X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie ja prowadzę prywatnie, bo mam wielkie zaufanie do mojej gin. A rodzić będę prawdopodobnie z Piasecznie, bo do tego szpitala mam 15min, a do tych w centrum Waw ze 30-45 min w zależności od ruchu. W Piasecznie jest też taka porządna szkola rodzenia, trwa 2 miesiące, są zajęcia z pierwszej pomocy i ogólnie szpital ma bardzo dobre opinie. Koleżanka tam rodziła i była bardzo zadowolona.

Co do pizzy to ja właśnie też jak Monk@ lubię taka włoską na cienkim jak ostatnio taką zjadłam, ti tylko kawałek, resztę oddałam mężowi (ucieszył się ;)
    No i dziś robi dla mnie taką na grubym, bo to jego specjalność, bo mam straszną ochotę 🤣

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja już w Polsce :)
    Wyjazd super, pogoda w Turcji piękna, co prawda nie opalalam się zbytnio bo raczej trzymałam się w cieniu, ale zrelaksowalismy się mega :)

Obyło się bez nudności, ale za bardzo nie miałam ochoty jeść, więc jadłam sobie małe porcje i dojadalam owocami, bo były przepyszne :)

Drzemka basen/morze książka i tak w kółko 🌞🌞🌞

Jutro wracam do pracy :( mam nadzieję że na wizycie będzie wszystko okej, później idę na l4 :)

wellwellwell, Zuz.ka, Nutka85, cukierniczka, Kofii, Kasiooola, Monk@, mamaleonka, Namisa, verliebtindich, Poziomka9204, Zazu92, Isisi, Kluska95 lubią tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️
    16.08.2022- beta 310 mIU/ml 🍀
    19.08.2022- beta 1046 mIU/ml 🍀 (przyrost 127%)

🧔29
    badanie nasienia ✅ morfologia 14%

hZAtp2.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas, witamy po urlopie 🙂
    Kiedy masz wizytę?

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Hejoo Brzuchatki 💕🧡💜💚💜🧡💕🤰🤰🤰🤰

Dziękuję Poziomko 🍓☺️🥰🌺,że o mnie pytasz ☺️😘🌺😻.
    U nas cały czas diagnostyka, Mąż póki co musi wyrównać trochę niedoborów, oboje dostaliśmy diostinex na obniżenie prolaktyny ☺️ Liczymy,że do końca roku uda się poprawić parametry ☺️🌟 i będziemy mogli podejść do inseminacji 😉😚💕🧡💜💚tak że plan działania mamy troszkę odległy,ale miesiące szybko mijają 🌺🥰🌷pewnie same Widzicie to po swoich brzuszkach?🤗😁💛🧡💜💛🧡💜

Widzę,że pięknie rośnięcie 💚💜🧡🍓🌺😘🥰🌷
    Jak będę zaglądać na forum,chętnie poszpieguje na wątku co u Was słychać 😁😘🥰🌺
    I nieraz skorzystam rad ciążowych jak uda mi się w nią zajść 💛😇😋🤗 💕

Ściskam Was mocno 😘🥰🌷🌺💕
    I Dbajcie o siebie 💕🌷🌺💕🌷

Hej Gwiazdeczka, super ze się odezwałaś i przesłałaś mnóstwo pozytywnej energii na wątek 🥰 super, ze macie plan, czas do końca roku na pewno bardzo szybko zleci! Trzymam za Was mocno kciuki cały czas💝

• Kofii Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    Wyjazd super, pogoda w Turcji piękna, co prawda nie opalalam się zbytnio bo raczej trzymałam się w cieniu, ale zrelaksowalismy się mega :)

Obyło się bez nudności, ale za bardzo nie miałam ochoty jeść, więc jadłam sobie małe porcje i dojadalam owocami, bo były przepyszne :)

Jutro wracam do pracy :( mam nadzieję że na wizycie będzie wszystko okej, później idę na l4 :)
    Super ze urlop się udał🤩 i że ominely Cie nudności, bo to mogłoby Ci zepsuć wyjazd 😵‍💫 mega zazdroszczę takiego wypoczynku🤩🤩

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:

Witaj po urlopie, super ze udało się zresetować 😁 to najważniejsze i super, że bez nudności bo mogły by zepsuć całe wakacje. Jak lot? Ja miałam zgodę od lekarza ale miałam takie nerwy przy starcie ze nie byłam pewna czy dobrze robię 😂

Kiedy wizyta?

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że pisałyście o szpitalach - ja mam problem, bo w moim mieście są tylko 2 i o każdym są nieciekawe opinie 😐 fajne szpitale są w miastach oddalonych o 45-60 min jazdy, niby podobno jest czas dojechać, szczególnie przy pierwszym porodzie... Ale jeszcze zobaczę jak to będzie 😕 może moja ginekolog mi poleci coś konkretnego.
    O położną mam zamiar zapytać koleżanki z mojej miejscowości, może któraś ma jakąś do polecenia 😊 z tego co kojarzę, to moja sąsiadka chyba też jest położną, więc to by było fajne rozwiązanie.

Byłam wczoraj na grillu, gdzie o ciąży dowiedzieli się różni ludzie z którymi się jakoś tak nie znamy,nie przyjaźnimy- dalej czuję się niepewnie mówiąc o tym.😅
    Zebraliśmy się jako pierwsi już po 22,bo było chyba 11 stopni... I bolał mnie brzuch, jak codziennie od około tygodnia 😔 czytałam że to normalne, bo wszystko się rozciąga...Ale będę pytać na jutrzejszej wizycie. W końcu wizyta! Już myślałam, że się nie doczekam 😵 stresik jest! 😶‍🌫️

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatkownicadojajek wrote:
    Mam teraz na szkole rodzenia szefową położnych z Brochowa i z tego co mówiła, to u nich np. nie ma presji na poród sn i jeśli jest cokolwiek co wskazuje na ryzyko dla matki albo dziecka to idą w CC, bo nikt potem im nie zarzuci, że CC było nadmiarowe kosztem sn, a w odwrotnej sytuacji mógłby być problem. Na Borowskiej nie można chyba mieć wynajętej dedykowanej położnej. No i Brochów jest teraz mocno przepełniony, ale to idzie falami. Kamieńskiego ma nawet swój cennik opieki okołoporodowej (położna do porodu, pomoc po porodzie itp.).
    Dużo się teraz decyduje np. na Strzelin.
    O widzisz, a ja z Borowskiej najwięcej zadowolonych znajomych mam 😅 no i właśnie tego się obawiałam - jeden zadowolony, inny nie i ciężko samemu stwierdzić 🥴 dla mnie cesarka nie jest problemem. Wolę SN, ale nie za wszelką cenę. Akurat koleżanki rodziły SN, nikt ich nie ciął, więc to, że nie na presji na SN nie znaczy, że każdego będą ciąć. Ale muszę to jeszcze przemyśleć.
    Na Kamieńskiego byłam kiedyś z innymi dolegliwościami i ogólnie bardzo negatywne wrażenie na mnie ten szpital zrobił, ale no nie znam akurat oddziału ginekologiczno-położniczego, może niepotrzebnie się wzbraniam, bo ten akurat może być ok.
    A Ty z Wrocławia jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2022, 09:18

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Kurcze jak tak czytam co piszecie o dużych miastach i nasze jest albo za małe na takie standardy albo tu się takich rzeczy nie robi 😂
    No właśnie ja dlatego czasem sobie myślę, że może nie ma co wydziwiać, bo my sobie między pięcioma szpitalami wybieramy, kombinujemy, a inni mają tylko jeden do wyboru i koniec. No ale z drugiej strony skoro można porównać, to może warto. Ja tak nie lubię takich rzeczy robić 😖

Pocahontas, a tak myślałam od kilku dni, kiedy wracasz do nas 🤗 super, że urlop udany, kiedy wizyta?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam bo straszne choróbsko mnie złapało. Było podejrzenie covid, testy negatywne. Właśnie jestem w drodze do szpitala bo ciężko mi się oddycha, mam astmę ale inhalatory nie pomagają..

A jeśli chodzi o szpital do porodu to u mnie wybór był pomiędzy szpitalem oddalonym o 43 i 44 km 😜

age.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:
    Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam bo straszne choróbsko mnie złapało. Było podejrzenie covid, testy negatywne. Właśnie jestem w drodze do szpitala bo ciężko mi się oddycha, mam astmę ale inhalatory nie pomagają..

A jeśli chodzi o szpital do porodu to u mnie wybór był pomiędzy szpitalem oddalonym o 43 i 44 km 😜

Trzymam kciuki, żeby te paskudne objawy szybko minęły. Daj znać co Ci powiedzą w szpitalu!

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    O widzisz, a ja z Borowskiej najwięcej zadowolonych znajomych mam 😅 no i właśnie tego się obawiałam - jeden zadowolony, inny nie i ciężko samemu stwierdzić 🥴 dla mnie cesarka nie jest problemem. Wolę SN, ale nie za wszelką cenę. Akurat koleżanki rodziły SN, nikt ich nie ciął, więc to, że nie na presji na SN nie znaczy, że każdego będą ciąć. Ale muszę to jeszcze przemyśleć.
    Na Kamieńskiego byłam kiedyś z innymi dolegliwościami i ogólnie bardzo negatywne wrażenie na mnie ten szpital zrobił, ale no nie znam akurat oddziału ginekologiczno-położniczego, może niepotrzebnie się wzbraniam, bo ten akurat może być ok.
    A Ty z Wrocławia jesteś?
    Okolice Wro, ale wszystko załatwiam we Wrocławiu :)
    To o cesarce to Brochów, ale nie jako negatywna opinia tylko po prostu ciekawostka, bo laski pytały tę położną jak to u nich z cesarkami i co jak przyjdą ze skierowaniem itp. na Brochowie też wszystkie moje koleżanki rodziły i zadowolone. Borowską znam tylko z hallo gdzie rodzić, ale też nigdy nie brałam jej pod uwagę, więc się nie interesowałam mocno.
    Na Kamieńskiego miałam łyżeczkowanie po poronieniu i stamtąd mam lekarkę prowadząca i jej zastępstwo, więc w praktyce tylko tam trafiałam i ten szpital znam od gin-położ. Rozmawiałam ze swoją lekarką i wyszło, że w zasadzie nie mam wyboru szpitala, bo na Oleśnicę, Oławę mnie nie wezmą przez obciążenia w przebiegu ciąży, Borowską odradziła po prostu, a na Brochowie przy moim przypadku też nie poleca - zmieniła się dyrekcja (i tym samym podejście) i moja ciąża nie byłaby tam pod taką obserwacją i z takim postępowaniem jak u nich. W dużym skrócie i uproszczeniu, nie wdając się w szczegóły. No i tylko na Kamieńskiego przy porodzie jest lekarz (tak przynajmniej mówiła). Koniec końców wyszło, że najbezpieczniejszą opcją dla mnie jest Kamieńskiego + wolę iść przy pierwszej ciąży jej ścieżką, która ona zna i będzie mi w razie czego mogła pomóc (nawet jeśli akurat na nią nie trafię na dyżurze), niż 'fikać'. Póki co nie mam na tyle doświadczenia i chyba muszę jednak polegać na czyimś.

Monk@ lubi tę wiadomość

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka trzymam kciuki dawaj znać 🍀

15.06 ⏸
    29.06 usg jest zarodek
    age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatkownicadojajek wrote:
    Okolice Wro, ale wszystko załatwiam we Wrocławiu :)
    To o cesarce to Brochów, ale nie jako negatywna opinia tylko po prostu ciekawostka, bo laski pytały tę położną jak to u nich z cesarkami i co jak przyjdą ze skierowaniem itp. na Brochowie też wszystkie moje koleżanki rodziły i zadowolone. Borowską znam tylko z hallo gdzie rodzić, ale też nigdy nie brałam jej pod uwagę, więc się nie interesowałam mocno.
    Na Kamieńskiego miałam łyżeczkowanie po poronieniu i stamtąd mam lekarkę prowadząca i jej zastępstwo, więc w praktyce tylko tam trafiałam i ten szpital znam od gin-położ. Rozmawiałam ze swoją lekarką i wyszło, że w zasadzie nie mam wyboru szpitala, bo na Oleśnicę, Oławę mnie nie wezmą przez obciążenia w przebiegu ciąży, Borowską odradziła po prostu, a na Brochowie przy moim przypadku też nie poleca - zmieniła się dyrekcja (i tym samym podejście) i moja ciąża nie byłaby tam pod taką obserwacją i z takim postępowaniem jak u nich. W dużym skrócie i uproszczeniu, nie wdając się w szczegóły. No i tylko na Kamieńskiego przy porodzie jest lekarz (tak przynajmniej mówiła). Koniec końców wyszło, że najbezpieczniejszą opcją dla mnie jest Kamieńskiego + wolę iść przy pierwszej ciąży jej ścieżką, która ona zna i będzie mi w razie czego mogła pomóc (nawet jeśli akurat na nią nie trafię na dyżurze), niż 'fikać'. Póki co nie mam na tyle doświadczenia i chyba muszę jednak polegać na czyimś.
    Oj faktycznie, nie ogarnęłam z rana. Dobrze, że mnie poprawiałaś :)
    Dziękuję za obszerną odpowiedź. Jesteś niemal 10 tygodni przede mną, więc daj znać już po wszystkim na spokojnie, jak Twoje wrażenia :)

Mamaleonka, dużo zdrówka, oby szybko przeszło i nie skończyło się niczym poważnym 😘

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    Verlie ja prowadzę prywatnie, bo mam wielkie zaufanie do mojej gin. A rodzić będę prawdopodobnie z Piasecznie, bo do tego szpitala mam 15min, a do tych w centrum Waw ze 30-45 min w zależności od ruchu. W Piasecznie jest też taka porządna szkola rodzenia, trwa 2 miesiące, są zajęcia z pierwszej pomocy i ogólnie szpital ma bardzo dobre opinie. Koleżanka tam rodziła i była bardzo zadowolona.

Co do pizzy to ja właśnie też jak Monk@ lubię taka włoską na cienkim jak ostatnio taką zjadłam, ti tylko kawałek, resztę oddałam mężowi (ucieszył się ;)
    No i dziś robi dla mnie taką na grubym, bo to jego specjalność, bo mam straszną ochotę 🤣

A podzieliłabyś się tym prywatnym namiarem? Jeśli nie tu to może być na priv :) dziękuję z góry 🥰

Poca, to super, że wypoczęliście!
    Ja mam wizytę jutro i plan pozostać w pracy do urlopu- czyli jeszcze 3 tygodnie, ale ta praca naprawdę mnie stresuje i chyba się zastanowię nad tym. Urlop przeznaczamy na przeprowadzkę, ale jesli sie uda, to tez bym chciala gdzieś wyjechać, nieważne, czy za granicę, czy w Polsce, ale też potrzebuję oddechu.
    Jeśli jutro będzie serduszko to we wtorek na pewno już mówię przełożonej, bo jeśli mam zostać to potrzebuję trochę bardziej taryfy ulgowej..
    Bo jak zwykle, niedziela, a ja już się stresuję tym, co jutro w pracy...

Gwiazdeczka, super, u mnie dostinex zadziałał! Chwile to trwało, ale w końcu obniżył :)

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:

Jejku, dużo zdrowia, oby to wstrętne choróbsko szybko przeszło. 🥺

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka o kurczę, trzymajcie się z maluchem i szybko wracaj do zdrowia! Ja dopiero tez co byłam chora, gorączka, kaszel i gardło ale tez nie COVID… musi coś innego wisieć w powietrzu

Pocahontas pozytywnie zazdroszczę Ci jeszcze tego słońca na urlopie ❤️

Ja mam do wybranego szpitala 45 minut jazdy, mam jeden bliżej, pół godziny drogi ale nie chce tam rodzic, bo jestem uprzedzona. Ewentualnie jakby były jakieś komplikacje i wskazania do porodu w bardziej referencyjnej placówce lub wcześniej to Szczecin godzina drogi od domu. Ale oczywiście nie zakładam złego scenariusza i chce rodzic tam, gdzie już mam przetestowany szpital i położne :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:

Szybkiego powrotu do zdrowia! 🤞

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie zaprosiłam Cię do przyjaciółek, wtedy będę mogła Ci wysłać ten namiar, chyba tak to działa (?) 🤣

verliebtindich lubi tę wiadomość

15.06 ⏸
    29.06 usg jest zarodek
    age.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 4 września 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka, tak, ja nie mam za bardzo wyboru, każdy szpital jest oddalony o jakieś 30 minut jazdy samochodem, moja siostrę 2 dni przed wigilia wiozlo pogotowie do porodu bo nie było czasu na zbieranie się i głównie przez to że dostała krwotok. U mnie w miejcowosci szpitala nie ma 🤪

Mamaleonka, trzymajcie się dzielnie 😘

Verlie, zgłaszaj od razu, ja czekałam chyba że 3 tygodnie po serduszku i naprawdę ten czas dał mi niezłe w kość 🤦‍♀️ później już lepiej, ale teraz widzę że już nabrali pewności siebie i mam coraz więcej stresów.

Moje chłopaki już poinformowane 🤩😂 jeszcze przed przebiciem balonu robili zakłady, mój P mówił że to napewno chłopak, u niego w rodzinie same chłopaki, dziewczynki nie mają skąd się brać 🤣 mój syn był od razu nastawiony na dziewczynkę, bo u nas w rodzinie same dziewczyny 😁
    Mój P stwierdził że za 2 lata spróbuję na chłopaka 😂 bo nie ma kto z nim na mecze jeździć 🤣 generalnie chodzę i się z niego śmieje teraz 🙊

Monk@, Poziomka9204, Kluska95 lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ