Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W 2017 jako ciężarówka :)
Odpowiedz

W 2017 jako ciężarówka :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Oj, współczuję
    Ale głowa do góry !!! Musi się w końcu udać.
    U mnie brak póki co ciąży....dziś test negatywny jutro @
    Staram sie nie zalamywac. Bo wierze ze kiedys sie uda. Wolalabym nigdy nie zachodzic w ciaze i jej nie tracic... No ale coz taki los.
    Susanna a oprocz tej niedoczynnosci tarczycy wszystko dobrze z Waszym zdrowiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Staram sie nie zalamywac. Bo wierze ze kiedys sie uda. Wolalabym nigdy nie zachodzic w ciaze i jej nie tracic... No ale coz taki los.
    Susanna a oprocz tej niedoczynnosci tarczycy wszystko dobrze z Waszym zdrowiem?
    Ale przynajmniej wiesz o co się zaczepić...wiem, że marne pocieszenie.

Hm, ze mną chyba ok mam samoczynne owulacje.
    Miałam badany progesteron i miałam ok 12. Wydaje mi się, że to mało. Zapisuje się do nowej gin i badam jeszcze raz.
    Męża zbadamy w kolejnym cyklu bo przyjmuje teraz suplementy i chcemy zobaczyć po tym.

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co chwile zmieniam niestety ginekologów, bo każdy ma mnie w nosie. bo za młoda, bo mam jeszcze czas, są tylko chętni antykoncepcje mi dawać i nic więcej. żadnej pomocy :/ teraz po tym drugim poronieniu może mój gin do którego ostatnio chodziłam jakoś weźmie to sobie do serca, że coś jest jednak nie tak. No i dlatego też szukam innych specjalistów.

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Najlepiej zająć się czymś innym.. Ja też myślę, żeby zadbać o formę :)
    Oo też muszę poprawić co nieco u mnie, więcej ruchu i dieta:)

Minionkowa lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    ja co chwile zmieniam niestety ginekologów, bo każdy ma mnie w nosie. bo za młoda, bo mam jeszcze czas, są tylko chętni antykoncepcje mi dawać i nic więcej. żadnej pomocy :/ teraz po tym drugim poronieniu może mój gin do którego ostatnio chodziłam jakoś weźmie to sobie do serca, że coś jest jednak nie tak. No i dlatego też szukam innych specjalistów.
    Lekarze nie mają prawa Ciebie ignorować. Im szybciej się starasz tym lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę humoru proponuje wam dziewczyny kupić mleko skondensowane słodzone w puszce gotować 2,5-3h, później wymieszać z wódką, ostudzić i jest likier karmelowy :) myślę, że każdej przypadnie do gustu :)

Landryneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Paulla a może czas na klinikę niepłodności? My wybraliśmy tą opcję co prawda dopiero pierwszy cykl z kliniką ale inne podejście, lepsze leki i w ogóle. Myślę, że zwykli ginekolodzy mają nas (młodych) za gówniary (oczywiście nie każdy ale często się zdarza) i myślą własnie że a młoda to ma czas i tak na pałę leczą albo i nie.
    Ja poprzedni,ą ginekolog miałam bardzo miłą ale zdarzało się że np szłam na samo usg gdzies indziej to były pytania i wielkie oczy że 21lat i stara się o dziecko od kilku lat.
    Rozważ opcję z kliniką, myślę że wtedy zajęliby się wami dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Na poprawę humoru proponuje wam dziewczyny kupić mleko skondensowane słodzone w puszce gotować 2,5-3h, później wymieszać z wódką, ostudzić i jest likier karmelowy :) myślę, że każdej przypadnie do gustu :)
    jakie to mleko dokładnie kupujesz? :)
    tak w ogóle sorki że się wbiłam bez przywitania
    Hej wszystkim

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka dokładnie.. Każdego indywidualna sprawa kiedy stara się o dziecko.. Kiedy poczuje instynkt macierzyński

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka idziemy do kliniki. Juz znalazlam pania dr i idziemy po okresie. Wydawalo mi sie ze pisalam o tym, ale najwyrazniej musialo mi umknac ;)
    Ale niestety masz racje, po pierwszym poronieniu tylko antykoncepcje chcieli mi dawac. I jedna pani dr powiedziala ze jestem za mloda majac 21 lat... Radzila mi zebym poczekala 2-3 lata... Minal rok.. a dziecka i tak dalej nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa no właśnie. Lekarz jest po to by leczyć. Biorą kasę za to i mają jeszcze czelność mieć jakieś ale ptfff.
    Dlatego my z mężem woleliśmy uderzyć już do kliniki. Tam całkiem inne podejście. Miłe panie w recepcji jak tylko wchodzimy do kliniki od razu nas pamiętają, karty naszykowane, miłe uśmiechnięte. Wchodzimy do gabinetu dr. również z uśmiechem nas przyjmuje. Wiadomo kasę się zostawia nie małą ale myślę, że warto będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3b317fe842fe1b3fmed.jpg
    Aktualnie kupiłam takie i właśnie gotuje bo robię ciasto 3 bit córce na urodziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 19:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Landryneczka idziemy do kliniki. Juz znalazlam pania dr i idziemy po okresie. Wydawalo mi sie ze pisalam o tym, ale najwyrazniej musialo mi umknac ;)
    Ale niestety masz racje, po pierwszym poronieniu tylko antykoncepcje chcieli mi dawac. I jedna pani dr powiedziala ze jestem za mloda majac 21 lat... Radzila mi zebym poczekala 2-3 lata... Minal rok.. a dziecka i tak dalej nie ma :/
    A trzeba było jej powiedzieć, że to ty będziesz decydowała czy czekać czy nie. A skoro stać was na dziecko i jesteście gotowi to może się cmoknąć :)
    Jaką klinikę wybraliście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    3b317fe842fe1b3fmed.jpg
    Aktualnie kupiłam takie i właśnie gotuje bo robię ciasto 3 bit córce na urodziny
    kochana poproszę o proporcje jak zrobić ten likier :) to dziś z mężem pojadę i zakupię sobie to mleko :) a wódka ze ślubu nam została to akurat :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety inaczej na ludzi patrzą w gabinecie prywatnym a na NFZ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    No niestety inaczej na ludzi patrzą w gabinecie prywatnym a na NFZ..
    powiem ci że nie zawsze :) czasami nawet w tych prywatnych nie są zbyt mili. Także to kwestia też ludzi i podejścia. W niektórych gabinetach na nfz też można spotkać miłych ludzi nie jest powiedziane że jak płacisz to lepiej się traktują. Nie zawsze tak jest. Ale często niestety... raz poszliśmy na wizytę na nfz do gina i weszliśmy a w recepcji pusto mój mąż zaczął nagrywać to i wiecie ile czekaliśmy 40min. :O a ona siedziała sobie na zapleczu gdzie podobno sa kamery a no i dzwonek w drzwiach jak wchodzisz to dzwonki dzwonią śmiech na sali

Minionkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na taką puszkę 530 g to 400 ml wódki :) tylko puszkę otwieramy jak ostygnie bo podobno były przypadki gdy otwierana na gorąco wybuchła

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Na taką puszkę 530 g to 400 ml wódki :) tylko puszkę otwieramy jak ostygnie bo podobno były przypadki gdy otwierana na gorąco wybuchła
    ojej ciekawe doświadczenie by było :P
    ok jak zrobię i wypróbuje to podzielę się opinią czy dobre :)
    jak mija wieczór?
    Ja czekam na męża ale od 8 w pracy jest i nie odbiera telefonu, ojjjj będzie opierdziel jak nic :P
    a w ogóle super wątek chyba się tutaj zatrzymam :) miałam zrobić przerwę od ovu ale skoro wątek jest bez nakręcania na ludzie to w sumie ... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 19:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się bardzo :) chciałam taki wątek żeby rozmawiać o wszystkim i nie myśleć cały czas o ciąży bo idzie zwariować, ale Landryneczka możesz się nakręcać a ja będę dopingować :) to ja sobie odpuszczam narazie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 19:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie co ty :) ja zero doszukiwania, zero obserwacji nic a nic :)
    wystarczy mi monitoring a co ma być to będzie :)

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ