W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez właśnie te puzzle piankowe chcialam kupic. A ten baby gym kladziecie wlasnie na te pianki czy oprócz tego macie takie male bawelniane maty pod baby gym?
I wspolczuje wam tych wszystkich pytan i telefonowzaluje, ze na początku nie wpadlam na to, zeby nie podawać prawdziwego terminu porodu... Nie wiedziałam z czym to sie moze wiazac. 😛
Kremówka kciuki za dobre wiesci po obchodzie. 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2023, 10:27
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Cukierniczka, trzymaj się, mam nadzieje, ze mąż szybko załapie, że trzeba się ta sprawą zająć, cokolwiek to jest i nie sprawiać Ci przykrości na samej końcówce. Bądź dzielna! ❤️
Kasiola, gratulacje odpadnięcia kikuta! Mamy tu już dużą dziewuszkę ❤️
Monka, super wieści od CDL! Powodzenia w tej mlecznej przygodzie, będę się trzymać tych Waszych historii i prosić później o rady! Ty ściągasz mleko jak coś medelą, prawda? Jak Ci się ten laktator sprawuje?
Kofii, Zuzka - i ja współczuję telefonów, i tak jak well, żałuję, że powiedzialam o prawdziwym terminie porodu, nawet nie wpadłam na to, że to może później być problem. Tym bardziej, że ja mam termin na 28.04 - większości powiedzialam "koniec kwietnia", ale nie wzielam pod uwagę, że dla niektórych koniec kwietnia to może być po prostu jego druga połowa i pytania to mogą być w sumie od początku miesiąca, bo to już czas 😬
A moja "kochana" babcia ma urodziny 1.05, już powiedziała, że może na urodziny jej prawnuczkę urodzę. Niedoczekanie 🤣Poziomka9204, cukierniczka, Kasiooola lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
verliebtindich wrote:Monka, ja też oczywiście się odniosłam do panującego wśród starszych stereotypu, że facet ma odpoczywac, bo ciężko pracuje, a kobieta nic nie robi, bo w domu siedzi, nie do Waszej sytuacji
Twój mąż przecież wstaje do Kacperka i z tego co piszesz, uczestniczy we wszystkim, kiedy tylko jest w domu, więc ja tu nie miałam na celu w Was uderzać
Mnie też rozbawiło ostatnio, jak mąż powiedział przy mojej babci, że będzie bral urlop tacierzynski i postara się na mnie wyszarpać jeszcze 2 tygodnie opieki. Na co babcia: a po co?
A po jajco xddddddd
Kasiola, a temu Twojemu to w łeb trzasnąć to mało, jak chcą siedzieć i biesiadować do późna to niech on jedzie do nich- i wszyscy będą zadowoleni.... 🤬🤬🤬
Ula, kciuki za Gabi, mam nadzieje, ze to będzie mała wielka zdrowa dziewczynka i nieźle da braciom popalić za parę lat! ❤️
Anati, jaki piękny Kacperek ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Cudownie, że wszystko się tak udało 🥰👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
cukierniczka wrote:Anati, cudownie i 8min parcia, wow!!
Mnie dopadł dziś kryzys, nie wiem czy to przez hormony czy nie ale generalnie jakoś myślałam, że kilka tych ostatnich dni się wycisze i w ogóle wejdę w fazę zena jest na odwrót.
Boję się jak sobie poradzę z opieką nad takim małym dzieckiem jak ja nic o nich nie wiem, będę się bała nawet podnieść, żeby nie uszkodzić. Boję się że będziemy się z nerwów z Kamilem kłócić, że nie ogarnę karmienia i w ogóle że zrobię Julkowi krzywdę w jakiś sposób
Już miałam 20min sesje płaczu:/
Kamil mnie wspiera ale też ma w pracy ostatnio straaasznie dużo problemów i ogólnie siedzi dlugie godziny, zawsze więcej niż 8. W poniedziałek ma taki jakiś update systemu i wtedy zawsze siedzi i do 20, a to nasz ostatni wieczór razem. Ja to rozumiem, na środę, czwartek i piątek wziął wolne ale nie chcę mu zawracać głowy i siedzę tak sama z moimi myślami
Sorry za żalpost 🫣cukierniczka lubi tę wiadomość
👫 31lat
wellwellwell wrote:Hej, a po wizycie.
Z Lila wszystko ok, wazy 1755g.
Moja szyjka niestety ma aktualnie 2cm.dostalam opcje wyboru - albo zglosic sie do szpitala na patologie, albo bezwzgledny nakaz leżenia i wtedy wizyta kontrolna u mojego gina w poniedziałek. No wybralam oczywiscie opcje dom. Oprocz tego w razie gdyby sie cos jednak dzialo - bole, skurcze to dostalam skierowanie na patologie i wtedy mam nie czekac do poniedzialku. Dostalam tez zelazo, bo mam hematokryt ponizej normy.
Kurcze z tymi skurczami to ja juz nie wiem... Ostatnio odkad mam ta luteine to juz naprawdę nie czuje zadnych twardnien, a tu jednak lipa. No chyba, ze ja tego nie ogarniam i wydaje mi się, ze to Lila sie wypycha, a to twardnienie. 🤷♀️
Odpoczywaj jak najwięcej ❤️❤️❤️wellwellwell lubi tę wiadomość
👫 31lat
Nasz Olek śpi w nocy ciągiem po 4h, od razu czuję się rano lepiej, mam więcej energii 😊 ale oczywiście po takiej przerwie to awantura jak tylko smoka z buzi wypuści 🤣
U nas ten tydzień sprzyja spacerowaniu, ja trenuje swoje bicepsy przy znoszeniu i wnoszeniu wózka na 2 piętro. Oczywiście dzielę na dwie części 😄 a wózek jeździ ładnie nawet po tych brzydkich chodnikach. Ale ma teraz przyjść odwilż, liczę, że śnieg juz u nas nie zawita.
Ja jak mam gorszy dzień to robię się zrzęda i mąż musi wszystkiego wysłuchać, co najlepsze znosi to dobrze odkąd urodziło się nam dziecko 😄 chyba wie, że na niektóre moje humory musi brać poprawkę, bo to wina braku spotkań z ludźmi. A jutro idziemy na pierwszą imprezę, Olek zostaje z babcią.
Dobrego dnia!cukierniczka, wellwellwell, Anett93 lubią tę wiadomość
👫 31lat
Wychodzimy 🥰🥰🥰
Cholera wie za ile dni tu wrócę, było by cudownie jakby raz coś w tej ciąży wyszło jako planowane hahahaKofii, wellwellwell, cukierniczka, verliebtindich, Zuz.ka, mamaleonka, Monk@, Anett93, Anati, Belie, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Ja normalnie kładłam młoda na dywan albo matę i stawiałam nad nią baby gym. A jak była większa, to w bujaku i baby gym przed nią, żeby mogła sobie łapać
Kurczę temat mężczyzn poza domem ciężka sprawa. Mój jeszcze ma w weekendy studia, nie pytajcie 🤯 mam wrażenie, ze ciagle jestem sama w domu z dzieckiem, sąsiadkę mam fajna, ma 2 małe dziewczynki, ale ciagle ostatnio są chorzy i nawet się nie ma często do kogo odezwać. Dobrze, ze z mama i siostra można się zadzwonic, bo bym kota dostała nieraz 😅
Poziomka to fajnego wyjścia! Bawcie się dobrze ❤️ ja w tej kwestii trochę czekam na wakacje, liczę, ze moja mama wpadnie, a my z mężem skoczymy do kina albo teatru albo gdziekolwiek 😅wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:Czy to "TA" babcia? 😄
Oczywiście, że to TA babcia 🤣
Dziewczyny, na początek macie do spania śpiworki? Mamy śpiworek, ale trochę mnje nastraszyła fizjo na szkole rodzenia, że musi być dużo miejsca, żeby młoda mogła sobie nóżki podwijać 🫣Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Kremówka super że wychodzisz 💗
Poziomka udanej imprezy! 🥳
Ja się zastanawiam jak to będzie z wyjściami po porodzie, moja mama jest już chętna do zostawania z wnuczkiem, sama mówiła że mamy chodzić na imprezy, a ona się będzie zajmować 🙈 ale pewnie też wiele zależy od tego jak będę karmić. 😊
Tez chcę kupić matę taką jak puzzle, a o baby gym nie wiedziałam, fajne to 😊 jeszcze się szczerze mówiąc nie zagłębiałam w te tematy, po porodzie to kupię.
Verlie ja mam śpiworki, grubszy 2,5 tog z colorstories, cieńszy od mamyginekolog i 2 takie chyba 1,5 tog z funkcją otulenia dziecka przez zamknięcie otworów na rączki z Tommee tippee (te 2 dostałam), one wszystkie mają sporo miejsca na nóżki, także nie boje się, że mały nie będzie miał swobody ruchów 😁verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Oczywiście, że to TA babcia 🤣
Dziewczyny, na początek macie do spania śpiworki? Mamy śpiworek, ale trochę mnje nastraszyła fizjo na szkole rodzenia, że musi być dużo miejsca, żeby młoda mogła sobie nóżki podwijać 🫣
Ja kupilam dwa spiworki, ale i tak myslalam, ze na początku chyba w rozku by dzidzia spała, bo te spiworki mi sie jakieś duze wydaja. 🙈verliebtindich lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Oczywiście, że to TA babcia 🤣
Dziewczyny, na początek macie do spania śpiworki? Mamy śpiworek, ale trochę mnje nastraszyła fizjo na szkole rodzenia, że musi być dużo miejsca, żeby młoda mogła sobie nóżki podwijać 🫣verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Verliebt, ja mam neno angelo
medela nie na moją kieszeń
i jestem zadowolona, choć wzięłam ten model ze względu na trzy tryby, ale z tego trzeciego nie korzystam, więc spokojnie można wziąć uno czy primo, są wtedy tańsze. Medelę miałam w szpitalu, ale oni też mają lepsze te sprzęty, niż domowe. Medela też była fajna, ale ten neno również daje radę
Kremówka, na takie wieści czekałyśmy 🥳verliebtindich, Kremówka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas pierwszy miesiąc rożek, potem śpiworek. Te śpiworki mam wszystkie takie dość szerokie, wiec na pewno nie wymuszają prostowania nóg. U nas młoda spała w spiworku trochę ponad rok. Jak przyszło lato gdy miała rok i cztery miesiące przerzuciłam się na przykrywanie ją kocykiem lub tylko otulaczem w upały i potem już nie chciała spiworka, jedynie kołdrę. Wiec u nas to tak wyglądało. Dla mnie na początek rożek najwygodniejszy
Jak coś ja mam medele podwójna i bardzo jestem z niej zadowolonaW razie pytan służę pomocą 😅
Kremówka a Tobie spokojnego czasu w domu! Już tak niewiele zostało u Ciebie tez!verliebtindich, Kremówka lubią tę wiadomość
-
Dzięki! Ja właśnie też myślałam na początku nad rożkiem, ale to mi się kłóci z tym o nóżkach, co mówiła fizjo. Z drugiej strony wiadomo, że w praktyce to i tak wszystko inaczej wygląda... My na razie mamy jeden śpiworek i właśnie tak kombinuje, co dalej
dziękuję za porady, obczaję te Wasze 😁
Monka, to ja nie wiem, co mi się uwaliło, że Ty masz medelę, ale byłam pewna, że tak jest 😶 Ja też celuję w Neno, chyba Bueno, więc dobrze wiedzieć, że jesteś zadowolona, bo mi stary jęczy za uchem, że coś musi być nie tak z tymi neno, skoro są sporo tańsze od innych 🤣 a położna mi właśnie poleciła Neno, ale najlepiej podwójny
Kremówka, a ja tylko polubiłam, a nie odpisałam, ale życzę Ci udanych najbliższych 2 tygodni - bez żadnych niespodzianek, chyba że mąż Cię w walentynki zaskoczy jakimiś kwiatami czy innym prezentem. Żadnych innych niespodzianek nie przyjmujemy! ❤️
Zuzka, Kofii, floor is yours, czekamy 😘cukierniczka, Kremówka lubią tę wiadomość
Verlie jak coś jest tańsze to tylko się cieszyć 😂 ja być może teraz tez bym kupowała neno, ale 2,5 roku temu nie było takiego wyboru i w sumie jedyną sensowna opcja była dla mnie ta medela. Faceci to potrafią wymyślić problemy 😂😂😂
A rożka wcale nie trzeba ciasno zwiazywac. Maluszek w nim może mieć spokojnie nóżki podwinięteverliebtindich lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Verlie jak coś jest tańsze to tylko się cieszyć 😂 ja być może teraz tez bym kupowała neno, ale 2,5 roku temu nie było takiego wyboru i w sumie jedyną sensowna opcja była dla mnie ta medela. Faceci to potrafią wymyślić problemy 😂😂😂
A rożka wcale nie trzeba ciasno zwiazywac. Maluszek w nim może mieć spokojnie nóżki podwinięte
Mój stary włączył tryb "na dziecku nie oszczędzam" i wszystko, co tańsze jest podejrzane, a wszystko co droższe jest lepsze z automatu. I mamy o to małe awanturki 😁
Oczywiście jego jeszcze podkręca teściowa, bo to kobieta z tych, co najbardziej są zainteresowane tym co ludzie powiedzą, więc zeby nikt nie zarzucił, że ktokolwiek oszczędził na naszym royal baby 🤣 nie wiem, czy Wam pisałam, że już zaakceptowała czarny wózek - bo - uwaga - widuje takie na ulicy i w kościele, więc to znaczy, że naprawdę takie teraz się kupuje 🤣
Dobrze, że ona nie wie o tym, że ciuszki w 90% mam z vinted 😁Monk@, Kofii, wellwellwell, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Jejku, myślałam, że jestem wyrodną matką, bo mój nie śpi w śpiworku 🙈 próbowaliśmy kilka razy i nie potrafi w nim spać. Czasem w rożku, czasem pod pieluchą, ale w śpiworku totalnie nie chce... Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama 😀
Verliebt, bo ja myślałam o medeli używanej, może dlatego. Ale ostatecznie wzięłam nowe neno. Moja cdl mówiła kiedyś, że jak ktoś na dobrą laktację, to wystarczy i taki neno, ale jak ktoś ma naprawdę problemy, to już takie jak Medela. Ale ja bym nie wychodziła z założenia, że będą problemy. Lepiej kupić teraz za 200 i ewentualnie dokupić droższy, niż odwrotnie. No i ile w tym prawdy, co powiedziała, to też nie wiem 🤷🏼♀️
A, i w szpitalu jednak nie medela, tylko Ardo byłverliebtindich, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość