W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka85 wrote:Jeszcze nie obgadalam tego z lekarzem, ale ponieważ on pracuje w Matce Polce to pewnie tam 🙂 jak już "mam" tam kogoś, to czułabym się bardziej zaopiekowana. Jak nie CZMP to Medeor.
Kasiooola, do mnie wczoraj też przyszła ta książka 😜 zdziwiłam się, bo taka ciężka 😂 na razie jeszcze nie zaczęłam czytać, ale po przekartkowaniu myślę, że to jest coś dla mnie, tak jak mówiłaś Monk@ 😜
Ja dzisiaj spałam w miarę ok, ale za to śniły mi się takie totalne głupoty, że aż szkoda gadać. Wstałam zestresowana i zdenerwowana.
Kluska, masz rację, te nowe wątki to jakieś nieporozumienie. Nie wiem, czy to przez brak tych nierymowanych, czy co?
Ja zamówiłam z polecenia te dwie książki:
https://www.taniaksiazka.pl/polozna-izabela-dembinska-rodzic-mozna-latwiej-p-1628581.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&gclid=CjwKCAjw9suYBhBIEiwA7iMhNCKz_duufTbF6JvkJb_BqC8neyb9Oc14X2WRwFH6g76wbN0YXpr0LxoC_mMQAvD_BwE
https://tantis.pl/lekko-w-ciazy-polozna-izabela-p3237546?utm_source=google&utm_medium=css&utm_campaign=TantisCSS3&gclid=CjwKCAjw9suYBhBIEiwA7iMhNBtv9QzIrycXcdlRAp9Bge1GXtP3ukbWwX49bILPrbfYUYnZ_9cQxhoCO6UQAvD_BwENutka85 lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Mój lekarz na pierwszym miejscu kieruje do Medeora, więc Kochana, może my na porodówce się poznamy 😄
Ja zamówiłam z polecenia te dwie książki:
https://www.taniaksiazka.pl/polozna-izabela-dembinska-rodzic-mozna-latwiej-p-1628581.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&gclid=CjwKCAjw9suYBhBIEiwA7iMhNCKz_duufTbF6JvkJb_BqC8neyb9Oc14X2WRwFH6g76wbN0YXpr0LxoC_mMQAvD_BwE
https://tantis.pl/lekko-w-ciazy-polozna-izabela-p3237546?utm_source=google&utm_medium=css&utm_campaign=TantisCSS3&gclid=CjwKCAjw9suYBhBIEiwA7iMhNBtv9QzIrycXcdlRAp9Bge1GXtP3ukbWwX49bILPrbfYUYnZ_9cQxhoCO6UQAvD_BwE
Hehehe, to by było najlepsze zakończenie (a raczej początek) naszych forumowych bliźniaków 😂
Moje trzy szwagierki rodziły w Medeorze, jedna ma już trójkę dzieci, i zawsze były zadowolone 😁 już pomijam fakt, że do Medeoru mam 5min samochodem 😜 -
kawoholiczka wrote:Cześć Dziewczyny troszkę mnie nie było, pochłonęła mnie budowa domu. Wybieranie wszystkiego, jeżdżenie, doglądanie domu.
U nas 17 tydzień. Brzuszek mam jakiś mały. Wszyscy się dziwią, gdzie ta dzidzia się mieści. Też tak macie? ☺️
Powoli zaczynam rozglądać się za rzeczami dla maluszka. Zastanawiam się nad jedna rzeczą czy kokon w dostawce to bezpieczna rzecz. Moda na to nastała, a ja obawiam się bardzo śmierci łóżeczkowej…
https://bubaland.pl/spiworek-dzieciecy-Retro-Boys-bawelna-premium?gclid=CjwKCAjw9suYBhBIEiwA7iMhNDLn7k-6ckN-lU85R7sRZi5Fb-cCGQgt4Ll5UX33X5oWGBGKFXVaDhoCyVYQAvD_BwE
Oczywiście bez stosowania poduszki 😊
Jakoś wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem, bo można go rosnąć i tylko nakryć dziecko, a z drugiej strony maluch się tym nie nakryje. Ja mam problem, że u nas w mieszkaniu jest ciepło całą zimę, grzejniki zakręcone, nie wiem jak ja obniżę temperaturę 🤦♀️kawoholiczka lubi tę wiadomość
👫 33lata
wellwellwell wrote:Monk@ a tak z ciekawości, myślałaś już o wyborze szpitala czy zostawiasz takie rzeczy na późniejszy etap?
Poziomka, też te poradniki oglądałam - daj znać, jak Ci się podobająja ostatecznie trochę negatywnych opinii czytałam i nie kupiłam.
-
Nutka85 wrote:Hehehe, to by było najlepsze zakończenie (a raczej początek) naszych forumowych bliźniaków 😂
Moje trzy szwagierki rodziły w Medeorze, jedna ma już trójkę dzieci, i zawsze były zadowolone 😁 już pomijam fakt, że do Medeoru mam 5min samochodem 😜
No byłoby ciekawie 😄👫 33lata
Monk@ wrote:coś tam myślałam, ale odkładam decyzję na jakiś późniejszy etap 🙄 tak szczerze, to zrobiłam rozeznanie, gdzie rodziły znajome i czy były zadowolone. Ale jest ponoć jakaś grupa na FB, coś w stylu "hallo gdzie rodzić - Wrocław" i tam dziewczyny opisują swoje doświadczenia. Jeszcze się nie zebrałam, żeby tam zajrzeć 🤦🏼♀️
Poziomka, też te poradniki oglądałam - daj znać, jak Ci się podobająja ostatecznie trochę negatywnych opinii czytałam i nie kupiłam.
Monk@ lubi tę wiadomość
👫 33lata
Monk@ wrote:Dziewczyny, Wy macie tak bliskie terminy, że to całkiem możliwe 🙈 ale by był numer 😁
Monk@ lubi tę wiadomość
👫 33lata
Poziomka9204 wrote:Wybacz pominięcie, na wrześniowym nie jestem na bieżąco, a też nie śledziłam wszystkich wątków odkąd tutaj jestem. Każdej z Was mocno kibicuję, ale często nie jestem w stanie dobić się do Waszych wiadomości, bo na nowych wątkach wpada dziennie mnóstwo nowych stron 😥
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
👱♀️-40
5 lat starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅ -
Dziewczyny przepraszam, że wbijam Wam się w wątek.
Nutka, bo Ty z Łodzi? Jeśli będziesz rodziła w Matce Polce to proszę o obszerną relację, bo też mam zamiar tam jechać 😊
Slyszalam, że coraz lepsze tam warunki, remont, więc póki co to mój nr 1 😊Poziomka9204, Nutka85 lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Monk@ wrote:coś tam myślałam, ale odkładam decyzję na jakiś późniejszy etap 🙄 tak szczerze, to zrobiłam rozeznanie, gdzie rodziły znajome i czy były zadowolone. Ale jest ponoć jakaś grupa na FB, coś w stylu "hallo gdzie rodzić - Wrocław" i tam dziewczyny opisują swoje doświadczenia. Jeszcze się nie zebrałam, żeby tam zajrzeć 🤦🏼♀️
Kurcze ja mam jakiś opór przed tymi grupami fejsbukowymi, jestem na kilku grupach fitnesowych to jak czytam te komentarze "ekspertow" czasami to się słabo robi... Ale pewnie kiedyś tam zajrzę.
Ja póki co sobie patrzyłam na tą stronę gdzierodzic.info i tak wstepnie rozwazam Oleśnice, Borowską albo Brochów. Chociaż u mnie jeszcze tak daleka droga, że nie powinnam jeszcze o tym myśleć. 🙈 -
Mam wyniki nifty, niskie ryzyka, będzie chłopak 💙💙💙
Monk@, wellwellwell, AgulaM, Kofii, Nutka85, Poziomka9204, Kasiooola, Kremówka, Anati, Zuz.ka, mamaleonka, Isisi, verliebtindich, Namisa, Szatkownicadojajek, Zazu92, Kluska95 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
wellwellwell wrote:Kurcze ja mam jakiś opór przed tymi grupami fejsbukowymi, jestem na kilku grupach fitnesowych to jak czytam te komentarze "ekspertow" czasami to się słabo robi... Ale pewnie kiedyś tam zajrzę.
Ja póki co sobie patrzyłam na tą stronę gdzierodzic.info i tak wstepnie rozwazam Oleśnice, Borowską albo Brochów. Chociaż u mnie jeszcze tak daleka droga, że nie powinnam jeszcze o tym myśleć. 🙈 -
Poziomka9204 wrote:Ja myślałam, że w drugim trymestrze będę miała więcej energii, ale okazuje się, że ten tydzień przespałabym cały 🙈 no i wrócił mi apetyt, a było tak pięknie nie być ciągle głodną 😅
U nas stanęliśmy na Jaśku lub Olku, ciężko nam wybrać jedno z nich 😊
Ja nie jestem w ciąży A ten tydzień taki senny i mega się dłuży......💤💤💤💤Poziomka9204 lubi tę wiadomość
👩🦰36👦41
Starania od 10lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium-wynik ok.
🏳🏳🏳🏳 -
Well, jeszcze co do grup na fb - ja w ogóle praktycznie z fb nie korzystam, też tam niezbyt dla siebie miejsce widzę. Mogę się mylić, ale porady "ekspertów" to jedno, tam jak ktoś opisuje, jak wyglądał poród, czy dobrze się nim zaopiekowano itd. (bo tak to sobie wyobrażam, ale nie czytałam...), to też trochę inaczej chyba. Zerknąć można
ale myślę, że wszędzie znajdą się zadowolone osoby i te niezadowolone, bo jak pisałam wyżej, myślę, że dużo też zależy od personelu, który jest zmienny. Byle nie było właśnie głównie negatywnych opinii.
wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Ja Borowską i Brochów też biorę pod uwagę. O Oleśnicy nawet nie czytałam, ale może faktycznie zerknę. Myślę, że tak czy inaczej to loteria, na jakiego lekarza się trafi. Bo sam szpital może być super, ale jak się trafi na jakiś beznadziejny zespół, to i ten świetnie dobrany szpital nie pomoże. Choć no wie wiem, nie mam zupełnie doświadczenia. Mam dni, że myślę, że no szpital to szpital i nie na to większego znaczenia, a w inne przeraża mnie, co może pójść nie tak. I nie mówię tu o jakichś komplikacjach, tylko o podejściu personelu itd.
Co do Oleśnicy to słyszałam opinie od dwóch osób. Siostra męża rodziła tam SN i była bardzo zadowolona, zwłaszcza z położnych. Koleżanka z kolei mówiła, że oni bardzo kładą nacisk na SN i ją dopiero w ostatniej chwili zdecydowali się dać na CC, a dziecko ważyło 4,5 kg i trochę była niezadowolona, że szybciej nie zrobili CC. Ale ogólnie właśnie na tej stronie jest dość wysoko oceniony w rankingu.Monk@ lubi tę wiadomość
-
Kasia95 wrote:Dziewczyny przepraszam, że wbijam Wam się w wątek.
Nutka, bo Ty z Łodzi? Jeśli będziesz rodziła w Matce Polce to proszę o obszerną relację, bo też mam zamiar tam jechać 😊
Slyszalam, że coraz lepsze tam warunki, remont, więc póki co to mój nr 1 😊
My w pracy mamy ubaw, bo we 4 prowadzimy ciążę u tego samego lekarza 😄 pozostałe 3 już urodziły, zostałam ja w kolejce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 11:59
Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰