X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Jeszcze nie obgadalam tego z lekarzem, ale ponieważ on pracuje w Matce Polce to pewnie tam 🙂 jak już "mam" tam kogoś, to czułabym się bardziej zaopiekowana. Jak nie CZMP to Medeor.

Kasiooola, do mnie wczoraj też przyszła ta książka 😜 zdziwiłam się, bo taka ciężka 😂 na razie jeszcze nie zaczęłam czytać, ale po przekartkowaniu myślę, że to jest coś dla mnie, tak jak mówiłaś Monk@ 😜

Ja dzisiaj spałam w miarę ok, ale za to śniły mi się takie totalne głupoty, że aż szkoda gadać. Wstałam zestresowana i zdenerwowana.

Kluska, masz rację, te nowe wątki to jakieś nieporozumienie. Nie wiem, czy to przez brak tych nierymowanych, czy co?
    Mój lekarz na pierwszym miejscu kieruje do Medeora, więc Kochana, może my na porodówce się poznamy 😄

Ja zamówiłam z polecenia te dwie książki:

https://www.taniaksiazka.pl/polozna-izabela-dembinska-rodzic-mozna-latwiej-p-1628581.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&gclid=CjwKCAjw9suYBhBIEiwA7iMhNCKz_duufTbF6JvkJb_BqC8neyb9Oc14X2WRwFH6g76wbN0YXpr0LxoC_mMQAvD_BwE

https://tantis.pl/lekko-w-ciazy-polozna-izabela-p3237546?utm_source=google&utm_medium=css&utm_campaign=TantisCSS3&gclid=CjwKCAjw9suYBhBIEiwA7iMhNBtv9QzIrycXcdlRAp9Bge1GXtP3ukbWwX49bILPrbfYUYnZ_9cQxhoCO6UQAvD_BwE

Nutka85 lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Mój lekarz na pierwszym miejscu kieruje do Medeora, więc Kochana, może my na porodówce się poznamy 😄

Ja zamówiłam z polecenia te dwie książki:

https://www.taniaksiazka.pl/polozna-izabela-dembinska-rodzic-mozna-latwiej-p-1628581.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&gclid=CjwKCAjw9suYBhBIEiwA7iMhNCKz_duufTbF6JvkJb_BqC8neyb9Oc14X2WRwFH6g76wbN0YXpr0LxoC_mMQAvD_BwE

https://tantis.pl/lekko-w-ciazy-polozna-izabela-p3237546?utm_source=google&utm_medium=css&utm_campaign=TantisCSS3&gclid=CjwKCAjw9suYBhBIEiwA7iMhNBtv9QzIrycXcdlRAp9Bge1GXtP3ukbWwX49bILPrbfYUYnZ_9cQxhoCO6UQAvD_BwE

Hehehe, to by było najlepsze zakończenie (a raczej początek) naszych forumowych bliźniaków 😂
    Moje trzy szwagierki rodziły w Medeorze, jedna ma już trójkę dzieci, i zawsze były zadowolone 😁 już pomijam fakt, że do Medeoru mam 5min samochodem 😜

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawoholiczka wrote:
    Cześć Dziewczyny troszkę mnie nie było, pochłonęła mnie budowa domu. Wybieranie wszystkiego, jeżdżenie, doglądanie domu.

U nas 17 tydzień. Brzuszek mam jakiś mały. Wszyscy się dziwią, gdzie ta dzidzia się mieści. Też tak macie? ☺️

Powoli zaczynam rozglądać się za rzeczami dla maluszka. Zastanawiam się nad jedna rzeczą czy kokon w dostawce to bezpieczna rzecz. Moda na to nastała, a ja obawiam się bardzo śmierci łóżeczkowej…
    Ja w dostawce będę miała śpiworek, coś w tym stylu:

https://bubaland.pl/spiworek-dzieciecy-Retro-Boys-bawelna-premium?gclid=CjwKCAjw9suYBhBIEiwA7iMhNDLn7k-6ckN-lU85R7sRZi5Fb-cCGQgt4Ll5UX33X5oWGBGKFXVaDhoCyVYQAvD_BwE

Oczywiście bez stosowania poduszki 😊

Jakoś wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem, bo można go rosnąć i tylko nakryć dziecko, a z drugiej strony maluch się tym nie nakryje. Ja mam problem, że u nas w mieszkaniu jest ciepło całą zimę, grzejniki zakręcone, nie wiem jak ja obniżę temperaturę 🤦‍♀️

kawoholiczka lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Monk@ a tak z ciekawości, myślałaś już o wyborze szpitala czy zostawiasz takie rzeczy na późniejszy etap?
    coś tam myślałam, ale odkładam decyzję na jakiś późniejszy etap 🙄 tak szczerze, to zrobiłam rozeznanie, gdzie rodziły znajome i czy były zadowolone. Ale jest ponoć jakaś grupa na FB, coś w stylu "hallo gdzie rodzić - Wrocław" i tam dziewczyny opisują swoje doświadczenia. Jeszcze się nie zebrałam, żeby tam zajrzeć 🤦🏼‍♀️

Poziomka, też te poradniki oglądałam - daj znać, jak Ci się podobają :) ja ostatecznie trochę negatywnych opinii czytałam i nie kupiłam.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Hehehe, to by było najlepsze zakończenie (a raczej początek) naszych forumowych bliźniaków 😂
    Moje trzy szwagierki rodziły w Medeorze, jedna ma już trójkę dzieci, i zawsze były zadowolone 😁 już pomijam fakt, że do Medeoru mam 5min samochodem 😜
    Moja koleżanka z pracy rozdział w Nowy Rok, mówi, że na oddziale impreza, ale opieka i odebranie porodu bajka, poleca każdemu 😊 druga też tam rozdziała i tak samo poleca, przede wszystkim są dobre warunki na salach, taki komfort jest ważny.

No byłoby ciekawie 😄

👫 33lata

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy macie tak bliskie terminy, że to całkiem możliwe 🙈 ale by był numer 😁

Poziomka9204, Nutka85 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    coś tam myślałam, ale odkładam decyzję na jakiś późniejszy etap 🙄 tak szczerze, to zrobiłam rozeznanie, gdzie rodziły znajome i czy były zadowolone. Ale jest ponoć jakaś grupa na FB, coś w stylu "hallo gdzie rodzić - Wrocław" i tam dziewczyny opisują swoje doświadczenia. Jeszcze się nie zebrałam, żeby tam zajrzeć 🤦🏼‍♀️

Poziomka, też te poradniki oglądałam - daj znać, jak Ci się podobają :) ja ostatecznie trochę negatywnych opinii czytałam i nie kupiłam.
    To są książki polecane przez moją fizjo-uroginekologiczną. Powiem szczerze, że dziewczyna zaskoczyła mnie wiedzą położniczą i w ogóle, ciągle się kształci i naprawdę jest życiowa babka 😄

Monk@ lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dziewczyny, Wy macie tak bliskie terminy, że to całkiem możliwe 🙈 ale by był numer 😁
    Zobaczymy czy któreś nie będzie chciało wyskoczyć jeszcze w tym roku 😄 musimy oszczędzać się w święta.

Monk@ lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Paulina666 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Wybacz pominięcie, na wrześniowym nie jestem na bieżąco, a też nie śledziłam wszystkich wątków odkąd tutaj jestem. Każdej z Was mocno kibicuję, ale często nie jestem w stanie dobić się do Waszych wiadomości, bo na nowych wątkach wpada dziennie mnóstwo nowych stron 😥
    Spoko😉

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

👱‍♀️-40
    5 lat starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Kasia95 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że wbijam Wam się w wątek.
    Nutka, bo Ty z Łodzi? Jeśli będziesz rodziła w Matce Polce to proszę o obszerną relację, bo też mam zamiar tam jechać 😊
    Slyszalam, że coraz lepsze tam warunki, remont, więc póki co to mój nr 1 😊

Poziomka9204, Nutka85 lubią tę wiadomość

💊 Euthyrox 50

11.07.2022 progesteron 21,40
    12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
    13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko <3
    15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
    29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
    09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
    30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
    20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
    07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧

0n88p2.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Kurcze ja mam jakiś opór przed tymi grupami fejsbukowymi, jestem na kilku grupach fitnesowych to jak czytam te komentarze "ekspertow" czasami to się słabo robi... Ale pewnie kiedyś tam zajrzę.

Ja póki co sobie patrzyłam na tą stronę gdzierodzic.info i tak wstepnie rozwazam Oleśnice, Borowską albo Brochów. Chociaż u mnie jeszcze tak daleka droga, że nie powinnam jeszcze o tym myśleć. 🙈

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki nifty, niskie ryzyka, będzie chłopak 💙💙💙

Monk@, wellwellwell, AgulaM, Kofii, Nutka85, Poziomka9204, Kasiooola, Kremówka, Anati, Zuz.ka, mamaleonka, Isisi, verliebtindich, Namisa, Szatkownicadojajek, Zazu92, Kluska95 lubią tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Kurcze ja mam jakiś opór przed tymi grupami fejsbukowymi, jestem na kilku grupach fitnesowych to jak czytam te komentarze "ekspertow" czasami to się słabo robi... Ale pewnie kiedyś tam zajrzę.

Ja póki co sobie patrzyłam na tą stronę gdzierodzic.info i tak wstepnie rozwazam Oleśnice, Borowską albo Brochów. Chociaż u mnie jeszcze tak daleka droga, że nie powinnam jeszcze o tym myśleć. 🙈
    Ja Borowską i Brochów też biorę pod uwagę. O Oleśnicy nawet nie czytałam, ale może faktycznie zerknę. Myślę, że tak czy inaczej to loteria, na jakiego lekarza się trafi. Bo sam szpital może być super, ale jak się trafi na jakiś beznadziejny zespół, to i ten świetnie dobrany szpital nie pomoże. Choć no wie wiem, nie mam zupełnie doświadczenia. Mam dni, że myślę, że no szpital to szpital i nie na to większego znaczenia, a w inne przeraża mnie, co może pójść nie tak. I nie mówię tu o jakichś komplikacjach, tylko o podejściu personelu itd.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    Świetnie 🥰

cukierniczka lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:

Gratulacje 💙💙💙💙

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Ja myślałam, że w drugim trymestrze będę miała więcej energii, ale okazuje się, że ten tydzień przespałabym cały 🙈 no i wrócił mi apetyt, a było tak pięknie nie być ciągle głodną 😅

U nas stanęliśmy na Jaśku lub Olku, ciężko nam wybrać jedno z nich 😊
    Oba bardzo piękne 🥰
    Ja nie jestem w ciąży A ten tydzień taki senny i mega się dłuży......💤💤💤💤

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

👩‍🦰36👦41
    Starania od 10lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium-wynik ok.
    🏳🏳🏳🏳
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well, jeszcze co do grup na fb - ja w ogóle praktycznie z fb nie korzystam, też tam niezbyt dla siebie miejsce widzę. Mogę się mylić, ale porady "ekspertów" to jedno, tam jak ktoś opisuje, jak wyglądał poród, czy dobrze się nim zaopiekowano itd. (bo tak to sobie wyobrażam, ale nie czytałam...), to też trochę inaczej chyba. Zerknąć można :) ale myślę, że wszędzie znajdą się zadowolone osoby i te niezadowolone, bo jak pisałam wyżej, myślę, że dużo też zależy od personelu, który jest zmienny. Byle nie było właśnie głównie negatywnych opinii.

wellwellwell lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Ja Borowską i Brochów też biorę pod uwagę. O Oleśnicy nawet nie czytałam, ale może faktycznie zerknę. Myślę, że tak czy inaczej to loteria, na jakiego lekarza się trafi. Bo sam szpital może być super, ale jak się trafi na jakiś beznadziejny zespół, to i ten świetnie dobrany szpital nie pomoże. Choć no wie wiem, nie mam zupełnie doświadczenia. Mam dni, że myślę, że no szpital to szpital i nie na to większego znaczenia, a w inne przeraża mnie, co może pójść nie tak. I nie mówię tu o jakichś komplikacjach, tylko o podejściu personelu itd.

Co do Oleśnicy to słyszałam opinie od dwóch osób. Siostra męża rodziła tam SN i była bardzo zadowolona, zwłaszcza z położnych. Koleżanka z kolei mówiła, że oni bardzo kładą nacisk na SN i ją dopiero w ostatniej chwili zdecydowali się dać na CC, a dziecko ważyło 4,5 kg i trochę była niezadowolona, że szybciej nie zrobili CC. Ale ogólnie właśnie na tej stronie jest dość wysoko oceniony w rankingu.

Monk@ lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia95 wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że wbijam Wam się w wątek.
    Nutka, bo Ty z Łodzi? Jeśli będziesz rodziła w Matce Polce to proszę o obszerną relację, bo też mam zamiar tam jechać 😊
    Slyszalam, że coraz lepsze tam warunki, remont, więc póki co to mój nr 1 😊
    Ostatnio miałam wysyp ciąż wśród znajomych, więc mam też relacje z Matki Polki, koleżanka ma porównanie bo rodziła pierwsze i trzecie dziecko tam. Powiedziała, że jest bez porównania jak było 8lat temu, sale po porodzie dwuosobowe z własną toaletą, super położne 😊 wcześniej podobno była jedna toaleta na piętrze, gdzie po cesarce ciężko było jej się samej dostać. Mówi, że dużo się zmieniło, a przed cesarką spędziła tam tydzień, bo częściowo odeszły jej wody. Może to Wam jakoś pomoże 😊

My w pracy mamy ubaw, bo we 4 prowadzimy ciążę u tego samego lekarza 😄 pozostałe 3 już urodziły, zostałam ja w kolejce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 11:59

Nutka85 lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    Super! I kolejny chłopak 💙

👫 33lata

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ