X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie te puzzle piankowe chcialam kupic. A ten baby gym kladziecie wlasnie na te pianki czy oprócz tego macie takie male bawelniane maty pod baby gym?

I wspolczuje wam tych wszystkich pytan i telefonow :/ zaluje, ze na początku nie wpadlam na to, zeby nie podawać prawdziwego terminu porodu... Nie wiedziałam z czym to sie moze wiazac. 😛

Kremówka kciuki za dobre wiesci po obchodzie. 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2023, 10:27

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Cukierniczka, trzymaj się, mam nadzieje, ze mąż szybko załapie, że trzeba się ta sprawą zająć, cokolwiek to jest i nie sprawiać Ci przykrości na samej końcówce. Bądź dzielna! ❤️

Kasiola, gratulacje odpadnięcia kikuta! Mamy tu już dużą dziewuszkę ❤️

Monka, super wieści od CDL! Powodzenia w tej mlecznej przygodzie, będę się trzymać tych Waszych historii i prosić później o rady! Ty ściągasz mleko jak coś medelą, prawda? Jak Ci się ten laktator sprawuje?

Kofii, Zuzka - i ja współczuję telefonów, i tak jak well, żałuję, że powiedzialam o prawdziwym terminie porodu, nawet nie wpadłam na to, że to może później być problem. Tym bardziej, że ja mam termin na 28.04 - większości powiedzialam "koniec kwietnia", ale nie wzielam pod uwagę, że dla niektórych koniec kwietnia to może być po prostu jego druga połowa i pytania to mogą być w sumie od początku miesiąca, bo to już czas 😬

A moja "kochana" babcia ma urodziny 1.05, już powiedziała, że może na urodziny jej prawnuczkę urodzę. Niedoczekanie 🤣

Poziomka9204, cukierniczka, Kasiooola lubią tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Monka, ja też oczywiście się odniosłam do panującego wśród starszych stereotypu, że facet ma odpoczywac, bo ciężko pracuje, a kobieta nic nie robi, bo w domu siedzi, nie do Waszej sytuacji :D
    Twój mąż przecież wstaje do Kacperka i z tego co piszesz, uczestniczy we wszystkim, kiedy tylko jest w domu, więc ja tu nie miałam na celu w Was uderzać :D

Mnie też rozbawiło ostatnio, jak mąż powiedział przy mojej babci, że będzie bral urlop tacierzynski i postara się na mnie wyszarpać jeszcze 2 tygodnie opieki. Na co babcia: a po co?
    A po jajco xddddddd

Kasiola, a temu Twojemu to w łeb trzasnąć to mało, jak chcą siedzieć i biesiadować do późna to niech on jedzie do nich- i wszyscy będą zadowoleni.... 🤬🤬🤬

Ula, kciuki za Gabi, mam nadzieje, ze to będzie mała wielka zdrowa dziewczynka i nieźle da braciom popalić za parę lat! ❤️

Anati, jaki piękny Kacperek ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Cudownie, że wszystko się tak udało 🥰
    Czy to "TA" babcia? 😄

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    Anati, cudownie i 8min parcia, wow!!

Mnie dopadł dziś kryzys, nie wiem czy to przez hormony czy nie ale generalnie jakoś myślałam, że kilka tych ostatnich dni się wycisze i w ogóle wejdę w fazę zen ;) a jest na odwrót.
    Boję się jak sobie poradzę z opieką nad takim małym dzieckiem jak ja nic o nich nie wiem, będę się bała nawet podnieść, żeby nie uszkodzić. Boję się że będziemy się z nerwów z Kamilem kłócić, że nie ogarnę karmienia i w ogóle że zrobię Julkowi krzywdę w jakiś sposób :(
    Już miałam 20min sesje płaczu:/
    Kamil mnie wspiera ale też ma w pracy ostatnio straaasznie dużo problemów i ogólnie siedzi dlugie godziny, zawsze więcej niż 8. W poniedziałek ma taki jakiś update systemu i wtedy zawsze siedzi i do 20, a to nasz ostatni wieczór razem. Ja to rozumiem, na środę, czwartek i piątek wziął wolne ale nie chcę mu zawracać głowy i siedzę tak sama z moimi myślami :(
    Sorry za żalpost 🫣
    Wiem co czujesz, mój mąż też długo pracował i pracuje. Przed porodem mnie to dobijało 😔 tulę ❤️

cukierniczka lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Hej, a po wizycie.
    Z Lila wszystko ok, wazy 1755g.
    Moja szyjka niestety ma aktualnie 2cm. :/ dostalam opcje wyboru - albo zglosic sie do szpitala na patologie, albo bezwzgledny nakaz leżenia i wtedy wizyta kontrolna u mojego gina w poniedziałek. No wybralam oczywiscie opcje dom. Oprocz tego w razie gdyby sie cos jednak dzialo - bole, skurcze to dostalam skierowanie na patologie i wtedy mam nie czekac do poniedzialku. Dostalam tez zelazo, bo mam hematokryt ponizej normy.

Kurcze z tymi skurczami to ja juz nie wiem... Ostatnio odkad mam ta luteine to juz naprawdę nie czuje zadnych twardnien, a tu jednak lipa. No chyba, ze ja tego nie ogarniam i wydaje mi się, ze to Lila sie wypycha, a to twardnienie. 🤷‍♀️
    Ale już duża dziewczynka 🤩

Odpoczywaj jak najwięcej ❤️❤️❤️

wellwellwell lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Olek śpi w nocy ciągiem po 4h, od razu czuję się rano lepiej, mam więcej energii 😊 ale oczywiście po takiej przerwie to awantura jak tylko smoka z buzi wypuści 🤣

U nas ten tydzień sprzyja spacerowaniu, ja trenuje swoje bicepsy przy znoszeniu i wnoszeniu wózka na 2 piętro. Oczywiście dzielę na dwie części 😄 a wózek jeździ ładnie nawet po tych brzydkich chodnikach. Ale ma teraz przyjść odwilż, liczę, że śnieg juz u nas nie zawita.

Ja jak mam gorszy dzień to robię się zrzęda i mąż musi wszystkiego wysłuchać, co najlepsze znosi to dobrze odkąd urodziło się nam dziecko 😄 chyba wie, że na niektóre moje humory musi brać poprawkę, bo to wina braku spotkań z ludźmi. A jutro idziemy na pierwszą imprezę, Olek zostaje z babcią.

Dobrego dnia!

cukierniczka, wellwellwell, Anett93 lubią tę wiadomość

👫 33lata

• Kremówka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy 🥰🥰🥰
    Cholera wie za ile dni tu wrócę, było by cudownie jakby raz coś w tej ciąży wyszło jako planowane hahaha

Kofii, wellwellwell, cukierniczka, verliebtindich, Zuz.ka, mamaleonka, Monk@, Anett93, Anati, Belie, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie kładłam młoda na dywan albo matę i stawiałam nad nią baby gym. A jak była większa, to w bujaku i baby gym przed nią, żeby mogła sobie łapać :)

Kurczę temat mężczyzn poza domem ciężka sprawa. Mój jeszcze ma w weekendy studia, nie pytajcie 🤯 mam wrażenie, ze ciagle jestem sama w domu z dzieckiem, sąsiadkę mam fajna, ma 2 małe dziewczynki, ale ciagle ostatnio są chorzy i nawet się nie ma często do kogo odezwać. Dobrze, ze z mama i siostra można się zadzwonic, bo bym kota dostała nieraz 😅

Poziomka to fajnego wyjścia! Bawcie się dobrze ❤️ ja w tej kwestii trochę czekam na wakacje, liczę, ze moja mama wpadnie, a my z mężem skoczymy do kina albo teatru albo gdziekolwiek 😅

wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Czy to "TA" babcia? 😄

Oczywiście, że to TA babcia 🤣

Dziewczyny, na początek macie do spania śpiworki? Mamy śpiworek, ale trochę mnje nastraszyła fizjo na szkole rodzenia, że musi być dużo miejsca, żeby młoda mogła sobie nóżki podwijać 🫣

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka super że wychodzisz 💗

Poziomka udanej imprezy! 🥳
    Ja się zastanawiam jak to będzie z wyjściami po porodzie, moja mama jest już chętna do zostawania z wnuczkiem, sama mówiła że mamy chodzić na imprezy, a ona się będzie zajmować 🙈 ale pewnie też wiele zależy od tego jak będę karmić. 😊

Tez chcę kupić matę taką jak puzzle, a o baby gym nie wiedziałam, fajne to 😊 jeszcze się szczerze mówiąc nie zagłębiałam w te tematy, po porodzie to kupię.

Verlie ja mam śpiworki, grubszy 2,5 tog z colorstories, cieńszy od mamyginekolog i 2 takie chyba 1,5 tog z funkcją otulenia dziecka przez zamknięcie otworów na rączki z Tommee tippee (te 2 dostałam), one wszystkie mają sporo miejsca na nóżki, także nie boje się, że mały nie będzie miał swobody ruchów 😁

verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i może komuś się jeszcze przyda, zauważyłam, że "moje" szpitale zaktualizowały w lutym dane na stronie gdzierodzic.info. Poprzednie dane były z 2019 roku 🙈

Zuz.ka lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:

Dziewczyny, na początek macie do spania śpiworki? Mamy śpiworek, ale trochę mnje nastraszyła fizjo na szkole rodzenia, że musi być dużo miejsca, żeby młoda mogła sobie nóżki podwijać 🫣

Ja kupilam dwa spiworki, ale i tak myslalam, ze na początku chyba w rozku by dzidzia spała, bo te spiworki mi sie jakieś duze wydaja. 🙈

verliebtindich lubi tę wiadomość

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:

Ja mam dwa: jeden lamillou i jeden ze sklepu beztroska - w obu wydaje mi się, że jest sporo miejsca na nóżki i majtanie nimi :)

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verliebt, ja mam neno angelo :) medela nie na moją kieszeń :) i jestem zadowolona, choć wzięłam ten model ze względu na trzy tryby, ale z tego trzeciego nie korzystam, więc spokojnie można wziąć uno czy primo, są wtedy tańsze. Medelę miałam w szpitalu, ale oni też mają lepsze te sprzęty, niż domowe. Medela też była fajna, ale ten neno również daje radę :)

Kremówka, na takie wieści czekałyśmy 🥳

verliebtindich, Kremówka lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z synem śpiworek się nie bardzo sprawdził, bo w nocy było niewygodnie zmieniać pieluchę. Mały spał pod kocem bawełnianym, ale takim jakby dzierganym, więc nawet jakby się nakrył tfu tfu to by mógł oddychać.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy miesiąc rożek, potem śpiworek. Te śpiworki mam wszystkie takie dość szerokie, wiec na pewno nie wymuszają prostowania nóg. U nas młoda spała w spiworku trochę ponad rok. Jak przyszło lato gdy miała rok i cztery miesiące przerzuciłam się na przykrywanie ją kocykiem lub tylko otulaczem w upały i potem już nie chciała spiworka, jedynie kołdrę. Wiec u nas to tak wyglądało. Dla mnie na początek rożek najwygodniejszy :)

Jak coś ja mam medele podwójna i bardzo jestem z niej zadowolona ;) W razie pytan służę pomocą 😅

Kremówka a Tobie spokojnego czasu w domu! Już tak niewiele zostało u Ciebie tez!

verliebtindich, Kremówka lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Ja właśnie też myślałam na początku nad rożkiem, ale to mi się kłóci z tym o nóżkach, co mówiła fizjo. Z drugiej strony wiadomo, że w praktyce to i tak wszystko inaczej wygląda... My na razie mamy jeden śpiworek i właśnie tak kombinuje, co dalej :D dziękuję za porady, obczaję te Wasze 😁

Monka, to ja nie wiem, co mi się uwaliło, że Ty masz medelę, ale byłam pewna, że tak jest 😶 Ja też celuję w Neno, chyba Bueno, więc dobrze wiedzieć, że jesteś zadowolona, bo mi stary jęczy za uchem, że coś musi być nie tak z tymi neno, skoro są sporo tańsze od innych 🤣 a położna mi właśnie poleciła Neno, ale najlepiej podwójny :D

Kremówka, a ja tylko polubiłam, a nie odpisałam, ale życzę Ci udanych najbliższych 2 tygodni - bez żadnych niespodzianek, chyba że mąż Cię w walentynki zaskoczy jakimiś kwiatami czy innym prezentem. Żadnych innych niespodzianek nie przyjmujemy! ❤️

Zuzka, Kofii, floor is yours, czekamy 😘

cukierniczka, Kremówka lubią tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie jak coś jest tańsze to tylko się cieszyć 😂 ja być może teraz tez bym kupowała neno, ale 2,5 roku temu nie było takiego wyboru i w sumie jedyną sensowna opcja była dla mnie ta medela. Faceci to potrafią wymyślić problemy 😂😂😂

A rożka wcale nie trzeba ciasno zwiazywac. Maluszek w nim może mieć spokojnie nóżki podwinięte ;)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Verlie jak coś jest tańsze to tylko się cieszyć 😂 ja być może teraz tez bym kupowała neno, ale 2,5 roku temu nie było takiego wyboru i w sumie jedyną sensowna opcja była dla mnie ta medela. Faceci to potrafią wymyślić problemy 😂😂😂

A rożka wcale nie trzeba ciasno zwiazywac. Maluszek w nim może mieć spokojnie nóżki podwinięte ;)

Mój stary włączył tryb "na dziecku nie oszczędzam" i wszystko, co tańsze jest podejrzane, a wszystko co droższe jest lepsze z automatu. I mamy o to małe awanturki 😁

Oczywiście jego jeszcze podkręca teściowa, bo to kobieta z tych, co najbardziej są zainteresowane tym co ludzie powiedzą, więc zeby nikt nie zarzucił, że ktokolwiek oszczędził na naszym royal baby 🤣 nie wiem, czy Wam pisałam, że już zaakceptowała czarny wózek - bo - uwaga - widuje takie na ulicy i w kościele, więc to znaczy, że naprawdę takie teraz się kupuje 🤣

Dobrze, że ona nie wie o tym, że ciuszki w 90% mam z vinted 😁

Monk@, Kofii, wellwellwell, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, myślałam, że jestem wyrodną matką, bo mój nie śpi w śpiworku 🙈 próbowaliśmy kilka razy i nie potrafi w nim spać. Czasem w rożku, czasem pod pieluchą, ale w śpiworku totalnie nie chce... Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama 😀

Verliebt, bo ja myślałam o medeli używanej, może dlatego. Ale ostatecznie wzięłam nowe neno. Moja cdl mówiła kiedyś, że jak ktoś na dobrą laktację, to wystarczy i taki neno, ale jak ktoś ma naprawdę problemy, to już takie jak Medela. Ale ja bym nie wychodziła z założenia, że będą problemy. Lepiej kupić teraz za 200 i ewentualnie dokupić droższy, niż odwrotnie. No i ile w tym prawdy, co powiedziała, to też nie wiem 🤷🏼‍♀️
    A, i w szpitalu jednak nie medela, tylko Ardo był :)

verliebtindich, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ