W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Joll213 wrote:Hejo dziewczyny, co do objawow to ja rano mam że tak powiem takiego okropnego kapcia w buzi jakbym dzień wcześniej wypiłam morze wina i po wszystkim zapaliła fajka.. fuu.. no i cycki trochę bolą.. poza tym wszystko bez zmian..
Aaa mam pytanie. Jakie suplementy teraz stosujecie? ja kończę witaminy co zostały z okresu starań i zastanawiam się co wybrać teraz.. wszystko kupić oddzielnie czy kupić jakiś kompleks witamin dostępnych w aptece.. co myślicie?
Miłej soboty tak poza tym 😜😘
Joll 😇Zazu92 lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Ja tez biorę Pueria Uno, teraz już Duo.
Ma moim zdaniem najlepszy skład, nie ma żelaza, które nie jest potrzebne jeśli nie mamy niedoborów.
Nic więcej nie biorę (no, oprócz Duphastonu).
Ja miałam tydzień fazę na nektarynki 😁
Wcześniej jadłam codziennie śledzia z cebulką.
I tak jak kiedyś uwielbiałam chipsy, tak teraz w ogóle mnie nie ciągnie. No i od 2 miesięcy leży u mnie otwarte opakowanie Lindt Lindor i wcale mnie nie kuszą 🤪Zazu92, Poziomka9204, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
-
Kofii wrote:Ooo dzięki za info 😄 to powiedz mi jak to ogarniasz? Zapisujesz się na wizyty "ginekolog-prowadzenie ciazy" i prosisz tylko o skierowania czy umawiasz się na tą "zwykłą" wizytę?
Po tym jak już jesteś w ciąży to musisz chodzić na wizyty 'prowadzenie ciąży', bo nie każdy ginekolog przyjmie ciężarną pacjentkę + czasem może nie być USG.
Oprócz badań krwi podczyta Ci skierowania na wizyty 'prowadzenie ciąży' i USG 1, 2 i 3 trym., ale nie wiem czy robią je lekarze z certyfikatem FMF - do sprawdzenia.
PAPP-a i wolna podjednostka raczej nie jest objęta pakietem (a np. w Medicover jest).
Swojego czasu, w 1 trymestrze chodziłam raz do swojej, raz do LX, bo po stratach ciężko mi było wytrzymać od wizyty do wizyty. Teraz już trochę wyluzowałam + mnie pogonili, że ciąża zagrożona😂 ale myślę, że gdybym poszła do innego i wyjaśniła, że ja tylko po skierowanie, to nie robiłby problemu.
A, no i przez to, że te skierowania nie wskoczyły, to zapisywałam się na 'zwykłe' wizyty, ale do lekarzy, którzy prowadzą ciążę (sprawdzałam na portalu) - wyskakiwał mi komunikat, że na prowadzenie ciąży mam mieć skierowanie, a nie miałam. A w recepcji się okazało, że sam fakt założonej karty ciąży już wystarcza do zapisywania się na prowadzenie ciąży.
Chaotycznie, ale mam nadzieję, że odpowiedziałamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 18:46
Kofii lubi tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Lolka przykro mi, następnym razem musisz trochę poczekać z testami żeby nie robić i sobie i nam nadziei. My tu grzejemy dla Ciebie miejsce.
Ja dziś byłam w parku wodnym z rodzinka, wybawilismy sie ale ile ja to musiałam sie nakłamać dlaczego nie idę na te hardcorowe zjeżdżalnie albo do sauny czy jacuzzi które uwielbiam. Jestem zmęczona po całym dniu w wodzie i po całym dniu wymyślania kolejnych wymówek 😂😂Anett93 lubi tę wiadomość
-
U mnie objawy w pełni rozuchalne, są dni lepsze i gorsze, ale ogólnie śpię cale dnie, jest mi ciągle niedobrze, z rana przytulam kibelek, czasem też w ciągu dnia.... bardzo wrazkiwe mam sutki, bolą jak nawet dotknie je materiał od bluzki, dlatego lepiej chodzić mi w biustonoszu. No i często mi tak zwyczajnie słabo.
Z suplementów biorę actifolin 2mg, wit B metylowaną, a z takich witamin typowo ciążowych femibion 1 - z polecenia lekarza, bo ten zestaw zawiera kwas foliowy metylowany.
Byłam dzisiaj na wizycie, wszystko jest idealnie jak na skończony 8tc. Mały wielki czlowiek ma juz 17.3mm, a serducho przyspieszyło i bije 175u/min. Kolejna wizyta to już badania prenatalne mi robi akurat lekarz prowadzący.
Lolka przykro mi, ze ta beta to tylko 1😞 trzymam kciuki, żeby szybko się udało ✊😁mamaleonka, Mikaaa92, Poziomka9204, Anett93, Nutka85 lubią tę wiadomość
-
Isisi wrote:U mnie objawy w pełni rozuchalne, są dni lepsze i gorsze, ale ogólnie śpię cale dnie, jest mi ciągle niedobrze, z rana przytulam kibelek, czasem też w ciągu dnia.... bardzo wrazkiwe mam sutki, bolą jak nawet dotknie je materiał od bluzki, dlatego lepiej chodzić mi w biustonoszu. No i często mi tak zwyczajnie słabo.
Z suplementów biorę actifolin 2mg, wit B metylowaną, a z takich witamin typowo ciążowych femibion 1 - z polecenia lekarza, bo ten zestaw zawiera kwas foliowy metylowany.
Byłam dzisiaj na wizycie, wszystko jest idealnie jak na skończony 8tc. Mały wielki czlowiek ma juz 17.3mm, a serducho przyspieszyło i bije 175u/min. Kolejna wizyta to już badania prenatalne mi robi akurat lekarz prowadzący.
Lolka przykro mi, ze ta beta to tylko 1😞 trzymam kciuki, żeby szybko się udało ✊😁
O Boże to u ciebie wszystkie możliwe objawy, współczuje.
Super ze z maluszkiem wszystko ok ❤️❤️
-
Ja z supli wypijam do końca Fertistimy z okresu starań, bo mam jeszcze tego spoooro 😁 Ostatecznie umówiłam się na wizytę do swojej ginekolog na 20 lipca, będę wtedy w 6 tygodniu i 6 dniu. Do tego czasu postaram się ogarnąć jakaś wcześniejszą wizytę w Medicoverze i najlepiej przyjść do swojej gin już z wynikami badań. Niestety, w moim mieście nie ma placówki Medicover, są tylko jakieś podmioty współpracujące i nie do końca ogarniam jak to funkcjonuje, więc w poniedziałek zadzwonię na infolinię i postaram się gdzieś umówić.
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Szatkownicadojajek wrote:Najpierw byłam u zwykłego gina, on założył kartę ciąży i wystawił skierowania na badania 1 trymestru. U mnie coś nie zagrało, bo ta karta ciąży nie wczytała się jak trzeba, ale co do zasady jak już ją podepną, to skierowania wskakują same, odpowiednio do tygodnia ciąży w jakim jesteś. Nie wiem czy lekarz czegoś tam nie musi odblokować (że chodzisz na wizyty i ciąża dalej trwa), ale jak na wizycie powiedziałam, że ja tych skierowań z karty nie widzę, to coś poklikał i nagle pokazał mi się cały 2 trymestr w skierowaniach.
Po tym jak już jesteś w ciąży to musisz chodzić na wizyty 'prowadzenie ciąży', bo nie każdy ginekolog przyjmie ciężarną pacjentkę + czasem może nie być USG.
Oprócz badań krwi podczyta Ci skierowania na wizyty 'prowadzenie ciąży' i USG 1, 2 i 3 trym., ale nie wiem czy robią je lekarze z certyfikatem FMF - do sprawdzenia.
PAPP-a i wolna podjednostka raczej nie jest objęta pakietem (a np. w Medicover jest).
Swojego czasu, w 1 trymestrze chodziłam raz do swojej, raz do LX, bo po stratach ciężko mi było wytrzymać od wizyty do wizyty. Teraz już trochę wyluzowałam + mnie pogonili, że ciąża zagrożona😂 ale myślę, że gdybym poszła do innego i wyjaśniła, że ja tylko po skierowanie, to nie robiłby problemu.
A, no i przez to, że te skierowania nie wskoczyły, to zapisywałam się na 'zwykłe' wizyty, ale do lekarzy, którzy prowadzą ciążę (sprawdzałam na portalu) - wyskakiwał mi komunikat, że na prowadzenie ciąży mam mieć skierowanie, a nie miałam. A w recepcji się okazało, że sam fakt założonej karty ciąży już wystarcza do zapisywania się na prowadzenie ciąży.
Chaotycznie, ale mam nadzieję, że odpowiedziałam
Bardzo Ci dziękuję za taką dokładną odpowiedź 💗 -
Ja biorę Pregnę Plus, bo ginekolog mi kazała, ale teraz patrze że ona ma żelazo, a Wy piszecie żeby nie brać żelaza jak nie trzeba, także chyba się na coś innego przerzucę 🤔 zapytam na wizycie, ale mam dopiero za 2 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2022, 23:38
-
Mi mąż dzisiaj powiedział, że urosły mi piersi - tak szczerze, to tego za bardzo nie widzę. Tzn. przed lustrem jak patrzę, to też mi się tak wydaje, ale w staniku wyglądają tak samo, jak przed okresem, troszkę pełniejsze i tyle. Niektore z Was pisały, że musiały większy biustonosz kupić już na początku, ja nie wiem, kiedy przyjdzie ten czas (i czy przyjdzie?). Potrzebuję nowy i nie wiem, jaki kupić 😅
Nie wiem, czy pisałam wcześniej, ale u mnie faktycznie owoce dojrze wchodzą. Rano to jedyne, na myśl o czym mnie nie odrzuca i dlatego jem te owoce. Dobrze, że jest lato, to jest duży wybór.
Nie wiem, jak sobie z obiadami radzić. Jak już wczoraj pisałam, o czymkolwiek myślę, szczególnie żeby ugotować, na samą myśl mi niedobrze. Ale w restauracji czy u kogoś zjem. Nie wiem, czy to od gotowania mnie odrzuca czy jak? Choć mam chłodnik w lodówce, który zrobiłam sama i też nie jestem w stanie go wykończyć. Tragedia 😵 nie wiem, może faktycznie się zmuszać?Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Hej
gratulacje wszystkim brzuchatkom. Ale Was dużo w czerwcu. Mogę dołączyć ? Prawie wszystkim Was pamietam, bo o swojej ciąży dowiedziałam się raptem kilka dni przed rozpoczęciem czerwca:)
W zeszłym tyg tez codziennie wymioty, w tym nieco lepiej, ale myśle, ze to tylko chwilowa przerwa i uderzy ze zdwojona siła.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Anati wrote:Hej
gratulacje wszystkim brzuchatkom. Ale Was dużo w czerwcu. Mogę dołączyć ? Prawie wszystkim Was pamietam, bo o swojej ciąży dowiedziałam się raptem kilka dni przed rozpoczęciem czerwca:)
W zeszłym tyg tez codziennie wymioty, w tym nieco lepiej, ale myśle, ze to tylko chwilowa przerwa i uderzy ze zdwojona siła.pamiętam Cię z majowego wątku ☺️
Anati lubi tę wiadomość
-
Anati wrote:Hej
W zeszłym tyg tez codziennie wymioty, w tym nieco lepiej, ale myśle, ze to tylko chwilowa przerwa i uderzy ze zdwojona siła.
Zapraszamy, rozgosc się 😁Anati lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Mi mąż dzisiaj powiedział, że urosły mi piersi - tak szczerze, to tego za bardzo nie widzę. Tzn. przed lustrem jak patrzę, to też mi się tak wydaje, ale w staniku wyglądają tak samo, jak przed okresem, troszkę pełniejsze i tyle. Niektore z Was pisały, że musiały większy biustonosz kupić już na początku, ja nie wiem, kiedy przyjdzie ten czas (i czy przyjdzie?). Potrzebuję nowy i nie wiem, jaki kupić 😅
Nie wiem, czy pisałam wcześniej, ale u mnie faktycznie owoce dojrze wchodzą. Rano to jedyne, na myśl o czym mnie nie odrzuca i dlatego jem te owoce. Dobrze, że jest lato, to jest duży wybór.
Nie wiem, jak sobie z obiadami radzić. Jak już wczoraj pisałam, o czymkolwiek myślę, szczególnie żeby ugotować, na samą myśl mi niedobrze. Ale w restauracji czy u kogoś zjem. Nie wiem, czy to od gotowania mnie odrzuca czy jak? Choć mam chłodnik w lodówce, który zrobiłam sama i też nie jestem w stanie go wykończyć. Tragedia 😵 nie wiem, może faktycznie się zmuszać?
Mam to samo, rano ciężko mi cokolwiek zjeść, a że u nas w domu to ja zawsze ogarnialam posiłki, to słabo to wygląda. Ale z drugiej strony jak nie zjem, to w pewnym momencie łapie mnie taki wilczy głód że wręcz pochłaniam jedzenie. Plus jest taki że odrzuciło mnie też od niezdrowych rzeczy, chipsy totalnie out, ciastka tez. Więc jak już coś jem to w miarę zdrowo. Ale taka wybredna to ostatnio byłam w podstawówce 😂 Chyba czuć że dzieć w środkuPoziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Witam w słoneczna niedzielę ☀️
Wczoraj złapałam trochę oddechu od upału a dzisjaj znowu się zaczyna 🌡️
Monka - ja się nie dam rady zmusić bo robi mi się jeszcze bardziej nie dobrze 🤦♀️ od wczoraj mam fazę na jajecznicę, nie wiem jak długo potrwa ale odkąd jestem w ciąży nie mogłam na to patrzeć 😁
Anati - oczywiście że pamiętam, testowalysmy razem ❤️ rozgość się z nami, zostałyśmy tutaj żeby się wymieniać swoimi ciążowymi rozterkamiAnati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Namisa wrote:Mam to samo, rano ciężko mi cokolwiek zjeść, a że u nas w domu to ja zawsze ogarnialam posiłki, to słabo to wygląda. Ale z drugiej strony jak nie zjem, to w pewnym momencie łapie mnie taki wilczy głód że wręcz pochłaniam jedzenie. Plus jest taki że odrzuciło mnie też od niezdrowych rzeczy, chipsy totalnie out, ciastka tez. Więc jak już coś jem to w miarę zdrowo. Ale taka wybredna to ostatnio byłam w podstawówce 😂 Chyba czuć że dzieć w środku
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:No rano to u mnie owoce wpadają, gorzej z obiadem, bo coś większego by się przydało. A fast food mocno kusi, od samego zapachu (mam budkę pod blokiem) przychodzi mega ochota. Właśnie szukam jakichś szybkich i prostych przepisów na obiady, żeby jednak coś pożywnego zjeść.
Mi na obiad sprawdzają się tortille z warzywami, sosem czosnkowym (mieszam jogurt z majonezem i ząbkiem czosnku), jakimś serem typu mozzarella i jakimś białkiem - u mnie akurat tofu, fasola z puszki, wege kurczak, ale jeśli ktoś je mięso to kurczak, jakiś indyk, czy łosoś też się sprawdzi. Szybko się je robi, można wrzucić wszystko co akurat mamy w lodówce i nie trzeba praktycznie stać przy garach.mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Hej Anati!!! 😁😁😁
Wbijaj śmiało, pewnie że pamiętamy 😊😘
A ja wczoraj na kolację nażarłam się bułeczek z oregano i potem jak mnie skręciło to ledwo powstrzymałam rzyga xD
Najgorsze że te bułki mamy dziś na śniadanie a ja na nie patrzeć nie mogeMonk@, Kasiooola, Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on: