W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuzka, trzymaj się tam, mam nadzieje, że się lepiej poczujesz, a dodatkowo - wychodzisz już z córeczką! ❤️Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Zuzka, obyś poczuła się lepiej i zaraz spotkała się z córeczką ❤️ trzymamy za Was kciuki, dawaj znać ❤️
Nutka, wiele osób poleca BioGaię, ale faktycznie nie każdemu się sprawdza. Jeśli u Was tamten będzie ok, to ja bym raczej nie kombinowała
Kasiooola, ja płaciłam 50 zł wczoraj za niego 😵 jak byłam w innej aptece, to z ciekawości zapytałam o cenę, a tam za 55 zł. Jak się sprawdzi, to kolejne opakowania przez internet pójdą, bo tam 35 zł.Kasiooola lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Zuzka, obyś poczuła się lepiej i zaraz spotkała się z córeczką ❤️ trzymamy za Was kciuki, dawaj znać ❤️
Nutka, wiele osób poleca BioGaię, ale faktycznie nie każdemu się sprawdza. Jeśli u Was tamten będzie ok, to ja bym raczej nie kombinowała
Kasiooola, ja płaciłam 50 zł wczoraj za niego 😵 jak byłam w innej aptece, to z ciekawości zapytałam o cenę, a tam za 55 zł. Jak się sprawdzi, to kolejne opakowania przez internet pójdą, bo tam 35 zł.
O ja to jeszcze u nas najtaniej kupilam 🙉 nie bez powodu mówić u nas że to najtańsza apteka, w internecie oczywiście że są tańsze ,ja ciągle czekam na efekty.
U nas kolejny dzień cyckowej zabawy , wypluwanie, denerwowanie się. Do tej pory zdarzało się to tylko wieczorami a dzisiaj od rana się denerwuje, mleczko leci bo jak wypuszcza to leci dalej samo 🤦♀️
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
A u nas bez zmian, nadal w dwupaku. Wczoraj była próba indukcji, ale stanęło na 6cm rozwarcia, nie wiem, czy Wam pisałam. Skurcze sie nie nasilały, nie stawały już dłuższe, ale były już bardzo konkretne, na poziomie 80-100 na ktg. Miałam opcje przebijamy wody, ale pewnie bym się wycierpiała, albo odłączamy kroplówkę i może kolejna próba za jakiś czas. Wybrałam druga opcje po konsultacji z położna i ordynatorem, choć 3 godziny już niezłe cierpiałam. Lekkie skurcze mam, ale nie porodowe jeszcze, wiec czekam. Mysle, ze do poniedziałku będę sobie czekać, ale szczerze boje się kolejnej próby indukcji, już chyba wole tu czekać dłużej aż się samo coś rozkreci. Nie wiem. Nie snuje scenariuszów, wole być spokojna, zobaczymy. Szyjka jest porodowa, jakby zaczęły się skurcze to lekarze mówią, ze by poszło. Podobno kwestia dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 14:24
Kasiooola, cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Gusia, trzymamy kciuki 🤞🏼 mam nadzieję, że pójdzie samo, mniej boleśnie. Dawaj znać
Kofii, Kremówka, jak się czujecie? Jak Wasze maluszki?
Cukierniczka, dobrze liczę, że u Was dzisiaj tydzień? 🤩
Zuzka, mamaleonka, Belie, Wy też się meldujcie co jakiś czas już chyba Wy tylko zostałyście, pomijając well i verliebt? 🤔 Czy o kimś zapomniałam?Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Gusia dzięki, ze napisałaś i dobrze, ze potrafisz tak zachować spokój. Swoją droga nie wiedziałam, ze jest droga powrotu z 6cm rozwarcia 🙄sądziłam, ze na tym etapie to już trzeba doprowadzić do końca 🙄
-
Gusia trzymam kciuki w takim razie, zeby niebawem ruszulo samo, bez zbednych interwencji. 🤞
No teraz już tylko mamaleonka, zuzka i belie zostały, bo my z verlie trochę odstajemy. Choć wiadomo roznie to bywa z tymi terminami, ale lepiej zeby nasze dziewczyny sie jeszcze nie wybieraly na świat.
U mnie zostały jeszcze 3 tygodnie do ciąży donoszonej. Wczoraj byłam na wizycie i gin kazal mi nadal lezec i sie oszczedzac, ze względu na szyjke. Ogólnie jest nawet ok, bo ma 2,6cm ale mówił, że mam wytrzymać do tego 37t. Troche mi przykro, bo musiałam odwolac wizyte u utofizjo, a miala mi pokazac masaz szyjki, oddychanie, jakies pozycje do porodu itp. no ale co zrobić. Jak zdążę to spotkam się z nią jeszcze po 37 tygodniu.
Lilka waży teraz 2200g, więc już kawał dziewuchy z niej. 😊
Verlie, a ty mialas ta porade? Dowiedziałaś sie czegoś w sprawie tych twoich skurczy?Anati, Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Gusia trzymam kciuki w takim razie, zeby niebawem ruszulo samo, bez zbednych interwencji. 🤞
No teraz już tylko mamaleonka, zuzka i belie zostały, bo my z verlie trochę odstajemy. Choć wiadomo roznie to bywa z tymi terminami, ale lepiej zeby nasze dziewczyny sie jeszcze nie wybieraly na świat.
U mnie zostały jeszcze 3 tygodnie do ciąży donoszonej. Wczoraj byłam na wizycie i gin kazal mi nadal lezec i sie oszczedzac, ze względu na szyjke. Ogólnie jest nawet ok, bo ma 2,6cm ale mówił, że mam wytrzymać do tego 37t. Troche mi przykro, bo musiałam odwolac wizyte u utofizjo, a miala mi pokazac masaz szyjki, oddychanie, jakies pozycje do porodu itp. no ale co zrobić. Jak zdążę to spotkam się z nią jeszcze po 37 tygodniu.
Verlie, a ty mialas ta porade? Dowiedziałaś sie czegoś w sprawie tych twoich skurczy?
Nawet nie skurczy, bo skurcze mam w miarę opanowane, tylko zespołu niespokojnych nóg. Ginekolog z medicovera mnie olał i odesłał do neurologa, neurolog na teleporadzie kazał zmienić magnez, napisałam do lekarza prowadzącego - też napisal, że raczej to kwestia magnezu, ale dogadanie się z nim to jest koszmar przez smsy. Zbadałam sobie więc sama żelazo, ale nic - jest w normie. Zmieniłam za radą neurologa magneb6 forte na magnezin, też 4 tabletki, zakupiłam podkolanówki uciskowe, zobaczymy, czy to zadziała
Gusia, trzymaj się i dawaj nam znać! To może być gorący weekend na wątku, chociaż zawsze jak tak się zapowiada, to wcale tak nie jest 🤣 ale mamy tu już naprawdę bobasy zdecydowanie gotowe do wyjścia!
Zuzka, jak u Ciebie sytuacja, odpoczęłaś coś?
Kofii, super, w domku najlepiej, szczególnie po trudnych przebojach w szpitalu. Miłego! ❤️wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Nawet nie skurczy, bo skurcze mam w miarę opanowane, tylko zespołu niespokojnych nóg. Ginekolog z medicovera mnie olał i odesłał do neurologa, neurolog na teleporadzie kazał zmienić magnez, napisałam do lekarza prowadzącego - też napisal, że raczej to kwestia magnezu, ale dogadanie się z nim to jest koszmar przez smsy. Zbadałam sobie więc sama żelazo, ale nic - jest w normie. Zmieniłam za radą neurologa magneb6 forte na magnezin, też 4 tabletki, zakupiłam podkolanówki uciskowe, zobaczymy, czy to zadziała
Gusia, trzymaj się i dawaj nam znać! To może być gorący weekend na wątku, chociaż zawsze jak tak się zapowiada, to wcale tak nie jest 🤣 ale mamy tu już naprawdę bobasy zdecydowanie gotowe do wyjścia!
Zuzka, jak u Ciebie sytuacja, odpoczęłaś coś?
Kofii, super, w domku najlepiej, szczególnie po trudnych przebojach w szpitalu. Miłego! ❤️
No to skoro zelazo w normie to moze faktycznie ta zmiana preparatu pomoze, u mnie sie sprawdzilo. 🤞verliebtindich lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:No to skoro zelazo w normie to moze faktycznie ta zmiana preparatu pomoze, u mnie sie sprawdzilo. 🤞
Mam nadzieję
Ładną już masz tą szyjkę, ale faktycznie, skoro tak mówi lekarz, oszczędzaj się jeszcze a zobaczysz, jeszcze się okaże, że to Ty będziesz czekać na Lilę, a ona się wcale nie będzie wybierała na świat 😃😃😃 -
verliebtindich wrote:Mam nadzieję
Ładną już masz tą szyjkę, ale faktycznie, skoro tak mówi lekarz, oszczędzaj się jeszcze a zobaczysz, jeszcze się okaże, że to Ty będziesz czekać na Lilę, a ona się wcale nie będzie wybierała na świat 😃😃😃
Tak, wiem, że tu nie ma tragedii z ta szyjka, no ale moj lekarz z tych mocno ostrożnych. Sam mi powiedział,ze mial pacjentke w podobnej sytuacji,nawet bardziej jej sie skrocilo, a pozniej w 40t nie mogla urodzic. 😅Dlatego odpuszczam jakiś wiekszy wysilek, spacery, cwiczenia, masaze, no ale juz tez tak plackiem 24/7 nie bede lezec, bo oszalec mozna. 😁 Dzisiaj mam zamiar się spakować, bo jeszcze nie zdążyłam tego zrobić, a nie chcę czekać do 37t z tym. 😁 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 19:31
Poziomka9204, Babova, wellwellwell, Monk@, mamaleonka, Anati, verliebtindich, Anett93, Kasiooola, Nutka85, Kluska95, Kofii, natkurka lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Babova wrote:Kremówka, gratulacje! Sliczny ten Twój Marcelek ❤️ W ogóle wszystkie macie takie cudne te bobasy, że mnie łapie wzrusz! 😍
Babova lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
wellwellwell wrote:Gusia trzymam kciuki w takim razie, zeby niebawem ruszulo samo, bez zbednych interwencji. 🤞
Verlie, a ty mialas ta porade? Dowiedziałaś sie czegoś w sprawie tych twoich skurczy?verliebtindich lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Gusia, Zuzka 🤞🤞
U nas dzisiaj był spokojniejszy dzień, nie dałam witaminy D, muszę we wtorek zapytać na szczepieniu co na ten temat powie pediatra.
Już się robi u nas coraz ciszej, ale mam nadzieje, że każda z mamusiek będzie tutaj jednak zaglądała. Zżyłam się z Wami ❤️wellwellwell lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰