X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    A kiedy chcesz powiedzieć? 🙂
    Po USG pierwszego trymestru, będę już spokojniejsza, że wszystko ok :) Poza tym niedługo później będziemy jechać w odwiedziny do teściów, a chcemy te wieści ogłaszać osobiście. Jedni i drudzy dowiedzą się w podobnym czasie :)

Nutka85, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w nocy coś się często budziłam, prawie przez godzinę nie spałam od 2 do 3 🥴

Wybrałam się rano do piekarni i naszła mnie ochota na jagodziankę 🤩

U nas znowu chłodniej a ja czuję sie lepiej, tylko chwilę przy kasie w piekarni dorwały mnie mdlosci.
    Ale jakoś nie mam siły, więc pozwoliłam sobie chwilkę polezec, ogarnianie domu poczeka na później.

Od wczoraj jestem spokojna bardziej zaczęłam się cieszyć ta ciąża, gdzieś mi tu wczoraj mignęło że u nas większą panika jak na fioletowej stronie🤔

Życzę miłego dnia 😘

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Od wczoraj jestem spokojna bardziej zaczęłam się cieszyć ta ciąża, gdzieś mi tu wczoraj mignęło że u nas większą panika jak na fioletowej stronie🤔

Życzę miłego dnia 😘

Chyba to chodziło o mnie, bo ja jestem panikara 😜 ale tego nie ukrywam, walczę z tym 🙂 a pisałam, że wiem, że przesadzam i że sama się wygonie na fioletowa stronę 😜
    Gin mi jeszcze nie odpisał w sprawie interpretacji pappa, ale w weekend na to nie liczę, więc mam zamiar wypoczywać i nie napędzać mojej spirali stresu 😁 dzisiaj grill, zabawy z siostrzeńcami 🙂

Monk@, mamaleonka, Kasiooola lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Po USG pierwszego trymestru, będę już spokojniejsza, że wszystko ok :) Poza tym niedługo później będziemy jechać w odwiedziny do teściów, a chcemy te wieści ogłaszać osobiście. Jedni i drudzy dowiedzą się w podobnym czasie :)

Ja na początku też tak chciałam czekać, ale się nie udało 😉

No pewnie, że osobiście najlepiej. To sama przyjemność 😍

♂️33l

01.05 ⏸️
    18.05 jest ❤️

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodzicom powiedzieliśmy tego samego dnia, najpierw pojechaliśmy do jednych, później do drugich 🙂 ich reakcje bezcenne. A ja poczułam ulgę, że nie muszę nic kręcić.

Co do brzuszka, u mnie zaczyna nie znikać rano, wcześniej miałam tylko wieczorem, więc chyba coś zaczyna rosnąć, ale jeżeli dziecko szybko rośnie to m ie to nie dziwi. Mam tylko problemy ze spaniem, bo mi wszytskie części ciała drętwieją 🤣

Ja dzisiaj czuję się lepiej, wczoraj to była tragedia, takie bóle miałam w pierwszych tygodniach i zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak, na szczęście nospa i odpoczynek pomogły 🙂

Dzisiaj idziemy na imprezę, 18nastka, zamierzam się dobrze bawić 😀

Dobrego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 10:33

Nutka85, Kasiooola, mamaleonka lubią tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do teściów mamy 800km i widujemy się raz w roku, więc wcześniej to jedynie przez telefon możemy, a wolimy jednak osobiście :)
    Coraz bardziej się nastawiam, żeby jednak rodzicom powiedzieć dzisiaj 😁

Poziomka, baw się dobrze 🤗

Kasiooola, Namisa, Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Aj, zmartwiłaś mnie - myślałam, że jeżeli do tej pory ta przyjemność mnie ominęła, to już tak zostanie. Tymczasem nie wiadomo, co może czyhać za rogiem 🤣

U mnie znowu bezsenna noc 😪
    Niestety nie :( ja mam mdłości coraz większe i myślę, że wymioty jeszcze przyjdą... Ale z drugiej strony znam kobiety, które wymiotowały tylko raz albo wcale, więc jest jeszcze szansa :)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    My do teściów mamy 800km i widujemy się raz w roku, więc wcześniej to jedynie przez telefon możemy, a wolimy jednak osobiście :)
    Coraz bardziej się nastawiam, żeby jednak rodzicom powiedzieć dzisiaj 😁

Poziomka, baw się dobrze 🤗

My rodzicom i siostrom powiedzieliśmy 2 tygodnie po pozytywnym teście, byli przeszczęśliwi, ale w lekkim szoku 😄.

Dzisiaj rodzice robią grilla, będzie dużo rodziny i zastanawiamy się, czy nie wykorzystać okazji i nie podzielić się nowiną z resztą.

Monka, chwilę po tym jak napisałam w nocy posta, złapały mnie takie koszmarne mdłości 🤢. Ostatecznie zeszłam do kuchni i zjadłam kawałek ciastka, trochę pomogło.

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka, oby Cię te nieprzyjemności ominęły 🤞🏼🤞🏼

Macie dla mężów jakieś książki o ciąży? Ja chciałam mojemu coś kupić, chętnie by poczytał, ale nie wiem jaką. Różne opinie czytałam o tych najpopularniejszych, więc sama nie wiem...

Zuz.ka lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Macie dla mężów jakieś książki o ciąży? Ja chciałam mojemu coś kupić, chętnie by poczytał, ale nie wiem jaką. Różne opinie czytałam o tych najpopularniejszych, więc sama nie wiem...
    Mój mąż sobie sam kupił „Ciąża dla facetów”. Jest rozpisana tygodniami ciąży, więc na razie zbyt wiele nie przeczytał, ale do tej pory mu się podobała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 13:40

Monk@ lubi tę wiadomość

• Namisa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Mój ma dostać w najbliższym czasie kilka polecanych pozycji od swojego kumpla, więc jak tylko dostanie i wystawi opinie to dam znać co mu przypadło do gustu 😊

Powiedzcie mi dziewczyny - pijecie wina/piwa bezalkoholowe? Bo do mnie dziś wieczorem wpadają znajomi i kupiłam winko (Natureo Syrah dealkoholizowane), ale w internecie przeróżne rzeczy można na ten temat przeczytać. W jednym miejscu doczytałam się nawet, że wina tego typu mogą mieć nawet 0,4% alko. W innym z kolei (ale to głównie na stronach sprzedających alkohole wiec tak średnio) że spokojnie kobiety w ciąży mogą pić. No i weź tu człowieku to ogarnij :D Wiecie może jak jest naprawdę? Chyba polecalyscie tutaj wcześniej prosecco Mionetto ale niestety nie znalazłam nigdzie stacjonarnie.

Monk@ lubi tę wiadomość

• Nutka85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Mój ma dostać w najbliższym czasie kilka polecanych pozycji od swojego kumpla, więc jak tylko dostanie i wystawi opinie to dam znać co mu przypadło do gustu 😊

Powiedzcie mi dziewczyny - pijecie wina/piwa bezalkoholowe? Bo do mnie dziś wieczorem wpadają znajomi i kupiłam winko (Natureo Syrah dealkoholizowane), ale w internecie przeróżne rzeczy można na ten temat przeczytać. W jednym miejscu doczytałam się nawet, że wina tego typu mogą mieć nawet 0,4% alko. W innym z kolei (ale to głównie na stronach sprzedających alkohole wiec tak średnio) że spokojnie kobiety w ciąży mogą pić. No i weź tu człowieku to ogarnij :D Wiecie może jak jest naprawdę? Chyba polecalyscie tutaj wcześniej prosecco Mionetto ale niestety nie znalazłam nigdzie stacjonarnie.
    Prossecco kupowałam w Biedronce 🙂

Ja piję piwa bez alko, ale sprawdzam, żeby z tyłu na etykiecie było 0,0%. Bo zdarza się, że z przodu jest napis 0%, a z tyłu właśnie "do 0,5%).

♂️33l

01.05 ⏸️
    18.05 jest ❤️

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, powiem Ci tak - ja nie pije wcale alkoholu, ale piwo bezalkoholowe mi się zdarzy wypić. I są takie, po których czuje się trzeźwa, a są takie, po których czuje się jak pijana (jak ktoś nie pije alkoholu, to naprawdę po takim co ma 0,4 a na etykiecie niby 0 można się tak czuć). W ciąży wole nie kupować nic, ale jak kupisz naprawdę bezalkoholowe to będzie Ok :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, dokładnie tak robię jak pisała nutka.
    Sprawdzam żeby z tylu było napisane 0% kilka razy się nacięłam i piwo oddawałam siostrze bo z tylu było 0.5.
    Ja nawet jak nie byłam w ciąży albo jak nie karmiłam to kupowałam 0% piwa smakowe. Lubię próbować nowe smaki 😜

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Prossecco kupowałam w Biedronce 🙂

Ja piję piwa bez alko, ale sprawdzam, żeby z tyłu na etykiecie było 0,0%. Bo zdarza się, że z przodu jest napis 0%, a z tyłu właśnie "do 0,5%).
    Ja tak samo. Na samym początku ciąży miałam mega ochotę na piwo i piłam takie właśnie, dokładnie sprawdzałam, żeby miało 0,0%.

Powiedzieliśmy dzisiaj rodzicom i dziadkom, mama się wzruszyła, ogólnie wszyscy szczęśliwi 🥰
    I całe szczęście, że od razu po przyjeździe to zrobiliśmy, bo mama zrobiła jakąś zupę, której nie byłam w stanie zjeść 😂 ogólnie bardzo smaczna, ale choć zawsze kochałam czosnek i cebulę, tak nie mogę ich teraz znieść i wyczuwam nawet niewielkie ilości. W zupie niestety też był 😅

Namisa, Kasiooola, Nutka85, Zuz.ka, mamaleonka, gabi5443, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka ale super ze się podzieliłaś radosna nowina, ja tez już się nie mogę doczekać i prawdopodobnie powiemy jak będziemy na urlopie w Pl.

Mnie tez dziś czosnek odrzucił a uwielbiam i było mi smutno 🥲a cebula mnie odrzuciła w pierwszej ciąży i nawet jak nie byłam w ciąży to na sama myśl o cebuli mi się chciało 🤢

Jestem dziś tak padnięta ze nie totalnie nie ogarniam.. jedyne na co mam ochotę to sen. Układałam puzzle z synem na podłodze i zasnęłam 😂😂
    Mam nadzieje ze kiedyś to minie bo już mnie meczy bycie zmęczona

A Jam Wy się dziś czujecie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 22:13

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wróciło zmęczenie, a wczoraj jak pisałaś, to już dawno spałam :) szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie, że miałabym teraz zajmować się drugim dzieckiem i mieć te wszystkie dolegliwości 🤦🏼‍♀️

A kiedy jedziecie do Polski? Kiedy w ogóle masz kolejna wizytę?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj poświęciłam cały dzień na odpoczynek, i dzisiaj też mam to w planie.
    Jutro mam iść do biura więc muszę się zregenerować.

Wczoraj nie mogłam zasnąć, każda próba położenia się na brzuchu wywoływała wczoraj kurs do łazienki 🤔 jakoś jelita się ściśnięte już czy co, 🤦‍♀️

Odpoczywajcie ile się da 😁 ja próbuje wymyślić teraz co chce na śniadanie🤔
    wczoraj razem z synem znalezlismy tętno dzidziusia, on się popłakał ze wzruszenia 😭 że to takie niesamowite, że ma 3 cm, ma rączki i nóżki i to malutkie serduszko już bije i pewnie ma 1 mm❤️

Zuz.ka, mamaleonka, Monk@, gabi5443, Isisi, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj posiedziałam ze znajomi jakoś do północy, a dziś czuje się autentycznie jak na kacu - mli mnie, kręci mi się w głowie, a to wszystko bez alkoholu więc w sumie po co to komu haha 😂 A teraz robię kawę i wracam do mojego centrum dowodzenia czyt. Na kanapę 😁

• Namisa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Wczoraj poświęciłam cały dzień na odpoczynek, i dzisiaj też mam to w planie.
    Jutro mam iść do biura więc muszę się zregenerować.

Wczoraj nie mogłam zasnąć, każda próba położenia się na brzuchu wywoływała wczoraj kurs do łazienki 🤔 jakoś jelita się ściśnięte już czy co, 🤦‍♀️

Odpoczywajcie ile się da 😁 ja próbuje wymyślić teraz co chce na śniadanie🤔
    wczoraj razem z synem znalezlismy tętno dzidziusia, on się popłakał ze wzruszenia 😭 że to takie niesamowite, że ma 3 cm, ma rączki i nóżki i to malutkie serduszko już bije i pewnie ma 1 mm❤️

Jaka cudowna reakcja małego! 😍🤩 Cudnego masz synka, będzie starszym bratem na medal 🏅

Kasiooola lubi tę wiadomość

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ