W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Well, pierwsza dobrze, druga dawka co miała w zeszłym tygodniu miała stan podgorączkowy tak 37,8 i w sumie tyle.
Jeśli chodzi o wplucia to przy pierwszym zanim się zorientuje ze ma zapłakać to już jest igła wyciągnięta, kolejne płacze ale znosi to dobrze.
Kolejna mamy za 3-4 tygodniewellwellwell lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Zuzka teraz ja zaliczam bezsenności….
Mąż na wyjeździe w Hiszpani, ja u rodziców, nie ma mi kto małego podac na karmienie😂 jeszcze noska mu odciagnelam i koniec mojego spania. Od 3 umylam już głowę (To akurat huuura), zrobiłam maseczkę, robi się jasno, a mi ani w głowie się kłaść 🫣 -
Anati wrote:Zuzka teraz ja zaliczam bezsenności….
Mąż na wyjeździe w Hiszpani, ja u rodziców, nie ma mi kto małego podac na karmienie😂 jeszcze noska mu odciagnelam i koniec mojego spania. Od 3 umylam już głowę (To akurat huuura), zrobiłam maseczkę, robi się jasno, a mi ani w głowie się kłaść 🫣
U nas jedna pobudka w nocy zamieniła się w pobudki co 2 godziny 😃. Ale dzięki temu, że jedna z nich była o 4:30, to Józia pospała do 6:30 i jestem bardziej wypoczęta niż w poprzedniej wersji, kiedy około 5 rozpoczynałyśmy dzień.
(Żebym pod sam koniec maja musiała zakładać dziecku na spacer kurteczkę… 😬😬😬)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2023, 08:48
-
Cześć dziewczyny! U nas tez się ostatnio trafiły 3 nocki z jedną pobudką więcej, ale dziś i wczoraj już było ok, mała wstawała o 3, 5, i koło 7 więc dziś nie narzekam. Ale jak miała te gorsze noce to mąż już wiedział, ze lepiej bez kija nie podchodzić 😅 No ale takie uroki życia z dwójką maluchów! Pięknej niedzieli Wam życzę! Ja właśnie odciagnelam trochę mleka, wstawiłam obiad i czekam, aż młodsza wstanie 😅 starsza z tatą na podwórku, ma jeszcze wujka tegorocznego maturzystę do towarzystwa, wiec na pewno się nie nudzą. Ostatnio godzinę lepiła z nim w piasku babki ❤️ Ta cisza w domu to dla mnie aż coś niespotykanego
Anati, wellwellwell, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
A my dzisiaj mieliśmy USG bioderek i na szczęście wszystko jest ok. 😊
W nocy Lila w końcu ładnie spala (tj. po pobudkach na jedzonko od razu zasypiała dalej), za to o 5 obudził nas monitor oddechu 🤯 Lila spala tak ładnie, że jak zaczęłam ją gwałtownie podnosić to i tak się nie obudziła 😅 za to ja już nie mogłam spać i co chwilę tylko patrzyłam czy oddycha. Nie wiem czy to był jakiś fałszywy alarm czy faktycznie złapała jakiś bezdech...Monk@, Anati lubią tę wiadomość
-
Jaka dziś piękna pogoda we Wrocławiu 😍 właśnie jestem z Kacprem na spacerze. Coś dużo dzisiaj śpi, a jak nie śpi, to wielkie dramy o nic... 🤯 Nie idzie go uspokoić. Nie wiem, czy to jeszcze po szczepieniu, czy źle znosi stan podgorączkowy (ma tak 37,3-37,5), ale nie potrafię mu pomóc.
Rano jakoś zebrałam jego mocz "w locie", choć ciągle zastanawiam się, czy dobrze to zrobiłam i czy dobrze go wymyłam. Octeniseptu nie stosowałam, bo siebie też nie psikam przed badaniem moczu, przemyłam tylko wodą, mam nadzieję, że to wystarczy i że zrobiłam to dokładnie 🤔 no nie wiem, może faktycznie lepiej było odkazić, ale wydało mi się to trochę przesadzone, a teraz się zastanawiam 🤦🏼♀️ no nic, zobaczymy, co wyjdzie za parę dni.
Gusia, dzisiaj sobota 🙈 chyba nie tak dobrze odpoczęłaś 😂 a tak serio, to korzystaj i odpoczywaj
Anati, mam nadzieję, że jakoś żyjesz dzisiaj 🥺 ja się dzisiaj męża pytałam, kiedy się wyśpię w końcu, a on się śmieje, że ja chcę jeszcze drugie 🤪
Well, super, że badanie w porządku. Ja słyszałam, że te monitory często fałszywie się uaktywniają, więc wolałam sobie stresu nie dokładać. Pierwsze dwa tygodnie faktycznie miałam większy Stand-by, niż teraz, nawet w okularach spałam (jestem krótkowidzem), żeby w razie czego otworzyć oko i widzieć, co się dzieje 😂 ale bycie matką to chyba już do końca będzie spanie na czuwaniu.
Przesyłam pozdrowienia od Poziomki ostatnio jest zabiegana, ale jak znajdzie chwilę, to obiecała zajrzeć ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2023, 16:42
wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Monka, No cięższy dzisiaj dzień bo dawno nie byłam tak zmęczona i schorowana . Dzisiaj przeziębienie ma chyba kulminacyjny moment, bo aż mi łzy z oczu lecą i ciagle mnie zalewa. Kacprowi przechodzi …
My drugie zrobiliśmy jak już Nela noce przesypiala , wiec zapomina się ze chodziło się takim zmęczonym 😂 -
Dziewczyny, wy jesteście obcykane w szczepieniach. Jak to jest z wychodzeniem na dwór? Ja już totalnie nie pamietam a i tak pewnie kiedyś zalecenia były zupełnie inne 🙃
Blanka ma w poniedziałek po 16. We wtorek siedzieć z nią w domu czy normalnie spacer możemy zrobić? Oczywiście jeśli będzie bez gorączki itd.💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Kasia95 wrote:Dziewczyny, wy jesteście obcykane w szczepieniach. Jak to jest z wychodzeniem na dwór? Ja już totalnie nie pamietam a i tak pewnie kiedyś zalecenia były zupełnie inne 🙃
Blanka ma w poniedziałek po 16. We wtorek siedzieć z nią w domu czy normalnie spacer możemy zrobić? Oczywiście jeśli będzie bez gorączki itd.Kasia95 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Normalnie
Dziękuję ☺️💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Józia skończyła wczoraj 3 miesiące i chyba od razu zaprezentowała regres czwartego 🤣. W nocy budziła się co 2h, była bardzo niespokojna, a w dzień spała chyba 2 razy po pół godziny. Skończyło się to tym, że wieczorem była już tak koszmarnie zmęczona, że nie potrafiła zasnąć. Płakała, nie umiałam jej uspokoić. Skończyło się na tym, że ja się kiwałam z nią na ręku, a mąż obsługiwał suszarkę, żeby ją uspokoić 😬. 3 podejścia do odłożenia skończyły się otwarciem oczu i płaczem, przy czwartej się udało, ale odkładałam ją jakieś 3 minuty, żeby zrobić to jak najdelikatniej. Na szczęście przespała 45 minut i jak się obudziła, to była już spokojniejsza.
Anati lubi tę wiadomość
-
Zuzka to macie wymagający czas… Rozumiem, bo my tez. Już tęsknie za dawnymi nockami…
Dzisiaj doceniam instytucje babci. Mamy taki skok, ze ho ho.
Godziny noszenia, nieodkladalny chłopaczek🫣 moja mama mówiła, ze nie bardzo rozumiala o co mi chodzi z tymi skokami i skąd ja wiem, ze go przechodzi, ale dzisiaj pojęła…. Od 2 dni nauczył się przekładać na boki, manewrować zabawkami, z brzucha tak macha głowa ze kładzie się na plecy, wydaje z siebie mega śmieszne dzwieki i dzisiaj widac, ze jego głowa nie nadarza za tymi zmianami… moj tata aż kręcił głowa co się z Nim zadziało w porównaniu z poprzednimi dniami. Na szczęście po „każdej burzy wychodzi słońce”, czekam na odsypianie. Przez cały dzień tylko jedna ładniejsza drzemka, a tak mimo zmęczenia nie mógł spać. Nie pamietam ile to trwa, bo u każdego inaczej. Zaraz kończymy 16 tyg, wiec jeszcze jakaś chwile napewno. Od kilku dni karmienie w nocy co 2 h, dzisiaj co 40 min i trzymam go jeszcze chwile przy sobie, bo otwiera oczka i sprawdza czy jestem i dopiero jak czuje moj zapach to zasypia. Poprzedni skok nie dał mi tak mocno go odczuć, wiec już jasna sprawa dlaczego 4arty zwany regresem snu.
Wytrwałości nam wszystkim 🙏🤗
Well, super ze z bioderkami wporzadku 👏🏻
Dla Neli mieliśmy monitor oddechu, ale jednego dnia jak już była nieco starsza wył co 15 min, za każdym razem jak przysnelismy, zrywanie się jak w ukropie sprawdzić co się dzieje… Nela pięknie spała a jak patrzyłam na klatkę to było widać ze się unosi przy oddechu. Pozbyliśmy się go tamtego dnia bo nie dało się z nim żyć .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2023, 03:45
wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Anati, super jest to obserwowanie, jak dzieci się właściwie z dnia na dzień zmieniają
U nas szczęśliwie całkiem niezła noc: jedno karmienie, jak się kładłam przed północą, jedno o 4 i pobudka o 6:30. Przy takim układzie wstaję naprawdę wyspana 😄. Do tego Józia wydaje się być bardzo zadowolona z życia (a w poprzednie dni była trochę marudna), więc i ja odetchnęłam.
Jak Wam minął pierwszy Dzień Mamy? Ja dostałam delikatną sznureczkową bransoletkę z perełką, a do tego bilet do teatru - idziemy z mamą i teściową .
Miłego dnia 💐Anati, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Zuzka macie piękny prezent wszystkie 3 😍 a bransoletka na długo zostaje
Ja może nie pierwszy dzień mamy, ale na swój sposób wyjątkowy, bo moja pierworodna przybiegła z bukietem kwiatków z ogródka mojej mamy i powiedziała po raz pierwszy Nela mamę kocha ( bo w tym tyg zaczela dużo mówić i wszystko powtarza)
Wzrusz do łez. Tak jej się spodobało, ze jeszcze 2 razy z takim bukiecikiem wracała 😍Monk@, wellwellwell, Zuz.ka lubią tę wiadomość
-
Zuzka super sprawa, rozerwiesz się trochę. 😊
Anati jeej jak słodko 😍 i to są chyba właśnie te momenty, w których zapomina się te wszystkie trudy macierzyństwa.
Mi na dzień mamy Lilka zostawiła prezent z liścikiem w łóżeczku 😛
www gif
Anati, Babova, Anett93, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Zuzka super sprawa, rozerwiesz się trochę. 😊
Anati jeej jak słodko 😍 i to są chyba właśnie te momenty, w których zapomina się te wszystkie trudy macierzyństwa.
Mi na dzień mamy Lilka zostawiła prezent z liścikiem w łóżeczku 😛
www gif
Piękne 😍 aż mi łzy napłynęły do oczu, bo każda z nas może odniesc słowa z kartki dla siebie. Świetna koszulka !wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Well, uroczy prezent 🥰😁
Anati, Twoja opinia była dla mnie ostatecznym impulsem i w końcu zamówiłam Nosiboo. Użyłam 2-3 razy i zrobiłam lekkie meeeh, bo jednak katarek do odkurzacza dużo lepiej czyścił nosek, a za Nosiboo przemawiał w mojej ocenie wyłącznie rozmiar. Dzisiaj się zorientowałam, że źle składałam tę końcówkę i jednak przy prawidłowym użytkowaniu sprzęt działa jak marzenie 🤪. A tak się bałam przed mężem przyznać, że tyle pieniędzy wydałam na bubla 🤣
Anati lubi tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Well, uroczy prezent 🥰😁
Anati, Twoja opinia była dla mnie ostatecznym impulsem i w końcu zamówiłam Nosiboo. Użyłam 2-3 razy i zrobiłam lekkie meeeh, bo jednak katarek do odkurzacza dużo lepiej czyścił nosek, a za Nosiboo przemawiał w mojej ocenie wyłącznie rozmiar. Dzisiaj się zorientowałam, że źle składałam tę końcówkę i jednak przy prawidłowym użytkowaniu sprzęt działa jak marzenie 🤪. A tak się bałam przed mężem przyznać, że tyle pieniędzy wydałam na bubla 🤣
Ufff… zanim przeczytałam do końca, to aż mnie zmroziło😂 fajnie, ze tez Ci się sprawdza.
Kuzynka z różnych powodów ma dosyć odkurzacza, i z Twoich obserwacji nosibo nie ciągnie slabiej niż katarek? Bo ja nie mam porównania, a tak bym jej powiedziała jaka jest opinia kogoś kto zna oba
Kacper jeszcze ma katar, ale już dużo mniejszy i działa nam to wspaniale
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2023, 09:24
-
To napisze Wam jeszcze o 2 moich odkryciach
Uwielbiam Mommy Bag, pierwszy raz nie mam bajzlu w torbie, wszystko idzie zaleźć. Chodzi o sama idee otwieranych od góry. Na Allegro są tez innych firm i niekoniecznie za taka cene. Jak pakowalam się do jednych czy drugich rodziców to z szuflad powkładałam te organizery ikeowe, bo pasują jak ulal. Pakuje takie 2 warstwy organizerow:)
tiny gallery
Fajnie sprawdziły mi się pieluszki Kolorky (nie na codzień, bo za drogie), ale zawsze mam taka jedna paczkę, która na długo starcza na wyjazdy. Często inne pieluchy po jeździe w foteliku mocno odciskały dupke Neli jak była mała, a te nie… i jak była starsza i robiła więcej siusiu, to inne pieluszki aż nie mieściły siku, a z tych zamawiam nocne ( z jednorożcem) i pochłaniają ogromne ilości w trasie …wellwellwell, Kofii lubią tę wiadomość
-
Anati wrote:Ufff… zanim przeczytałam do końca, to aż mnie zmroziło😂 fajnie, ze tez Ci się sprawdza.
Kuzynka z różnych powodów ma dosyć odkurzacza, i z Twoich obserwacji nosibo nie ciągnie slabiej niż katarek? Bo ja nie mam porównania, a tak bym jej powiedziała jaka jest opinia kogoś kto zna oba
Kacper jeszcze ma katar, ale już dużo mniejszy i działa nam to wspaniale
Dzięki za polecenia, rozważam mommy bag na wakacje, zwłaszcza to, co napisałaś o organizerach z ikei kusi . (Mnie się podoba wersja Signature). Teraz jak jeździmy do rodziców, to czuję się jak tabor cygański (nie pomaga fakt, że lubię zabierać ze sobą pranie, bo w ogrodzie schnie szybciej niż w mieszkaniu 😅).
Ja z kolei mogę odradzić pieluszki lamillou. Zrobiły się z nich taki bezkształtne, sprane szmaty, że aż przykro patrzeć, zwłaszcza że nie były tanie. Bardzo mi się za to sprawdziły pieluszki konges slojd, wyglądają tak samo jak po zakupie.
Idziemy zaraz na pierwsze zajęcia na basenie 😬. Jak zwykle się stresuję, żeby wszystko dobrze rozplanować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2023, 12:04
Anati lubi tę wiadomość