X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Uzywacie podpasek czy tamponow?
Odpowiedz

Uzywacie podpasek czy tamponow?

Oceń ten wątek:
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tampony, w liceum się przerzuciłam i tak zostało. W podpasce czułam się jak w pieluszce i Chodzenie z krwią na podpasce między nogami nawet godzinę mnie przerasta. 😛

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotychczas tylko tampony, teraz od tego cyklu był kubeczek i tak już raczej zostanie.
    Tamponów zaczęłam używać jak miałam ok 18 lat bo wcześniej wydawało mi się że nie jest to dla dziewic ale okazało się że dałam radę choć z trudem na początku 😜, naprawdę nie wiem jak wcześniej wytrzymywałam w podpaskach 😝
    W jeden cykl po wielu latach chciałam zrobić sobie przerwę od tamponów to myslalam że wykituje... W podpaskach czułam się jak w pielusze i w dodatku cały czas myślałam że przeciekła i tak mi nieprzyjemnie było, jakbym się w folie tam owinęła 🤷🏻‍♀️ to nie dla mnie.
    Poza okresem podczas zwiększonego śluzu noszę ultra cienkie wkładki, i do kubeczka i tamponu w najbardziej obfitych dniach też - na wszelki wypadek i one mi nie przeszkadzają ale muszą być te super cienkie i miękkie, a nie te sztywne i grubsze 🤪

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ