W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Staaraczkaaa wrote:Na innym forum zostałam "zrypana" że to nie jest duży spadek z 4.4 na 2.97 i że przesadzam
-
beza wrote:W ogóle dziwne, że tak szybko spadło w dwa dni z 4,4 na 2,97. U mnie takie spadki to były obserwowane ale w miarę upływu tygodni i to z lekami. Może USG coś pokaże? Trzymam kciuki!✨ 08.23 Stasieńko 🩵
-
nick nieaktualnyChocoMonster wrote:Tsh to dość niestabilny hormon i takie wahania są jak najbardziej normalne
Ale fakt lepiej przebadać i mieć pewność
A wiecie jak jest z wartościami Anty TG i Anty TPO? Jeżeli są przy dolnej granicy normy to dobrze? -
Claire wrote:Trzymam mocno kciuki!!!
A od kiedy bierze lek? I jaki jeśli mogę spytać?
Także mam nadzieję, że coś się poprawi, jak będzie dalej źle to jesteśmy na to psychicznie przygotowani.oloska lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
oli23 wrote:Muszę zmienić w stopce informacje, bo ten "lek" okazał się być suplementem z diosminą , dopiero zaczął brać🙈 Inne badania zlecone przez endokrynologa wyszły super, a żylaki raczej 1 stopnia to mamy pobrać dodatkowo tą diosminę i chłodzić 🥚🥚. Badamy znowu za 3 miesiące, po tym czasie decyzja czy zabieg jest potrzebny. Zdaniem lekarza to wina przegrzewania jąder, co potęguje efekt żylaków bo problem mamy tylko z morfologią. Mąż ograniczył bardzo treningi i bardzo się starał ze suplementacją i dietą. Kiedy tylko sobie przypomniał schładzał jądra, po treningu czy po całym dniu pracy.
Także mam nadzieję, że coś się poprawi, jak będzie dalej źle to jesteśmy na to psychicznie przygotowani.
Jak sobie przypomnę tekst mojego, że sobie lubił polać jajeczka gorącą wodą pod prysznicem, to aż mi się w głowie kręci, że tak głupia rzecz wydłużyła nam ten czas te wszystkie miesiące... No ale u nas wszystko się okaże w lutym.oli23, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki mocno za badania!! ✊
Wróciłam z pracy, siedzę w domu i wiem że testy są w szafce, słyszę jak wołają 😅 choć, siknij sobie 😁 melduje ból w dole pleców i ciągniecie w pachwinach co dodatkowo mnie zachęca🤷♀️ ale trzymam się twardo, zaraz znowu jadę do roboty to nie będę o tym myśleć 😂oli23, siesiepy, Evondita82, Mart768 lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
No dziewczyny z takim zestawem kciuków na pokładzie ta rozmowa będzie moja - dzięki ☺️
Bambi stooo laaat, stooo laat niech zyyyjee, zyyyjee Nam! 🥳💐🎂
Spełnienia marzeń - następne urodziny będą już w powiększonym składzie! 👶🏻Emka06, Poziomka9204, oli23, siesiepy, Bambi92 lubią tę wiadomość
-
Claire wrote:Super, to daje dużo nadziei na poprawę. A w jaki sposób schładza 🥚🥚? Używa plastrów może?
Jak sobie przypomnę tekst mojego, że sobie lubił polać jajeczka gorącą wodą pod prysznicem, to aż mi się w głowie kręci, że tak głupia rzecz wydłużyła nam ten czas te wszystkie miesiące... No ale u nas wszystko się okaże w lutym.
Polewa chłodną wodą, jak bierze prysznic, zawsze kilka minut, często wchodzi na szybko parę razy w ciągu dnia tylko aby schłodzić. Jak oglądamy filmy to robi sobie albo ja jemu 🙈 zimne okłady - np. okład żelowy z lodówki ale ważne, żeby to nie było też lodowate. Skupiamy się też na tym aby wyeliminować czynniki mogące powodować przegrzanie - spanie nago, zmiana ciasnych bokserek na luźne gatki, jak siedzimy w domu to w nich tylko chodzi. U mojego męża też mogły to powodować intensywne treningi praktycznie codziennie + rowerek godzinę dwie 🙈 - dostał definitywny zakaz rowerka od lekarza. Badanie robiliśmy we wrześniu, po gorących miesiącach letnich, co też pewnie nie sprzyjało. No i żylaki same w sobie mogą podnosić temperaturę 🥚🥚. Polecam iść po złych wynikach jak najszybciej do specjalisty, bo my poszliśmy dopiero w grudniu i dopiero teraz znamy możliwą przycznę tej morfologii..
Tak mi się jeszcze przypomniało, aporopo tego ciepłego prysznica, że w lato bardzo lubił godzinami wylegiwać się w pełnym słońcu jajcami do góry🍳 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2022, 15:57
🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
Claire wrote:Super, to daje dużo nadziei na poprawę. A w jaki sposób schładza 🥚🥚? Używa plastrów może?
Jak sobie przypomnę tekst mojego, że sobie lubił polać jajeczka gorącą wodą pod prysznicem, to aż mi się w głowie kręci, że tak głupia rzecz wydłużyła nam ten czas te wszystkie miesiące... No ale u nas wszystko się okaże w lutym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2022, 16:24
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Co do morfologii nasienia to podobnież nie ma co na to patrzeć. Tak nam powiedział androlog u którego byliśmy po dwóch nieudanych inseminacjach. Ważne są inne parametry, a nie koniecznie ta słynna morfologia. Przy naszych wynikach powiedział, że są dobre i że jeśli mąż myślał, że to z jego powodu to niestety nieprawda. Kazał zrobić fragmentację DNA plemników, powtórzyć badanie nasienia oraz hormony i wizyta kontrolna.
oloska lubi tę wiadomość
♏ Ona - 33 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
HBA 53%
2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
2025 IVF
° 4 zapłodnione komórki🤞🏼 -
izzy91 wrote:Jak coś to aplikacja Rossmana ma taką opcję że wpisujesz czego szukasz i mówi ci w którym regale i na której półce coś leży w danym sklepie:)
@Bambi - wszystkiego najwspanialszego mam nadzieję że będziesz miała dziś super dzień 🎉Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
TSH 0,866 ( październik 2023)
On : jakość nasienia do poprawy
Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -
IUI
*12.12.23 - 10mln, 80% ❌️
IVF
18.12.2024 - kwalifikacja
22-31.01.2025 - primolut nor -
Część dziewczyny Co do badania nasienia - my dziś odebraliśmy powtórne wyniki badań. Pierwsze z lipca nie były najlepsze. Koncentracja tylko 3 miliony, nie zrobili przez taka mała ilość rozszerzonych badań. Narzeczony przez trzy miesiące brał Fertilman plus i chyba mogę stwierdzić, że działa koncentracja 11,7 miliona , z czego się cieszę jak głupia. Morfologia 4%. Ruch postępowy do poprawy niestety także kolejna batalia przed nami.
No a ja zaczęłam odliczanie do testowania, najgorsze przede mną, czas się czymś zająć.
oli23, rozalaa, ChocoMonster, Meeg, oloska, Arieen, Lipcowa, Emka06, M94, Mart768, Anett93, .aś. lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
TSH 0,866 ( październik 2023)
On : jakość nasienia do poprawy
Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -
IUI
*12.12.23 - 10mln, 80% ❌️
IVF
18.12.2024 - kwalifikacja
22-31.01.2025 - primolut nor -
KiniuśiKinio wrote:Część dziewczyny Co do badania nasienia - my dziś odebraliśmy powtórne wyniki badań. Pierwsze z lipca nie były najlepsze. Koncentracja tylko 3 miliony, nie zrobili przez taka mała ilość rozszerzonych badań. Narzeczony przez trzy miesiące brał Fertilman plus i chyba mogę stwierdzić, że działa koncentracja 11,7 miliona , z czego się cieszę jak głupia. Morfologia 4%. Ruch postępowy do poprawy niestety także kolejna batalia przed nami.
No a ja zaczęłam odliczanie do testowania, najgorsze przede mną, czas się czymś zająć.KiniuśiKinio lubi tę wiadomość
-
Staaraczkaaa wrote:Ok dziękuję
Ale fakt lepiej przebadać i mieć pewność
A wiecie jak jest z wartościami Anty TG i Anty TPO? Jeżeli są przy dolnej granicy normy to dobrze?
Według mnie jeśli się mieszczą w granicach normy to bardzo dobrze. Ja miałam wartości liczone w setkach przy obu i mam HashimotoStaaraczkaaa lubi tę wiadomość
-
gattina wrote:Co do morfologii nasienia to podobnież nie ma co na to patrzeć. Tak nam powiedział androlog u którego byliśmy po dwóch nieudanych inseminacjach. Ważne są inne parametry, a nie koniecznie ta słynna morfologia. Przy naszych wynikach powiedział, że są dobre i że jeśli mąż myślał, że to z jego powodu to niestety nieprawda. Kazał zrobić fragmentację DNA plemników, powtórzyć badanie nasienia oraz hormony i wizyta kontrolna.
Skolei mój gin nic tylko morfologia i morfologia... -
Staaraczkaaa wrote:Kurcze to nie wiem teraz bo badamy teraz tarczycę, bo TSH raz wyszło 4,4 a 2 dni później 2,97 (około), a FT3 powyżej 50%, ale za to FT4 ok. 40%. W czwartek USG tarczycy. I teraz pytanie, bo objawów jako takich nie ma, jedynie podwyższone wartosci w lipidogramie.
Ja nie mam właściwie objawów chorej tarczycy (jedynie wypadanie włosów ale moja fryzjerka twierdzi że wcale tak dużo nie wylatuje ), a mam niedoczynności i Hashimoto.
Z tego co wiem to wartość tsh może się nawet zmienić jak człowiek gorzej pospi w nocyStaaraczkaaa lubi tę wiadomość
-
Meeg wrote:Skolei mój gin nic tylko morfologia i morfologia...
U mnie ginekolog w klinice po zapytaniu się, czy może przydałaby się wizyta u androloga przed inseminacją to odpowiedziała, że zawsze można pójść. A znowu ginekolog jest od kobiet, a androlog od facetów, więc mają prawo znać się na danej płci, a nie na wszystkim.Meeg lubi tę wiadomość
♏ Ona - 33 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
HBA 53%
2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
2025 IVF
° 4 zapłodnione komórki🤞🏼 -
Jak sobie przypomnę tekst mojego, że sobie lubił polać jajeczka gorącą wodą pod prysznicem, to aż mi się w głowie kręci, że tak głupia rzecz wydłużyła nam ten czas te wszystkie miesiące... No ale u nas wszystko się okaże w lutym.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Lipcowa wrote:No dziewczyny z takim zestawem kciuków na pokładzie ta rozmowa będzie moja - dzięki ☺️
Bambi stooo laaat, stooo laat niech zyyyjee, zyyyjee Nam! 🥳💐🎂
Spełnienia marzeń - następne urodziny będą już w powiększonym składzie! 👶🏻Lipcowa lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?"