W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka, cukierniczka ✊
Nutka, ja nie wiem ale na najgorszych kurierów właśnie trafiam z DPD, pracuje że wszystkimi przy wysyłkach próbek i żaden nie jest taki chamski jak kurierzy od nich, ale też widać że zatrudniają bardzo młodych tych kurierów i ciągle rotację, żaden tam nie jest dłużej jak kilka miesięcy
Mi się też te 4 tygodnie ciągną pomiędzy wizytami, chociaż sierpień mi tak szybko przeleciał ze nawet nie wiem kiedy 🤪 za chwilę koniec miesiąca, jeszcze mam urodziny synka w piątek i muszę mu na weekend coś przygotować, jak są już jego urodziny to znaczy że koniec wakacji już coraz bliższy 🤣
co to była za noc na głupie sny, też miałam że rano o 5 nie mogłam się dobudzić 🤣
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Poziomka, masz rację, te 4 tygodnie ciągną się niemiłosiernie. Dobrze, że już mam kolejna też wyznaczoną już za 3 tygodnie, jakoś to przetrwam.
Monka, Kasiooola, u mnie z DPD zawsze jakiś problem. Jak mogę, to zawsze biorę InPost. Tu niestety to była jedyna opcja, która mnie utwierdziła w przekonaniu, że nigdy więcej. A najbardziej wkurza to, że dalej nie mam poduszki 😂
U mnie dzisiaj mega zgaga. Przy piciu, jedzeniu... A idę na lody z koleżanką 🤦♀️ może do tego czasu przejdzie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 10:28
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
To jest takie dziwne 😁
Czas między wizytami ciągnie się masakrycznie, ale przez to mam wrażenie, że cała ciąża mija bardzo szybko 😱 od wizyty, do wizyty i już prawie połowa 😱😱😱
Moja fizjo na każdej wizycie mi powtarza, żeby odpoczywać i korzystać z wolnego, bo nim się obejrzę, a już czasu na odpoczynek nie będzie 😁 -
To od kiedy te wizyty sie robią rzadsze?
Ja mam kolejną jak będę 8+3 i tak podejrzewam, że potem to już pewnie prenatalne 🤔
Co do kurierów to powiem Wam, że na starym osiedlu miałam super kuriera z DPD, wszystko z nim szło załatwić, a że ja często zamawiałam paczki to widywalismy sie praktycznke codziennie. 😅 a teraz jak się przeprowadziłam to faktycznie, tragedia z tym DPD... Gosciu taki starszy i mega niemiły, do tego nigdy nie puka do drzwi tylko rzuca mi paczki i zostawia na ogrodku. 😡
Ale najgorsi kurierzy z jakimi miałam do czynienia to kurierzy UPS, ci to nawet nie podejmowali proby doreczenia tylko od razu bylo, ze przekierowanie do punktu.
-
Well, u mnie na samym początku tylko kazał przyjść za 2 tygodnie, po serduszku miałam zrobić badania i przyjść z nimi, wtedy kartę ciąży założył. A potem już co miesiąc.
U mnie kurier z DPD akurat jest całkiem ok, tylko ten automat to porażka 🤦🏼♀️ -
Monk@ wrote:Well, u mnie na samym początku tylko kazał przyjść za 2 tygodnie, po serduszku miałam zrobić badania i przyjść z nimi, wtedy kartę ciąży założył. A potem już co miesiąc.
U mnie kurier z DPD akurat jest całkiem ok, tylko ten automat to porażka 🤦🏼♀️
A to u mnie chyba będzie to samo. Też właśnie mam teraz po 2 tyg. z badaniami przyjsc i dopiero będziemy zakładać tą kartę ciąży. -
Co do wybuchów w torebce, to mnie kiedyś się wylał krem do rak. Nie polecam, od tamtej pory nie nosze już w torbie, bo sprzątania było co nie miara… 😅
Well potem to już chyba co miesiąc lub co trzy tygodnie to taki standard, dopiero na końcówce wizyty znowu się robią częstsze. Ja teraz tez mam wizytę cztery tygodnie od poprzedniej. Ale w międzyczasie wpadną połówkowe u innego lekarza, które równo za tydzień 🥹 Mnie się w tej ciąży jakoś wyjątkowo ten czas ten nie dłuży, ale w poprzedniej początek mi się ciągnął bardzo tak samo, jak koniec. Teraz z córka to szybciej czas leci
-
Monka mi tez się dziś śnił maluszek🥰
Śniło mi się ze czułam ruchy i były takie meega mocne kopniaki jakich nie czułam w pierwszej ciąży. I podekscytowana biegłam do każdego z rodziny żeby tez poczuł.
Ja dziś ostatni dzień w domu i jutro już wracam do pracy..
U mnie kurier z dpd jest bardzo fajny ale podejrzewam ze mnie za bardzo nie lubi jak ciagle zamawiam żwirek dla kota i puszki i to wychodzą 3 kartony po 25 kg. Pewnie jak widzi mój adres to się modli w duchu żeby to była jakaś mała paczuszka 😂
-
Ja przy takich ciężkich paczkach daję napiwek
to przynajmniej wie, że wtarga, ale dostanie parę złotych
choć teraz już tyle nie zamawiam, ten pies nie chce jeść mokrej karmy 🤷🏼♀️ poprzedni tylko mokrą, a ten tylko suchą, a suchej też jakoś mniej idzie/lżejsza jest i zamawiam raz na kilka miesięcy dużą paczkę.
-
Mamaleonka do mnie kurier przywozi same kartony książek i ubranek dla dziecka 😂 w ogóle dziewczyny na wątku starania o drugiego maluszka pytały o Ciebie
mamaleonka lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Ja przy takich ciężkich paczkach daję napiwek
to przynajmniej wie, że wtarga, ale dostanie parę złotych
choć teraz już tyle nie zamawiam, ten pies nie chce jeść mokrej karmy 🤷🏼♀️ poprzedni tylko mokrą, a ten tylko suchą, a suchej też jakoś mniej idzie/lżejsza jest i zamawiam raz na kilka miesięcy dużą paczkę.
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Szatkownicadojajek wrote:A jakie legowisko piesełowi zamówiłaś? Spojrzałam na to wyrko naszego i przypomniało mi się, że wypadałoby mu sprawić nowe
zooplusowi ufam, a na allegro różnie bywa. Zawsze szybko (raz czekałam długo, ale to jakoś przed świętami było i szło z magazynu w Niemczech) i dobrej jakości, no i taniej, niż stacjonarnie.
Szatkownicadojajek lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Mamaleonka do mnie kurier przywozi same kartony książek i ubranek dla dziecka 😂 w ogóle dziewczyny na wątku starania o drugiego maluszka pytały o Ciebie
Oo jakie to miłe ze ktoś mnie pamięta. Długo mnie tam nie było, ale postaram się częściej zaglądać 😊😊
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Mój brzuszków balonik wkoncu zrobił się twardy, nie taki lejący jak tydzień temu, i mam wrażenie że codziennie jest większy 😱 dla mnie już jest ogromny 🤣
W ciąży z synem na samym końcu mówili mi że napewno mam tam bliźniaki 😂
Też zacznę robić fotki do cotygodniowego porównania, 😊Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Dziewczyny chce ściągnąć jakiegoś ebooka ciazowego do czytania na urlopie. Polecacie jakiś poradnik?
verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Dziewczyny chce ściągnąć jakiegoś ebooka ciazowego do czytania na urlopie. Polecacie jakiś poradnik?
Poziomka, co tam u Twojego malucha? 🤗 Cioteczki czekają.
Cukierniczka, a Ty o której wizytujesz?Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ja kiedyś, jak jeszcze nie byłam w ciąży, to miałam sny, że chodzę z brzuchem 🙂 a teraz jakoś nic takiego mi się nie śni...
Za to codziennie rano sprawdzam czy brzuszek jest na swoim miejscu, czy to nie był sen 😜Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Ja kiedyś, jak jeszcze nie byłam w ciąży, to miałam sny, że chodzę z brzuchem 🙂 a teraz jakoś nic takiego mi się nie śni...
Za to codziennie rano sprawdzam czy brzuszek jest na swoim miejscu, czy to nie był sen 😜