W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
Gravity wrote:Poradźcie mi proszę.. Miałam dziś konsultację z endokrynolożką i zasugerowała mi, żebyśmy zrobili badanie nasienia. Nie wiem zupełnie od czego zacząć, co takie badanie ma zawierać, bo trochę tego na rynku jest. Czy warto wykorzystać ten rabat, który mogę dostać w invectcie dzięki ovu - na badanie ogólne? Albo może polecacie jakieś miejsce w Warszawie do zrobienia takich badań?
Moja lekarka kazała mężowi zrobić pełny seminogram. Nie mógł być chory / na lekach. Min 3 dni wstrzemięźliwości. Myśmy mieli robić w gyncentrum, nasienie oddaje się na miejscu do badania i juz tylko czeka na wyniki. Niestety co do rabatu to raczej jest on tylko na pierwszą wizytę, a za badanie trzeba zapłacić powinna kwotęGravity lubi tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Gravity wrote:Poradźcie mi proszę.. Miałam dziś konsultację z endokrynolożką i zasugerowała mi, żebyśmy zrobili badanie nasienia. Nie wiem zupełnie od czego zacząć, co takie badanie ma zawierać, bo trochę tego na rynku jest. Czy warto wykorzystać ten rabat, który mogę dostać w invectcie dzięki ovu - na badanie ogólne? Albo może polecacie jakieś miejsce w Warszawie do zrobienia takich badań?
Gravity lubi tę wiadomość
-
_Hania wrote:To jeżeli chcesz sprawdzać czy ciemnieje to kupuj już te same testy, bo facelle są mega czułe Beta pozytywna na pewno, nie wiem jak na paskowym, ale u mnie na strumieniowym beta była już powyżej 5 przy takiej kresceStarania od 03.2020
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
nick nieaktualnySzyszka90 wrote:Hej Kochane.
Wczoraj robiłam pinka, a dziś powtórzyłam facelle i widać kreskę!!! Trzęsę się cała jak galareta i nie mogę uwierzyć w to co widzę! Zmiana lekarki i po 2 miesiącach i już ciąża 🥰 w piatek pójdę na betę i powtórzę w poniedziałek 😊
Myślałam że już tych kresek nigdy nie ujrze! Dziękuję za wsparcie na forum i życzę wszystkim takiego samego widoku na sierpniowkach❤️
12 dni po ovitrelle
https://ibb.co/hRch5WL
Kochana gratulacje ❤ beta będzie piękna 😁🍀Szyszka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrew oddana 💪 i teraz to czekanie 😂 my staraczki co się przez cały okres starań wyczekamy to masakra 🙈 jak nie na nowy cykl, tak na owulacje, a żeby już 10dpo było, później na bete itp. ehh szkoda, że faceci tak tego nie rozumieją 😝
Axon, Wojcinka, Blondyna.B, Izi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nayax wrote:Krew oddana 💪 i teraz to czekanie 😂 my staraczki co się przez cały okres starań wyczekamy to masakra 🙈 jak nie na nowy cykl, tak na owulacje, a żeby już 10dpo było, później na bete itp. ehh szkoda, że faceci tak tego nie rozumieją 😝
Kciuki zaciśnięte!
Mam nadzieje, że dzisiaj wszystkie wyniki będziecie miec dziewczyny raz dwa!Nayax, Izi lubią tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KaJa wrote:N_a pinki są ujowe i wiele dziewczyn tak mówi. Sprawdź facellem jutro😊✊
Własnie bede jechac po facelle ,kupie moze i paskowy i strumieniowy . Szyszka bodajze widzialam miala bialo na pinku a na facelle juz ladna kreseczka wtedy🧐 -
Minka wrote:Jakaś niecierpliwa jestem w tym cyklu 🙈 już bym chciała zacząć odliczanie. 😅
Dziewczyny trzymam za was kciuki! Musi być dobrze, przyrosty będą piękne 🧚♀️
Ja dziś poszłam na morfologie zwykłą + glukoze bo nie wiem kiedy byłam na badaniach, chyba czas najwyższy 🙈 więc też czekam do wieczora za wynikami, ja również w diagnostyce
Rozumiem cie w 100% u mnie dopiero 2 dc ale jestem tak nakręcona po lipcu ze tez już odliczam dni do owulacji, która nie wiadomo czy wgle będzie 😅 mam jakąś dobra energię na sierpień, chyba po tych wszystkich podwójnych kreseczkach lipcowych 🙂
-
N_a wrote:Własnie bede jechac po facelle ,kupie moze i paskowy i strumieniowy . Szyszka bodajze widzialam miala bialo na pinku a na facelle juz ladna kreseczka wtedy🧐
Tak, ja małam biało na pinku i cień cienia, cienia na check&go (i to po jakiejś godzinie) a na facelle kreska szybko się pojawiła, blada, ale bez wątpliwości.Szyszka90, N_a lubią tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
W ogole dziwny ten cykl…w kazdym z poprzednich po odstawieniu anty mialam plamienia przed okresem teraz nic.. w dodatku sluz rozciagliwy pare dni temu, teraz juz mniej . A piersi to juz w ogole zagadka bo bardziej mnie „pieką” tak od srodka jakby niż bolą i podbrzusze boli . Ciezko sobie nie robic nadziei a ta biel pinka jak zwykle nastroj podły wprowadza 😑
-
N_a wrote:Własnie bede jechac po facelle ,kupie moze i paskowy i strumieniowy . Szyszka bodajze widzialam miala bialo na pinku a na facelle juz ladna kreseczka wtedy🧐
Wczoraj na pinku jakby cimod przebijało delikatnie, na zdjęciu ciężko było uchwycić, potem jak wysechl to mocniej było widać ale mój mąż twierdził ze mam zwidy, kupiłam facelle paskowy i dziś już gołym okiem widać 😊N_a, Izi, Zagadka919 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2020
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
nick nieaktualnyNayax wrote:Anka a jak się czujesz po tej metforminie? Masz jakieś niepożądane objawy?
Ale moze dlatego ze mi lekarz zlecil brać wieczorem z kolacja
A co do wizyty poszłabym w tym 7 tc -
Dzięki dziewczyny! Na te darmowe badania to już nie mamy co liczyć, akcja w większości miejsc trwała krótko, bo do końca czerwca, także kosztów tu nie unikniemy.
No, ale póki co działamy. Dziś pozytywny test owu, także mamy przed sobą parę gorących wieczorów 😁🤞
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze bety!MartiMarti lubi tę wiadomość
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
nick nieaktualnyanka wrote:Pierwszy dzień mialam mialam biegunke ale nwm czy to serio od metforminy... a teraz kompletnie nic a biorę ponad tydzień, niektórzy pisali ze pierwszy tydzień najgorszy itp i byłam wystraszona a tu nic 😎
Ale moze dlatego ze mi lekarz zlecil brać wieczorem z kolacja
A co do wizyty poszłabym w tym 7 tc
Też brałam z posiłkami ale czułam się tragicznie 🙈 to ciesz się, że dobrze przechodzisz 😁 u mnie efekt w insulinie był po 2 miesiącach, naczczo spadło z 44 na 15 tak więc u Ciebie mam nadzieję też szybko spadnie 🤞
Co do wizyty to nieaktualnie, bo ktoś mi termin zgarnął sprzed nosa i idę 6tc. Chyba, że się zwolni to przełożę 😊 -
nick nieaktualnyNayax wrote:Też brałam z posiłkami ale czułam się tragicznie 🙈 to ciesz się, że dobrze przechodzisz 😁 u mnie efekt w insulinie był po 2 miesiącach, naczczo spadło z 44 na 15 tak więc u Ciebie mam nadzieję też szybko spadnie 🤞
Co do wizyty to nieaktualnie, bo ktoś mi termin zgarnął sprzed nosa i idę 6tc. Chyba, że się zwolni to przełożę 😊
Ja się zastanawiam wlasnie kiedy isc moge zbadać na czczo ponownie 🤔
6 tc tez jest dobrze 🙂 pecherzyk juz na pewno będzie a może i zarodek z serduszkiem 🤩 -
nick nieaktualnyanka wrote:Ja mam mniejsza dawkę jednak, czekam na wizytę u diabetologa żeby mi ja zweryfikował.
Ja się zastanawiam wlasnie kiedy isc moge zbadać na czczo ponownie 🤔
6 tc tez jest dobrze 🙂 pecherzyk juz na pewno będzie a może i zarodek z serduszkiem 🤩
A kiedy masz wizytę u diabetologa? Ja bym poszła 2 miesiące po wizycie u diabetologa, bo możliwe, że zmieni dawkę leków 😊 Bo już wtedy różnica powinna być 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 10:35