W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukierniczka, cudownie 😍
Kasia, tak, ja z Łodzi.
Słyszałam kiedyś dużo negatywnych opinii, ale teraz, po remoncie i zmianie obsady już tylko pozytywne 🙂
Byłam tam teraz, jak miałam plamienia (tylko na badaniu). Czysto, schludnie, jasno. Wymieniłam po kilka zdań z 3 pielęgniarkami (jak szukałam mojego lekarza), to kazda uśmiechnięta 😉 nikt ani mnie, ani męża nie opieprzyl, że tam się kręcimy (byliśmy w maseczkach). Tylko męża do gabinetu nie wpuścili, bo to już na samym oddziale, więc nic dziwnego.Poziomka9204, Kasia95, cukierniczka lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Cukierniczka, cudownie 😍
Kasia, tak, ja z Łodzi.
Słyszałam kiedyś dużo negatywnych opinii, ale teraz, po remoncie i zmianie obsady już tylko pozytywne 🙂
Byłam tam teraz, jak miałam plamienia (tylko na badaniu). Czysto, schludnie, jasno. Wymieniłam po kilka zdań z 3 pielęgniarkami (jak szukałam mojego lekarza), to kazda uśmiechnięta 😉 nikt ani mnie, ani męża nie opieprzyl, że tam się kręcimy (byliśmy w maseczkach). Tylko męża do gabinetu nie wpuścili, bo to już na samym oddziale, więc nic dziwnego.
U nas jeszcze polecają szpital w Zgierzu, też mówią, że jest dobra opieka, ale nie mam informacji z pierwszej ręki, więc zostaję przy Łodzi 😊👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
A jak już jesteśmy w takich tematach...
Macie już swoje położne?
Ja "mam" na razie tę z mojej przychodni. Nie wiem kto to, nawet tam nie wiedzą, że jestem w ciąży. Przychodnie mam w starym miejscu zamieszkania, czyli inna część miasta. Wiem, że nie ma rejonizacji, więc mogłaby ta położna zostać, ale jakoś nie jestem przekonana (jeśli to ta babka co myślę, to jej nie chce 🤪). Macie jakąś stronkę, grupę itd,gdzie jest spis położnych? Bo w ogóle nie wiem jak się za to zabrać. A już teraz należą mi się spotkania (zazwyczaj teleporady) z położną, więc fajnie byłoby już jakąś miec 😁 -
Nutka85 wrote:A jak już jesteśmy w takich tematach...
Macie już swoje położne?
Ja "mam" na razie tę z mojej przychodni. Nie wiem kto to, nawet tam nie wiedzą, że jestem w ciąży. Przychodnie mam w starym miejscu zamieszkania, czyli inna część miasta. Wiem, że nie ma rejonizacji, więc mogłaby ta położna zostać, ale jakoś nie jestem przekonana (jeśli to ta babka co myślę, to jej nie chce 🤪). Macie jakąś stronkę, grupę itd,gdzie jest spis położnych? Bo w ogóle nie wiem jak się za to zabrać. A już teraz należą mi się spotkania (zazwyczaj teleporady) z położną, więc fajnie byłoby już jakąś miec 😁Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:Kiedyś najlepsze opinie miał oddział neonatologii, tam było czysto, świeżo i dobry personel. Mamy dwa skrajne wcześniaki w rodzinie, więc trochę tam czasu spędziły. Super, że teraz całość weszła na lepszy poziom 😊
U nas jeszcze polecają szpital w Zgierzu, też mówią, że jest dobra opieka, ale nie mam informacji z pierwszej ręki, więc zostaję przy Łodzi 😊
Zgierz...hm...
Moja kuzynka tam dwa razy rodziła (i ona i jej mąż są lekarzami, więc na pewno wybrali szpital z dobrą opieką). Nie znam oddziału położniczego, ale znam geriatryczny. Obsada super, ale jedzenie, wyposażenie, "wystrój"-szkoda gadać 🤦♀️
Ale tak jak mówię, to opinia o innym oddziale - jak jest na porodówce nie mam pojęcia. -
nick nieaktualnyHejoo Brzuchatki 💕🧡💜💚💜🧡💕🤰🤰🤰🤰
Dziękuję Poziomko 🍓☺️🥰🌺,że o mnie pytasz ☺️😘🌺😻.
U nas cały czas diagnostyka, Mąż póki co musi wyrównać trochę niedoborów, oboje dostaliśmy diostinex na obniżenie prolaktyny ☺️ Liczymy,że do końca roku uda się poprawić parametry ☺️🌟 i będziemy mogli podejść do inseminacji 😉😚💕🧡💜💚tak że plan działania mamy troszkę odległy,ale miesiące szybko mijają 🌺🥰🌷pewnie same Widzicie to po swoich brzuszkach?🤗😁💛🧡💜💛🧡💜
Widzę,że pięknie rośnięcie 💚💜🧡🍓🌺😘🥰🌷
Jak będę zaglądać na forum,chętnie poszpieguje na wątku co u Was słychać 😁😘🥰🌺
I nieraz skorzystam rad ciążowych jak uda mi się w nią zajść 💛😇😋🤗 💕
Ściskam Was mocno 😘🥰🌷🌺💕
I Dbajcie o siebie 💕🌷🌺💕🌷Monk@, Poziomka9204, wellwellwell, Kofii, Kasiooola, Livka, Namisa, inome, Anati, mamaleonka, Zazu92, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:A jak już jesteśmy w takich tematach...
Macie już swoje położne?
Ja "mam" na razie tę z mojej przychodni. Nie wiem kto to, nawet tam nie wiedzą, że jestem w ciąży. Przychodnie mam w starym miejscu zamieszkania, czyli inna część miasta. Wiem, że nie ma rejonizacji, więc mogłaby ta położna zostać, ale jakoś nie jestem przekonana (jeśli to ta babka co myślę, to jej nie chce 🤪). Macie jakąś stronkę, grupę itd,gdzie jest spis położnych? Bo w ogóle nie wiem jak się za to zabrać. A już teraz należą mi się spotkania (zazwyczaj teleporady) z położną, więc fajnie byłoby już jakąś miec 😁👫 33lata
Nutka85 wrote:Zgierz...hm...
Moja kuzynka tam dwa razy rodziła (i ona i jej mąż są lekarzami, więc na pewno wybrali szpital z dobrą opieką). Nie znam oddziału położniczego, ale znam geriatryczny. Obsada super, ale jedzenie, wyposażenie, "wystrój"-szkoda gadać 🤦♀️
Ale tak jak mówię, to opinia o innym oddziale - jak jest na porodówce nie mam pojęcia.
Ale ja idę do Łodzi, muszę przecież Ciebie poznać 😄Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 33lata
Gwiazdeczka 93 wrote:Hejoo Brzuchatki 💕🧡💜💚💜🧡💕🤰🤰🤰🤰
U nas cały czas diagnostyka, Mąż póki co musi wyrównać trochę niedoborów, oboje dostaliśmy diostinex na obniżenie prolaktyny ☺️ Liczymy,że do końca roku uda się poprawić parametry ☺️🌟 i będziemy mogli podejść do inseminacji 😉😚💕🧡💜💚tak że plan działania mamy troszkę odległy,ale miesiące szybko mijają 🌺🥰🌷pewnie same Widzicie to po swoich brzuszkach?🤗😁💛🧡💜💛🧡💜
Ściskam Was mocno 😘🥰🌷🌺💕
I Dbajcie o siebie 💕🌷🌺💕🌷
My czekamy na każdą wiadomość od Was, od tego na jakim etapie jesteście. Dostinex szybko działa, więc zaraz będziecie mieć dobre wyniki 😊 trzymam kciuki, żeby do końca roku pojawił się u Ciebie 🤰.
Jestem właśnie na etapie wymiany garderoby, bo brzuszek już się zrobił taki, że wygodnie mi tylko w letnich sukienkach, na które już nie pora 😄
Powodzenia! ❤️❤️❤️Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
👫 33lata
Jeśli chodzi o położna, to ja do swojej po prostu zadzwoniłam jakiś czas przed porodem ze na taki i taki dzień mam termin i żeby w tym okresie się spodziewała kontaktu z mojej strony jak wrócę do domu z córeczka. Dzień po powrocie do domu się zdzwonilysmy i umówiłyśmy na patronaz, u nas była dwa razy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 12:21
Poziomka9204, Nutka85 lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczka 93 wrote:Hejoo Brzuchatki 💕🧡💜💚💜🧡💕🤰🤰🤰🤰
Ściskam Was mocno 😘🥰🌷🌺💕
I Dbajcie o siebie 💕🌷🌺💕🌷
Jak zwykle turbo pozytywna energia od ciebie bije 🌞 brakowało nam tego!
Trzymam kciuki za poprawę parametrów 💖Poziomka9204, Gwiazdeczka 93, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
Ooo, Gwiazdeczka! Jak mi brakowało Twoich emotek w wiadomościach 🥰🥰🥰
Poziomka, no właśnie, to już umówione 😁
Umówimy się do sali dwuosobowej i zrobimy imprezę porodową 😂
Poziomka9204, Gwiazdeczka 93, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Ooo, Gwiazdeczka! Jak mi brakowało Twoich emotek w wiadomościach 🥰🥰🥰
Poziomka, no właśnie, to już umówione 😁
Umówimy się do sali dwuosobowej i zrobimy imprezę porodową 😂Kluska95 lubi tę wiadomość
👫 33lata
Poziomka9204 wrote:A jak tam emocje przed środą? Bo ja mocno czekam na wtorek, jestem tym razem spokojniejsza, bo maluch daje o sobie znać codziennie 🥰 i wizyta dłuższa, to można popatrzeć na maleństwo. Mam nadzieję, że mąż dostanie wolne i pojedzie ze mną.
U mnie jak zwykle: jestem podekscytowana i totalnie zestresowana na raz. Czyli jak zwykle mix emocji u mnie 😁
Nie mogę się doczekać, żeby popatrzeć na Kropeczkę 🥰
I z drugiej strony obawiam się, czy wszystko jest ok. Choć ostatnio miałam USG tydzień temu i dwa tygodnie temu, więc liczę, że jest w porządeczku każdy milimetr mojej Kropeczki 🥺cukierniczka, Poziomka9204, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
Nutka na pewno wszystko będzie cudownie i będziesz mogła dłużej popatrzeć na harce Twojego dzidziusia
Poziomka9204, Nutka85 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Nutka85 wrote:U mnie jak zwykle: jestem podekscytowana i totalnie zestresowana na raz. Czyli jak zwykle mix emocji u mnie 😁
Nie mogę się doczekać, żeby popatrzeć na Kropeczkę 🥰
I z drugiej strony obawiam się, czy wszystko jest ok. Choć ostatnio miałam USG tydzień temu i dwa tygodnie temu, więc liczę, że jest w porządeczku każdy milimetr mojej Kropeczki 🥺Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 33lata
Cukierniczka superowo, że takie wyniki i że chłopczyk 💙💙💙
Kawoholiczka kokon to chyba nie do łóżeczka i dostawki tylko tak jakby w trakcie dnia itd, pod naszym okiem, ja tak przynajmniej zrozumiałam 😊
Co do położnych to mnie najbardziej jakoś tak smuci to, że ona będzie dopiero po porodzie w domu.. jakoś tak chciała bym mieć zaufaną położną podczas porodu, a u nas wszędzie taśmówka i stare szpitale i jakoś to mi się widzi jako taki PRL głęboki.
W ogóle mam info przydatne bardzo! Chyba, że każda takie rzeczy już ogarnęła 😅
Zapiszcie się do HiPP klub mojego maluszka - po jakichś dwóch dniach przyszedł mi mail z kodami rabatowymi do kilku sklepów internetowych w tym Jelp, pulp z kocykami itd no i co najlepsze kody są wielorazowe i mam daty ważności do różnych miesięcy przyszłego roku 😊cukierniczka, Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Gwiazdeczka - super ze jesteś i jak zwykle pozytywnie nastawiona więc trzymam mocno kciukasy ✊
Moja lobuziara to jest lobuziara, ile po jedzeniu jestem przygotowana na jej kopniaki ale jak kopnie znienacka tak że się czasem przestraszę 😂
Jaka miałam dzisiaj ochotę na czekoladę, 🥴 to masakra aż się boję z jakim limitem wagi skończę ta ciążę, ostatnio jem coraz więcej i do tego te słodycze mnie ciągną 🤪
Spałam teraz 3 h,czekam aż mój facet wróci, balon jezczze nie napompowany, ale konfetti już w środku 😁 w prezencie dostanie książkę i balonik 😊 zobaczymy czy zdążymy jeszcze dzisiaj czy jutro, mam w planie jeszcze wycieczkę do Muszyny albo piwnicznej więc zobaczymy jak spędzimy niedzielę, 😎Poziomka9204, Kluska95 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Cześć dziewczyny z miesięcznych wątków
fajnie Was tu widzieć ! Kciukasy za Wasze najbliższe tygodnie ✊🏻😘
Ja położna do porodu będę miała ta sama co przy pierwszym. Zawsze jedno zaskoczenie mniej w tym dniu. Do szpitala mamy dość daleko jak na drugi poród i mega się boje ze nie zdążę dojechać na czas (45min jazdy jak nie ma korków)…
Co do stron typu Hallo gdzie rodzic, ja z takiej korzystałam i czytałam zarówno te dobre i złe opinie o każdym. Mogłam sama zdecydować na czym mi zależy tj. Czy gwarantowane miejsce( nie raz z popularnych odsyłają), czy wyremontowany, czy dostęp do zzo itd. Sam poród mimo ze pewnymi komplikacjami wspominam wporzadku i duża w tym zasługa tej właśnie położnej. Ale tak jak pisali o opiece poporodowej zle… tak to się sprawdziło. Rodziłam w czasach szczytu pandemii, brak odwiedzin, spędziłam tam 5 dni i to był koszmar. Wróciłam do domu w tak złym stanie… dopiero mąż mnie postawił na nogi po kilku dniach pomocy. Teraz przy drugim już niewiele mnie zaskoczy, bo wiem czego się spodziewać i odwiedziny wróciły…
Jedyna moja rada co do tych stron, jeśli któryś szpital ma opisaną słabo opiekę poporodowa, to na pierwszy poród go unikajcie. Nie sadziła jak bardzo to ważne …Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Cukierniczka, super gratuluję chłopca!
Gwiazdeczka, miło Cię widzieć i Twoje kolorki *:cukierniczka, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 %