W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
mamaleonka wrote:Cukierniczka trzymam kciuki za wyniki.
Przeżyłam dziś nockę nie było tak zle. Jednak popełniłam błąd bo jak się przebudzilam o 4 to stwierdziłam ze nakarmię Lidke na śpiocha i będziemy spać dalej. Byłam w błędzie… zasnela dopiero o 5:30 a o 6 już Leon wstał wiec dziś wjeżdża kawa 😜😁
Dziś już Lidia ma miesiąc, jak to szybko zleciało 🥺
Zrobiłam jej wczoraj mała sesje 😍
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Anati wrote:Cześć
Poziomka i Mama Leonka, 2 razy obudziłam Kacpra na karmienie na spiocha i to tez był błąd, bo spał krócej po tym niż zwykle. Za to wczoraj kładąc się później niż on udało się pospać, bo on znowu zaliczył ciągiem 6 h! Wychodzi na to ze karmimy się w nocy tylko raz.
Wogole jak wystawiacie zdjęcia dzieciaczków, które są już tak duże, to aż dziw bierze jak dużo czasu upłynęło, a przecież na końcówce wydawało się, ze w sporych odstępach od siebie rodziłyśmy!
Lidka ślicznotka! 💕 jakie mądre spojrzenieAnati lubi tę wiadomość
👫 31lat
mamaleonka wrote:Była dziś u nas położna mała wazy 4480 i trochę za mało przybrała bo tylko 22g dziennie ale narazie mam się nie martwić i zobaczymy na następnej wizycie. Jak nadal będzie za mało przybierać to pewnie będę musiała ja budzić w nocy. I jeszcze wyszło ze główka jej niby nie urosła ale wydaje mi się ze ona zle ja zmierzyła bo z niektórych czapeczek wyrosła wiec nie możliwe żeby nic nie urosła ta główka. Martwi mnie to trochę ale nie chce czytać o tym w internecie żeby niepotrzebnie sie nie nakręcać.
Tak wiec czekam na kolejna wizytę 19.04 i liczę na to ze będzie dobrze.
Dziewczyny kiedy waszym maluszkom odpadł kikut? U nas nadal siedzi i wyglada jak by dopiero połowa sie zasuszyla.. wyglada to dobrze ani nie jest czerwone i nie śmierdzi ale to dziwne ze tak długo…👫 31lat
U mnie wyniki nawet ok, TSH zostało takie jak przed porodem więc 2.8, także trochę wysoko ale mam nadzieję że spadnie. Plytki łapią się w dolną granicę normy, mocz też ok. Jedynie co to białe krwinki spadły mi - przed porodem były w środku normy a teraz są pod kreską. Ale podobno przez stres i zmęczenie tak może być...
Jutro idę na kontrolę do gin i na usg bioderek z Małym 🍀Poziomka9204 lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
cukierniczka wrote:U mnie wyniki nawet ok, TSH zostało takie jak przed porodem więc 2.8, także trochę wysoko ale mam nadzieję że spadnie. Plytki łapią się w dolną granicę normy, mocz też ok. Jedynie co to białe krwinki spadły mi - przed porodem były w środku normy a teraz są pod kreską. Ale podobno przez stres i zmęczenie tak może być...
Jutro idę na kontrolę do gin i na usg bioderek z Małym 🍀
Oo No to super
Lekarz cos mówił na te białe krwinki? Będziesz robić za jakiś czas jeszcze raz?
U mnie dziś słaba nocka Leon przeziębiony i wołał co chwile żeby nos wydmuchać.. o 12 idzie na drzemkę i mam nadzieje ze w tym czasie Lidia tez zrobi sobie drzemkę żebym i ja mogła się zdrzemnąć 😜😁cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Cukierniczka, no to super wyniki 🙂
Po tym wszystkim co nasze organizmy musiały przejść, to te niewielkie odstępstwa od normy to pikuś 😜
Ja wczoraj byłam z Hela na bioderkach, drugi raz już... Nadal wszystko ok, więc się cieszę 🙂
Dzisiaj mamy fizjo, żeby zobaczyła, czy Hela zrobiła jakieś postępy.
Dziewczyny, czy Wy bierzecie jakieś suplementy przy karmieniu? Ja biorę mama dha, on jest dla kobiet w ciąży i karmiących. Ale od dwóch tygodni mam non stop afty 🤦♀️ po dwie, trzy na raz. Myślę, że to z braku witamin. Czy np.taką musująca multiwitaminę można sobie pić?
Kiedy wreszcie będą smaczne warzywa? (Bo o tym, żeby były tanie to już nie mówię 😜). Chcę naturalnych witaminek 😍Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ja biorę to, co brałam w ciąży (z healthlabs), a do tego kwasy omega i witaminę D. Też już marzę o smacznych warzywach 🥵.
U nas dzisiaj cięższa noc, Józia miała dodatkową pobudkę, a ja przez to teraz jestem nieprzytomna. Najgorsze jest to, że u mnie zmęczenie generuje arytmię 😭. -
Hej dziewczyny,
Ja ogarnianąc ledwo nową rzeczywistosc melduję, że zabraliśmy dziś Zosię do domu i próbujemy się teraz ze wszystkim odnaleźć mam nadzieję, że za chwilę wrócę do żywych i do Was, chciałam tylko dac Wam znać. Buziaki😘Nutka85, Zuz.ka, wellwellwell, Babova, Kasiooola, MałaMi91, cukierniczka, mamaleonka, Anett93, Izet, A-6, Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Verlie, powodzenia! 😍
verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Verlie powodzenia, poznawajcie się ❤️
verliebtindich lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Verlie, cudownie że jesteście już razem 🥰
Ja dziś podpytam gina ale pewnie każe powtórzyć i jak dalej tak będzie to do hematologa. Mam nadzieję jednak, że to się unormuje.verliebtindich lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Verlie kolejny etap przed Wami ❤️ najważniejsze, ze jesteście już razem!
My tez już w domu po szpitalu. Oddziału dzieciece to jest jakaś masakra. Nikomu nie życzę widoku chorych dzieci. Na szczęście mamy cudowna lekarkę i sytuacja względnie opanowana. Teraz kontrola za 2 tygodnie wyników z krwi. A za 3 miesiące usg tarczycy ponowne, bo znaleźli małe torbielki. Oby się wchłonęły!
Ja byłam na kontroli u ginekologa w poniedziałek. Martwiłam się, czy blizna się dobrze goi, bo trochę mnie swędzi i kłuje, ale powiedział, ze tak, tylko goi się powoli. I ze lepiej przyjść niż nie przyjść, wiec nie czułam się jak wariatka 😅 dał mi jakaś maść i globulki na regenerację tkanek, a po wizycie wykorzystałam moment i skoczyłam pochodzić chwile po sklepach. Nie powiem, dobrze było chwile odetchnąć od domowego życia…
Także u nas z najważniejszych rzeczy tyle. Ściskam dziewczyny!cukierniczka, Anati, verliebtindich, Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Hej dziewczyny,
Ja ogarnianąc ledwo nową rzeczywistosc melduję, że zabraliśmy dziś Zosię do domu i próbujemy się teraz ze wszystkim odnaleźć mam nadzieję, że za chwilę wrócę do żywych i do Was, chciałam tylko dac Wam znać. Buziaki😘
Cudownie, ze juz w domu! Sciskajcie sie i całujcie ❤❤❤
Ja wciąż czekam na cud... 😢verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Gusia, ekstra że sytuacja opanowana.
Mnie też tam kłuje, czasem nawet kropka krwi się pojawi ale powiedział że oo i dał maść, żeby posmarować przez tydzień. A miałaś usg? Bo myślałam że to standard a mi gin powiedział że nie trzeba i dopiero jak mi wróci okres.
Well a jak się czujesz? 🥰15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Fizycznie bardzo dobrze o dziwo, przestalam sie czuc jakbym byla w ciazy, bo mam mnostwo energii i robie codziennie maratony, zeby cos sie w koncu zadzialo. 😁
A psychicznie okropnie, najdluzsze dni mojego zycia... Do tego bliscy nie pomagaja ciągle wydzwaniajac, wypisujac i zadajac glupie pytania - ale doskonale to znacie. 😅
W piatek badala mnie polozna i stwierdzila, ze mam rozwarcie na 3-4 cm, więc zylam wielka nadzieja, ze cos sie zadzieje, ale niestety cisza. Jutro ide na wizyte do gina to sie okaze co dalej...cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Fizycznie bardzo dobrze o dziwo, przestalam sie czuc jakbym byla w ciazy, bo mam mnostwo energii i robie codziennie maratony, zeby cos sie w koncu zadzialo. 😁
A psychicznie okropnie, najdluzsze dni mojego zycia... Do tego bliscy nie pomagaja ciągle wydzwaniajac, wypisujac i zadajac glupie pytania - ale doskonale to znacie. 😅
W piatek badala mnie polozna i stwierdzila, ze mam rozwarcie na 3-4 cm, więc zylam wielka nadzieja, ze cos sie zadzieje, ale niestety cisza. Jutro ide na wizyte do gina to sie okaze co dalej...
Verlie, wspaniała wiadomość 😍. Cudownego poznawania się ♥️
wellwellwell, verliebtindich lubią tę wiadomość
-
Well, to super warunki masz, trzymam kciuki 🙏
wellwellwell lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
cukierniczka wrote:Gusia, ekstra że sytuacja opanowana.
Mnie też tam kłuje, czasem nawet kropka krwi się pojawi ale powiedział że oo i dał maść, żeby posmarować przez tydzień. A miałaś usg? Bo myślałam że to standard a mi gin powiedział że nie trzeba i dopiero jak mi wróci okres.
Well a jak się czujesz? 🥰
Ja miałam na wizycie po połogu badanie na fotelu i USG dopochwowe. Oczywiście patrzył też na blizne, chciał mnie też nauczyć jak z nią pracować, ale że chodzę do fizjo, to już ten temat odpuściliśmy. -
Zuz.ka wrote:Well, jakbym czytała o sobie te 6 tygodni temu, chyba nawet rozwarcie miałam takie samo 😅. Doskonale rozumiem, jak się czujesz i wspieram. Mam nadzieję, że szybko się coś zadzieje ♥️
Verlie, wspaniała wiadomość 😍. Cudownego poznawania się ♥️
Zuzka az wróciłam sobie do twoich wiadomosci z lutego, zeby sobie przypomnieć jak to u ciebie wygladalo i fakt, w 100% moge sie z toba utozsamic! 😁
Juz sie powoli psychicznie nastawiam na indukcje w przyszlym tygodniu, jedyne o co sie modle to zeby Lila mocno nie przykoksowala na koniec, bo szpitale, ktore wybralam bardzo cisna na SN i obawiam się, ze odkladaliby decyzje o CC w razie czego.