W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Monk@ wrote:Chyba jak ostatnio rozmawiałyśmy, to wyszło, że ogólnie nie ma jakichś szałowych, dziewczyny polecały "Ciąża tydzień po tygodniu", ale tak oglądałam i znalazłam kilka. Powiedzcie, która to dokładnie?
Poziomka, co tam u Twojego malucha? 🤗 Cioteczki czekają.
Cukierniczka, a Ty o której wizytujesz?
Monka ja mam ta książkę.
Poziomka ciotki tu czekają na zdjęcie malucha 🥰😍Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Hej,
Ja już po wizycie, zdjęcia znowu nie ma, maluch się zasłania rączkami i ciężko uchwycić buzię 😊 mąż spisał się na medal, też jest zadowolony z wizyty.
Maluch ma już ok. 340g, połówkowe wyznaczone na 06.09 😊🥰Monk@, Zuz.ka, wellwellwell, mamaleonka, Anati, cukierniczka, verliebtindich, Nutka85, Livka, Kasiooola, Joll213 lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Hej,
Ja już po wizycie, zdjęcia znowu nie ma, maluch się zasłania rączkami i ciężko uchwycić buzię 😊 mąż spisał się na medal, też jest zadowolony z wizyty.
Maluch ma już ok. 340g, połówkowe wyznaczone na 06.09 😊🥰inome lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Jak to buzię? Miały być jego jajeczka, obiecałaś! 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 15:03
Monk@ lubi tę wiadomość
👫 33lata
Gusia_ wrote:Z książek ciążowych to ja polecam Mamy dla mamy. Jedyna, jaka czytałam, ale bardzo wartościowa👫 33lata
Ostatnim razem nie udało mi się załączyć zdjęcia, ale skoro tutaj ktoś prosił o różczkę to załączam naszą. Niby lekarza na porządku powiedział, ze nie może być chłopak bo za mało odstaje, to po kilku ruchach brzuchem wypłynęło co miało się pokazać 🥰 jakoś mam przeczucie, ze już nam ta płeć się nie zmieni i od wczoraj poszalałam z zakupami typowo chłopięcymi. No powiedzcie, ze Wy tez to widzicie !
Dziewczyny kciuki za Wasze usg.
Poziomka9204, Kasiooola, mamaleonka, Pocahontas16, Joll213 lubią tę wiadomość
-
Anati wrote:Ostatnim razem nie udało mi się załączyć zdjęcia, ale skoro tutaj ktoś prosił o różczkę to załączam naszą. Niby lekarza na porządku powiedział, ze nie może być chłopak bo za mało odstaje, to po kilku ruchach brzuchem wypłynęło co miało się pokazać 🥰 jakoś mam przeczucie, ze już nam ta płeć się nie zmieni i od wczoraj poszalałam z zakupami typowo chłopięcymi. No powiedzcie, ze Wy tez to widzicie !
Dziewczyny kciuki za Wasze usg.
Super zdjęcia, mam nadzieję, że za dwa tygodnie dostanę sesje i ciocie zobaczą mojego brzdąca 😊
Macie zalecony magnez? Bo mi lekarz kazał od dzisiaj przyjmować dwa razy dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 15:53
Anati lubi tę wiadomość
👫 33lata
Poziomka, a na jakiejś podstawie to było? Bóle albo wyniki badań czy tak profilaktycznie?
Ja mam przez innego lekarza zalecony, jeszcze przed ciążą i kontynuuję. Ginekolog sam z siebie nie zalecał z racji ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 15:39
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Mam na 16.10
Co do książek to przeczytałam "Mama na roslinach" (bo nie jem mięsa), teraz jako nastepne mam "dlaczego nikt mi o tym nie powiedział", a dziś przychodzą z wydawnictwa natuli " Karmienie piersią " I "jak zrozumieć małe dziecko". Dla męża kupiłam " Ciąża dla facetów ", bo koniecznie coś chciał przeczytać, a sobie jeszcze w ramach relaksu bajki terapeutyczne "blogoslawiony stan umysłu" (Jeszcze nie zaczęłam).
Mnie jakoś stresują książki takie jak ciąża tydzień po tygodniu, bo tam aż za dużo informacji, to nie na moją głowę 🤣Poziomka9204 lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Monk@ wrote:Poziomka, a na jakiejś podstawie to było? Bóle albo wyniki badań czy tak profilaktycznie?
Ja mam przez innego lekarza zalecony, jeszcze przed ciążą i kontynuuję. Ginekolog sam z siebie nie zalecał z racji ciąży.👫 33lata
Ja biorę 4 tabletki dziennie magneB6forte.
Ja czytam „jak zrozumieć małe dziecko”. Idzie mi powoli, bo ostatnio miałam kiepskie dni, ale podoba mi się, że opierają się w niej na potrzebach dziecka, wyjaśniają, z czego różne zachowania mogą wynikać.Poziomka9204, cukierniczka, Pocahontas16 lubią tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Ja biorę 4 tabletki dziennie magneB6forte.
Ja czytam „jak zrozumieć małe dziecko”. Idzie mi powoli, bo ostatnio miałam kiepskie dni, ale podoba mi się, że opierają się w niej na potrzebach dziecka, wyjaśniają, z czego różne zachowania mogą wynikać.👫 33lata
cukierniczka wrote:Mam na 16.10
Co do książek to przeczytałam "Mama na roslinach" (bo nie jem mięsa), teraz jako nastepne mam "dlaczego nikt mi o tym nie powiedział", a dziś przychodzą z wydawnictwa natuli " Karmienie piersią " I "jak zrozumieć małe dziecko". Dla męża kupiłam " Ciąża dla facetów ", bo koniecznie coś chciał przeczytać, a sobie jeszcze w ramach relaksu bajki terapeutyczne "blogoslawiony stan umysłu" (Jeszcze nie zaczęłam).
Mnie jakoś stresują książki takie jak ciąża tydzień po tygodniu, bo tam aż za dużo informacji, to nie na moją głowę 🤣podobała Ci się? Daj też znać, jak ta kolejna. Ja się trochę boję, że mnie niepotrzebnie nastraszy 🤦🏼♀️
-
Monk@ wrote:Miałam pytać Cię o tę "Mamę na roślinach", bo też mam, a pamiętam, że nie jesz mięsa
podobała Ci się? Daj też znać, jak ta kolejna. Ja się trochę boję, że mnie niepotrzebnie nastraszy 🤦🏼♀️
👫 33lata
Monk@ bardzo fajna mama na roslinach, baaardzo mi pomogła na początku, bo zaczęłam fiksowac "czy aby na pewno wszystkiego dostarczam", są tam też przepisy, więc zawsze można skorzystać. Na tyle mi pomogla ogarnąć dietę, że dietetyczka powiedziała - nie widzę sensu rozpisywać Pani jadlospisu, bo już jest on bardzo dobry. A co do tej drugiej książki to ona chyba jest napisana w dość lekki sposób, więc mam nadzieję, że mnie nie przestraszy
czytam teraz taką obyczajową a jak skończę to startuje z nią, dam znać
Btw - co do pracy to jak wczoraj mi jeszcze było trochę przykro to dziś już nie jest kompletnie, bo pieprznik za przeproszeniem straszny i już się cieszę że od jutra wolne. Zobaczymy jak długo, pewnie będą mnie ciągnąć z powrotem, ale myślę, że jak coś to może na niektóre weekendy, żeby unikać ludzi (typ biurko obok mnie mówi - jakoś mnie dziwnie to gardło dziś drapie, sam nie wiem 🤬🤣Monk@, Poziomka9204, Anati lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Monk@ wrote:Wzięłam z zooplusa hyggelig. Kiedyś mieliśmy sleepy time i byłam bardzo zadowolona, ale jakoś inne chciałam teraz i padło na to
zooplusowi ufam, a na allegro różnie bywa. Zawsze szybko (raz czekałam długo, ale to jakoś przed świętami było i szło z magazynu w Niemczech) i dobrej jakości, no i taniej, niż stacjonarnie.
Cukierniczka, co tam? 🤗Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ja do książek ciążowych mam specyficzne podejście, bo jestem psychologiem rodzinnym i dziecięcym i więcej wyniosłam z podręczników naukowych niż tych książek dla mam. Uważam, ze ona są w większości za bardzo popularne za mało naukowe 😅Mamy dla mamy czytałam, bo słyszałam dobre opinie i mi się to podobało, ale bardziej ta cześć o dziecku, rozszerzaniu diety itd. Jeszcze dostałam Radość rodzenia, ale tylko zerknęłam na nią, jakoś mnie nie przekonała.
Poziomka9204, verliebtindich lubią tę wiadomość