W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiooola wrote:Nutka - ja w piątek u swojej gin jak byłam na wizycie to było opóźnienie, przede mną siedziała jeszcze jedna dziewczyna, więc ona powinna wejść, a lekarka jak wyszła poprosiła najpierw ciężarna i patrzyła na mnie 😱 wzrok tej dziewczyny obok bezcenny, bo brzucha jakoś nie widać jeszcze a miałam luźna sukienkę 🤣
Swoją drogą kiedyś Wam pisałam, że u mnie w diagnostyce takie kolejki na dwie godziny czekania - okazuje się, że w pobliskiej przychodni nie ma punktu pobrań i wypisują skierowania na NFZ do diagnostyki właśniestąd takie kolejki wiecznie 😅
-
Kasiooola wrote:Pierogi z jagodami były moim ostatnim posiłkiem dzisjaj o 12, jestem głodna ale nie dam rady nic zjeść, jest mi tak ciężko jakbym była przejedzona a piłam tylko łyka wody 🤪
Nie wiem co to znowu jakaś inna odmiana wzdęcia 🤪
Generalnie cały dzień w łóżku wstawalam tylko na chwilę. Jutro raczej do biura nie dam rady 🤦♀️ nie mam siły kompletnie 😞 nie wiem kiedy wróci mi moc i jestem załamana trochę, złożyłam wniosek o paszport 24.06, miał być gotowy w 2 tygodnie i nie jest, a w czwartek mamy kupione te bilety na samolot do Londynu, miałam się spotkać że swoim P, po ponad miesiącu i nie zapowiada się 😭😭
Jeszcze kilka dni temu była nadzieja teraz mi smutno i chce mi się wyć... Ehh
Zuzka, u mnue waga mniejsza jak miesiąc temu a dżinsy mnie cisną w brzuchu i nie dam rady w nich chodzić, mam sporo leginsów do ćwiczeń więc teraz sprawdzają się idealnie 🤰
Może jeszcze zdążą Ci ten paszport wyrobić? Możesz zadzwonić i podpytać, jaki jest status? Mam nadzieję, że się uda 🤞🏼 -
Monka - status na bieżąco można sprawdzać w necie 'w trakcie realizacji"już od 28.06 🤦♀️jutro będę tam dzwonić a zgłaszałam że mam bilety i niestety ryainer nie odda kasy za bilety bo oczywiście to są te tanie loty 🤦♀️
Ja jeszcze ostatnio w diagnostyce czekałam w kolejce, dałam radę, i tak jak mówisz u mnie te poranki też są w miarę ok, wszystko się zaczyna tak koło 11-12 jakby wyssało że mnie cała energię. Staram się każdego dnia wyjść na jakiś spacer żeby mieć te 10 tys kroków ale dzisiaj będzie pierwszy raz odkąd nie dam rady na żaden spacer, 🤪
Co oglądasz teraz na netflix? Mnie te seriale jakoś nudzą, rzadko który mnie wciągnie 🤦♀️ i poprostu zasypiam 😂
Jak można zwolnienie na jutro to pewnie, ja miałam w planie jutro do biura, bo pracuje tylko do środy, później miałam w planie urlop na wylot, ale już sama nie wiem jak to się skończy 🤦♀️26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Ja też ogólnie nie jestem fanką seriali ani filmów, ale czasem coś ciekawego znajdę
dzisiaj mnie wciągnęła "Bardzo długa noc", oglądam z zaciekawieniem, a u mnie to rzadkość
choć może nie jest to jakiś wybitny serial, ale ja z miłości do hiszpańskiego oglądam 🥰 ale już połowę obejrzałam (jest tylko 6 odcinków), na dzisiaj mi wystarczy, ale w tygodniu pewnie szybko skończę i będę szukać dalej
Te "Niemowlęta", co mamaleonka polecała, planuję jeszcze obejrzeć 🙂Kasiooola lubi tę wiadomość
-
Ja też ani seriale ani filmy, wogole że mam ten netflix to tylko przypadek bo kolega z pracy miał jedno konto za dużo to mi użyczył
takto mam tv,ale nawet żaden program na nim nie odbiera 😂
Zacznę zatem te niemowlęta, może mnie wciągnie 🤔26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
A ja za to w druga stronę, ostatnio tv oglądałam jak leciała Eurowizja czyli w maju. Tak to nie oglądam, wkurzają mnie reklamy no i nie jestem w stanie obejrzeć filmu z lektorem.. wiec teraz będziemy się pozbywać dekodera bo nie używam.
Ja mam konto na player Netflix i Disney wiec zawsze znajdę cos ciekawego do obejrzenia.
Te „niemowlęta”to czasami przynudzaja wiec niektóre odcinki leciały w tle jak gotowałam albo jak przeglądałam cos w telefonie 😜 a czasami siedziałam i nie mogłam się oderwać. -
To widzę, że nie tylko ja nie przepadam na serialami 🤪
Ja teraz już miałam nadzieję, że zaraz wskoczę do łóżka, a się zorientowałam, że jeszcze 20 nie ma 😂
Kasiooola, mną nadzieję, że paszport szybko zdobędziesz 🤞
Monk@, bierz na jutro też wolne, a wieczorem poproś internistę lub kardiologa o zwolnienie. Nie ma się co męczyć, odpoczynek Ci się należy. I Tobie i dzidziusiowi 😍
Hehehe, ja w środę też jakoś dziwnie byłam do gabinetu poproszona. Bo chyba byłam ostatnia zapisana. A poprosił mnie przed dziewczyną, która już byla w poczekalni przede mną 🤷🏼♀️ może się "bał" że Kropek będzie źle ułożony do badania i wtedy by przerwał mi badanie, zbadał ją i potem znów mnie 😁 bo już parę razy tak mi się zdarzyło, że "przepuszczałam" ciężarna, która musiała ponownie wrócić na badanie, bo dzidziuś nie chciał współpracować 😉Kasiooola lubi tę wiadomość
-
Nutka a ja już w łóżku😂 wykapana i zasuniete rolety do spania i nie ważne że dopiero 20,ale tak mi się odbija jakbym cały dzień piła jakiś gazowany alkohol🤣26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Ze mnie się mąż śmieje, bo od kilku dni chodzę spać, jak jest jeszcze jasno 😅 i się śmiejemy, że będę wcześniej zasypiać, niż dziecko 😂
A dzisiaj po całym dniu w łóżku, to aż mnie plecy bolą. Muszę jutro pomyśleć nad jakąś inną pozycją. Ale nie powiem, leżąc są zdecydowanie mniejsze mdłości i lepiej mi się oddychaKasiooola lubi tę wiadomość
-
Oo ja te Niemowlęta to oglądałam jeszcze długo przed ciążą, w zeszłym roku. Ogólnie bardzo ciekawe rzeczy tam omawiali, podkreślając w jakim błyskawicznym tempie takie niemowlę uczy się i poznaje świat + jak mu w tym pomóc. Chyba z ciekawości odświeżę pozycję
Ja nie mam telewizji, tylko Netflix i HBO, i nie odczuwam braku. Z Netflixa bardzo polecam Wam animacje Morska Bestia - dzisiaj oglądałam i mega mi się podobała 😁 Bardzo rodzinne, kojące kino, mi takie pozycje idealnie wchodzą w takie "cięższe dni" 😌 -
Kasiooola wrote:Nutka a ja już w łóżku😂 wykapana i zasuniete rolety do spania i nie ważne że dopiero 20,ale tak mi się odbija jakbym cały dzień piła jakiś gazowany alkohol🤣
Jednak chyba na dzisiaj też się wcześniej położę 😉 może z jakąś książką i paczką chrupek 😜
Monk@ wrote:Ze mnie się mąż śmieje, bo od kilku dni chodzę spać, jak jest jeszcze jasno 😅 i się śmiejemy, że będę wcześniej zasypiać, niż dziecko 😂
A dzisiaj po całym dniu w łóżku, to aż mnie plecy bolą. Muszę jutro pomyśleć nad jakąś inną pozycją. Ale nie powiem, leżąc są zdecydowanie mniejsze mdłości i lepiej mi się oddycha
A myslałyście o takiej poduszce ciążowej? Chyba sobie kupię 😜
Poziomka, a co tam u Ciebie?
Kasiooola lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:A myslałyście o takiej poduszce ciążowej? Chyba sobie kupię 😜
-
Namisa wrote:Oo ja te Niemowlęta to oglądałam jeszcze długo przed ciążą, w zeszłym roku. Ogólnie bardzo ciekawe rzeczy tam omawiali, podkreślając w jakim błyskawicznym tempie takie niemowlę uczy się i poznaje świat + jak mu w tym pomóc. Chyba z ciekawości odświeżę pozycję
Ja nie mam telewizji, tylko Netflix i HBO, i nie odczuwam braku. Z Netflixa bardzo polecam Wam animacje Morska Bestia - dzisiaj oglądałam i mega mi się podobała 😁 Bardzo rodzinne, kojące kino, mi takie pozycje idealnie wchodzą w takie "cięższe dni" 😌
Wczoraj oglądaliśmy, bardzo fajna, uwielbiam bajki ❤️
A jeśli chodzi o poduszkę ciążowa to mam i ja uwielbiam, ale narazie korzystam ze zwykłej podłużnej poduszki, bo moj pracuje na nocki a ja lubię zarzucić sobie na cos nogę 😜
-
Nutka85 wrote:A myslałyście o takiej poduszce ciążowej? Chyba sobie kupię 😜
Poziomka, a co tam u Ciebie?
Wiedzę, że u Was leniwe weekendy, ja też takiego chyba potrzebuję, dobrze, że jeszcze chwila i będę odpoczywać 🙂👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
mamaleonka wrote:A jeśli chodzi o poduszkę ciążowa to mam i ja uwielbiam, ale narazie korzystam ze zwykłej podłużnej poduszki, bo moj pracuje na nocki a ja lubię zarzucić sobie na cos nogę 😜
Też tak mam 😁 albo zarzucam nogę na większą poduchę, albo muszę mieć kołdrę między nogami 😜
Monk@ wrote:Ja myślałam, muszę się rozejrzeć 😁 tylko z takimi ciążowymi zakupami jakoś chyba wolę czekać do prenatalnych 🙈 ciuszki, wyprawki, czy nawet taka poduszka, jakoś wtedy poczuję się bezpieczniej i będę mogła na spokojnie kupować
Rozumiem Cię doskonale. Ja też dopiero teraz za takimi rzeczami zaczynam się rozglądać. Jak na jakimś forum wyczytałam, że dużo dziewczyn już nawet wózek kupiło, to się mocno zdziwiłam. Ale każdy robi tak jak uważa 🙂 ja też odkładam takie zakupy, ale myślę, ze od poduchy mogę zacząć 🙂
Poziomka9204 wrote:Hej, wczoraj do pozna byliśmy na imprezie, dzisiaj mieliśmy poprawiny, bo zostało sporo jedzenia, chwilę temu wróciłam do domu. Powiem Wam, że padam na twarz. Dzisiaj miałam gorszy dzień, bo mój mąż trochę wyprowadził mnie z równowagi... jakby nie rozumiał, że ja mogę czuć się teraz trochę gorzej i fizycznie i psychicznie.
Wiedzę, że u Was leniwe weekendy, ja też takiego chyba potrzebuję, dobrze, że jeszcze chwila i będę odpoczywać 🙂
Oj taaaak, panowie czasami nie rozumieją, że możemy się czuć jak 💩 😂Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Mamaleonka, jak już masz to na coś szczególnie zwrócić uwagę czy poduszka to poduszka?
Jeśli lubisz spać na brzuchu i boisz się ze później nie będziesz tego kontrolować i będziesz się przekładać na brzuch to polecam poduszkę w kształcie litery c. Najlepiej żeby miała ściągany pokrowiec i dokup sobie ze dwa extra. Potem ta podusia robiła za gniazdo dla syna, jak go kładłam No na chwile na łóżko czy kanapę. Niby nadaje się tez do karmienia ale dla mnie się nie sprawdziła totalnie bo lubiłam karmić na leżąco albo w fotelu. Mam mega wygodny fotel „pływający” super do karmienia i do drzemania przy nieprzespanych nocach z bobasem na rękach.
Monk@ lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Oj taaaak, panowie czasami nie rozumieją, że możemy się czuć jak 💩 😂👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Witam się z rana z biura z większą energia jak wczoraj 🤰 liczę że wytrzymam tu do południa 😂później mi braknie sił.
Nutka, Monka - ja kupiłam 2 pary spodni ciążowych z pasem i dwie sukienki, polowałam na vinted więc wpadły w sumie za grosze, co do wyprawki to jeszcze czekam, w pierwszej ciąży od razu miałam ochotę coś kupować, a teraz nie, bo większość mam. Czekam do czasu aż będe znała płeć żeby pościągać ubrania po synu że strychu i wyprac je wszystkie póki będzie jeszcze ciepło
Też myślę o tej poduszce w kształcie litery C, u mnie w mieście jakaś dziewczyna sprzedawała i chyba od niej kupię. Też potrzebuje coś między nogi 😁
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Kasiooola wrote:Witam się z rana z biura z większą energia jak wczoraj 🤰 liczę że wytrzymam tu do południa 😂później mi braknie sił.
Nutka, Monka - ja kupiłam 2 pary spodni ciążowych z pasem i dwie sukienki, polowałam na vinted więc wpadły w sumie za grosze, co do wyprawki to jeszcze czekam, w pierwszej ciąży od razu miałam ochotę coś kupować, a teraz nie, bo większość mam. Czekam do czasu aż będe znała płeć żeby pościągać ubrania po synu że strychu i wyprac je wszystkie póki będzie jeszcze ciepło
Też myślę o tej poduszce w kształcie litery C, u mnie w mieście jakaś dziewczyna sprzedawała i chyba od niej kupię. Też potrzebuje coś między nogi 😁
Ja tez czekam na płeć, wtedy będę wiedziała czy mam przejrzeć ubrania, wybrać te neutralne a resztę sprzedać. Czy tylko wyprać i gotowe 😜
Aż się wzruszyłam jak pomyślałam o tych malutkich ubrankach w rozmiarze 50-56 😍🥰