W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jak są poronienia nawracające to się bada przede wszysktkim ta nadkrzepliwość (te badania w kierunku trombofilii z pakietu dna najlepiej, jakiestam białka S czy C) i przeciwciała antyfosfolipidowe : przeciw kardiolipinie, β-2 glikoproteinie, antykoagulant tocznia.
a samo badanie ANA to wiele nie mówi, dużo osób będzie miało ANA 1 miano dodatnie. Wtedy się bada ANA 3 i interpretuje to raczej reumatolog.
Do immunologa to jeszcze inne badania się robi, ale tego to kompletnie nie ogarniam - jakieśtam kiry czy coś.
Ja to mówię ze słyszenia wiec musicie dogooglowac
Zośka Zborowska na insta mówiła ze ma zespół antyfosfolipidowyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 19:08
abrakadabra, milam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAxon kciuki!!🤞
My też rodzinie powiemy dopiero po prenatalnych. Ostatnio powiedzieliśmy od razu i później rodzice ciężko to znieśli, bo bardzo chcieliby już wnuka/wnuczke. I stwierdziłam, że nie chce już im takiego bólu sprawiać. Ah, nie wiem czemu ale dobrze czuje ten Lipiec 😁😁 -
Dziękuję dziewczyny za kciuki ale okazalo sie ze w tym punkcie nie robią badan.. tylko testy na covid.. pobrania w diagnostyce koncza o 14. Wiec dupa 😥 stresuje mnie to ze mąż nie wie wiec poszłam na zakupy i kupilam skarpetki z napisem I ❤ Dad. Nie dam rady bety zrobic po kryjomu wiec powiem mu dzisiaj. I moze jutro zrobimy bete. Ale czy jest sens robic jutro w jednym lab a w pon powtorzyc w drugim? Jesli oba to np alab albo diag?
-
Axon wrote:Dziękuję dziewczyny za kciuki ale okazalo sie ze w tym punkcie nie robią badan.. tylko testy na covid.. pobrania w diagnostyce koncza o 14. Wiec dupa 😥 stresuje mnie to ze mąż nie wie wiec poszłam na zakupy i kupilam skarpetki z napisem I ❤ Dad. Nie dam rady bety zrobic po kryjomu wiec powiem mu dzisiaj. I moze jutro zrobimy bete. Ale czy jest sens robic jutro w jednym lab a w pon powtorzyc w drugim? Jesli oba to np alab albo diag?
Badanie lepiej robić w tym samym labie bo każde mają swoje normy i później możesz sie niepotrzebnie stresować że źle przyrasta itd. Zrób jutro np w diagnostyce i w poniedziałek też powtórz w diagnostyce 😊
Nie stresuj sie, bedzie dobrze😊Axon lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:Badanie lepiej robić w tym samym labie bo każde mają swoje normy i później możesz sie niepotrzebnie stresować że źle przyrasta itd. Zrób jutro np w diagnostyce i w poniedziałek też powtórz w diagnostyce 😊
Nie stresuj sie, bedzie dobrze😊 -
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. abrakadabra skąd jesteś? Jakiegoś fajnego masz gina, nie dość że zorientowany to jeszcze przepisuje tyle badań na NFZ, jestem miło zaskoczona że są tacy.
Axon szkoda, czekałam na tą twoją betę 😉 wydaje mi się że jeśli oba laboratoria są z tej samej sieci to można robić w dwóch . Przynajmniej ja bym zrobiła. Kciuki.
Ps. Czy to ty pisałaś że tylko raz były seksy? To naprawdę złoty strzał 🎉Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 19:40
Axon lubi tę wiadomość
-
Axon wrote:Problem w tym ze jutro wyjeżdżamy z Warszawy i wrocimy za 3 tyg. Zastanawiam się czy lab diagnostyki w jednym miejscu ma inne normy niz lab diagnostyki w drugim?
-
Axon wrote:Problem w tym ze jutro wyjeżdżamy z Warszawy i wrocimy za 3 tyg. Zastanawiam się czy lab diagnostyki w jednym miejscu ma inne normy niz lab diagnostyki w drugim?
Jeśli ta sama sieć to normy też bedą te same😊Axon lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
milam wrote:Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. abrakadabra skąd jesteś? Jakiegoś fajnego masz gina, nie dość że zorientowany to jeszcze przepisuje tyle badań na NFZ, jestem miło zaskoczona że są tacy.
Axon szkoda, czekałam na tą twoją betę 😉 wydaje mi się że jeśli oba laboratoria są z tej samej sieci to można robić w dwóch . Przynajmniej ja bym zrobiła. Kciuki.
Ps. Czy to ty pisałaś że tylko raz były seksy? To naprawdę złoty strzał 🎉conte lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Axon w takim razie czekamy na wyniki jutro ✊🏻
A co do tych tekstów to Wam powiem, ze tez sama niezle sie nasłuchałam. Jak długo nie wychodziło to oczywiście „możemy Wam pokazać jak sie to robi, bo może coś zle robicie”. Jak poroniłam pierwszy raz „wszystko przez to ze sie tak stresowałas i sobie wmowilas ze jest zle, to tak sie stało”. Teraz po poronieniu na obiedzie u teściów, jak sie zalilam ze mi nerwy wychodzą, to teściowa wypaliła „a co ty masz niby za stresy? Poronienie? Boooze młoda jesteś jeszcze będziesz mieć”. Jak słyszę „przecież masz już jedno” albo „młoda jesteś….” to mi sie normalnie słabo robi…
Kurczę czemu to życie takie ciężkie? Jak nam na czymś mocno zależy to kłody pod nogi - albo nie wychodzi, albo nie można utrzymać ciazy…
1.11.2018👼🏻 6tc
10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
10dpo, totalna biel na teście.
Tak mi wszystko opadło, taka jestem zrezygnowana, że nie wiem nawet co powiedzieć. Przyznaję, progesteron 30 w środę dał mi sporo nadziei, ale teraz to już nie mam chyba żadnej.
Mam dość słuchania od ginekologów że wszystko okej tylko "trzeba próbować", próbuje tyle czasu i ciągle nic, mam dość już tego wszystkiego, serio.
Owu wyznaczyło 🙈 na czwartek, ale już chyba przestaję to wszystko kontrolować. To nie będzie mój dzień, mój tydzień i mój miesiąc. No wierzę już że naturalnym sposobem zobaczę ⏸️.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 07:37
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Cześć dziewczyny trochę sie spóźniłam na watek lipcowy, appka mi nie działała starałam sie przeczytac jak najwiecej ale nadrobienie 22 stron jest ciężkie jesteście niesamowite !!
Czy można mnie dopisać do testowania 9 lipca ???
Miłej sobotki !KaJa, Wojcinka lubią tę wiadomość
starania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3