W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiedziałam, że każda godzina w szpitalu jest odczuwalna jak 5 „na lądzie” 🥵. Czuję się już dobrze, ciśnienia w normie, na ktg zapis prawie płaski 🙄. Żadnych decyzji odnośnie mnie dzisiaj nie było, ale jutro przychodzi na dyżur mój lekarz, więc mam nadzieję na jakieś ruchy.
Niesamowite, jak naprawdę dobra i łaskawa ciąża, w czasie której nie miałam za bardzo na co narzekać, przez ostatnie dwa tygodnie stała się trudna do zniesienia.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Gusia, Zuzka 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Dałam dzisiaj pierwszy raz wit d (Juvit) i to jak nas ten dzień przeorał to coś okropnego. Mały tak się zanosił płaczem, ze aż się dusił czasami. To niepojęte jak kilka kropel może rozwalić brzuch dzieciaczka. Od jutra biogaia w użyciu.
Musiałam ściągnąć męża wcześniej do domu, bo po 4 h ciągłego noszenia i przytulania nie miałam jak ogarnąć mojej dwulatki, a zaczela dostawać małpiego rozumu. 🙄🙄 co nie zmienia faktu, ze i tak uważam te dni za lżejsze niż końcówkę ciąży … bo tak jak pisze Zuzka , ciągnie się i dowala 😜Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, że już jestem tak psychicznie zmęczona (bo fizycznie nadal praktycznie w pełni sił 😅), że zaczęłam rozważać czy nie poprosić o cięcie. Ja, która płakałam, że mi się dziecko nie chce odwrócić i będę musiała mieć cesarkę.
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Powiem Wam, że już jestem tak psychicznie zmęczona (bo fizycznie nadal praktycznie w pełni sił 😅), że zaczęłam rozważać czy nie poprosić o cięcie. Ja, która płakałam, że mi się dziecko nie chce odwrócić i będę musiała mieć cesarkę.
Uwierz mi, że nie chcesz cięcia 🙈
Ja mam porównanie, bo synów rodziłam naturalnie i sto razy bardziej wolę pomęczyć się trochę przy porodzie sn, niż tak jak teraz po cc dochodzić do siebie tak długo i znosić naprawdę nieprzyjemny ból i taką niepełnosprawność po operacjiZuz.ka lubi tę wiadomość
-
Moja córeczka dzisiaj dołączyła do mnie na salę 🥰
Jestem przeszczęśliwa, że możemy tulić się do woli teraz.
Myślę, że w poniedziałek, max wtorek nas wypiszą. Mnie właściwie mogli by już wypisać, ale czekamy na 2kg Gabi. Brakuje nam w tej chwili 100g 🙏wellwellwell, Monk@, Zuz.ka, Kasiooola, Anati, Anett93, verliebtindich, cukierniczka, Kluska95, mamaleonka, Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Cześć
Amelka nie schodzi mi z rąk ostatnio więc wjechała dzisiaj chusta poraz pierwszy, mogłam się wymalować i iść spokojnie do toalety bo ona w niej leży 🫣
Narazie jestem zadowolona, mam nadzieję że spisze się nam w górach za 2 miesiące w dolinkach 🤩
Gusia, Zuzka ✊️✊️wellwellwell, Poziomka9204, Anati lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Doktor wszedł tylko powiedzieć, że na razie idzie zrobić cięcie, a później mnie zbada i będziemy podejmować dalsze decyzje
Gusia, dawaj znać, co u Ciebie ♥️Monk@, Kasiooola, cukierniczka, Poziomka9204, verliebtindich, Anati, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
Zuzka, też byłam zdziwiona ta szpitalną atmosferą. Pierwszy raz leżałam w szpitalu, wiedziałam, że to nie wczasy 😜 i niby nic nie wkurzało mnie jakoś mocno...ale odpocząć to się tam nie da 😁
Zuzka, Gusia, trzymam kciuki za Was 🤞
Kasiooola, przypomniałaś mi o chuście 👍 muszę wypróbować 🙂 choć myślę, że na początek obwiążę męża 😁
-
Poziomka9204 wrote:Już się robi u nas coraz ciszej, ale mam nadzieje, że każda z mamusiek będzie tutaj jednak zaglądała. Zżyłam się z Wami ❤️
Zuzka, to czekamy na decyzje lekarza 😁
Mamaleonka, oby faktycznie po masażu ruszyło, a najlepiej to i przed 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2023, 10:17
Poziomka9204, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Zuzka, Gusia, kciuki!
Ja mam dziś kryzys, bo Julek w nocy po nakarmieniu IE dał się odłożyć do łóżka, najgorsze że nijak nie mogę go uspokoić nawet na rękach, on tylko od razu szuka buzią cyca i w ogóle go to nie interesuje, że ja chcę go utulić
Czy Wasze dzieci jak płaczą to też się tak prężą i wyginają głowę do tyłu? Jakoś niepokojąco mi to wygląda.
Co dzień to mam więcej wątpliwości a mniej sił 😢
Z pozytywow to śniło mi się że byłam w fabryce pączków (!) A dziś Kamil mi idzie po pączka, także spelni się moje marzenie 🤣 chociaż szczerze mówiąc oprócz tego szkraba to nic mnie za bardzo nie interesuje, więc i te pączki też nie tak jak kiedyś15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Zuz.ka wrote:Nie wiedziałam, że każda godzina w szpitalu jest odczuwalna jak 5 „na lądzie” 🥵. Czuję się już dobrze, ciśnienia w normie, na ktg zapis prawie płaski 🙄. Żadnych decyzji odnośnie mnie dzisiaj nie było, ale jutro przychodzi na dyżur mój lekarz, więc mam nadzieję na jakieś ruchy.
Niesamowite, jak naprawdę dobra i łaskawa ciąża, w czasie której nie miałam za bardzo na co narzekać, przez ostatnie dwa tygodnie stała się trudna do zniesienia.👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Ulaa wrote:Moja córeczka dzisiaj dołączyła do mnie na salę 🥰
Jestem przeszczęśliwa, że możemy tulić się do woli teraz.
Myślę, że w poniedziałek, max wtorek nas wypiszą. Mnie właściwie mogli by już wypisać, ale czekamy na 2kg Gabi. Brakuje nam w tej chwili 100g 🙏👫 31lat
Zuzka kciuki za dobre decyzje u Ciebie ❤️ u mnie ewentualne decyzje w poniedziałek, wiec weekend odpoczywam. No chyba, ze by się samo zaczelo na porannym ktg 4 skurcze, ale lekkie i nawet ich nie czułam Właśnie jedzie do mnie na chwile mąż z córeczka, wyjdę do nich na moment przed drzwi oddziału, wiec mimo wszystko to dobra sobota
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2023, 11:07
wellwellwell, Poziomka9204, cukierniczka, Anati lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Teraz większość rozpakowana i nie ma czasu 🙈 ja staram się co jakiś czas zajrzeć, czy jakieś maleństwo nam nie przybyło, ale nie piszę, bo tylko jedną rękę mam zwykle wolną 🙈
Zuzka, to czekamy na decyzje lekarza 😁
Mamaleonka, oby faktycznie po masażu ruszyło, a najlepiej to i przed 😁Monk@, Kasiooola lubią tę wiadomość
👫 31lat
cukierniczka wrote:Zuzka, Gusia, kciuki!
Ja mam dziś kryzys, bo Julek w nocy po nakarmieniu IE dał się odłożyć do łóżka, najgorsze że nijak nie mogę go uspokoić nawet na rękach, on tylko od razu szuka buzią cyca i w ogóle go to nie interesuje, że ja chcę go utulić
Czy Wasze dzieci jak płaczą to też się tak prężą i wyginają głowę do tyłu? Jakoś niepokojąco mi to wygląda.
Co dzień to mam więcej wątpliwości a mniej sił 😢
Z pozytywow to śniło mi się że byłam w fabryce pączków (!) A dziś Kamil mi idzie po pączka, także spelni się moje marzenie 🤣 chociaż szczerze mówiąc oprócz tego szkraba to nic mnie za bardzo nie interesuje, więc i te pączki też nie tak jak kiedyś
Co do wyginania, to też tak to wygląda przy dużym płaczu, muszę mocno trzymać małego i przytulać do siebie. Osobiście polecam suszarkę, odkurzacz na uspokojenie, wyrywa to dziecko z tego "amoku".cukierniczka, Monk@ lubią tę wiadomość
👫 31lat
Cukierniczka, tak, o tym właśnie ostatnio rozmawiamy, bo mi to wygląda faktycznie na problemy z trawieniem, no ewidentnie go coś boli... Ryk jest wtedy wniebogłosy, to nie jest zwykły płacz o cycka. Ja próbuję teraz Espumisan + BioGaia. A właśnie, czy któraś z Was dawała Espumisan przed ukończeniem 1 miesiąca? Bo niby jest po pierwszym miesiącu właśnie, ale położna już tydzień temu kazała podawać...
A czemu nie chcesz mu dać cycka, jak on szuka? Zawsze możesz go utulić z cyckiem w buzi ja daję jak tylko chce u nas za to smoczek nie działa tak magicznie - raz pomoże, raz nie, ruletka...
W każdym razie smacznego paczka 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2023, 11:43
-
Zuzka, to czekamy na rozwój sytuacji!
Ja wczoraj kurczę wieczorem profilaktycznie zmierzyłam ciśnienie, nic mi nie dolegało - i w odstępach czasu 3 pomiary powyżej 140, ostatni 144/93. No ale zgodnie z instrukcja lekarza jak kiedyś pytalam, położyłam się, bo nic innego mi nie dolegało, ale muszę sobie je wyraźnie zanotować, jeszcze częściej chyba mierzyć ciśnienie i się bacznie obserwować, bo od jakiegoś czasu widzę wzrosty codziennych pomiarów 😑 -
Jestem po badaniu (rozwarcie jakieś jest, ale nadal raczej marne), masażu (🥵🥵🥵, każdy kolejny jest coraz gorszy), ale podjęliśmy decyzję, że dajemy mi jeszcze jeden dzień, może samo się rozkręci. Jeżeli nie, to jutro jedziemy z kroplówką (na balonik i inne metody rozwarcie jest już za duże). Doktor chyba powątpiewa lekko w powodzenie akcji „PSN” ze wzgledu na to, że dziecię jest duże, główka nadal wysoko, ustawienie drugie (rzadsze i trudniejsze), ale daje mi szansę spróbować.
-
Monk@ właśnie u mnie przez to ulewanie mam wrażenie że go przekarmiam, bo powiedzmy zje z obu piersi łącznie trwa to 40min, potrzymam go do odbicia (raz się uda a raz nie), klade go do łóżka a on już się zaczyna denerwować, chociaż wcześniej był bardzo śpiący. Rzuca rączkami, wierci się, po czym uleje, zaczyna płakać, no i szukać cyca. Podnoszę go na ręce a on właśnie się rzuca, wygina w łuk, że aż ciężko mi go utrzymać, jego w ogóle przytulanki nie interesują. Więc ja sobie myślę że skoro ulał i tyle jadł, to ja mam mu jeszcze wpychać cyca i jeszcze więcej jedzenia żeby jeszcze go dopchnąć 🙄
U nas smoczek dopiero po 4 tygodniu, bo podobno tak lepiej jeśli chodzi o zgryz i ogólnie ciągnięcie cyca (ale to "lepiej" to jak z opiniami na każdy temat, jedne takie, drugie całkiem inne), ale postanowiliśmy do 4tyg poczekać.
Oczywiście z wyginaniem glowy do tyłu google podpowiedziało mi już same straszne diagnozy łącznie z porażeniem mózgowym. 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2023, 12:28
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣