X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W 2017 jako ciężarówka :)
Odpowiedz

W 2017 jako ciężarówka :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja się odcinam od forum mało co siedzę i czytam. Cały wolny czas pochłania praca, potem dom trzeba ogarnąć ugotować coś i spać.
    Już coraz bliżej do laparo stresik dodatkowy. Od poniedziałku mam wolne więc będę się szykowala powoli. We wtorek mam fryzjerke zmieniam kolorek zobaczymy co to z tego będzie. Muszę posprzątać przed wyjazdem i ugotować coś mężowi coby miał co jeść jak mnie nie będzie.
    A jak u was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też rzadziej udzielam się na forum to i Ciebie rozumiem :) też szkoła, praktyki, dom. Jakoś to wszystko trzeba ogarnąć. Do tego zaczynam powoli żyć ślubem i oglądanie zaproszeń, sukien ślubnych etc. zajmuje też mi sporo czasu i myśli :) a poza tym to nic nowego, dalej czekamy na październik i tyle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to piękny czas przed wami-ślub :)
    Ja w między czasie chodzę na kurs to też czasu mało na myślenie. Ale to dobrze. Odskocznia od tego wszystkiego.

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć my tez sie staramy i myślę ze jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym roku zajde w ciążę albo w przyszłym ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ola, a dlugo sie staracie?

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki można się przyłączyć ? :-) My z mężem się zaczęliśmy dopiero starać o trzecie ale nie wyszło mam nadzieje że coś w listopadzie się pojawi jakieś II kreski :-)

Tosia80 lubi tę wiadomość

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, zawsze mozna sie przylaczyc ;)

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za ciepłe powitanie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy masz najblizszy termin @ ? Z poprzednimi ciazami mialas jakies komplikacje z zajsciem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 15:31

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Kiedy masz najblizszy termin @ ? Z poprzednimi ciazami mialas jakies komplikacje z zajsciem?

Ja teraz 6 dostałam @ i również 6 będę testować teraz w listopadzie. A co do poprzednich ciąż to właśnie nic takiego nie było w pierwszą ciążę zaszłam po 2 miesiącach a w drugą po pierwszym cyklu. Ciekawa jestem jak będzie tym razem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Ci, żeby było równie szybko jak z poprzednimi :)

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziekuje :-*

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odgrzebuje wątek :)
    Co tam u Was dziewczyny?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dołączam bo nie chce zostać sama na wątku grudniowym ;-) testuje prawie na samym końcu

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny może wy mi powiecie jak to jest z tym bieganiem, czytałam że w okresie około zagnieżdżenia i później należy unikać biegania i podskoków i wszelkich wstrząsów dopóki zarodek się nie "wgryzie" porządnie bo można doprowadzić do oderwania i poronienia. Ile w tym prawdy? :?
    Mam 8dpo i musiałam lecieć za autobusem jak dziki osioł, wpadłam tam to az mi się nogi ugiely, slabo mi sie zrobiło i musiałam usiąść czego zwykle nie robię, a potem zaczeło mnie boleć podbrzusze i brzuch jak na @ tylko tak bardziej po boku macicy jakby. Wczoraj tez mnie troszkę bolał malpowo ale dziś mocniej no i jakoś się martwię :-( :-( :-( :-( :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 06:28

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Hej dziewczyny może wy mi powiedzieć jak to jest z tym bieganiem czytałam że w okresie około zagnieżdżenia i później należy unikać biegania i podskoków i wszelkiej wstrząsów dopóki zarodek się nie zagnieżdża porządny bo można doprowadzić do oderwania i poronienia. Ile w tym prawdy? :?
    Mam 8dpo i musiałam lecieć za autobusem jak dziki osioł, wpadłam tam to az mi się nogi ugiely, slabo mi sie zrobiło i musiałam usiąść czego zwykle nie robię, a potem zaczeło mnie boleć posbrzusze i brzuch jak na @ tylko tak bardziej po boku macicy jakby. Wczoraj tez mnie troszkę bolał malpowo ale dziś mocniej no i jakoś się martwię :-( :-( :-( :-( :-(

Bzdura :)
    Ja przed ciążą biegałam 3x w tygodniu ok 10 km.
    Jeżeli ciąża jest zdrowa, na tak wczesnym etapie bieganie na pewno nie zaszkodzi i nie spowoduje poronienia :)
    Ban na bieganie dostałam dopiero niedawno - ale to ze względu na to, żeby się nie przegrzewać. I teraz ćwiczę sobie jogę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 06:48

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę mnie uspokoilas ale z tego co piszesz to trenowalas regularnie a ja nie biegam na codzień. Poza tym mam endometrium 9mm więc trochę małe choć mam 2 tabl dupka. Ach ok może panikuje. Wydaje mi się że w kwietniu miałam wczesne poronienie , nie zdążyłam tego potwierdzić betą więc no... bardzo marzę żeby się udało w tym roku i nie chce temu przeszkadzać skoro pomóc nie mogę. No nic to tylko czekać, dzięki za odp.
    Z innej beczki mam nadzieję ze u Ciebie wszystko ok !

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy 2017 rok :)

ciekawe czy skończymy w tym roku jako ciężaróweczki :)

Minionkowa, akacjowa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja skupiłam się na córce, mężu, pracy.. I jestem w ciąży, ale nie wiem czy się cieszyć bo to 6 tydzień i nie ma zarodka. Biorę duphaston i leżę. Nie wiem co mam myśleć

‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ