W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Namisa wrote:
Dziewczyny! ♥️ jest!! Dorodny pecherzyk ciążowy w macicy 🤩 Na początku wydawało się że zarodka jeszcze nie ma, ale po chwili przy innym przyłożeniu głowicy coś tam się zaczęło pojawiać. Co prawda tak jak zakładałam ciąża jest młodsza niż 5t6d o jakieś 4 dni, ale wszystko wygląda tak jak powinno 😍 Dostałam skierowanie na badania ( w sumie nie tak dużo jak myślałam), doktor pobrał cytologię i mam przyjść na kontrolę za trzy tygodnie (normalnie zalecalby szybciej ale ma ulrop, więc poczekam do 3 sierpnia). Wizyta była przemiła, lekarz mega delikatny i dokładny, poczułam się zaopiekowana, więc rozważam zostanie juz u niego. W międzyczasie pójdę tez założyć kartę ciąży do Luxmedu żeby tam robić badania. Podsumowując - dostałam probki supli, skierowanie, ze stresu i podekscytowania nie zadałam połowy pytań, nie pokazałam wcześniejszych wyników badań, ale i tak jestem w niebowzieta i nie mogę przestać gapić się na te kropkę na zdjęciu!!! 🤩♥️
Rośnijcie zdrowo ❤️Namisa lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Szatkownicadojajek wrote:Cudnie, gratulacje
za 3 tygodnie kropka będzie już nie taka kropkowa i serduszko już będzie
Pamiętam to nieogarnięcie pierwszych wizyt 😅 zaczęłam sobie pytania zapisywać i wykreślać w trakcie wizyty, bo kończyłam tak samo jak Ty z niezadanymi pytaniami.👫 33lata
Namisa o raaaaany!!!!! Gratuluję Ci kochana! 😘🥰🥳 Jak dobrze, bo się stresowałam o Ciebie bo my wszystko tak razem miałyśmy, ale dobrze że oderwałaś się od mojej złej klątwy i teraz lecisz z Kropusiem na pokładzie dalej 😊🥰 bardzo się cieszę no i teraz możesz choć trochę odetchnąć 😘😊
A ja dziś nagle dostałam ból owulacyjny, śluz ze mnie leci jak nie wiem, masakra! Tylko chłop za granicą ale debatujemy na mess, może uda się zjechać na wieczór 🤭Namisa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Dziewczyny pięknie dziękuję za wszystkie kciuki i gratulacje ♥️😍 Co ja bym zrobiła bez was 🥲🥰
Zazu taak, pamiętam że szłyśmy rowniutko ze wszystkim, dlatego tak bardzo przejęłam się tym co cię spotkało 😥
Ale uszy do góry, skoro owulka już za rogiem to jak nic chłopa z zagranicy trzeba ściągnąć i ogieeeń 🔥🔥 Mój kropek będzie tylko odrobinkę starszym bratem/siostrą twojego, wierzę w to! 💪🥰Zazu92, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:Dziewczyny pięknie dziękuję za wszystkie kciuki i gratulacje ♥️😍 Co ja bym zrobiła bez was 🥲🥰
Zazu taak, pamiętam że szłyśmy rowniutko ze wszystkim, dlatego tak bardzo przejęłam się tym co cię spotkało 😥
Ale uszy do góry, skoro owulka już za rogiem to jak nic chłopa z zagranicy trzeba ściągnąć i ogieeeń 🔥🔥 Mój kropek będzie tylko odrobinkę starszym bratem/siostrą twojego, wierzę w to! 💪🥰
🥰🥰🥰ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Namisa - to są najpiękniejsze Kropki świata, 🤩
Gratki i rośnijcie zdrowo ❤️
Namisa lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Ja nie mam siły na gotowanie. W sobotę byliśmy u rodziców, wzięłam sobie roladkę na wynos. I tak jem od tego czasu jakieś zamrożone mamine obiadki. Na piątek nic nie mam i nie wiem, co zrobić. Pewnie kupię jakieś mrożone warzywa na patelnię. Do gotowania nie mam ani sił, ani cięci, bo od razu mnie mdli...
Na dworze coraz cieplej, już dzisiaj słońce grzeje... 🥵 -
Też macie takie nagłe spadki mocy? No robię coś, robię i nagle czuję, że MUSZĘ się położyć. I mogę od razu zasnąć. Już któryś raz w ostatnim czasie. Dla jasności - ja się w ogóle nie przemęczam...
Idę jutro na badanie krwi, więc albo coś wyjdzie albo się uspokoję, że to typowo ciążowe i fasolka po prostu rośnie i zabiera całą moją energię 😁 niech bierze, póki jestem na zwolnieniu i mogę spać ile wlezie 🙈 -
Monk@ wrote:Też macie takie nagłe spadki mocy? No robię coś, robię i nagle czuję, że MUSZĘ się położyć. I mogę od razu zasnąć. Już któryś raz w ostatnim czasie. Dla jasności - ja się w ogóle nie przemęczam...
Idę jutro na badanie krwi, więc albo coś wyjdzie albo się uspokoję, że to typowo ciążowe i fasolka po prostu rośnie i zabiera całą moją energię 😁 niech bierze, póki jestem na zwolnieniu i mogę spać ile wlezie 🙈
Ja tak w pracy odpływam. Dzisiaj bardzo na poważnie rozważałam, czy nie położyć się na drzemkę w czasie, kiedy reszta pójdzie na wizytę. A rano byłam przekonana, że to będzie mój dzień, skoro budziłam się tylko raz w nocy 😂
U mnie z jedzeniem jest tak, że muszę pilnować regularności posiłków, bo jak robię się głodna, to automatycznie pojawiają się mdłości i wtedy już jest pod górkę. -
Monk@ wrote:Też macie takie nagłe spadki mocy? No robię coś, robię i nagle czuję, że MUSZĘ się położyć. I mogę od razu zasnąć. Już któryś raz w ostatnim czasie. Dla jasności - ja się w ogóle nie przemęczam...
Idę jutro na badanie krwi, więc albo coś wyjdzie albo się uspokoję, że to typowo ciążowe i fasolka po prostu rośnie i zabiera całą moją energię 😁 niech bierze, póki jestem na zwolnieniu i mogę spać ile wlezie 🙈👫 33lata
Ja mam tak, że jak jestem czymś zajęta, to nie czuje zmęczenia. A potem jak wrócę do domu, to jestem wypompowana z energii...
Mój lekarz mi nic nie napisał odnośnie pappa. Dzwonili z przychodni, u nich jest tak, że jest pakiet usg-pappa-konsultacja z genetykiem. W sobotę mam wpaść na te konsultacje. Z jednej strony fajnie, że się dowiem co i jak. Z drugiej strony stresuje mnie to totalnie 😱
Trochę szkoda, że lekarz nie odpisał. Napisałam dzisiaj, że miałam tel z przychodni i czy widział wyniki, bo się stresuję. Ale nic nie odpisał. Tyle kasy się wydaje na wizyty, to mogliby być bardziej "wygadani". Choć nie moge narzekać, na wizycie zawsze na każde pytanie odpowie. -
Cieszę się, że nie jestem sama
mogłabym spać i spać...
Nutka, przykro mi, że lekarz nie odpisał 😔 pocieszające jest to, że do soboty już niedaleko. Mam nadzieję, że wtedy Cię uspokoją ❤️ i jestem pewna, że gdyby było coś nie tak, to lekarz by już dawno się odezwałNutka85 lubi tę wiadomość
-
Witam się po drzemce 🥴 po obiedzie opadłam z sił i poprostu musiałam 🥴
U mnie dzisjaj na obiad bułka z pomidorem i ogórkiem, na tyle mi pozwolą mój żołądek 🤪
Muszę wstać puścić psa i się z nim pobawić bo mnie właśnie wola ale na samą myśl właśnie nie mam siły wstawać
Monka - kciuki za wyniki z krwi, u mnie to właśnie kropek takie spadki energii No i tarczyca 🥴 podobno też przez kropka 😁
Nutka - do soboty szybko czas zleci, nie ma się czym denerowac, ❤️
Kupiłam sobie zestaw do robienia paznokci hybrydowych ale kiedy ja znajdę siły na to żeby to zrobić 😂Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Ja dzisiaj będę wcinać młode ziemniaki ze smażoną cebulką i koperkiem, fasolkę szparagową z bułką tartą i jajko sadzone. W ogóle z moich jedzeniowo-ciazowych zajawek to głównie jadlabym bułki, chlebek i ziemniaczki w każdej postaci plus owocki. Nektarynki, truskawki, maliny. Reszta grup produktowych mogłaby nie istnieć
Spadki mocy - oj znam znam 😅 Mówię sobie ciągle 'oo, tak dobrze się dzisiaj czuje, ogarnę tyle rzeczy ', a potem robię jedną rzecz i siadam 😂 Przyrosne za niedługo całkiem do tej kanapy. Ale zaraz wracam do pracy, więc już będzie mniej wylegiwania. Pytanie na jak długo 😄
Nutka Zaraz będzie sobota, już lada moment będziesz przekazywać nam pozytywne wiadomości 🥰 Na pewno wszystko będzie dobrze!Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Jak zwykle podtrzymujecie mnie na duchu, dziękuję 😘
Chyba z tego wszystkiego idę na spacer, przewietrzę trochę głowę.
Monk@, mam nadzieję, że wszystkie badania wyjdą super. Takie spadki energii chyba są u nas normalne.
Pogadalam dzisiaj ze szwagierką trochę na temat wózków, fotelików itd itd.
Ojejuniu, chce się już uspokoić i tym wszystkim cieszyć 😍
Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość