W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Well, to ja spod pachy, ale nie krzyżową, nawet nie wiedziałam, że taka jest 😁 może przy okazji spróbuję
Anati, zazdroszczę, że Twój Kacperek spokojniejszy od mojego 😁 choć nie narzekam, jak śpi, to śpi, ale jak płacze, to z grubej rury, bez ostrzeżenia 😅
Tak, Espumisan i BioGaia mają nieco inne zastosowanie, więc jak nie musisz obu, to tym lepiej
Kofii, a Ty myślałaś może o tym psychologu? Początki są trudne, jest dużo pytań i wątpliwości, a nawet chwil zwątpienia. Ale jeśli permanentnie czujesz, że Cię to przerasta, to może powinnaś poszukać profesjonalnej pomocy? Poród miałaś trudny, teraz łatwo nie jest, myślę, że nie ma co czekać i nie zaszkodzi porozmawiać ze specjalistą. Im wcześniej, tym lepiej dla Ciebie i synka
Super, że z serduszkiem jednak w porządku, zawsze to jedno zmartwienie mniej, i to spore ☺️ będzie dobrze, trzymam kciuki!
Zuzka, faktycznie, co by nie było, jutro będziesz po wszystkim. Czekamy na Józinkę 🤩 jeszcze ma szansę nas wszystkich zaskoczyć, choć podejrzewam, że sama już w to nie wierzysz... To już ostatnia prosta 💪🏼 będę jutro ciągle tu zaglądać 🤩
Belie, a Ty jak znosisz końcówkę? Zanosi się coś na wcześniejszy poród?
Nutka, jakie słodkości 🥰 nasze maluchy są takie piękne, jak śpią 😁🥰Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Jejku ile tu ślicznych bobasów 😍🥰🥰 zazdroszczę Wam ze juz się tulicie.
Koffi super ze z serduszkiem jest wszystko dobrze.
Nie wstydź się prosić o pomoc, jak się wszystko ustabilizuje pogadaj z kimś o tym co przeszlas.
Zuzka trzymam kciuki żeby samo się zaczęło, albo żeby po kroplowce szybko poszło. Życzę ci lekkiego porodu.
-
Gusia, Zuzka to już ostatnie chwile, zaraz przytulicie się do swoich Dzidziusiów ❤️15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
nick nieaktualnyZuzka a Tobie mierzyli małą? Szacowali jakoś wagę?
Monka szczerze to ciężko jest. Zagryzam zęby i leci dzień za dniem. Robię wszystko co muszę, bo nie mam taryfy ulgowej. Wczoraj do mnie położna dzwoniła, pytać czy ja jeszcze chodzę w ciąży, bo ona nie dowierzała w to, że ja jeszcze tyle będę chodzić. We wtorek mam wizytę, okropnie się boje wymiarów z USG. Ostatnio byłam 3 tygodnie temu. Młody nam też daje popalić, a mi brakuje cierpliwości. -
Dzięki dziewczyny za wszystkie dobre słowa ♥️. Przez to, jak wyglądały ostatnie tygodnie, jakoś nie dowierzam że to już naprawdę koniec i że pewnie jutro poznamy nasze dziecko (pisząc to mam ciarki) 😳.
Dostałam polecenie, żeby się wyspać, rano na spokojnie przygotować, wykąpać i będziemy ruszać z akcją 😄
Belie, przytulam Cię mocno. Mnie było/jest ciężko, a przecież nie miałam dziecka pod opieką. Trzymaj się ♥️
Ostatnie usg miałam w czwartek, wtedy wymierzyli dziecko na 4100.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2023, 20:37
Anati, Belie, verliebtindich, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, że się wtrącę, widzę tutaj dyskusje od witaminie D i problemach brzuszkowych. Czy ktoras z Was probowala tych kropli na receptę Devikap? To lek nie suplement, kolezanka lekarka mi go polecala ale zastanawiam sie czy ktoras stosowala i moze potwierdzic brak problemów lub ich wystepowanie u dzieciaczkow? Kolezanka powiedziala ze dopiero zmiana na te witamine D pomogla jej blizniakom.❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Kofii pamiętaj, że nie jesteś w tym wszystkim sama i jeśli cię to bardzo przerasta to nie bój się prosić o pomoc. Początki są trudne, a ty jeszcze dodatkowo miałaś kupe stresu i ciężki poród. Całe szczęście, że malutki jest zdrowy i badanie nic nie wykazało. ❤
Monka chyba cos pomieszałam, bo widze, ze pozycja krzyzowa i spod pachy to dwie rozne pozycje. 😂 chyba mówiła mi o obu, ale ta spod pachy polecala najbardziej. 😁
Zuzka w takim razie odpoczywaj w miarę mozliwosci i trzymam kciuki za jutrzejszy dzień. ✊
Gusia, Belie za was tez trzymam kciuki, zeby dzieciaczki zdecydowaly się już pokazać. -
Belie, może już niedługo ❤️ mamaleonka, u Ciebie również ❤️ ta końcówka też potrafi być męcząca... Ja za nic bym nie zamieniła niewyspania z dzieckiem na końcówkę ciąży, a przecież rodziłam grubo przed terminem, więc nie męczyłam się tyle, co Wy... Trzymam kciuki, żeby szybko ruszyło 💪🏼
Zuzka, jeśli dobrze zrozumiałam, będziesz próbować SN, ale szykują się też na CC z racji szacowanej wagi + co pisałaś wcześniej? Podziwiam, że próbujesz, choć widziałam dzisiaj na fb, że jakaś dziewczyna urodziła SN dziecko 4,5 kg 😁 trzymamy tu wszystkie za Was kciuki, wypocznij, na ile się da w szpitalu 🙈
Natkurka, z witaminą D niestety tak jest, że ciężko trafić, chyba nie ma jednej uniwersalnej dla każdego dziecka, trzeba próbować... Ja podawałam tylko Vigantol, to też lek ale może któraś z dziewczyn ma doświadczenie z Devikap
Well, a ja też nie ogarnęłam, bo poszukałam tej krzyżowej i choć była podpisana jako krzyżowa, a obok spod pachy, to ja wyczytałam, że to krzyżowa spod pachy i nawet już próbowałam przystawić tak małego 🤣 w dodatku stwierdziłam, że to pewnie do większych dzieci, bo mój jak się przystawi do tej dalszej piersi, to najwyżej stopy ma pod moją pachą 🤣 o matko, zgonię to na niewyspanie 🙈🤣🤣
Kremówko, jesteś z nami? Jak się macie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2023, 00:02
-
verliebtindich wrote:Zuzka, to czekamy na rozwój sytuacji!
Ja wczoraj kurczę wieczorem profilaktycznie zmierzyłam ciśnienie, nic mi nie dolegało - i w odstępach czasu 3 pomiary powyżej 140, ostatni 144/93. No ale zgodnie z instrukcja lekarza jak kiedyś pytalam, położyłam się, bo nic innego mi nie dolegało, ale muszę sobie je wyraźnie zanotować, jeszcze częściej chyba mierzyć ciśnienie i się bacznie obserwować, bo od jakiegoś czasu widzę wzrosty codziennych pomiarów 😑verliebtindich lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Dziewczyny, ja już na porodówce pod kroplówką . W nocy nic się nie wydarzyło, trochę się tylko szyjka rozwarła i przygotowała. Trzymajcie za nas kciuki
(Monka, tak - jest plan spróbować z SN, ale mam z tylu głowy, że może się skończyć cięciem.)Babova, Monk@, Belie, wellwellwell, verliebtindich, cukierniczka, Anati, Kasiooola, mamaleonka, Kluska95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zuz.ka wrote:Dziewczyny, ja już na porodówce pod kroplówką . W nocy nic się nie wydarzyło, trochę się tylko szyjka rozwarła i przygotowała. Trzymajcie za nas kciuki
(Monka, tak - jest plan spróbować z SN, ale mam z tylu głowy, że może się skończyć cięciem.) -
Zuzka 🍀🍀🤞🤞15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Zuzka ✊️✊️✊️💖26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Zuzka powodzenia 💝 ciekawe czy będziesz rodzić z tymi samymi paniami położnymi co ja 😊
U nas dziś trochę spokojniej, mały wczoraj prawie nie spał... Ale w nocy spał, teraz też... Ile taki noworodek powinien spać na dobę?
Mamy problemy z przystawieniem, pewnie skończy się na kpi albo całkowitym karmieniem mm... No zobaczymy, najważniejsze żeby był najedzony.Poziomka9204 lubi tę wiadomość