W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
A to lekarz jej powiedział o tych ryzykach, czy sama sobie zdiagnozowała? Bo to kluczowe w jej przypadku.Nutka85 wrote:Ja dzisiaj teznl niepotrzebnie weszłam na fiolet 🤦♀️
Nasza majowa koleżanka miała dwa USG prenatalne i było ok, a po skorygowaniu z PAPPA wyszły niby dość duże ryzyka. Teraz znów mam stresik 😔
Ja Wam już pisałam, mój gin odradzał mi robienie pappa, bo wszystko widać na USG, a z krwi to statystyki. Kobiety się stresują potem tylko, zupełnie niepotrzebnie. Ostatecznie po poście Klary zajrzałam do many ginekolog i dowiedziałam się, że pappa ma więcej plusów i daje więcej informacji, więc na pewno zrobię. Choć robić i tak chciałam. Ale zmierzam do tego, że mój gin odradzał robienie ze względu na niepotrzebny stres. Dziś środa, może Twój gin się odezwie, albo sama do niego zadzwoń, będziesz spokojniejsza
a na fioletową już nie zaglądaj. Ja ostatnio zajrzałam i stwierdziłam, że nie ma sensu.
Namisa, trzymany mocno kciuki 🤞🏼🤞🏼
Poziomka9204, Namisa lubią tę wiadomość
-
Kciuki zaciśnięte 🤞🤞Namisa wrote:Aaa dziewczyny siedzę jak na szpilkach 😮 Do tej pory się totalnie nie stresowałam wizytą, noc przespalam całą, ale oczywiście zaczęłam dla zabicia czasu czytać niektóre wątki na fioletowej stronie i teraz już taka wyluzowana nie jestem 🙃 jeszcze gooodzinaa 🤞🤞🤞
Namisa lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Ło matko, proszę, nie czytaj nic na fioletowej stronie, zwłaszcza tego co pisze "kolezanka"! Błagam... byłaś u specjalisty, jakby zobaczył jakieś nieprawidłowości to by o tym wspomniał. Spokojnie, wszystko będzie dobrze ❤️Nutka85 wrote:My wszystkie mocno trzymamy kciuki 🤞
Powitamy tu nowego Kropka, nawet jeśli na razie będzie widać na USG tylko jego domek 🥰
Ja dzisiaj teznl niepotrzebnie weszłam na fiolet 🤦♀️
Nasza majowa koleżanka miała dwa USG prenatalne i było ok, a po skorygowaniu z PAPPA wyszły niby dość duże ryzyka. Teraz znów mam stresik 😔
Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 33lata
Pewnie po części sama sobie to wywnioskował, bo w internecie piszą... szkoda słów. Była u dwóch specjalistów...Monk@ wrote:A to lekarz jej powiedział o tych ryzykach, czy sama sobie zdiagnozowała? Bo to kluczowe w jej przypadku.
Ja Wam już pisałam, mój gin odradzał mi robienie pappa, bo wszystko widać na USG, a z krwi to statystyki. Kobiety się stresują potem tylko, zupełnie niepotrzebnie. Ostatecznie po poście Klary zajrzałam do many ginekolog i dowiedziałam się, że pappa ma więcej plusów i daje więcej informacji, więc na pewno zrobię. Choć robić i tak chciałam. Ale zmierzam do tego, że mój gin odradzał robienie ze względu na niepotrzebny stres. Dziś środa, może Twój gin się odezwie, albo sama do niego zadzwoń, będziesz spokojniejsza
a na fioletową już nie zaglądaj. Ja ostatnio zajrzałam i stwierdziłam, że nie ma sensu.
Namisa, trzymany mocno kciuki 🤞🏼🤞🏼👫 33lata
Nutka, szkoda zdrowia - Twojego i Twojego dzieciaczka. Nie rób tego sobie, ani jemu. Zaufaj lekarzowi

Mnie znów złapały duszności i kołatanie serca 😭 obawiam się tych upałów w przyszłym tygodniu, ale no zobaczymy, co to będzie.
-
Nutka85 wrote:My wszystkie mocno trzymamy kciuki 🤞
Powitamy tu nowego Kropka, nawet jeśli na razie będzie widać na USG tylko jego domek 🥰
Ja dzisiaj teznl niepotrzebnie weszłam na fiolet 🤦♀️
Nutka serio stresujesz się po postach osoby która uważa że po przyrostach bety można rozpoznać płeć? No proszę Cię 😅😂
Poziomka9204, Monk@, Nutka85 lubią tę wiadomość
-
Ja to podziwiam Was, że to czytacie, mi to się nóż w kieszeni otwiera na takie głupoty 😀Kofii wrote:Nutka serio stresujesz się po postach osoby która uważa że po przyrostach bety można rozpoznać płeć? No proszę Cię 😅😂👫 33lata
Powiem Ci, że u nas dzisiaj zaczyna robić się cieplej i już czuję, że serducho bije szybciej. Za to w nocy byłam tak zmarznięta, że przykrywałam się pod sam nos 🙈Monk@ wrote:Nutka, szkoda zdrowia - Twojego i Twojego dzieciaczka. Nie rób tego sobie, ani jemu. Zaufaj lekarzowi

Mnie znów złapały duszności i kołatanie serca 😭 obawiam się tych upałów w przyszłym tygodniu, ale no zobaczymy, co to będzie.
Mam nadzieję, że jednak będzie dobrze i nie będziesz się mocno męczyła ❤️
Współczuję Wam tych nudności, mi czasem coś rośnie w gardle, ale to jest tak sporadyczne, że prawie nie biorę tego za objaw ciąży 🙂👫 33lata
Poziomka9204 wrote:Ja to podziwiam Was, że to czytacie, mi to się nóż w kieszeni otwiera na takie głupoty 😀
Czasem tam zaglądam, ale najczęściej potem żałuję 😂
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Się śmiejesz, a sama będziesz potem sprawdzać, czy się sprawdziło 😂😂 trzeba ją podpytać, gdzie ta granica jest - od kiedy dziewczynka, bo w sumie przyrost 200 a 85 to duża różnica, a jak ktoś ma 120, to chłopiec jeszcze czy już dziewczynka? Ja miałam 160 jakoś, to chyba mogę już pokój na różowo malować?Kofii wrote:Nutka serio stresujesz się po postach osoby która uważa że po przyrostach bety można rozpoznać płeć? No proszę Cię 😅😂
inome, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Ja miałam duży przyrost 😜 cholercia, jak mi się potwierdzi, to będzie znaczyło, że ONA ma rację? 😂😂😂Monk@ wrote:Się śmiejesz, a sama będziesz potem sprawdzać, czy się sprawdziło 😂😂 trzeba ją podpytać, gdzie ta granica jest - od kiedy dziewczynka, bo w sumie przyrost 200 a 85 to duża różnica, a jak ktoś ma 120, to chłopiec jeszcze czy już dziewczynka? Ja miałam 160 jakoś, to chyba mogę już pokój na różowo malować?
inome, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Dobra, ustawiłyście mnie do pionu, dziękuję Wam dobre kobiety 😘😘😘
Monk@, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Tak i będziesz musiała do niej napisać, przeprosić za wszystko, co o niej mówiłaś i powiedzieć, że miała rację 😇 i że nie jesteś z siebie zadowolona 😅Nutka85 wrote:Ja miałam duży przyrost 😜 cholercia, jak mi się potwierdzi, to będzie znaczyło, że ONA ma rację? 😂😂😂
inome lubi tę wiadomość
-
Monk@, dużo zdrowia! I pamiętaj, jak przyjdą upały to koniecznie zwolnienie!
-
Monk@ wrote:Tak i będziesz musiała do niej napisać, przeprosić za wszystko, co o niej mówiłaś i powiedzieć, że miała rację 😇 i że nie jesteś z siebie zadowolona 😅
Hehehe 😂
Jak rozmawiać z osobą, która porównuje badanie bety z nifty? 🤦♀️ Bo to i to z krwi 😜
Dziękuję Wam, że jesteście...
Mam ciężki dzień, wczoraj w nocy zmarł mój dziadek. Już się na to przygotowałam, miał 98 lat i ostatnie 2 tygodnie już organizm gasł. Wczoraj po prostu zasnął... Ale boli 😔 -
Dziękujemy ❤️ ja już na zwolnieniu 😇 tylko się trochę stresuję, bo nie widzę go na ikp, no ale niby 1-2 dni może to zająć. Chyba dziś zadzwonię do centrum i zapytam, czy panie mi tam zajrzą w kartę, czy zwolnienie faktycznie wystawione. Nie lubię tych elektronicznych. Koleżance dwa lata temu babka nie wystawiła ostatecznie, coś musiała nie doklikać czy coś, bo ta była po zabiegu, całą obolała i przy wypłacie okazało się, że ma tydzień nieusprawiedliwionej nieobecności 😳 dlatego wolę sprawdzać na ikp. Mnie się to nigdy nie zdarzyło, ale sama brałam dwa razy w życiu zwolnienie, więc dużego doświadczenia nie mam 😂Nutka85 wrote:Monk@, dużo zdrowia! I pamiętaj, jak przyjdą upały to koniecznie zwolnienie!
-
Bardzo mi przykro... Przygotowywać się można, ale i tak będzie boleć. Trzymaj się mocno, dużo siły Ci życzę ❤️ dziadek na pewno z góry patrzy na Was i chciałby, żebyś była spokojna, on nad Wami czuwa 😘Nutka85 wrote:Hehehe 😂
Jak rozmawiać z osobą, która porównuje badanie bety z nifty? 🤦♀️ Bo to i to z krwi 😜
Mam ciężki dzień, wczoraj w nocy zmarł mój dziadek. Już się na to przygotowałam, miał 98 lat i ostatnie 2 tygodnie już organizm gasł. Wczoraj po prostu zasnął... Ale boli 😔
-
Monk@ wrote:Dziękujemy ❤️ ja już na zwolnieniu 😇 tylko się trochę stresuję, bo nie widzę go na ikp, no ale niby 1-2 dni może to zająć. Chyba dziś zadzwonię do centrum i zapytam, czy panie mi tam zajrzą w kartę, czy zwolnienie faktycznie wystawione. Nie lubię tych elektronicznych. Koleżance dwa lata temu babka nie wystawiła ostatecznie, coś musiała nie doklikać czy coś, bo ta była po zabiegu, całą obolała i przy wypłacie okazało się, że ma tydzień nieusprawiedliwionej nieobecności 😳 dlatego wolę sprawdzać na ikp. Mnie się to nigdy nie zdarzyło, ale sama brałam dwa razy w życiu zwolnienie, więc dużego doświadczenia nie mam 😂
Kochana, sprawdź na ZUS PUE a nie IKP.
Ja jestem na zwolnieniu od 3 tyg maja, a na ikp pojawiło się zwolnienie dopiero tydzień temu. A na ZUS miałam max z jednodniowym opóźnieniem.
A już dzwoniłam do kadr, do przychodni... 😜
Monk@ lubi tę wiadomość
-
Tulę ❤️Nutka85 wrote:Hehehe 😂
Mam ciężki dzień, wczoraj w nocy zmarł mój dziadek. Już się na to przygotowałam, miał 98 lat i ostatnie 2 tygodnie już organizm gasł. Wczoraj po prostu zasnął... Ale boli 😔
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH