W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ivanka93 wrote:Super, zazdroszczę takiego pięknego endo 😊 czemu wyszłaś przybita?
Pani Miśka, Wojcinka, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Blawatek wrote:Dziewczyny, dopisuję się i ja:) starania o drugie, 39 lat. Jest tu jeszcze taki dinozaur?
-
Tabelka:
Instrukcja:
1. W kolumnach są nazwy suplementów, niektóre (jak fertilman+ są kilka razy - rozpisalam zawartość supli w zależności od dawki, do maksymalnej zalecanej)
2. Przy nazwach składników napisałam na czerwono zalecana dawkę dzienna (z sieci), podkreśliłam na czerwono najbardziej zbliżone zawartości w suplementach.
3. Na zielono napisałam % dzienne zapotrzebowanie składnika.
4. Te co skreśliłam to tylko sobie, może wam będą pasowały 😉
Dodatkowo z sieci:
Najważniejsze dla mężczyzn są: koenzym Q10, witamina e i cynk. Każde ma inne działanie na nasienie, z niektórymi składnikami nie można przesadzić, bo można sobie pogorszyć.
Androvit i Małe multiple maja dodatkowo inne składniki, ale nie są aż tak istotne dla płodności i występowały tylko u nich, więc ich nie dorzucałam.
Mam nadzieję że komuś się przyda 😉Iskra444, Vivian, Ivanka93, Kremówka, milam, KaJa, Agnuka, Axon lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
nick nieaktualny
-
A ja się już naczytałam oczywiście, że podwyższony progesteron po owulacji to mogę być oznaka PCOS 😓 wszystkie hormony mam w normie, na USG niby często "wielopecherzykowe" ale pani ginekolog mówiła że to PCOS nie jest...
jak się diagnozuje PCOS? które wyniki są nie okej wtedy?👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
celina550 wrote:A ja się już naczytałam oczywiście, że podwyższony progesteron po owulacji to mogę być oznaka PCOS 😓 wszystkie hormony mam w normie, na USG niby często "wielopecherzykowe" ale pani ginekolog mówiła że to PCOS nie jest...
jak się diagnozuje PCOS? które wyniki są nie okej wtedy?
A do diagnostyki warto włączyć jeszcze stosunek lh do fsh i najfajniej to polecam przeczytać o tym na mamaginekolog.29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kremówka wrote:Ja mam podejrzenie, bo jajniki wielopecherzykowe zwłaszcza lewy i mam niski progesteron więc to chyba niekoniecznie....
A do diagnostyki warto włączyć jeszcze stosunek lh do fsh i najfajniej to polecam przeczytać o tym na mamaginekolog.
Mam 0,7 stosunek... To też nie wygląda na pcos chyba?
Hormony męskie w normie też.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 20:13
👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
celina550 wrote:Tabelka:
Instrukcja:
1. W kolumnach są nazwy suplementów, niektóre (jak fertilman+ są kilka razy - rozpisalam zawartość supli w zależności od dawki, do maksymalnej zalecanej)
2. Przy nazwach składników napisałam na czerwono zalecana dawkę dzienna (z sieci), podkreśliłam na czerwono najbardziej zbliżone zawartości w suplementach.
3. Na zielono napisałam % dzienne zapotrzebowanie składnika.
4. Te co skreśliłam to tylko sobie, może wam będą pasowały 😉
Dodatkowo z sieci:
Najważniejsze dla mężczyzn są: koenzym Q10, witamina e i cynk. Każde ma inne działanie na nasienie, z niektórymi składnikami nie można przesadzić, bo można sobie pogorszyć.
Androvit i Małe multiple maja dodatkowo inne składniki, ale nie są aż tak istotne dla płodności i występowały tylko u nich, więc ich nie dorzucałam.
Mam nadzieję że komuś się przyda 😉
Łaaaaał ale kawał roboty zrobiłaś! Dzięki! -
Ja tez się dołączam do dinozaurów 39 lat 😄 chciałabym się zapisać na 12.07
Witam wszystkich na wątku lipcowym, mam nadzieje, ze dużo nas nie będzie przechodzić na wątek sierpniowy, trzymam kciuki za wszystkich ✊🏻❤️Iskra444, Blondyna.B, DeLaCruz, AgaOs, Agnuka, Vivian, Kajucha95, Sendi94 lubią tę wiadomość
-
milam wrote:Łaaaaał ale kawał roboty zrobiłaś! Dzięki!
Kocham tabelki wszelakie 😍 mam nawet zeszyt którego nikt poza mną oglądać nie może i tam mam wszyyyyystko, serio 😆 imiona dla dzieci, wyprawkę, miejsca a świecie które chce zobaczyć, kursy które chce zrobić, rzeczy które chce w życiu kupić 😆 trochę się że mnie czasem śmieją, ale organizacyjnie jestem zawsze przygotowana na milion procent 😆
mój chłopak jest taki sam i jak mamy coś kupić, na przykład elektronicznego, to wszystko jest tak porównane zawsze i tak ogarnięte, że nikt nas nie zagnie 😆Milkana, milam lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Pani Miśka wrote:Skąd ja to znam 😂 Dobrze to wygląda, trzymam kciuki!
-
celina550 wrote:Kocham tabelki wszelakie 😍 mam nawet zeszyt którego nikt poza mną oglądać nie może i tam mam wszyyyyystko, serio 😆 imiona dla dzieci, wyprawkę, miejsca a świecie które chce zobaczyć, kursy które chce zrobić, rzeczy które chce w życiu kupić 😆 trochę się że mnie czasem śmieją, ale organizacyjnie jestem zawsze przygotowana na milion procent 😆
mój chłopak jest taki sam i jak mamy coś kupić, na przykład elektronicznego, to wszystko jest tak porównane zawsze i tak ogarnięte, że nikt nas nie zagnie 😆
Jeśli oglądasz Przyjaciół to skojarzyło mi się to od razu z Moniką 😊 -
Iskra444 wrote:Ja już po
Owu była, wszystko pięknie
Drożność zrobimy w sierpniu (przez urlop mój i wyjazd właśnie na początku następnego cyklu)
Mam skierowanie na MUCh
No zobaczymy, niby wszystko ładnie a przybita wyszłam…
Aaa i endo 14mm wiec chyba ladne
Trzymam mega mocne kciuki przy tak pięknej owulacji 🤞🤞❤️
Mam nadzieje, że ta drożność nie będzie potrzebna 😊
Iskra444 lubi tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:Jeśli oglądasz Przyjaciół to skojarzyło mi się to od razu z Moniką 😊
Aha, o to to właśnie 😆 tylko aż tak nie sprzątam. Aczkolwiek jestem perfekcjonistką do bólu, nie polecam 😓👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Z małym opóźnieniem też się witam w lipcowym wątku po miesięcznej przerwie ☺️
Iskra gratuluję pięknego endo, obyś drożności jednak nie musiała już badać w sierpniu 😉
Ja jestem właśnie w trakcie dni płodnych także jak Iskra będziesz miała chwilę to wpisz mnie proszę do tabelki na 19.07 👍 (jest to przy okazji tez nasza rocznica związku z mężem więc kto wie może akurat się uda. 😉)
Iskra444 lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Z małym opóźnieniem też się witam w lipcowym wątku po miesięcznej przerwie ☺️
Iskra gratuluję pięknego endo, obyś drożności jednak nie musiała już badać w sierpniu 😉
Ja jestem właśnie w trakcie dni płodnych także jak Iskra będziesz miała chwilę to wpisz mnie proszę do tabelki na 19.07 👍 (jest to przy okazji tez nasza rocznica związku z mężem więc kto wie może akurat się uda. 😉)
Wojcinka lubi tę wiadomość