Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W 2017 jako ciężarówka :)
Odpowiedz

W 2017 jako ciężarówka :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że ślub miałyśmy w tym samym roku :) tyle, że ja październik

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Widzę, że ślub miałyśmy w tym samym roku :) tyle, że ja październik
    a no ;) Też chłodny miesiąc mieliście :) POgoda wam dopisała? Bo nam bardzo. Było tak cieplutko, lekki wiaterek ale super było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też było w sam raz :) marzył mi się krajobraz jesienny w dniu ślubu :)

Landryneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedna rada co do mleka :) jak woda wyparuje dolewam wody zeby puszka była cała zanurzona w wodzie
    Bo raz zostawiłam i wróciłam po dwóch godzinach a karmel zrobił do połowy puszki a reszta mleko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 20:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    A i jeszcze jedna rada co do mleka :) jak woda wyparuje dolewam wody zeby puszka była cała zanurzona w wodzie
    Bo raz zostawiłam i wróciłam po dwóch godzinach a karmel zrobił do połowy puszki a reszta mleko
    nie kupiłam bo nie było :( buuuuu no nic jutro do biedronki pojadę może będzie
    i jak będę to gotować to będe pisała o poradę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wy co? śpicie już? :P
    Ja sobie piwko kupiłam a co mi tam :) beta negatywna wczoraj co prawda @ nie mam ale powinna na dniach przyjść chyba :P więc mogę ale na piwko miałam ochotę już hoho książęce z sokiem zimne mniamciś

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwne, bo w jakim sklepie nie byłam to widziałam :D to jestem ciekawa Twoich wrażeń po likierku :)
    Smacznego piwka (chociaż pewnie już wypiłaś) :)
    U nas pada cały dzień i całą noc ma padać. Wszystko zalane. Mieszkania na parterze zalane, tragedia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    A trzeba było jej powiedzieć, że to ty będziesz decydowała czy czekać czy nie. A skoro stać was na dziecko i jesteście gotowi to może się cmoknąć :)
    Jaką klinikę wybraliście?
    Gabinety Łucka w W-wie. Jest tam duzo ginekologow. Jest jedna pani ktora zajmuje sie leczeniem par i jest jeden pan dr ktory zajmuje sie tylko nieplodnoscia meska. Zamierzamy isc do tej kobiety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :) u nas kijowa pogoda brrrr. Idę potem na kawkę i placuszka do koleżanki :)
    Minionkowa u nas były ale inne i same w kartonach :/ a te powodzie to masakra co się dzieje szok... współczuje tym ludziom
    Paulette rozumiem. My wybraliśmy Gametę u siebie tzn kilkanaście km od nas. Jest dwóch gin od niepłodności ale wybraliśmy polecanegi, reszta to lekarze, embriolodzy, psycholog i takie tam :) Klinika spora, cenią się nie powiem heh. Kobietka zapłaciła 350zł aż boję się pomyśleć za co tyle :P
    Ale oby się wami dobrze zajęli

edit. pozwoliłam sobie zerknąć na tą klinikę waszą i cena testu wrogości śluzu mnie przeraziła 250zł :O ło matulu u nas 60

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 11:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skad Wy jestescie? W sensie okolice stolicy?
    No ceny tez mnie przerazaja. Ale co tam na jedna wizyte mozna pojsc zobaczyc co powiedza. Mam tez namiary na jedna babke ktore zajmuje sie problemami z zajsciem w ciaze i od trudnych ciaz. Tylko ze ona nie pracuje w zadnej klinice. Tylko np zapisujesz sie do niej na jedna wizyte prywatnie a pozniej zapisuje Cie do siebie do szpitala na nfz. Ona przyjmuje na ul. Klaudyny ale nie pamietam jej nazwiska bym musiala zerknac. To tyle jesli chodzi o Warszawe, bo szulam tez gina na miejscu w Plocku. Bo to roznie bywa i nie zawsze moze byc tak ze dam rade pojechac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to woj. Świętokrzyskie :) Powiem Ci że my za pierwszą wizytę płaciliśmy 230zł. Kolejna 140, 80, 280 i 80 :) Generalnie ceny nie dużo większe od poprzedniej mojej ginki co płaciłam 130 a potem 50. No jednak te pare zł więcej ale tutaj lepiej się potrafią zająć i jednak leczą niepłodność. Więc jak mam tutaj za pierwszą dawać 180 a potem 80 to wolę tu zostać. Bo ta cena 280 to licząc zastrzyk ;)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdańsk :)
    Paulette Oby to przyniosło rezultaty, trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa tamte strony... No faktycznie lepiej sie trzymajcie tej kliniki. Zobaczymy jak nami sie zajma. A powiem Ci ze najbardziej jestem ciekawa co mi powie moj gin jak pojde do niego po pierwszej @ ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj nam znać co powie ginekolog i jak badania..
    Wierzę, że będzie dobrze. Moja znajoma dwa razy poroniła, a teraz ma piękną i zdrową córkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u reszty dziewczyn? Zrobiło się cicho.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję piwko :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może jak to jest z przesuniętą owulacją? Przytulanie miałam rano i 2 razy wieczorem w 6 dniu cyklu, dzisiaj 7 dzień cyklu a śluz wodnisty i ovu wyznaczył mi dzień płodny a jestem ledwo po okresie. Pobolewa mnie szyjka. Co o tym myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Wiecie może jak to jest z przesuniętą owulacją? Przytulanie miałam rano i 2 razy wieczorem w 6 dniu cyklu, dzisiaj 7 dzień cyklu a śluz wodnisty i ovu wyznaczył mi dzień płodny a jestem ledwo po okresie. Pobolewa mnie szyjka. Co o tym myślicie?
    A nie wpisałaś na wykresie śluzu wodnistego? :P bo ovu po wpisaniu "płodnego" objawu wyznacza że dzień płodny :P nie sugeruj się nim zbytnio :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm a jaką masz szyjkę po okresie?

• Betty29 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Widzę, że macie zdrowe nastawienie. Chętnie dołączę.

31.05.24- II 1-2 tc
    07.06.23- II 2-3 tc
    👩‍⚕️18.06.24 ❤️ 6+0 0,34cm 🍀
    👩‍⚕️02.07.24 8+3 1,83 cm 🍀
    TP 08.02.25 💙
    preg.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ