W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie z objawami różnie. Choć teraz mam wrażenie, że nie mam już żadnych.
Najpierw piersi mnie tak masakrycznie bolały. Teraz już trochę lepiej, spac na brzuchu nie mogę, ale już nie bolą aż tak. Wcześniej, to mnie bolały nawet w samochodzie jak po dziurach jechałam i mną trzęsło 😂
Myslalam, że mdłości nie miałam, ale jednak dochodzę do wniosku, że na początku trochę ich było 😁 teraz tylko jak mnie jakiś mocny brzydki zapach dosięgnie to wtedy mi niedobrze.
Brzuch mnie prawie w ogóle nie boli, nie ciągnie... Nerwowa zawsze byłam, więc chyba tylko trochę się to nasiliło 🤪
Na początku miałam tak, że godzina 21 i ja już chętnie bym spała. Teraz już też bez problemu.
Oby te małe objawy to był tylko wynik 13tc, a nie jakichś nieprawidłowości z kropeczkiem 😔Zuz.ka lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:A u mnie z objawami różnie. Choć teraz mam wrażenie, że nie mam już żadnych.
Najpierw piersi mnie tak masakrycznie bolały. Teraz już trochę lepiej, spac na brzuchu nie mogę, ale już nie bolą aż tak. Wcześniej, to mnie bolały nawet w samochodzie jak po dziurach jechałam i mną trzęsło 😂
Myslalam, że mdłości nie miałam, ale jednak dochodzę do wniosku, że na początku trochę ich było 😁 teraz tylko jak mnie jakiś mocny brzydki zapach dosięgnie to wtedy mi niedobrze.
Brzuch mnie prawie w ogóle nie boli, nie ciągnie... Nerwowa zawsze byłam, więc chyba tylko trochę się to nasiliło 🤪
Na początku miałam tak, że godzina 21 i ja już chętnie bym spała. Teraz już też bez problemu.
Oby te małe objawy to był tylko wynik 13tc, a nie jakichś nieprawidłowości z kropeczkiem 😔Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Zobaczcie dziewczyny jakie te organizmy nasze są
każda ma inaczej z objawami, chociaż też się powtarzają 😁
Mi najbardziej doskwierają cycki. Tak mnie bolą, że nie mogę nosić staników, o spaniu na brzuchu to nie ma mowy xD nawet na boku jak leżę to boli mnie ten co bliżej materaca 🙈
Mdłości mam lekkie czasem ale też jak Namisa mam to ssanie w żołądku, że nagle złapie i wtedy musze coś zjeść bo umre. Zakupiłam sobie do torebki kilka batoników takich zdrowych żeby w razie godziny W mieć do przekąszenia
Podbrzusze już mnie nie boli wcale,.a ja mam coraz większą ochotę znowu zbadać betę 🙈 bo jakoś tak nie dociera do mnie że to faktycznie ciąża (bosz głupia jestem wiem xD)
Lolka czekamy z niecierpliwością! 😘ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Hejo dziewczyny, co do objawow to ja rano mam że tak powiem takiego okropnego kapcia w buzi jakbym dzień wcześniej wypiłam morze wina i po wszystkim zapaliła fajka.. fuu.. no i cycki trochę bolą.. poza tym wszystko bez zmian..
Aaa mam pytanie. Jakie suplementy teraz stosujecie? ja kończę witaminy co zostały z okresu starań i zastanawiam się co wybrać teraz.. wszystko kupić oddzielnie czy kupić jakiś kompleks witamin dostępnych w aptece.. co myślicie?
Miłej soboty tak poza tym 😜😘
Joll 😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 11:55
Ona 28
On 31
Pierwsza ciąża , córeczka w niebie.😇
23.06 ||
21.02.23 Franek 3130, 54cm 💙
Kwiecień 2024 lekarz mówi że z męża wynikami nie mamy szans. Zapisuje nas na czerwiec na invitro.
24.04.24 cud! Dwie kreski 🫣
25.04. beta 27,89
27.04 beta 61,34 💙💙
7.05 poronienie samoistne 😭
05.06 udana kwalifikacja do invitro
09.06 🏥 zaczynamy procedurę 💗💙
27.06 transfer 💜💜
06.07 beta >0.10 😭
.....
20.07 transfer 5.1.1
24.07 || 😱
25.07 beta 20.370 🥹🥹🥹 trzymaj się kropeczku ❤️
27.07 102,800 😱😱🥹🥹
29.07 409,400 💜🔥
31.07 986,400 💜
08.08 USG 🏥 mamy pęcherzyk ❤️
16.08 26dpt mamy serduszko i 8mm człowieka ❤️❤️
❄️❄️ Czekają na swoją kolej.. -
My mieszkamy przy uliczce wyłożonej kocimi łbami, do tego jest bardzo wyboista. Już się nauczyłam dociskać lekko piersi ramionami, jak prowadzę, bo inaczej mi latają i bardzo cierpię 😅
Joll213 wrote:Hejo dziewczyny, co do objawow to ja rano mam że tak powiem takiego okropnego kapcia w buzi jakbym dzień wcześniej wypiłam morze wina i po wszystkim zapaliła fajka.. fuu.. no i cycki trochę bolą.. poza tym wszystko bez zmian..
Aaa mam pytanie. Jakie suplementy teraz stosujecie? ja kończę witaminy co zostały z okresu starań i zastanawiam się co wybrać teraz.. wszystko kupić oddzielnie czy kupić jakiś kompleks witamin dostępnych w aptece.. co myślicie?
Joll 😇Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Od razu czuje się lepiej że nie jestem sama wybredna tak z tym jedzeniem 😂
Najpierw miałam ciągle ochotę na pierogi, to ruskie to z truskawkami, później na koktajle z truskawek, o zgrozo teraz nie chce już myśleć o truskawkach. Pierogi jak tylko widzę w gazetce jakiegoś sklepu to jest mi nie dobrze 🤪
Później jak widzę większość z was na kanapki z serkiem śmietankowym, pomidorem i ogórkiem kiszonym (tak kiszonym, 🥴😁) w zeszłym tygodniu kanapki z szynką i pomidorem i tym razem świeżym ogórkiem. Na obiady też nie mam ochoty, więc nie gotuję, mama próbuje mi wciskać jakieś jej obiady ale większość mi nie pasuje, chociaż w niedzielę zjadłam pieczeń z indyka z warzywami z piekarnika 😁
Teraz jak pomyślę o którejś z powyższej rzeczy to aż mi nie dobrze 🤪
3 tygodnie temu kupiłam sobie cin cin zero, miałam na niego wtedy mega ochotę w sklepie, w domu już nie mogłam na niego patrzeć 🤪
otwarłam dopiero wczoraj 😂Zazu92, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Ja jeśli chodzi o jedzenie to mogłabym tylko jeść truskawki czereśnie, nektarynki jogurt grecki i czarny chleb z serem. Wczoraj skończył się ser i mówię do mojego ze nie ma co jeść, a on zajrzał do lodówki a tam pełno 🙈🤷♀️
W pierwszej ciąży miałam tylko raz zachciankę i to taka mega i to były czereśnie a wtedy jeszcze nie było nigdzie czereśni, i ktoś wrzucił na Facebooku ze w lidlu są i jeździłam po wszystkich lidlach w okolicy i jak wykończy znalazłam to były takie przebranie ze wybierałam po jednej czereśni i uzbierało się może 200g, jak wsiadłam do samochodu to się popłakałam ze szczęścia 😂😂Zuz.ka, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Beta całe i okrągłe 1 😂😎
Uśmiałam się szczerze 🤪
Dużo zdrówka Brzuchatki ja przechodzę na lipcowy wątek ❤️Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Kofii wrote:O mam to samo z luxmedem, ciekawa jestem czy przejdzie takie coś że umówię się do jakiegos ginekologa na teleporadę i poproszę o skierowania 😂 trochę mi dziwnie to robić, nie wiem co powie i czy wystawi, ale chyba spróbuję😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 14:23
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Szatkownicadojajek wrote:Na ciążowe badania w LX skierowanie musi wystawić gin. Ale wystarczy, że założy kartę ciąży i skierowania wskakują same. Miałam trochę opory na początku, że prowadzę ciążę poza, ale w sumie oni monitoringu owulacji nie robią, niepłodności nie diagnozują, więc niech się chociaż do tego przydadzą. Jak wyszło u jednego gina w LX, że mam mutacje genu mthfr, to wpisał mi w kartę, że nie mogę przychodzić na wizyty, bo to ciąża zagrożona a oni takich nie prowadzą. Więc nie radzę się tym chwalić jak ktoś ma.
Ooo dzięki za info 😄 to powiedz mi jak to ogarniasz? Zapisujesz się na wizyty "ginekolog-prowadzenie ciazy" i prosisz tylko o skierowania czy umawiasz się na tą "zwykłą" wizytę? -
Lolka997 wrote:Beta całe i okrągłe 1 😂😎
Uśmiałam się szczerze 🤪
Dużo zdrówka Brzuchatki ja przechodzę na lipcowy wątek ❤️
Trzeba być jednak cierpliwy i testować z 12 dni po zastrzykuMikaaa92, Lolka997 lubią tę wiadomość
-
Lolka997 wrote:Beta całe i okrągłe 1 😂😎
Uśmiałam się szczerze 🤪
Dużo zdrówka Brzuchatki ja przechodzę na lipcowy wątek ❤️
Lolka przykro miale widzę że ty masz fajne podejście i tak trzymać! A my tu czekamy na Ciebie i ja chcę Cię tu niedługo widzieć! 😘😊
Lolka997 lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Joll213 wrote:
Joll 😇
No ja właśnie będę kończyć ten mój fertilwoman plus i też się podłączam do pytania bo nie wiem na co się przerzucić. A w tych pregna to ile jest kw foliowego? Bo w tym moim jest 400 i nie wiem czy to nie za mało.
Wcześniej łykałam folika po 800 na dobęona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Ja kupiłam ostatnio prenatal uno, w poprzedniej ciąży brałam Composita mama, ale teraz nie mieli w aptece. Prenatal ma w składzie imbir jak coś
polecam spojrzeć do PanTabletka - ma długi artykul o suplementach w ciąży
Aha tylko prenatal nie ma kwasów omega, to trzeba brać coś z dha osobno, ja mam pragna dha stare, ale jeszcze z aktualną datą ważności, wiec wykończę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 16:04
-
Lolka, tulę! Właśnie zajrzałam tu na wątek z ciekawości, jak Twoja sytuacja się potoczyła.
Teraz kupiłam Pueria Uno, biorę od 3 dni dopiero, ale widziałam, że chyba Pocahontas polecała i jakoś tak się skusiłamTen artykuł od Pana Tabletki i ogólnie jego stronkę też mocno polecam. Świetna baza wiedzy.
Lolka997 lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️