W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Wtrącę Wam jeszcze tak o położnych. Jeśli zależy Wam na kimś z faktyczna wiedzą, a nie tylko na kimś kto zważy dziecko i Do Widzenia to polecam popytać wśród specjalistów, którzy zajmują się noworodkami. Np. fizjoterapeuci, neurologopeda, w szkołach rodzenia też pewnie mają namiary na kogoś konkretnego
Anati, Nutka85, Poziomka9204, Monk@, Namisa lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Monk@, zaczęłam czytać książkę. Tak, to jest ten typ książki, którego oczekiwałam! Dzięki za polecenie! 😘
-
Nutka85 wrote:Monk@, zaczęłam czytać książkę. Tak, to jest ten typ książki, którego oczekiwałam! Dzięki za polecenie! 😘
ja tylko skorzystałam z ich polecenia i przekazałam dalej
też zaraz siadam do niej, bo czas na kolejny rozdział 😁
Jejciu, mnie znów nawiedził wilczy apetyt. Mogłabym jeść i jeść, a jak jestem głodna, to robię się strasznie nerwowa. + Energia dziś zerowa 🥴 cały dzień leżę albo siedzę na kanapie i sapię, jakbym co najmniej po schodach biegała 🥴 -
Hej dziewczyny, jakoś trudno mi się ostatnio wbić w wątek. Ale czytam na bieżąco 😄
Mąż miał dzisiaj sobotę pracującą, wstawał wcześnie, to ja też się zebrałam, zrobiłam zakupy, odgruzowałam mieszkanie i ugotowałam obiad i o 15 w końcu padłam 🥵. Ale przynajmniej odpoczywam w dobrych warunkach 😄.
Co do grup, to ja jestem w „gdzie rodzić po ludzku”, tam są opinie z całej Polski.
Dowiedzieliśmy się o kolejnej ciąży wśród znajomych. Będą 3 maluchy w ciągu dwóch miesięcy.
W poniedziałek będę dzwoniła o termin połówkowych, sama jestem zaskoczona, że to już niedługo 😳Poziomka9204, verliebtindich, Kasiooola, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
Anati tez rodziłam jak był brak odwiedzin, brak porodów rodzinnych itd i chociaż opieka w szpitalu była cudowna, to ja i tak to złe wspominam. Mała miała żółtaczkę i tez tam siedziałam dłużej, wyłam mężowi do telefonu i byłam tak głodna, ze przywoził mi jedzenie, choć tez mamy do szpitala 45 min. Aktualnie to, żebyśmy zdążyli tam dojechać również jest moim stresem, wiec czuje, ze byśmy się dogadały 😅
Anati lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Podziękowania należą się reszcie, która polecała
ja tylko skorzystałam z ich polecenia i przekazałam dalej
też zaraz siadam do niej, bo czas na kolejny rozdział 😁
Jejciu, mnie znów nawiedził wilczy apetyt. Mogłabym jeść i jeść, a jak jestem głodna, to robię się strasznie nerwowa. + Energia dziś zerowa 🥴 cały dzień leżę albo siedzę na kanapie i sapię, jakbym co najmniej po schodach biegała 🥴👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Ja z apetytem mam dziwnie...
Bo ochotę mam na wszystko, aż mąż musi decydować co mam robić na obiad, bo ja nie umiem podjąć decyzji 😂
Ale najadam się szybko. Ostatnio nawet mi trochę waga spadła 🤦♀️ -
cukierniczka wrote:Mam wyniki nifty, niskie ryzyka, będzie chłopak 💙💙💙
Cudnie! 💗💗💗
Kasia, ja nie z Łodzi, ale mąż z okolic i sporo rodziny leczyło się w Łodzi. O matce polce słyszałam dobre opinie, tak samo o Salve - ale to prywatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 20:07
Kasia95, Poziomka9204, cukierniczka lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
AgulaM wrote:Cześć dziewczyny
Widzę, że pytalyscie co u mnie
Pozwole sobie, że się pochwalę
Mamy leki i rozpisana stymulacje, zaczynamy za parę dni jak przyjdzie okres.
Te 3 miesiące wizyt w klinice i czekanie na wszystkie wyniki badań, to najgorszy czas naszych starań. Ciągle pod górkę, klinika też nam nie ulatwiala 🤬🤬🤬
Ale to już za nami
Jeśli Wam nie będzie przeszkadzać to będę podczytywac i czasem coś dodam od siebie, bo wszystkie pozostałe wątki to dla mnie dramat. Nowe twarze, same mądrości i złote rady 🙄🙄🙄🙄
A wątki z ivf wcale nie są lepsze, nie ma takich zażyłosci i każdy wbija żeby pochwalić się data transferu, pozytywnej lub negatywnej bety i tak w kołko.
Dziewczyny piękne macie brzuszki 🥰🥰🥰🥰 i piękne zdjęcia usg 😭😭😭
Verlie co u Ciebie ? Jak się czujesz ? 🥰
Zazu milo Cię tu znaleźć 🙃 kciuki za nowy cykl 🤞🤞🤞
Wspaniałe wieści i niezmiennie kciuki! 💗
U mnie wszystko dobrze, niezmiennie brak objawów, w tym tygodniu pojawiały się jakieś mdłości, ale naprawdę lekkie. Dziś spokój tylko senność
W poniedziałek mam wizytę, liczę na serduszko 🙏
U mnie też już trochę łowów książkowych ostatnio:
Poziomka, dobrze zrozumiałam, że Ty prowadzisz ciążę w Warszawie?
W ogóle, dziewczyny z Warszawy, podpowiecie, gdzie prowadzicie?
Zapisałam się na NFZ na Inflancka przy szpitalu do dr Leśniczaka, wizyta 9+6, trochę późno, ale taki był termin. Macie może jakieś polecajki, doświadczenia?
Well, super, ze powiedzieliscie! Przygotuj się na traktowanie jak księżniczka 💗
Też się wzruszyłaś, jak mówiłaś?
Ja nie potrafiłam się powstrzymać 🥺Monk@, Kasiooola, Poziomka9204, Kofii lubią tę wiadomość
Kluska95 wrote:Cześć dziewczyny, ja Was podczytuje regularnie 😉 u mnie po sono HSG wyszedł niedrożny prawy jajowód i jestem w trakcie kwalifikacji do selektywnego HSG na zakładzie radiologii w Lublinie 😉 jak się uda udrożnić, to w październiku ruszam ze stymulacja 😉 więc ten miesiąc tak czekać będę w zawieszeniu 😉
Trzymam za Was kciuki, pięknie Wam rosną brzuszki 😍
Wielkie kciuki za powodzenie! Udrożnienie jajowodu to już naprawdę wielka rzecz! 🤞🍀🙏 pozdrowionka 💗Kluska95 lubi tę wiadomość
Nutka85 wrote:Ja z apetytem mam dziwnie...
Bo ochotę mam na wszystko, aż mąż musi decydować co mam robić na obiad, bo ja nie umiem podjąć decyzji 😂
Ale najadam się szybko. Ostatnio nawet mi trochę waga spadła 🤦♀️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:A mnie znów od większości odrzuca 😖 i tak jak jestem fanką cienkiej pizzy, takiej w stylu włoskim, nigdy nie lubiłam na grubym cieście, tak wczoraj mnie naszło, że właśnie taką muszę zjeść 🙈 dziś zamówiliśmy na obiad i w końcu się najadłam 🙈 no pyszna była, a serio nigdy nie trawiłam jej 😂
😂😂😂
Ja właśnie przed chwilą skończyłam jeść pizzę na gruuuubym cieście 😂
Od kilku lat robiłam tylko na cienkim, a dzisiaj naszło mnie na grube 🤪Monk@, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:😂😂😂
Ja właśnie przed chwilą skończyłam jeść pizzę na gruuuubym cieście 😂
Od kilku lat robiłam tylko na cienkim, a dzisiaj naszło mnie na grube 🤪
Ale kusicie ta pizza że jutro muszę ją mieć 🤣 dzisiaj musiała być czekolada 🙊
Ja staram się jeść, czasem myślę że jak tak dużo ale później się zaczynam zastanawiać i myślę że ja poprostu jakoś szybko się najadam 😂
Zgaga morderca jest już po wszystkim, czy słodkie czy słone, czy ostre, kwaśne czy sama woda, jest zawsze 🥴26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiooola, współczuję 😔 u mnie już rzadko, ale przechodziłam to samo... Mnie ratował polecany przez dziewczyny Gaviscon, czasem też jadłam migdały i troszkę pomagały. To może mleko migdałowe?
-
verliebtindich wrote:Wspaniałe wieści i niezmiennie kciuki! 💗
U mnie wszystko dobrze, niezmiennie brak objawów, w tym tygodniu pojawiały się jakieś mdłości, ale naprawdę lekkie. Dziś spokój tylko senność
Zapisałam się na NFZ na Inflancka przy szpitalu do dr Leśniczaka, wizyta 9+6, trochę późno, ale taki był termin. Macie może jakieś polecajki, doświadczenia?
Ja nie potrafiłam się powstrzymać 🥺
Czekamy na wieści w poniedziałek 😊 o której wizyta?
Ja chciałam, żeby mój mąż im powiedział, więc siedzieliśmy przy stole, jedliśmy obiad a ja zaczęłam się stresować strasznie aż brzuch mnie rozbolał, bo wiedziałam, że mąż ma to powiedzieć tylko nie wiedziałam kiedy to w końcu zrobi 😁 no i później to było przytulanie i w ogóle, ale obyło się bez łez 😁Poziomka9204, verliebtindich lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Ja Borowską i Brochów też biorę pod uwagę. O Oleśnicy nawet nie czytałam, ale może faktycznie zerknę. Myślę, że tak czy inaczej to loteria, na jakiego lekarza się trafi. Bo sam szpital może być super, ale jak się trafi na jakiś beznadziejny zespół, to i ten świetnie dobrany szpital nie pomoże. Choć no wie wiem, nie mam zupełnie doświadczenia. Mam dni, że myślę, że no szpital to szpital i nie na to większego znaczenia, a w inne przeraża mnie, co może pójść nie tak. I nie mówię tu o jakichś komplikacjach, tylko o podejściu personelu itd.
Dużo się teraz decyduje np. na Strzelin.1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
verliebtindich wrote:Cudnie! 💗💗💗
Kasia, ja nie z Łodzi, ale mąż z okolic i sporo rodziny leczyło się w Łodzi. O matce polce słyszałam dobre opinie, tak samo o Salve - ale to prywatnie
Ja mam prawie godzinę do Łodzi, ale myślę, że na spokojnie zdążymy 😊 żadnego szpitala z moich okolic nie biorę pod uwagę, ale mam jeszcze mnóstwo czasu, więc wysłucham wszystkich opiniiPoziomka9204, verliebtindich lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
verliebtindich wrote:Wspaniałe wieści i niezmiennie kciuki! 💗
Ja nie potrafiłam się powstrzymać 🥺verliebtindich lubi tę wiadomość
👫 33lata
Kasia95 wrote:Ja mam prawie godzinę do Łodzi, ale myślę, że na spokojnie zdążymy 😊 żadnego szpitala z moich okolic nie biorę pod uwagę, ale mam jeszcze mnóstwo czasu, więc wysłucham wszystkich opinii
Kasia95 lubi tę wiadomość
👫 33lata
Kurcze jak tak czytam co piszecie o dużych miastach i nasze jest albo za małe na takie standardy albo tu się takich rzeczy nie robi 😂
Mój P wrócił w nocy, już miałam stres że go tak długo nie ma, więc ciągle nerwowo patrzyłam na zegarek, ale nie chciałam dzwonić bo wiedziałam że jedzie a droga była daleka.
Monka, też mam ten lek ale on już też nie działa, najgorzej że w nocy też mnie ta zgaga pali jak się napije wody 🤪 mam nadzieję że minie wkrótce,
Ja też jak Nutka od 2 dni czytam ta książkę i faktycznie jest super 😊
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝