W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka, Gusia, ja nienawidzę prasować rzeczy męża 😂 więc sam sobie prasuje. Moje bluzki prasuje się szybko. A rzeczy Helci bardzo lubię prasować 😁 tak ładnie pachnie dzidziusiem w domu wtedy 😜
Dzisiaj malutka jest jakaś nieodkładalna 😔 już mnie ręce bolą... No i dzwonili z przychodni, że ortopeda, który miał jutro robić USG bioderek, musi być w szpitalu na jakiejś operacji... Więc przepisali mnie do kogoś innego na poniedziałek. Ale ten lekarz ma bardzo dobre opinie, więc nie jestem jakoś bardzo zła 😁
Cukierniczka, trzymam kciuki za jak najmniej przykrych dolegliwości 🤞 a już niedługo będziesz miała w ramionach swoje największe szczęście ❤️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Verlie nie muszę z nim leżeć, natomiast jak mi go założyli i wracałam na salę to mi się słabo zrobiło i się musiałam położyć. Ale teraz już lepiej, właśnie zjadłam pączka mojego dzisiejszego dnia - jabłko
a teraz będę popijać rooiboska bo odkryłam czajnik na oddziale
Za 2h przychodzi mój Kamil z dostawą jedzenia domowego i wsparciem mentalnym
wellwellwell, verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
verliebtindich wrote:Kofii, Ty dziś masz wizytę? 🤞
cukierniczka, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nutka, ja też mam zamiar zrobić morfologię i tarczycę i to gdzieś teraz bo położna którą mnie odwiedza mówi mi że jestem mega blada za każdym razem i mi załatwiła skierowanie u rodzinnego 🤪
Nutka, te nasze panny obie dzisiaj są takie, moja spi mi tylko na kolanach, nie ma opcji żebym mogła ja odłożyć do kolyski albo wózka.
Jeszcze nie miałam kiedy jechać po paczki 🤣
Cukierniczka ciągle trzymamy z Amelka kciuki ✊️✊️cukierniczka, Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kofii, mam nadzieje, ze do lekarza jedziecie z walizką 🤞
Zuzka, coś się nie odzywasz podejrzanie obiecująco od paru godzin 😈🤞
Cukierniczka, smacznego! 😘
Przyszła mi już morfologia, w zasadzie wszystko na zielono, więc moje ostatnie żywieniowe wybryki, które można krótko określić jedzeniem wszelkiego gówna - są mi (przeze mnie samą) wybaczone 🫠🫠🫠wellwellwell, Kremówka, Kofii, Poziomka9204, Anett93, Anati lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Nutka85 wrote:Poziomka, Gusia, ja nienawidzę prasować rzeczy męża 😂 więc sam sobie prasuje. Moje bluzki prasuje się szybko. A rzeczy Helci bardzo lubię prasować 😁 tak ładnie pachnie dzidziusiem w domu wtedy 😜
Dzisiaj malutka jest jakaś nieodkładalna 😔 już mnie ręce bolą... No i dzwonili z przychodni, że ortopeda, który miał jutro robić USG bioderek, musi być w szpitalu na jakiejś operacji... Więc przepisali mnie do kogoś innego na poniedziałek. Ale ten lekarz ma bardzo dobre opinie, więc nie jestem jakoś bardzo zła 😁
Cukierniczka, trzymam kciuki za jak najmniej przykrych dolegliwości 🤞 a już niedługo będziesz miała w ramionach swoje największe szczęście ❤️
Nutka, nie ma tego złego, fajnie, że macie tak szybko tą wizytę nowąa jak lekarz ma dobre opinie to może fajnie traficie ❤️
Ja tak mało odpisuje na tematy bobasowe, ale czytam z zaciekawieniem i podziwem, jak sobie radzicie dziewczyny ❤️❤️❤️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Verlie, niestety cisza jest spowodowana łapaniem się różnych sposobów na wypłoszenie Małej 🤣. Zrobiłam rano spacer do piekarni, później usmażyłam (a jakże 🤣) pączki - ale wszystkie rozdałam rodzicom i teściom, a później zrobiłam 5km spaceru. Teraz pora na prysznic i idę trochę odpocząć, bo padam na twarz - nawet jakbym zaczęła rodzić, to przypuszczalnie nie miałabym siły na wypchnięcie z siebie dziecka 😄
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Verlie, niestety cisza jest spowodowana łapaniem się różnych sposobów na wypłoszenie Małej 🤣. Zrobiłam rano spacer do piekarni, później usmażyłam (a jakże 🤣) pączki - ale wszystkie rozdałam rodzicom i teściom, a później zrobiłam 5km spaceru. Teraz pora na prysznic i idę trochę odpocząć, bo padam na twarz - nawet jakbym zaczęła rodzić, to przypuszczalnie nie miałabym siły na wypchnięcie z siebie dziecka 😄
Ty jesteś naprawdę krejzi z tymi pączkami 🤣 ale może o to Józince chodzi, jak tłusty czwartek się skończy, to matka może wziąć się za rodzenie, ale na razie pączki 🤣
Odpoczywaj ❤️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Cukierniczka, trzymam cały czas mocno kciuki.
Ja właśnie wróciłam od położnej. Mała już bardzo nisko siedzi wiec jak odejdą mi wody to już nie muszę się kłaść i czekać na pogotowie tylko mogę na spokojnie się ogarnąć i jak bedzie pora to pojechać samochodem 😁 mówiła ze będzie w pracy w niedziele i ze zaprasza mnie wtedy na porodówkę 😜 w pierwszej ciąży jej zaproszenie zadziałało może i tym razem tez tak będzie 🤞Kofii, Kremówka, verliebtindich, Poziomka9204, cukierniczka, Anati lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Ty jesteś naprawdę krejzi z tymi pączkami 🤣 ale może o to Józince chodzi, jak tłusty czwartek się skończy, to matka może wziąć się za rodzenie, ale na razie pączki 🤣
Odpoczywaj ❤️
Dzisiaj już miałam odpuścić, ale pomyślałam, że z jedną porcją pójdzie mi szybko, a dla mojej głowy lepsze to, niż leżenie i czekanie, kiedy akcja ruszy 😄.
Miałam dość długo spokój, a dzisiaj znowu uruchomił mi się strach przed porodowym bólem 😬Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Też ciągle sprawdzam co u cukierniczki 🤭
Moja koleżanka też właśnie na założony jakiś żel i balonik, miałyśmy rodzic razem w lutym ale ja miałam planowe cc a ona jest już tydzień po terminie.. Wiec czekamy też tutaj 😁Poziomka9204 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Jestem po wizycie 😊 bobas waży około 3300 g, szyjka skrócona ale zamknięta, główka nisko ale nie wystarczająco nisko 🤪 na dodatek jeszcze coś jest nie do końca ok po ostatniej infekcji i dostałam kolejne leki. Nic nie wskazuje na to, żeby miał się zacząć poród i weekend zapowiada się spokojny. W poniedziałek (5 dni po terminie, termin z USG miałam wczoraj) mam się zgłosić do szpitala, powiedzieć że nie czuję ruchów (🤪) i że jestem 5 dni po terminie, żeby na pewno mnie przyjęli. No i według lekarki raczej na pewno czeka mnie indukcja porodu 🤷🏻♀️
Poziomka9204, wellwellwell, Zuz.ka, mamaleonka, verliebtindich, Kasiooola, Anati lubią tę wiadomość
-
Kofii wrote:Jestem po wizycie 😊 bobas waży około 3300 g, szyjka skrócona ale zamknięta, główka nisko ale nie wystarczająco nisko 🤪 na dodatek jeszcze coś jest nie do końca ok po ostatniej infekcji i dostałam kolejne leki. Nic nie wskazuje na to, żeby miał się zacząć poród i weekend zapowiada się spokojny. W poniedziałek (5 dni po terminie, termin z USG miałam wczoraj) mam się zgłosić do szpitala, powiedzieć że nie czuję ruchów (🤪) i że jestem 5 dni po terminie, żeby na pewno mnie przyjęli. No i według lekarki raczej na pewno czeka mnie indukcja porodu 🤷🏻♀️👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Kofii wrote:Jestem po wizycie 😊 bobas waży około 3300 g, szyjka skrócona ale zamknięta, główka nisko ale nie wystarczająco nisko 🤪 na dodatek jeszcze coś jest nie do końca ok po ostatniej infekcji i dostałam kolejne leki. Nic nie wskazuje na to, żeby miał się zacząć poród i weekend zapowiada się spokojny. W poniedziałek (5 dni po terminie, termin z USG miałam wczoraj) mam się zgłosić do szpitala, powiedzieć że nie czuję ruchów (🤪) i że jestem 5 dni po terminie, żeby na pewno mnie przyjęli. No i według lekarki raczej na pewno czeka mnie indukcja porodu 🤷🏻♀️
U Monki i Anati niby też się nie zapowiadało, a jednak ni stąd ni z owad ruszylo, wiec trzymam kciuki. 😘🤞🤞🤞Monk@, Anati lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:U Monki i Anati niby też się nie zapowiadało, a jednak ni stąd ni z owad ruszylo, wiec trzymam kciuki. 😘🤞🤞🤞
Cukierniczka, daj znać, jak się masz ✊🏼wellwellwell, verliebtindich lubią tę wiadomość
-
A no nie wiem jak to będzie, pojadę do tego szpitala w poniedziałek, może będę miała moje pierwsze ktg 😅 nie wiem czy dobrze kojarzę, ale jeśli nic złego się nie dzieje to chyba nie wywołuje się porodu przed 41tc? U mnie wg OM w sobotę będzie skończony 40tc, no ale ten termin porodu z USG był wcześniejszy i podobno to na niego się powinno patrzeć i od niego liczyć dni. Nie wiem, wybrałam podobno dobry szpital, więc zobaczę co tam wymyślą 🤷🏻♀️