W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
wellwellwell wrote:Dziewczyny, a do fizjoterapeutów z maluchami zaczęliście chodzić same,bo coś was zaniepokoiło czy skierował was tam lekarz? Czuje się jeszcze ciemna w niektórych tematach 🙈
wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Mamaleonka Lidia cudowna, jaka ma gęsta czuprynę 😍
Super, ze Leon tak ładnie się zaadaptował, u nas początki nie były łatwe . Nela poszła wczoraj pierwszy raz od 4 mieisecy i było lepiej niż w najepszym zakładanym scenariuszu. Wytrzymała pełen dzień, jadła, miała 2 h drzemke, a jak stamtąd wyszła to mówiła, ze chce jeszcze do cioci i dzieci 🙏
Moje gardło już prawie nie boli, bo to chyba było od klimatyzacji w długiej trasie i tak tylko postraszyło. Kacprowi katar przechodzi, jest pogodny, ale znowu 5 dni bez kupy 😳
Monka, wyglada ze masz super początek dnia z tym ciachem i zakupami.
Ja tez zaznałam nieco normalności od wczoraj, bo jestem z mężem w jego biurze. Kacper pięknie śpi, wiec czasami mogę porozmawiać z klientami, nie muszę sprzątać i biegać między dziecmi , wiec mam czas dla siebie. Ja lubię czasem mezowi podpowiedzieć coś z projektami, wiec moja głowa oddycha od rutyny 😁
Kacper sporo spał na mnie na brzuszku i chyba dlatego nie protestuje mocno jak go kładę, i przez to ze lubi na Nim leżeć nie dźwiga tej glowki. Jego siostra podnosiła pięknie jak miała 2 mieisace i 9 dni, ale ona wpadała w płacz jak tylko ja odkładałam i nigdy nie polubiła …dopiero jak zaczela unosić głowę i wszystko widzieć to najchętniej tak by spędzała czas. I chyba przez to porównanie stresuje się dlaczego on jeszcze leniwie w tej kwestii…Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Kofii wrote:Nas lekko jedna rzecz niepokoiła, ale chcieliśmy też tak ogólnie sprawdzić czy wszystko ok.
Jakich kremów z filtrem używacie i jak je potem zmyć z twarzy? Bo ja póki co myłam mu buzię tylko wodą przegotowaną 🤷🏻♀️
W zeszłym roku miałam Avene dla dzieci, ale jest dość drogi i mało się zużyło, wiec w tym roku kupiłam ziajke, bo moja młoda już zdarzyła trochę przyrumienić buzie 🙈
-
Anati, nie wiem czy znasz ten produkt, ale położna mi ostatnio mówiła o błonniku NanCare w razie zaparć, mówiła, że to nowość i ostatnio jej na odwiedzinach dziewczyny cały czas o tym mówią i polecają - może to by Kacprowi pomogło? 🤔
Ja kupiłam filtr Azeta Bio i jak to filtr mineralny strasznie się bieli i wygląda fatalnie na buźce. No i też myje twarz tylko przegotowaną woda, więc nie mogę tego później domy, a nie chce trzeć jej tej buźki mocno.Anati lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Dziewczyny, a do fizjoterapeutów z maluchami zaczęliście chodzić same,bo coś was zaniepokoiło czy skierował was tam lekarz? Czuje się jeszcze ciemna w niektórych tematach 🙈
Zaniepokoiło mnie, że Józia się pręży i podnosi głowę, jak leży u mnie na klatce.
Kofii, ja używam Sunbrella z Dermedic, zmywam wodą.
Anati, Józia większość drzemek w pierwszym miesiącu miała na mnie, ale na brzuszku i tak nie cierpi leżeć 😄. Zakładam, że przez te problemy z napięciem:) -
Well, dzięki za polecajke, jak do wieczora nie zrobi to wyślę męża do apteki, bo ciagle puszcza baki, wiec próbuje zrobić i się meczy. Największy problem będzie jak podac, bo on w życiu nie miał butelki ani smoka w buzi 🤔 a tam saszetki do rozpuszczania. Tak czy siak będzie trzeba spróbować. Dzisiaj to już mało śpi, wiec coś go wybudza.
Ja zawsze starałam się chociaż otulacz nad gondolka rozwieszać żeby słońce nie padało
Na twarz, bo rzeczywiście trudno z tymi filtrami. Najgorzej jak bobo siedzące latem w ciepłe dni, to spacerówka cała filtrem wysmarowana 😂 a dodam ze mamy czarna…. -
Anati wrote:Well, dzięki za polecajke, jak do wieczora nie zrobi to wyślę męża do apteki, bo ciagle puszcza baki, wiec próbuje zrobić i się meczy. Największy problem będzie jak podac, bo on w życiu nie miał butelki ani smoka w buzi 🤔 a tam saszetki do rozpuszczania. Tak czy siak będzie trzeba spróbować. Dzisiaj to już mało śpi, wiec coś go wybudza.
Ja zawsze starałam się chociaż otulacz nad gondolka rozwieszać żeby słońce nie padało
Na twarz, bo rzeczywiście trudno z tymi filtrami. Najgorzej jak bobo siedzące latem w ciepłe dni, to spacerówka cała filtrem wysmarowana 😂 a dodam ze mamy czarna…. -
Zuz.ka wrote:Ja przestałam na jakiś czas smarować, bo wyczytałam, że u dzieci do 6. miesiąca nie zaleca się stosowania filtrów. Pilnowałam mocno, żeby nic na nią nie świeciło na spacerach, a i tak zauważyłam, że się lekko opaliła, więc wróciłam do spf
-
U nas dalej faza na mega piszczenie. Jest to tak przeraźliwy dźwięk, że uszy więdną 🤦♀️ a ona tak piszczy pół dnia, z przerwami na jedzenie i szybkie drzemki...
Well, ja do fizjo poszłam, bo Hela układała główkę zawsze na jedną stronę. I dość mocno unosiła główkę od samego początku.
Ja mam chustę, dostałam od szwagierki, ale jeszcze nie wypróbowałam. Jakoś sobie tego nie wyobrażam 😂 prędzej męża tym omotam. Może przed wakacjami jeszcze, bo może by się to przydało na jakimś spacerku w dolinki w Tatrach 😍
Ja mam w sobie taki niesmak. Wczoraj mój brat przyjechał do naszej mamy (brat, bratowa i ich mała córeczka). Nie pochwalili się wcześniej, że będą. Traf chciał, że ja akurat też podjechałam do mamy i spotkaliśmy się pod blokiem. Oni szybko młodą wpakowali do fotelika, powiedzieli, że wracają do Wawy zanim będzie tłok na autostradzie i tyle 😔
Wiem, że na pewno chodziło im o to, by młoda nie zlapała żadnych wirusów, bo w poniedziałek mają szczepienie. Ale co innego gdyby wprost powiedzieli "Ula, miałaś dużo gości wczoraj, boimy się zarazków, spotkamy się następnym razem". Zrozumialabym i po problemie. A tak, to wyszła głupia sytuacja, tak jakby uciekali przede mną 😔
Oni w ogóle mają hopla na punkcie zarazków. Kazali mamie i babci dezynfekować ręce, od razu powiedzieli, że nie dadzą młodej na ręce w ogóle... A ona ma już 10 tygodni.
Ja byłam bardziej wyluzowana, dałam mamie na ręce Helenke jak miała 2 tygodnie 😜
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Heja!
My też się zastanawiamy nad fizjo, na razie u Zosi było widać asymetrię na jedną stronę, bo "tak pewnie leżała w brzuchu", zaczęliśmy kłaść bardziej na drugą i teraz ma bardziej asymetrię w tą. No ale przynajmniej wiemy, że jest edytowalna
My mamy krem UV z pharmaceris i właśnie bardzo ciężko go domyć, szczególnie, że łuszczy nam się skórka... też czytałam, że ta sunbrella jest spoko
Dziś była u nas ostatni raz położna i podejrzewa u Zosi łojotokowe zapalenie skóry, bo luszczy jej się główka też, ja myślałam, że to już ciemieniucha, ale mowi, że nie.
No i dziś kończymy 6 tygodni i ważymy 3105, właśnie jesteśmy w aucie w drodze na wizytę połogową, mąż jedzie ze mną, bo chcemy się też pochwalić doktorowi Zosinkiemwellwellwell, mamaleonka, Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Well ja zauważyłam ze mała mi się układa w literkę C jak leży na plecach i na boku tez się odginala i od samego początki podnosiła głowę bardzo wysoko a jak miała niecały miesiąc to mi się przekręcała z brzucha na plecy.
Anati super ze Nela zadowolona z powrotu, przynajmniej masz pewność ze ciocie są fajne skoro jest taka zadowolona.
Nutka rzeczywiście dziwna sytuacja, lepiej jak by powiedzieli prawdę przecież każdy by zrozumiał
Tez czytałam ze sunbrella jest dobry, ja miałam jakiś mineralny ale tak bielił i ciężko się go zmywało narazie zasłaniam wózek parasolka
-
mamaleonka wrote:Well ja zauważyłam ze mała mi się układa w literkę C jak leży na plecach i na boku tez się odginala i od samego początki podnosiła głowę bardzo wysoko a jak miała niecały miesiąc to mi się przekręcała z brzucha na plecy.
Anati super ze Nela zadowolona z powrotu, przynajmniej masz pewność ze ciocie są fajne skoro jest taka zadowolona.
Nutka rzeczywiście dziwna sytuacja, lepiej jak by powiedzieli prawdę przecież każdy by zrozumiał
Tez czytałam ze sunbrella jest dobry, ja miałam jakiś mineralny ale tak bielił i ciężko się go zmywało narazie zasłaniam wózek parasolkaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2023, 18:28
mamaleonka lubi tę wiadomość
-
Ja dziś przetestowałam w końcu chustę na zewnątrz i póki co u nas się sprawdza. Mała sobie śpi jak jest w tej chuście, ale Liliana jest (jeszcze 🥺) noworodkiem, nie wiem czy za miesiąc/dwa nie zacznie się wiercić, jak będzie bardziej ciekawska. Oby nie. 😁
mamaleonka, Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
U nas dzisiaj ważny dzień - w końcu Józia przekonała się i wypiła trochę mleka z butelki 🤭😄. Próbowałam suavinex, avent ze smoczkiem 0 i w końcu Lansinoh jej siadł. Poczułam wolność w głowie - będę mogła czasami zostawić dziecię z kimś innym 😄.
Odkryliśmy też sposób na wydłużenie kąpieli - zmoczona wodą z wanienki pieluszka rzucona na brzuszek . Za 1,5tygodnia idziemy na basen, więc to istotne, żeby się dobrze czuła w wodzie 😄verliebtindich, wellwellwell, Anati, mamaleonka, Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Zuzka chyba muszę wziąć przykład z butelka może i dla nas jest szansa …
A ta pieluszka na brzuszku u nas tez się sprawdza. Polewamy woda i leży taki odprężony, ze rozluźnia raczki i się śmieje 🫠
Kciuki za basen!Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:U nas dzisiaj ważny dzień - w końcu Józia przekonała się i wypiła trochę mleka z butelki 🤭😄. Próbowałam suavinex, avent ze smoczkiem 0 i w końcu Lansinoh jej siadł. Poczułam wolność w głowie - będę mogła czasami zostawić dziecię z kimś innym 😄.
Odkryliśmy też sposób na wydłużenie kąpieli - zmoczona wodą z wanienki pieluszka rzucona na brzuszek . Za 1,5tygodnia idziemy na basen, więc to istotne, żeby się dobrze czuła w wodzie 😄
Gratulacje z powodu akceptacji butelki 😁
Super, też myślałam o takich zajęciach z pływania dla maluchów, daj znać koniecznie jak było.
W ogóle powiem wam, że super z was mamusie i wspaniałe sobie radzicie z maluszkami, fajne aktywnie spedzacie z nimi czas. 😍
Ja póki co jakoś nie do końca ogarniam to macierzyństwo, opanowałam tylko karmienie piersią i przewijanie w domu, ewentualnie krótkie spacery wokół domu, więc tak wegetujemy w tym domu...mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
QUOTE=wellwellwell]Ja dziś przetestowałam w końcu chustę na zewnątrz i póki co u nas się sprawdza. Mała sobie śpi jak jest w tej chuście, ale Liliana jest (jeszcze 🥺) noworodkiem, nie wiem czy za miesiąc/dwa nie zacznie się wiercić, jak będzie bardziej ciekawska. Oby nie. 😁[/QUOTE]
Może tak być ze zacznie się wiercić dlatego wtedy najlepiej wkładać malucha jak ma porę spania to szybciej się podda i wtedy można sobie poprawić wiazanie i na spokojnie wyjść. Mi Leon zaczął się wiercić jak miał 3 miesiące ale po ok 3 tyg mu przeszło a jak musiałam go włożyć w chustę jak nie miał pory spania to wrzucalam go na plecy i wtedy sobie oglądał i się nie wiercił 😜
Zuzka dzięki za info. Nie znam się za bardzo muszę nadrobi ten temat bo zaraz lato 😁 Mój był z Emolium wiec jak cos to nie polecam.
Well musisz się przełamać weź ze sobą kawę/ herbatę w termosie jakieś przekąski dobra książkę i w drogę 😁 jak narazie robię ok 6 km na jednym spacerze bo jestem uwiązana do lakkatora ale jak się wszystko unormuje to zacznę wychodzić na pół dnia 😜
Na basen zaczniemy chodzić tak po 3 miesiącu, z Leonem tez chodziliśmy i mu się bardzo podobało.
Nie siedź w domu za dużo bo oszalejesz, chyba ze jesteś domatorem i to lubisz 😁
wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Zuzka, daj znać po basenie, też chcemy ale martwi mnie tylko temp wody bo Amelka jest cieplolubna, nie płacze jeśli woda w wanience ma 41-42 stopnie 🙈😁
Amelka śpi od 19, zrobiłam trening i padam na pyszczek, dobrze że weekend ale to jeszcze nie odczuwam że wolne 😁 wczoraj byłam w pracy, wzięłam cały rodzicielski, fajnie tam chodzić w odwiedziny tylko, 🤣
Ja kupiłam krem z musteli spf 50, dzisiaj przyszedł bo mam wrażenie że z tym wiatrem w gondolce też jakoś nabrała koloru.
Monka, zazdroszczę kawy i ciacha, chyba jutro się gdzieś wybierzemy z dzieciakami jak pogoda dopisze bo widziałam że jutro ma padać 🥴
Well, Ty też za chwilę wszystko ogarniesz! Masz w domu noworodka to wszystko się zmienilo ale za chwilę będzie jakaś powtarzalna regularność, i od razu będzie lepiej. U nas też początku były bardzo trudne ❤️ i teraz czasem też nie jest łatwo 😬wellwellwell, Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝