzinka Ekspertka
    Postów: 354 62

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja trochę szybciej, bo o ile pojawi się owu to 1.02, super prezent byłby na 9 rok z moim zgredkiem :) bo właśnie 01.02 mamy 9 lat :) oj jak ten czas leci strasznie

    Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • antylopaa Autorytet
    Postów: 1126 374

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Odebrałam wyniki. Robione w 4 dc. (faza folikularna) Oto one:

    1. LH : 4,05 mIU/mL normy dla tej fazy [2,4 - 12,6]
    2. FSH : 6,51 mIU/mL normy [3,5 - 12,5]
    3. Prolaktyna : 19,44 ng/mL normy [4,79 - 23,3]
    4. Testosteron : 0,383 ng/mL normy niezależnie od fazy cyklu [0,06 - 0,82]
    5. Estradiol : 48,3 pg/mL normy [26,7 - 156,0]

    Jakby ktoś się wypowiedział, czy to jest ok, zanim skonsultuje z lekarzem, byłabym wdzięczna.

    ex2bdf9hnbh57908.png

    Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • cookiemonster Autorytet
    Postów: 1517 746

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie wydaje mi się, że jest ok! Tylko stosunek LH do FSH jest trochę niski: 0,62. Przy niskim stosunku tych hormonów (poniżej 0,6) może być wskazanie do niewydolności przysadki, ale nie musi! Myślę, że lekarz powinien się tym zainteresować.
    Stosunek LH do FSH powinien być idealnie 1,00 (czyli LH i FSH powinny mieć jak najbardziej zbliżone wartości). Jeżeli jest sporo powyżej 1,5 to może wskazywać na PCOS, poniżej 0,6 niewydolność przysadki.
    Ale, ja np. mam stosunek tych hormonów 1,03 czyli niemalże perfecto, a przez (chyba) prolaktynę nie ma efektów, więc myślę, że Twoje wyniki Antylopko są takie, że zaciążyć spokojnie możesz bez problemu:)

    Lizzinka lubi tę wiadomość

    3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antylopaa Autorytet
    Postów: 1126 374

    Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, to mnie uspokoilas. Gorzej jednak martwi mnie ta tarczyca. Jeszcze tydzień do tej wizyty kurczę. Muszę czekać spokojnie, jak zresztą całe życie na coś czekam ;)

    ex2bdf9hnbh57908.png

    Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego