W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka85 wrote:Kochana, sprawdź na ZUS PUE a nie IKP.
Ja jestem na zwolnieniu od 3 tyg maja, a na ikp pojawiło się zwolnienie dopiero tydzień temu. A na ZUS miałam max z jednodniowym opóźnieniem.
A już dzwoniłam do kadr, do przychodni... 😜Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Kofii wrote:Nutka przykro mi z powodu dziadka 😕
Monka potwierdzam żeby sprawdzić na ZUS a nie ikp, bo mi się na ikp zwolnienie nie pojawiło nawet już po zakończonym L4, a na stronie ZUS było od razu 😊
Ja już mam 3 z kolei zwolnienie, a na IKP pojawiły się wszystkie 3 na raz, niedawno. Więc ZUS pewniejszy i szybszy. Recepty na IKP są momentalnie, zwolnienie z opóźnieniem, a tego, że mi prenatalne na NFZ robili to dotąd nie widzę 🤦♀️ -
Nutka85 wrote:Ja już mam 3 z kolei zwolnienie, a na IKP pojawiły się wszystkie 3 na raz, niedawno. Więc ZUS pewniejszy i szybszy. Recepty na IKP są momentalnie, zwolnienie z opóźnieniem, a tego, że mi prenatalne na NFZ robili to dotąd nie widzę 🤦♀️
Z tymi prenatalnymi, to różnie może być... Ja wizyty na NFZ dopiero po 3-4 miesiącach widzę... Nie rozumiem, jak to działa. Taki to portal "pacjenta", wszystko niby w jednym miejscu, a ostatecznie działa jak wszystko w Polsce 🤦🏼♀️ dobrze, że te recepty są od ręki, a nie jak ktoś już dawno nie potrzebuje... -
W ogóle wczoraj mąż tak patrzył, jak się męczę i na pocieszenie powiedział, że za to wszystko damy dziecku jakieś głupie imię i też nie będzie miało łatwych początków 😂
Nutka85, Poziomka9204, Szatkownicadojajek, inome, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie... Sam pomysł portalu ok, przydatna sprawa. A wykonanie jak wszystko inne 🤦♀️
Ale tak jak mówisz, ważne, że recepta jest od razu.
Ale tak przy okazji to Wam napiszę, bo ja się zdziwiłam: na Duphaston dostałam receptę taką z ważnością na rok, dużo opakowań, żebym sobie mogła wykupić po kolei, kiedy będę potrzebowała. No i się okazało, że jak już rozpoczęłam te recepte w mojej aptece, to nie mogę już z niej korzystać gdzie indziej 😂 taki to system informatyczny 😜
Dla mnie było logiczne, że jak mam coś długotrwałego, to właśnie fajnie, że np.zapomne leków ze sobą na wakacje, to idę do apteki w górach i tam dokupie jedno opakowanie. A tu zonk 😜 -
Monk@ wrote:W ogóle wczoraj mąż tak patrzył, jak się męczę i na pocieszenie powiedział, że za to wszystko damy dziecku jakieś głupie imię i też nie będzie miało łatwych początków 😂
Hehehe 😂😂😂
Moja koleżanka miała wybrane imię dla córeczki, ale dla jaj zaczęli ją nazywać Grzymsława/Grzymsia 😜 tak się przyzwyczailiśmy, że potem ciężko było się po porodzie przestawić 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2022, 10:04
Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Dokładnie... Sam pomysł portalu ok, przydatna sprawa. A wykonanie jak wszystko inne 🤦♀️
Ale tak jak mówisz, ważne, że recepta jest od razu.
Ale tak przy okazji to Wam napiszę, bo ja się zdziwiłam: na Duphaston dostałam receptę taką z ważnością na rok, dużo opakowań, żebym sobie mogła wykupić po kolei, kiedy będę potrzebowała. No i się okazało, że jak już rozpoczęłam te recepte w mojej aptece, to nie mogę już z niej korzystać gdzie indziej 😂 taki to system informatyczny 😜
Dla mnie było logiczne, że jak mam coś długotrwałego, to właśnie fajnie, że np.zapomne leków ze sobą na wakacje, to idę do apteki w górach i tam dokupie jedno opakowanie. A tu zonk 😜 -
Monk@ wrote:Gdzie ta Namisa? ⏳⌛ Siedzę i odświeżam forum, za nic się zabrać nie mogę, bo czekam na wieści z wizyty 🥺
A co do recept to dla mnie to było zdziwienie, bo dotąd sporadycznie jakąś receptę miałam.. człowiek się ciągle uczy 🙂 myślałam, że takie rzeczy to tylko za czasów recept papierowych 😜 -
Nutka - przytulam, bardzo mi przykro, sama straciłam dziadka w grudniu w zeszłym roku zaraz po świętach 💔
Ja dzisiaj jakby jeszcze bez mdlosci, ale od rana już tyle czasu i da się wytrzymać, więc jakaś nowość 😁
Za to z bólem głowy,czy u was też tak strasznie wieje? 🥴
Namisa czekamy na wieści 🤩Nutka85 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiooola wrote:Nutka - przytulam, bardzo mi przykro, sama straciłam dziadka w grudniu w zeszłym roku zaraz po świętach 💔
Ja dzisiaj jakby jeszcze bez mdlosci, ale od rana już tyle czasu i da się wytrzymać, więc jakaś nowość 😁
Za to z bólem głowy,czy u was też tak strasznie wieje? 🥴
Namisa czekamy na wieści 🤩Kasiooola lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Monk@ wrote:W ogóle wczoraj mąż tak patrzył, jak się męczę i na pocieszenie powiedział, że za to wszystko damy dziecku jakieś głupie imię i też nie będzie miało łatwych początków 😂👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Dziewczyny! ♥️ jest!! Dorodny pecherzyk ciążowy w macicy 🤩 Na początku wydawało się że zarodka jeszcze nie ma, ale po chwili przy innym przyłożeniu głowicy coś tam się zaczęło pojawiać. Co prawda tak jak zakładałam ciąża jest młodsza niż 5t6d o jakieś 4 dni, ale wszystko wygląda tak jak powinno 😍 Dostałam skierowanie na badania ( w sumie nie tak dużo jak myślałam), doktor pobrał cytologię i mam przyjść na kontrolę za trzy tygodnie (normalnie zalecalby szybciej ale ma ulrop, więc poczekam do 3 sierpnia). Wizyta była przemiła, lekarz mega delikatny i dokładny, poczułam się zaopiekowana, więc rozważam zostanie juz u niego. W międzyczasie pójdę tez założyć kartę ciąży do Luxmedu żeby tam robić badania. Podsumowując - dostałam probki supli, skierowanie, ze stresu i podekscytowania nie zadałam połowy pytań, nie pokazałam wcześniejszych wyników badań, ale i tak jestem w niebowzieta i nie mogę przestać gapić się na te kropkę na zdjęciu!!! 🤩♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2022, 10:54
Nutka85, Monk@, Szatkownicadojajek, Poziomka9204, dominikawa, inome, Kofii, Zazu92, mamaleonka, Isisi, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:
Dziewczyny! ♥️ jest!! Dorodny pecherzyk ciążowy w macicy 🤩 Na początku wydawało się że zarodka jeszcze nie ma, ale po chwili przy innym przyłożeniu głowicy coś tam się zaczęło pojawiać. Co prawda tak jak zakładałam ciąża jest młodsza niż 5t6d o jakieś 4 dni, ale wszystko wygląda tak jak powinno 😍 Dostałam skierowanie na badania ( w sumie nie tak dużo jak myślałam), doktor pobrał cytologię i mam przyjść na kontrolę za trzy tygodnie (normalnie zalecalby szybciej, więc poczekam do 3 sierpnia). Wizyta była przemiła, lekarz mega delikatny i dokładny, poczułam się zaopiekowana, więc rozważam zostanie juz u niego. W międzyczasie pójdę tez założyć kartę ciąży do Luxmedu żeby tam robić badania. Podsumowując - dostałam probki supli, skierowanie, ze stresu i podekscytowania nie zadałam połowy pytań, nie pokazałam wcześniejszych wyników badań, ale i tak jestem w niebowzieta i nie mogę przestać gapić się na te kropkę na zdjęciu!!! 🤩♥️
Cudownie ❤️❤️❤️
Gratuluję 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2022, 10:56
Namisa lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:
Dziewczyny! ♥️ jest!! Dorodny pecherzyk ciążowy w macicy 🤩 Na początku wydawało się że zarodka jeszcze nie ma, ale po chwili przy innym przyłożeniu głowicy coś tam się zaczęło pojawiać. Co prawda tak jak zakładałam ciąża jest młodsza niż 5t6d o jakieś 4 dni, ale wszystko wygląda tak jak powinno 😍 Dostałam skierowanie na badania ( w sumie nie tak dużo jak myślałam), doktor pobrał cytologię i mam przyjść na kontrolę za trzy tygodnie (normalnie zalecalby szybciej ale ma ulrop, więc poczekam do 3 sierpnia). Wizyta była przemiła, lekarz mega delikatny i dokładny, poczułam się zaopiekowana, więc rozważam zostanie juz u niego. W międzyczasie pójdę tez założyć kartę ciąży do Luxmedu żeby tam robić badania. Podsumowując - dostałam probki supli, skierowanie, ze stresu i podekscytowania nie zadałam połowy pytań, nie pokazałam wcześniejszych wyników badań, ale i tak jestem w niebowzieta i nie mogę przestać gapić się na te kropkę na zdjęciu!!! 🤩♥️
Wspaniałe uczucie, prawda? 😍 ciotki są dumne i trzymają kciuki za nową Kropeczkę w rodzinie 😄Namisa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:
Dziewczyny! ♥️ jest!! Dorodny pecherzyk ciążowy w macicy 🤩 Na początku wydawało się że zarodka jeszcze nie ma, ale po chwili przy innym przyłożeniu głowicy coś tam się zaczęło pojawiać. Co prawda tak jak zakładałam ciąża jest młodsza niż 5t6d o jakieś 4 dni, ale wszystko wygląda tak jak powinno 😍 Dostałam skierowanie na badania ( w sumie nie tak dużo jak myślałam), doktor pobrał cytologię i mam przyjść na kontrolę za trzy tygodnie (normalnie zalecalby szybciej ale ma ulrop, więc poczekam do 3 sierpnia). Wizyta była przemiła, lekarz mega delikatny i dokładny, poczułam się zaopiekowana, więc rozważam zostanie juz u niego. W międzyczasie pójdę tez założyć kartę ciąży do Luxmedu żeby tam robić badania. Podsumowując - dostałam probki supli, skierowanie, ze stresu i podekscytowania nie zadałam połowy pytań, nie pokazałam wcześniejszych wyników badań, ale i tak jestem w niebowzieta i nie mogę przestać gapić się na te kropkę na zdjęciu!!! 🤩♥️za 3 tygodnie kropka będzie już nie taka kropkowa i serduszko już będzie
Pamiętam to nieogarnięcie pierwszych wizyt 😅 zaczęłam sobie pytania zapisywać i wykreślać w trakcie wizyty, bo kończyłam tak samo jak Ty z niezadanymi pytaniami.Namisa lubi tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️