W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć ? 😊
Może opowiem coś o sobie, mamy za sobą prawie 3 lata starań, jedną ciaze poroniłam 2,5 roku temu od tamtej pory aż do października nic się nie działo, próbowaliśmy także inseminacji która nie przyniosła efektu. We wrześniu miałam histeroskopie I wycinanego polipa. W grudniu przed swietami zobaczyliśmy z mężem dwie kreseczki 🥰 30 grudnia byłam na wizycie narazie tylko pęcherzyk ciazowy, 13 stycznia mam kolejną wizytę, która troszkę się stresuje 🙈 miloby było być tu z Wami na czas tego oczekiwania 😊Atomówka , oloska, Victoria006 lubią tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć ? 😊
Może opowiem coś o sobie, mamy za sobą prawie 3 lata starań, jedną ciaze poroniłam 2,5 roku temu od tamtej pory aż do października nic się nie działo, próbowaliśmy także inseminacji która nie przyniosła efektu. We wrześniu miałam histeroskopie I wycinanego polipa. W grudniu przed swietami zobaczyliśmy z mężem dwie kreseczki 🥰 30 grudnia byłam na wizycie narazie tylko pęcherzyk ciazowy, 13 stycznia mam kolejną wizytę, która troszkę się stresuje 🙈 miloby było być tu z Wami na czas tego oczekiwania 😊
Cześć rozgość się, bardzo mi przykro z powodu poronienia, życzę Ci teraz spokojnej i nudnej ciąży 😊
Ja byłam wczoraj na wizycie, ze stresu niewiele dopytałam, ale na tą chwilę wszystko dobrze, dzidzia ma 13mm, serduszko biło 170, założono mi kartę ciąży, niech będzie teraz tylko dobrze 😍
Mam nadzieję, że Choco się odezwie, że to tylko kwestia zmęczenia i dzisiaj zawita z dobrymi wiadomościami! 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2023, 09:40
LILA_33, oloska, Atomówka , Cotakoza lubią tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Cześć rozgość się, bardzo mi przykro z powodu poronienia, życzę Ci teraz spokojnej i nudnej ciąży 😊
Ja byłam wczoraj na wizycie, ze stresu niewiele dopytałam, ale na tą chwilę wszystko dobrze, dzidzia ma 13mm, serduszko biło 170, założono mi kartę ciąży, niech będzie teraz tylko dobrze 😍
Mam nadzieję, że Choco się odezwie, że to tylko kwestia zmęczenia i dzisiaj zawita z dobrymi wiadomościami! 🍀
Gratuluję! To masz już kawał Bobasa 🥰! Nudnej ciąży, odpoczywajcie jak najwięcej i rośnijcie ✨🥰.dominikawa lubi tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Choco jesteś tu?🤔👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Czy któraś z Was odczuwa bóle jak przy okresie? Nie jakieś mocne ale takie denerwujące. Czy to normalne?
Dzisiaj jeszcze ich nie czułam, ale wczoraj odkąd wróciłam z pracy je miałam, wieczorem wzięłam nospe i niby przeszło.07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
Atomówka wrote:Czy któraś z Was odczuwa bóle jak przy okresie? Nie jakieś mocne ale takie denerwujące. Czy to normalne?
Dzisiaj jeszcze ich nie czułam, ale wczoraj odkąd wróciłam z pracy je miałam, wieczorem wzięłam nospe i niby przeszło.
Tak, mnie czasem lekko pobolewa i brzuch i pachwiny. To pewnie rozciąganie się macicy, która szykuje się na powiększenie Maluszka, więc nic się nie stresuj 😊.Atomówka , Bezimienna lubią tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
12 listopada 2024 - ⏸️
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
-
Atomówka wrote:Czy któraś z Was odczuwa bóle jak przy okresie? Nie jakieś mocne ale takie denerwujące. Czy to normalne?
Dzisiaj jeszcze ich nie czułam, ale wczoraj odkąd wróciłam z pracy je miałam, wieczorem wzięłam nospe i niby przeszło.
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
A suplementujesz magnez? Duże dawki (200-300 mg minimum), dobra przyswajalna forma i takie skurczowe bóle często znikają. Ja takich odczuć nie miałam, bardziej bym to określiła jako ciągnięcie, kłucie, rozpieranie - tu już pracują narządy, wiezadla, więc ciężko tego uniknąć. Jeśli pojawiają się takie delikatne skurcze jak na miesiączkę to bym działała z magnezem najpierw, a nospe już przy intensywniejszych odczuciach, bardziej w ostateczności - takie też miałam zwlecenia od lekarza.Atomówka , Cotakoza lubią tę wiadomość
-
Mnie bardzo martwi brak bólu piersi - bolały od 1dpo przez jakis tydzien, moze ponad i przestały. Oprócz tego urosły, ale boleć już nie bolą🙍♀️ 28 👦 35
Czerwiec 2022 - ⏸ ❤
Lipiec 2022 - poronienie zatrzymane 6/9 tc 💔
Grudzień 2022 - ⏸
31.12 - beta HCG - 100 ❤
02.01 - beta HCG - 233 🍀
07.01 - beta HCG - 2398 🥳
12.01 wizyta - pęcherzyk ciążowy🤞
31.01 wizyta - 1.78 cm dzidziula 🥰
21.02 wizyta - prawie 4,5 cm mojego cudu ❤
06.03 - ryzyka trisomii niskie, ryzyko preeklampsji i hipotrofii podwyższone 😒 --> Acard 150 mg
25.07 - 2049 g Emilki 🥰
-
Namisa wrote:A suplementujesz magnez? Duże dawki (200-300 mg minimum), dobra przyswajalna forma i takie skurczowe bóle często znikają. Ja takich odczuć nie miałam, bardziej bym to określiła jako ciągnięcie, kłucie, rozpieranie - tu już pracują narządy, wiezadla, więc ciężko tego uniknąć. Jeśli pojawiają się takie delikatne skurcze jak na miesiączkę to bym działała z magnezem najpierw, a nospe już przy intensywniejszych odczuciach, bardziej w ostateczności - takie też miałam zwlecenia od lekarza.
Niee.. wgl jestem zdezorientowana. Byłam u ginekolog na NFZ po tym jak się dowiedziałam o ciąży. Poszłam tam że względu na to że moja siostra jest położną i chce rodzic tam gdzie ona pracuje. Ginekolog nie powiedziała nic oprócz tego żeby dalej brać kwas, euthyrox i dupka...
Nie mam pojęcia co powinnam jeszcze nadrabiać w tym okresie w sensie jakie suple itd, tak samo jak z jedzeniem co można co nie. Jest to pierwsza moja ciąża i nie mam pojęcia co i jak... Jestem wściekła i przerażona.
Wybieram się do apteki po zapas supli i w takim razie magnez. Jaki kwas foliowy polecacie?
Dobrze że jest to forum i możecie mi coś doradzić ♥️
Obym na wtorkowej wizycie dowiedziała się więcej07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
Tak, mi czasem też dokuczają takie bóle i bóle w lędźwiach też miewam tak samo jak było przy okresie -
Też weszłam zobaczyć co u Choco..
Choco,Choco where are you? Mam nadzieję że wszystko w porządku 🤞🤞🤞🤞Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Agn1000 wrote:Też weszłam zobaczyć co u Choco..
Choco,Choco where are you? Mam nadzieję że wszystko w porządku 🤞🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 17:44
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Atomówka wrote:Niee.. wgl jestem zdezorientowana. Byłam u ginekolog na NFZ po tym jak się dowiedziałam o ciąży. Poszłam tam że względu na to że moja siostra jest położną i chce rodzic tam gdzie ona pracuje. Ginekolog nie powiedziała nic oprócz tego żeby dalej brać kwas, euthyrox i dupka...
Nie mam pojęcia co powinnam jeszcze nadrabiać w tym okresie w sensie jakie suple itd, tak samo jak z jedzeniem co można co nie. Jest to pierwsza moja ciąża i nie mam pojęcia co i jak... Jestem wściekła i przerażona.
Wybieram się do apteki po zapas supli i w takim razie magnez. Jaki kwas foliowy polecacie?
Dobrze że jest to forum i możecie mi coś doradzić ♥️
Obym na wtorkowej wizycie dowiedziała się więcej
No to tak w skrócie: z jedzenia nie możesz rzeczy które mogą cię potencjalnie zarazić jakąś chorobą albo posiadają jakieś aktywne substancje, których wpływ nie został do końca zbadany, albo zbadano że działają negatywnie.
- generalnie surowizna: surowe jaja (raczej wybieraj ścięte), surowe mięso, ryby w postaci surowej, bo rośnie ryzyko zakażenia salmonellą, listerią, escherichia coli i innymi cudami. Do tego zakazany jest surowy nabiał - z niepasteryzowanego mleka. Sery z mleka pasteryzowanego będą już ok. Surowe warzywa i owoce trzeba dokładniej myć, ze względu na ryzyko zakażenia toxoplazmozą, szczególnie ważne dla osób które nie mają przeciwciał.
- zioła. Nie wszystkie są na out, bo są takie jak najbardziej spoko (np. melisa, pokrzywa, rumianek), ale trzeba zachować ostrożność, bo są takie totalnie zakazane jak podbiał, krwawnik, bylica, szałwia itp.
- kofeina do 200 mg/dobę. Ciężko to wyliczyc bo każdy pije trochę inne te kawy/herbaty + jedzenie też zawiera pewne ilości kofeiny, dlatego po prostu warto mieć to na uwadze, żeby się ograniczać.
- wszelkie używki, ale to wiadomka
- leki - zawsze czytamy ulotke i w razie niejasności pytamy lekarza. Z takich bez recepty to Apap (paracetamol) jest dozwolony.
Co do kwasu foliowego jeśli chcesz brać osobny suplement polecam folian forte z Naturell - ma aktywna formę, czyli niezależnie czy masz mutacje MTHFR a o niej nie wiesz, czy nie - będziesz go dobrze przyswajać. Jeśli wolisz brać witaminy prenatalne z kwasem foliowym, gdzie będziesz miała też inne potrzebne substancje (jod, DHA, cholina itp) to polecam Prenacaps Multi 1 + DHA albo Prenacare Complete - chyba najlepszy stosunek jakości do ceny w tym momencie + jedna aktywna forma kwasu foliowego. Ale raczej nie dostaniesz tych supli stacjonarnie w aptece, przynajmniej ja nie widziałam, tylko online.Atomówka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja mam jakieś złe przeczucia, okropnie się boję.
W nocy obudziło mnie kłucie w macicy - dosyć często, co kilka minut chyba. Ogólnie miałam wrażenie, że zaraz poronię. Wstałam, pochodziłam trochę, uspokoiło się. Nie mam żadnych plamień.
Dzisiaj też czaswm kłuję, już rzadziej, ale jest inaczej niż w pierwszej ciąży. I martwi mnie ta częstotliwość. Po prostu umieram ze strachu. Jestem na duphastonie 2x1, jutro pójdę sprawdzić znowi betę. Ogólnie nagle od nocy ciągle czuję ten brzuch, jak nie kłucie, to że coś tam się dzieje.
Wczoraj rano obudziłam się z bólem krzyża... tylko nie wiem czy wiązać to z ciążą, czy dlatego, że spałam wyjątkowo na kanapie w salonie i może jakoś źle się ułożyłam?
Chyba nie przeżyję kolejnego razu...
To kłucie nie jest zbyt ostre, ale odczuwalne. Dzisiaj u mnie 4+0Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2023, 10:37
🙍♀️ 28 👦 35
Czerwiec 2022 - ⏸ ❤
Lipiec 2022 - poronienie zatrzymane 6/9 tc 💔
Grudzień 2022 - ⏸
31.12 - beta HCG - 100 ❤
02.01 - beta HCG - 233 🍀
07.01 - beta HCG - 2398 🥳
12.01 wizyta - pęcherzyk ciążowy🤞
31.01 wizyta - 1.78 cm dzidziula 🥰
21.02 wizyta - prawie 4,5 cm mojego cudu ❤
06.03 - ryzyka trisomii niskie, ryzyko preeklampsji i hipotrofii podwyższone 😒 --> Acard 150 mg
25.07 - 2049 g Emilki 🥰
-
bzksz wrote:Dziewczyny ja mam jakieś złe przeczucia, okropnie się boję.
W nocy obudziło mnie kłucie w macicy - dosyć często, co kilka minut chyba. Ogólnie miałam wrażenie, że zaraz poronię. Wstałam, pochodziłam trochę, uspokoiło się. Nie mam żadnych plamień.
Dzisiaj też czaswm kłuję, już rzadziej, ale jest inaczej niż w pierwszej ciąży. I martwi mnie ta częstotliwość. Po prostu umieram ze strachu. Jestem na duphastonie 2x1, jutro pójdę sprawdzić znowi betę. Ogólnie nagle od nocy ciągle czuję ten brzuch, jak nie kłucie, to że coś tam się dzieje.
Wczoraj rano obudziłam się z bólem krzyża... tylko nie wiem czy wiązać to z ciążą, czy dlatego, że spałam wyjątkowo na kanapie w salonie i może jakoś źle się ułożyłam?
To kłucie nie jest zbyt ostre, ale odczuwalne. Dzisiaj u mnie 4+0
Sprawdź betę jeśli to cię uspokoi, ale pamiętaj że to jest baaardzo wczesna ciąża, ciągle trwa proces implantacji, zarodek lokuje się w endometrium, tworzą się zaczątki łożyska - bardzo dużo się tam dzieje generalnie. Dopóki nie ma plamień, krwawien to raczej jest to medyczna norma - oczywiście obserwuj, bierz magnez i w przypadku większego bólu możesz spróbować załagodzić go nospą. Co ciąża to inna historia, inne odczucia - ciężko ich nie porównywać ale jednak warto mieć to na uwadze. Trzymam kciuki żeby ból zniknął, a beta ładnie przyrastała 🤞🍀 -
bzksz wrote:Dziewczyny ja mam jakieś złe przeczucia, okropnie się boję.
To kłucie nie jest zbyt ostre, ale odczuwalne. Dzisiaj u mnie 4+0
Mnie jak obudziło raz kłucie w macicy to też się wystraszyłam, że to poronienie, bo bolało mocno przez parę minut i aż wstałam zobaczyć czy nie krwawię. Na szczęście na następny dzień miałam wizytę i okazało się, że z Maluszkiem jest wszystko ok i jest serduszko, więc nie stresuj się na zapas 😁. Jedyne co to okazało się, że zrobił mi się krwiak i tak się zastanawiam czy nie zrobił mi się właśnie wtedy jak miałam ten nocny ból.👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
12 listopada 2024 - ⏸️
-
Bzksz, popieram to, co napisały dziewczyny. Idź na betę, może wynik Cię troszkę uspokoi. Jak masz możliwość, to może uda Ci się też przyśpieszyć wizytę chociaż o kilka dni? Jestem dobrej myśli, mnie kilka dni w okolicach 4+0 też kłuło w dole brzucha, chociaż u mnie okazało się, że to torbiel jajnika. Na skurcze polecam brać Magnez. Wyobrażam sobie jak się czujesz. Ja dopiero teraz jestem TROCHĘ bardziej spokojniejsza.
-
Pozwolę sobie jeszcze się troszkę pochwalić 🙈
Byłam wczoraj u pani doktor która pracuje w moim szpitalu, z myślą, że jeśli wszystko będzie dobrze, wybiorę to miejsce do porodu, a mimo, że tam pracuję uznałam, że warto znać konkretnego lekarza ciut lepiej 😉
Dzidziuś rośnie, wszystko wygląda dobrze, torbiel bez zmian do dalszej obserwacji (oprócz Luteiny biorę też Duphaston).
Dostałam tabletki na mdłości, które zaczęły przybierać na sile (chociaż były do zniesienia). Xonvea, wczoraj wzięłam pierwszą dawkę, dziś narazie jest cudownie.
A oto Dzidziutek ❤️
Atomówka , Namisa, Victoria006, LILA_33, Emka06, Niemampomyslunanick, bzksz, Anett93, Cotakoza, dominikawa, Beezi, Sesyjka, Kluska95 lubią tę wiadomość