Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jak mam czas to czasami czytam co u was ale nie mam kiedy napisać. Leon ciężko przechodzi ospę gorączka dwie noce nieprzespane. Dziś już lepiej ale marudzi strasznie bo nie rozumie ze nie może iść do przedszkola. Jak na złość pogoda jest przepiękna żadnej chmurki sieć nawet na ogród nie może wyjść żeby się chwile pobawić.
    W piątek byłam z Lidia na badaniach w szpitalu. Zbadali ja stwierdzili ze wyglada super i ze wszystko ok ale ze mamy we wtorek jeszcze raz przyjechac.
    Dziś byliśmy od piątku przybrała tylko 40g wiec mamy jeszcze raz przyjechac w czwartek, jeśli nadal przybierze za mało zostawia nas na obserwacji na kilka dni i zrobią bardziej dokładne badania.

Jeśli chodzi o gondole to w polskiej gondoli jeszcze się mieścimy ale jak przestanie się mieścić to przeniesiemy się na Duńska gondole, z której jeszcze korzysta Leon jak śpi w dzień 😜 mam nadzieje ze do tego czasu starszy brat odda siostrze wózek.

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ ehh nie przejmuj się, to twoja sprawa i twoje decyzje, a skoro lekarz nie widzi przeciwwskazań to tym bardziej nie wiem po co te komentarze. No ale też bym się wkurzyła takim gadaniem, ja nie potrafię przyjmować takich tekstów obojętnie, od razu się we mnie gotuje.

Mamaleonka jejku zdrówka dla was. Mam nadzieję, że niedługo się wszystko ułoży. 🥺

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka, ale Ci się babsztyle trafiły 🙁
    U nas tez uwazaja za właściwsze żeby szczepić więcej na jednej wizycie tak jak pisze Zuzka.
    Jak widać podejście w różnych ośrodkach się różni, ale tylko przez ich niedouczenie. Zdarzenia nieporzadane się nie kumulują ( czyli jak dasz 3 szczepionki) to nie znaczy 3 razy większej gorączki 🙈 a one chyba tak rozumują 😂
    Ja pracuje w badaniach klinicznych i gdybym miała wątpliwości, to Kacper nie dostałby takiego combo tydzień temu.
    Nieprzyjemne to sytuacje, ale pozostaje zapomnieć i mieć przekonanie, ze to to Ty masz racje i Ty decydujesz. Dobrze, ze chociaż lekarz z aktualnym podejściem. Trzymaj się 😘

Monk@ lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka, współczuję bardzo i życzę Wam dużo zdrówka ❤️ a przy ospie nie wolno wcale wychodzić? Nawet do swojego ogródka? Czy jakiś wspólny macie? Kurczę, biedny Leon się męczy na pewno strasznie 😓 i trzymamy kciuki za Lidkę, dawaj znać 🥺

Well, no ja niestety nawet się odezwać nie potrafię w takich sytuacjach, a ogólnie mnie jeszcze wkurzyły tym, jak ciągnęły papierologię (wiem, że musi być i nie neguję tego, ale jakoś ostatnio szło to zrobić szybciej), podczas gdy Kacper bardzo płakał i się męczył. Lekarka się spóźniła pół godziny, więc najpierw tyle czekania w przychodni, później te wszystkie sytuacje z pielęgniarkami, więc nie dość, że stres, ból małego, to w dodatku głodny, bo miałam tak wyliczone, żeby zjadł, zasnął i zabrać go na szczepienie, a po nim go nakarmić. No nic, muszę odpuścić, bo znów się nakręciłam, szkoda nerwów 😏

Miłego dnia dziewczyny ☀️ wczoraj sobie wspominałam wyjazd do szpitala, poród, pierwsze dni w szpitalu i w domu... A teraz śpi mi na rękach prawie 4-miesięczny synek 🥺 jeny, jak ten czas zasuwa 🥺 pamiętacie ten gorący czas, jak nie było wiadomo, która kolejna i kiedy? A teraz każda z nas tuli codziennie swojego malucha, to jest takie niesamowite 🥺

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka, Anati, well, dziękuję Wam za te słowa ❤️ Człowiek niby wie, ale czasem potrzebuje poklepania po plecach 😑

Anati, wellwellwell lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka, ja też nie umiem się odezwać - później się wściekam i wylewam żale mężowi 😄 jak się Kacper dzisiaj ma?

Ja dosłownie wczoraj szukałam pierwszego postu, który pisałam po porodzie. I oglądałam zdjęcia z samych początków. A teraz karmię człowieka, który uśmiecha się na mój widok ♥️.

Wczoraj miałyśmy koszmarny dzień. Józia budziła się z każdej drzemki po 30 minutach, przez co była koszmarnie zmęczona i przekrzyczała pół dnia 😬. W pewnym momencie chciałam uciekać. Ale ta dziewczyna umie się zaprezentować, bo wieczorem spotykaliśmy się u teściów z ich znajomymi i Józina sprzedała najlepszą wersję siebie - tę gaworzącą i rzucającą usmiechami 😅. A jak zasnęła, to nawet udało mi się jechać na manicure (jakim dobrodziejstwem jest kosmetyczka, która pracuje do 22 😄).

Zazdroszczę wszystkim, którzy mają swój dom i ogród 😍. Właśnie siedzę sobie u teściów na tarasie, cisza, spokój, lekko bujam wózek ♥️.

Miłego dnia Wam 💐

Monk@, Anati, wellwellwell lubią tę wiadomość

• mamaleonka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka okropne te babsztyle mogły swoją opinie zostawić dla siebie. Ty jesteś mama i podejmujesz swoje decyzje i nic im do tego.
    Przy ospie nie można wychodzić żeby innych nie zarazić i nie przeziębić ospy. Mamy spory ogród i chciałam wyjść ale przez ostatnie dni tak słońce świeciło ze nie wychodziliśmy do nie można opalać ospy żeby blizny się nie zrobiły. Dziś trochę pochmurnie się zrobiło to może po drzemce wyjdziemy 😁

Monka ja ostatnio często wspominam poród bo jeżdżę do szpitala w którym rodziłam. W sobotę Lidzia będzie miała 3 miesiace, z jednej strony zleciało to tak szybko a z drugiej mam wrażenie ze to było tak dawno jak by to było w innym życiu.

Miłego dnia dla Was ❤️

Monk@ lubi tę wiadomość

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka, ja też wczoraj cofnęłam się w postach do swojego wyjazdu do szpitala i Twoich pączków 🙈

Kacper ma dziś trochę wyższą temperaturę, ale jest zdecydowanie mniej marudny, niż wczoraj. Mierzę mu tę temperaturę jak szalona przy zmianach pieluszki, bo raz ma ciepłe, raz chłodne czoło, a kark ciągle moim zdaniem bardzo ciepły. Ale temperatura to 38,1 w odbycie max. No i rezregulował się nam jakiś czas temu termometr bezdotykowy, ale jeszcze się nie ogarnęliśmy z wysłaniem do kalibracji, więc teraz na czuja sprawdzam, czy jest cieplejszy niż zwykle.
    A on ma tak samo, jak Józia, w gościach pokazuje najlepszą wersję siebie 🤡 ale cieszę się, że poza domem nie robi dramatów i nie muszę go uspokajać w innym miejscu, niż w domowym zaciszu.

A jak Twoje samopoczucie, Zuzka? Lepiej już?

Mamaleonka, dziękuję, dobrze wiedzieć. Jak o tym piszesz, to faktycznie kiedyś mi się coś o uszy obiło o przeziębieniu ospy, ale jakoś tak miałam w głowie, że chore dzieci jak najbardziej powinny wychodzić na dwór. Mam nadzieję, że zapamiętam, choć teraz z moją pamięcią jest kiepsko 🤦🏼‍♀️ ale lekarz w razie czego chyba też powie 🤔

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja was teraz podczytuję w maksymalnym stężeniu moich hormonów ciążowych i nie mogę sobie wyobrazić tej sytuacji, kiedy będzie ze mną kilkumiesięczny synek 🥹 Wy ledwie co rodzilyscie, a tu już takie duże dzieciaczki, a ja czekam, aż mój kawaler zdecyduje się wyjść 🫣

Dużo zdrówka dla Was i wszystkich Waszych maluchów! ❤️

Monk@, wellwellwell, verliebtindich lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka, tak, już się pozbierałam, dzięki, że pytasz.

Cieszę się, że Kacper się nieźle czuje. My idziemy w poniedziałek.

Udało mi się na ktomalek zarezerwować kolejną (trzecią) dawkę Infanrixu. Sprawdzałam kilka razy dziennie, chyba wybudzona w środku nocy byłabym w stanie wymienić te kilka aptek, które go mają 😂. Dopadłam go w Łodzi (100km od domu) i kombinowałam, jak odebrać, a dzisiaj się okazało, że kuzynka tam jest z córką u lekarza i sprawa rozwiązana 😍

Babova, pamietam te ostatnie tygodnie przez porodem. Mam nadzieję, że szybko Ci miną i że Synek nie będzie kazał długo na siebie czekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 12:54

Monk@, wellwellwell, Babova lubią tę wiadomość

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova,za chwile będziecie się już tylko przytulać 🤩

Ja ostatnio z sentymentu wracałam do wątku w którym testowałam, ciężko było go odnalezc🥰
    I zauważyłam że prawie wszystkie albo już mają maluszki albo na nie czekaja z starych wątków, szkoda że Pocahontas zniknęła, ciekawe co u niej :)

Zuzka, my cały dzień spędzamy na polu, też ruszam nogą wózek i się opalam 😅 twarz już dawno opalona 🤣
    Monka, ja mimo wszystko odzywam się w takiej sytuacji i nie szczędzę w słowach że to nie ich sprawa bo to moje dziecko 😅 nauczyłam się tego przy synu, za dużo razy miałam doczynienia z sorem dziecięcym głównie w nocy.

Wysyłamy z Amelcia trochę słoneczka i życzymy miłego popołudnia 🥰

20230530-094800.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 13:10

Monk@, wellwellwell, Babova lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:
    Dziewczyny, ja was teraz podczytuję w maksymalnym stężeniu moich hormonów ciążowych i nie mogę sobie wyobrazić tej sytuacji, kiedy będzie ze mną kilkumiesięczny synek 🥹 Wy ledwie co rodzilyscie, a tu już takie duże dzieciaczki, a ja czekam, aż mój kawaler zdecyduje się wyjść 🫣

A ja zaglądam do Was, czy już u Ciebie ruszyło 😁
    Trzymam kciuki! Teraz się na pewno dłuży niemiłosiernie, a potem będzie lecieć przez palce ten czas... I choć wczoraj myślałam o tym, jak to fajnie było mieć czas na wszystko, to i tak Ci nie zazdroszczę, bo pamiętam, że końcówka była ciężka.

Babova lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:

A ja zaglądam do Was, żeby sprawdzić czy Ty i Namisa już rodzicie 😅

Babova lubi tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu. Malutka płakała jak ja kłuli a ja razem z nią. Ale jak tylko wyszliśmy z gabinetu to od razu zasnęła mężowi na rękach. 🥺

Babova ja też nie mogę uwierzyć, że dopiero co urodziłam, a tak ten czas zleciał, że już się powoli rozpakowujecie u was na wątku. Jeszcze chwila i będziesz tulić swoje maleństwo. Też w wolnych chwilach sprawdzam czy wy już. 😊🥰

Babova lubi tę wiadomość

age.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to miłe! Ja jestem ledwie kilka dni po 38tc, a już mi się tak dłuży, a co dopiero jak będę miała czekać do indukcji - autentycznie chyba zwariuje 😂 Ale zobaczymy, na to wpływ mam zerowy, więc trzeba się cieszyć ostatnimi dniami bez bobasa i relaksować ile się da.

Przy okazji - pierwsze szczepienie (oprócz tych szpitalnych) wypada w okolicach 2 miesiąca?

Monk@ lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:
    Dzięki dziewczyny, to miłe! Ja jestem ledwie kilka dni po 38tc, a już mi się tak dłuży, a co dopiero jak będę miała czekać do indukcji - autentycznie chyba zwariuje 😂 Ale zobaczymy, na to wpływ mam zerowy, więc trzeba się cieszyć ostatnimi dniami bez bobasa i relaksować ile się da.

Przy okazji - pierwsze szczepienie (oprócz tych szpitalnych) wypada w okolicach 2 miesiąca?

Tak, w książeczce zdrowia jest wpisany 2. miesiąc i w szpitalu przy wypisie mi kazali zgłosić się na szczepienia między 6-8 tygodniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 14:48

Babova lubi tę wiadomość

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:

Dokładnie jak piszesz, staraj się korzystać :)

https://www.szczepienia.pl/kalendarz-szczepien/ tutaj masz małą ściągę, może się przyda :)

Babova lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może do polecenia coś na ciemieniuchę?

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Macie może do polecenia coś na ciemieniuchę?
    U nas sprawdziło się to https://allegro.pl/oferta/linomag-plyn-na-ciemieniuche-dla-niemowlat-30-ml-11836852526

Naklada się na główkę dziecka i zakłada czapkę,na godzinę przed kąpielą,później zmywa się to szamponem a po kąpieli wyczesuje i nie ma.
    Ten płyn to zmiękcza więc juz po kąpieli ta ciemieniuchna jest jakby mokra i wyczesywania pomaga.

Kofii lubi tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2023, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://gemini.pl/emotopic-preparat-na-ciemieniuche-skora-sucha-i-atopowa-75-ml-9056702?gclid=Cj0KCQjw4NujBhC5ARIsAF4Iv6eXzLO_1TQTUoLA5YEnbPM_hfHxfF40hqLtJ8JUQDuO8AzPH1XXaUkaAtGoEALw_wcB
    Ja mam to, to jest preparat z mocznikiem, pół godziny przed kąpielą się go nakłada, później zmywa, a na koniec wyczesuje. Po jednej sesji było po ciemieniusze :)

Kofii lubi tę wiadomość

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ