X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie te puzzle piankowe chcialam kupic. A ten baby gym kladziecie wlasnie na te pianki czy oprócz tego macie takie male bawelniane maty pod baby gym?

I wspolczuje wam tych wszystkich pytan i telefonow :/ zaluje, ze na początku nie wpadlam na to, zeby nie podawać prawdziwego terminu porodu... Nie wiedziałam z czym to sie moze wiazac. 😛

Kremówka kciuki za dobre wiesci po obchodzie. 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2023, 10:27

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Cukierniczka, trzymaj się, mam nadzieje, ze mąż szybko załapie, że trzeba się ta sprawą zająć, cokolwiek to jest i nie sprawiać Ci przykrości na samej końcówce. Bądź dzielna! ❤️

Kasiola, gratulacje odpadnięcia kikuta! Mamy tu już dużą dziewuszkę ❤️

Monka, super wieści od CDL! Powodzenia w tej mlecznej przygodzie, będę się trzymać tych Waszych historii i prosić później o rady! Ty ściągasz mleko jak coś medelą, prawda? Jak Ci się ten laktator sprawuje?

Kofii, Zuzka - i ja współczuję telefonów, i tak jak well, żałuję, że powiedzialam o prawdziwym terminie porodu, nawet nie wpadłam na to, że to może później być problem. Tym bardziej, że ja mam termin na 28.04 - większości powiedzialam "koniec kwietnia", ale nie wzielam pod uwagę, że dla niektórych koniec kwietnia to może być po prostu jego druga połowa i pytania to mogą być w sumie od początku miesiąca, bo to już czas 😬

A moja "kochana" babcia ma urodziny 1.05, już powiedziała, że może na urodziny jej prawnuczkę urodzę. Niedoczekanie 🤣

Poziomka9204, cukierniczka, Kasiooola lubią tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Monka, ja też oczywiście się odniosłam do panującego wśród starszych stereotypu, że facet ma odpoczywac, bo ciężko pracuje, a kobieta nic nie robi, bo w domu siedzi, nie do Waszej sytuacji :D
    Twój mąż przecież wstaje do Kacperka i z tego co piszesz, uczestniczy we wszystkim, kiedy tylko jest w domu, więc ja tu nie miałam na celu w Was uderzać :D

Mnie też rozbawiło ostatnio, jak mąż powiedział przy mojej babci, że będzie bral urlop tacierzynski i postara się na mnie wyszarpać jeszcze 2 tygodnie opieki. Na co babcia: a po co?
    A po jajco xddddddd

Kasiola, a temu Twojemu to w łeb trzasnąć to mało, jak chcą siedzieć i biesiadować do późna to niech on jedzie do nich- i wszyscy będą zadowoleni.... 🤬🤬🤬

Ula, kciuki za Gabi, mam nadzieje, ze to będzie mała wielka zdrowa dziewczynka i nieźle da braciom popalić za parę lat! ❤️

Anati, jaki piękny Kacperek ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Cudownie, że wszystko się tak udało 🥰
    Czy to "TA" babcia? 😄

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    Anati, cudownie i 8min parcia, wow!!

Mnie dopadł dziś kryzys, nie wiem czy to przez hormony czy nie ale generalnie jakoś myślałam, że kilka tych ostatnich dni się wycisze i w ogóle wejdę w fazę zen ;) a jest na odwrót.
    Boję się jak sobie poradzę z opieką nad takim małym dzieckiem jak ja nic o nich nie wiem, będę się bała nawet podnieść, żeby nie uszkodzić. Boję się że będziemy się z nerwów z Kamilem kłócić, że nie ogarnę karmienia i w ogóle że zrobię Julkowi krzywdę w jakiś sposób :(
    Już miałam 20min sesje płaczu:/
    Kamil mnie wspiera ale też ma w pracy ostatnio straaasznie dużo problemów i ogólnie siedzi dlugie godziny, zawsze więcej niż 8. W poniedziałek ma taki jakiś update systemu i wtedy zawsze siedzi i do 20, a to nasz ostatni wieczór razem. Ja to rozumiem, na środę, czwartek i piątek wziął wolne ale nie chcę mu zawracać głowy i siedzę tak sama z moimi myślami :(
    Sorry za żalpost 🫣
    Wiem co czujesz, mój mąż też długo pracował i pracuje. Przed porodem mnie to dobijało 😔 tulę ❤️

cukierniczka lubi tę wiadomość

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Hej, a po wizycie.
    Z Lila wszystko ok, wazy 1755g.
    Moja szyjka niestety ma aktualnie 2cm. :/ dostalam opcje wyboru - albo zglosic sie do szpitala na patologie, albo bezwzgledny nakaz leżenia i wtedy wizyta kontrolna u mojego gina w poniedziałek. No wybralam oczywiscie opcje dom. Oprocz tego w razie gdyby sie cos jednak dzialo - bole, skurcze to dostalam skierowanie na patologie i wtedy mam nie czekac do poniedzialku. Dostalam tez zelazo, bo mam hematokryt ponizej normy.

Kurcze z tymi skurczami to ja juz nie wiem... Ostatnio odkad mam ta luteine to juz naprawdę nie czuje zadnych twardnien, a tu jednak lipa. No chyba, ze ja tego nie ogarniam i wydaje mi się, ze to Lila sie wypycha, a to twardnienie. 🤷‍♀️
    Ale już duża dziewczynka 🤩

Odpoczywaj jak najwięcej ❤️❤️❤️

wellwellwell lubi tę wiadomość

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Olek śpi w nocy ciągiem po 4h, od razu czuję się rano lepiej, mam więcej energii 😊 ale oczywiście po takiej przerwie to awantura jak tylko smoka z buzi wypuści 🤣

U nas ten tydzień sprzyja spacerowaniu, ja trenuje swoje bicepsy przy znoszeniu i wnoszeniu wózka na 2 piętro. Oczywiście dzielę na dwie części 😄 a wózek jeździ ładnie nawet po tych brzydkich chodnikach. Ale ma teraz przyjść odwilż, liczę, że śnieg juz u nas nie zawita.

Ja jak mam gorszy dzień to robię się zrzęda i mąż musi wszystkiego wysłuchać, co najlepsze znosi to dobrze odkąd urodziło się nam dziecko 😄 chyba wie, że na niektóre moje humory musi brać poprawkę, bo to wina braku spotkań z ludźmi. A jutro idziemy na pierwszą imprezę, Olek zostaje z babcią.

Dobrego dnia!

cukierniczka, wellwellwell, Anett93 lubią tę wiadomość

👫 31lat

• Kremówka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy 🥰🥰🥰
    Cholera wie za ile dni tu wrócę, było by cudownie jakby raz coś w tej ciąży wyszło jako planowane hahaha

Kofii, wellwellwell, cukierniczka, verliebtindich, Zuz.ka, mamaleonka, Monk@, Anett93, Anati, Belie, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie kładłam młoda na dywan albo matę i stawiałam nad nią baby gym. A jak była większa, to w bujaku i baby gym przed nią, żeby mogła sobie łapać :)

Kurczę temat mężczyzn poza domem ciężka sprawa. Mój jeszcze ma w weekendy studia, nie pytajcie 🤯 mam wrażenie, ze ciagle jestem sama w domu z dzieckiem, sąsiadkę mam fajna, ma 2 małe dziewczynki, ale ciagle ostatnio są chorzy i nawet się nie ma często do kogo odezwać. Dobrze, ze z mama i siostra można się zadzwonic, bo bym kota dostała nieraz 😅

Poziomka to fajnego wyjścia! Bawcie się dobrze ❤️ ja w tej kwestii trochę czekam na wakacje, liczę, ze moja mama wpadnie, a my z mężem skoczymy do kina albo teatru albo gdziekolwiek 😅

wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Czy to "TA" babcia? 😄

Oczywiście, że to TA babcia 🤣

Dziewczyny, na początek macie do spania śpiworki? Mamy śpiworek, ale trochę mnje nastraszyła fizjo na szkole rodzenia, że musi być dużo miejsca, żeby młoda mogła sobie nóżki podwijać 🫣

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka super że wychodzisz 💗

Poziomka udanej imprezy! 🥳
    Ja się zastanawiam jak to będzie z wyjściami po porodzie, moja mama jest już chętna do zostawania z wnuczkiem, sama mówiła że mamy chodzić na imprezy, a ona się będzie zajmować 🙈 ale pewnie też wiele zależy od tego jak będę karmić. 😊

Tez chcę kupić matę taką jak puzzle, a o baby gym nie wiedziałam, fajne to 😊 jeszcze się szczerze mówiąc nie zagłębiałam w te tematy, po porodzie to kupię.

Verlie ja mam śpiworki, grubszy 2,5 tog z colorstories, cieńszy od mamyginekolog i 2 takie chyba 1,5 tog z funkcją otulenia dziecka przez zamknięcie otworów na rączki z Tommee tippee (te 2 dostałam), one wszystkie mają sporo miejsca na nóżki, także nie boje się, że mały nie będzie miał swobody ruchów 😁

verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i może komuś się jeszcze przyda, zauważyłam, że "moje" szpitale zaktualizowały w lutym dane na stronie gdzierodzic.info. Poprzednie dane były z 2019 roku 🙈

Zuz.ka lubi tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:

Dziewczyny, na początek macie do spania śpiworki? Mamy śpiworek, ale trochę mnje nastraszyła fizjo na szkole rodzenia, że musi być dużo miejsca, żeby młoda mogła sobie nóżki podwijać 🫣

Ja kupilam dwa spiworki, ale i tak myslalam, ze na początku chyba w rozku by dzidzia spała, bo te spiworki mi sie jakieś duze wydaja. 🙈

verliebtindich lubi tę wiadomość

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:

Ja mam dwa: jeden lamillou i jeden ze sklepu beztroska - w obu wydaje mi się, że jest sporo miejsca na nóżki i majtanie nimi :)

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verliebt, ja mam neno angelo :) medela nie na moją kieszeń :) i jestem zadowolona, choć wzięłam ten model ze względu na trzy tryby, ale z tego trzeciego nie korzystam, więc spokojnie można wziąć uno czy primo, są wtedy tańsze. Medelę miałam w szpitalu, ale oni też mają lepsze te sprzęty, niż domowe. Medela też była fajna, ale ten neno również daje radę :)

Kremówka, na takie wieści czekałyśmy 🥳

verliebtindich, Kremówka lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z synem śpiworek się nie bardzo sprawdził, bo w nocy było niewygodnie zmieniać pieluchę. Mały spał pod kocem bawełnianym, ale takim jakby dzierganym, więc nawet jakby się nakrył tfu tfu to by mógł oddychać.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy miesiąc rożek, potem śpiworek. Te śpiworki mam wszystkie takie dość szerokie, wiec na pewno nie wymuszają prostowania nóg. U nas młoda spała w spiworku trochę ponad rok. Jak przyszło lato gdy miała rok i cztery miesiące przerzuciłam się na przykrywanie ją kocykiem lub tylko otulaczem w upały i potem już nie chciała spiworka, jedynie kołdrę. Wiec u nas to tak wyglądało. Dla mnie na początek rożek najwygodniejszy :)

Jak coś ja mam medele podwójna i bardzo jestem z niej zadowolona ;) W razie pytan służę pomocą 😅

Kremówka a Tobie spokojnego czasu w domu! Już tak niewiele zostało u Ciebie tez!

verliebtindich, Kremówka lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Ja właśnie też myślałam na początku nad rożkiem, ale to mi się kłóci z tym o nóżkach, co mówiła fizjo. Z drugiej strony wiadomo, że w praktyce to i tak wszystko inaczej wygląda... My na razie mamy jeden śpiworek i właśnie tak kombinuje, co dalej :D dziękuję za porady, obczaję te Wasze 😁

Monka, to ja nie wiem, co mi się uwaliło, że Ty masz medelę, ale byłam pewna, że tak jest 😶 Ja też celuję w Neno, chyba Bueno, więc dobrze wiedzieć, że jesteś zadowolona, bo mi stary jęczy za uchem, że coś musi być nie tak z tymi neno, skoro są sporo tańsze od innych 🤣 a położna mi właśnie poleciła Neno, ale najlepiej podwójny :D

Kremówka, a ja tylko polubiłam, a nie odpisałam, ale życzę Ci udanych najbliższych 2 tygodni - bez żadnych niespodzianek, chyba że mąż Cię w walentynki zaskoczy jakimiś kwiatami czy innym prezentem. Żadnych innych niespodzianek nie przyjmujemy! ❤️

Zuzka, Kofii, floor is yours, czekamy 😘

cukierniczka, Kremówka lubią tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie jak coś jest tańsze to tylko się cieszyć 😂 ja być może teraz tez bym kupowała neno, ale 2,5 roku temu nie było takiego wyboru i w sumie jedyną sensowna opcja była dla mnie ta medela. Faceci to potrafią wymyślić problemy 😂😂😂

A rożka wcale nie trzeba ciasno zwiazywac. Maluszek w nim może mieć spokojnie nóżki podwinięte ;)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Verlie jak coś jest tańsze to tylko się cieszyć 😂 ja być może teraz tez bym kupowała neno, ale 2,5 roku temu nie było takiego wyboru i w sumie jedyną sensowna opcja była dla mnie ta medela. Faceci to potrafią wymyślić problemy 😂😂😂

A rożka wcale nie trzeba ciasno zwiazywac. Maluszek w nim może mieć spokojnie nóżki podwinięte ;)

Mój stary włączył tryb "na dziecku nie oszczędzam" i wszystko, co tańsze jest podejrzane, a wszystko co droższe jest lepsze z automatu. I mamy o to małe awanturki 😁

Oczywiście jego jeszcze podkręca teściowa, bo to kobieta z tych, co najbardziej są zainteresowane tym co ludzie powiedzą, więc zeby nikt nie zarzucił, że ktokolwiek oszczędził na naszym royal baby 🤣 nie wiem, czy Wam pisałam, że już zaakceptowała czarny wózek - bo - uwaga - widuje takie na ulicy i w kościele, więc to znaczy, że naprawdę takie teraz się kupuje 🤣

Dobrze, że ona nie wie o tym, że ciuszki w 90% mam z vinted 😁

Monk@, Kofii, wellwellwell, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, myślałam, że jestem wyrodną matką, bo mój nie śpi w śpiworku 🙈 próbowaliśmy kilka razy i nie potrafi w nim spać. Czasem w rożku, czasem pod pieluchą, ale w śpiworku totalnie nie chce... Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama 😀

Verliebt, bo ja myślałam o medeli używanej, może dlatego. Ale ostatecznie wzięłam nowe neno. Moja cdl mówiła kiedyś, że jak ktoś na dobrą laktację, to wystarczy i taki neno, ale jak ktoś ma naprawdę problemy, to już takie jak Medela. Ale ja bym nie wychodziła z założenia, że będą problemy. Lepiej kupić teraz za 200 i ewentualnie dokupić droższy, niż odwrotnie. No i ile w tym prawdy, co powiedziała, to też nie wiem 🤷🏼‍♀️
    A, i w szpitalu jednak nie medela, tylko Ardo był :)

verliebtindich, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ