W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja patrzyłam w Krakowie np na dobre usg i tam mają napisane na stronie, że można przychodzić na wizyty z 1 osobą towarzyszącą. Ja chodzę do mojej na PZU, przyjmuje też na nzf i w kilku placówkach prywatnie więc wiem, że jak coś zacznie się dziać mogę iść do niej prywatnie na już i tyle. Ale jak byłam raz u niej to była przede mną kobieta i moja gin wyszła i zaprosiła tatę do gabinetu. Więc to dużo zależy od placówki...
Karty ciąży nie mam, no bo za wcześnie. Zdecydowałam zostać u mojej gin bo jest bardziej dostępna, a ten u którego wczoraj byłam widziałam, że jest jeden dzień w tygodniu w tej placówce i nie widziałam go w mieście w innych...
Następna wizyta 09.09 - możesz mnie tam Iskierko wpisać i PTP na razie 22.04
-
Czy ktos jeszcze testuje w tym naszym wątku w tym miesiącu 🧐? U mnie 9dpo dzisiaj , wysypalo mnie na buzi jak nie powiem co … nie wiem czy chce w ogole w tym cyklu testowac, bo ten wysyp jakos nie nastraja mnie pozytywnie
@ ma byc w poniedzialek…
-
N_a ja miałam straszny wysyp i myślałam, że @ idzie. Dziewczyny też tu pisały o tym.
Ostatnio trochę ustąpiło ale do cery idealnie brakowało mi zawsze i brakuje nadal, ciągle coś gdzieś wyskoczy.
Więc póki nie ma @ może się na prawdę wszystko zdarzyć.N_a lubi tę wiadomość
-
N_a wrote:Czy ktos jeszcze testuje w tym naszym wątku w tym miesiącu 🧐? U mnie 9dpo dzisiaj , wysypalo mnie na buzi jak nie powiem co … nie wiem czy chce w ogole w tym cyklu testowac, bo ten wysyp jakos nie nastraja mnie pozytywnie
@ ma byc w poniedzialek…
jest już wątek na sierpień, a niedługo pewnie założą dziewczyny na wrzesień
oczywiście jeśli chcesz to zostań z nami 😁
Izi, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Ja podczytuje z doskoku i jak zawsze się wtrace, ale ceny Waszych wizyt są z kosmosu dziewczyny 😯 ja nie wiem, ja u siebie place 150zl, każda wizyta z USG i są to na prawdę wartościowe wizyty. Dużo przekazuje, stara się, ma dużo certyfikatów nawet na tę prenatalne, więc i wiedzę ma dużą. Przy USG robi też tak o dla mnie 3D żeby malucha podpatrzyć, choć wcale przecież nie musi
no ale ja nie mieszkam w wielkim mieście.
-
Brrr jak zimno 🙈 muszę zamówić drewno do kominka 🙈 dziewczyny jaka herbatę można bezpiecznie pic w ciąży? Rano pije ciepła kawę, a potem lece na wodzie i brakuje mi już ciepłego kubkastarania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
nick nieaktualnyIskra, mi możesz wpisać wizytę 01.09
ja jeszcze nie mam terminu na prenatalne 😳 musze sie zapytać lekarza mojego czy u Niego jest możliwość a jak nie to mam już na oku gdzie zrobię.
Dziewczyny, może to śmieszne pytanie ale nie orientuje się. Czy do swojej przychodni (lekarz rodzinny) zgłaszacie ciążę? Bo ja tam mam niby wybrana położną ale kompletnie nie wiem co i jak i za co się wziąć.Iskra444 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
coma wrote:No właśnie ja to w pierwszej ciązy latałam jak szalona na te wizyty, jak miałam przerwę 3 tygodnie to już dostawałam zapaści, a teraz jak mysle ze mam znowu 350 zł zostawic w gabinecie to chyba wole sobie kupić coś na jesień za tą kasę
Tylko no z drugiej strony ja nawet nie mam karty ciązy, dziwnie zakładać karte ciąży w 10+1?
Jezeli bedziesz chodzic do tego samego gin, to mysle ze bez problemu wystawi zaswiadczemie do becikowego. Swiadczenie wyplacane jest dzieki zaswiadczeniu o opiece w ciazy, a nie karty ciąży. Bynajmiej ja tak mialam 😀 -
nick nieaktualnyannaanja wrote:Brrr jak zimno 🙈 muszę zamówić drewno do kominka 🙈 dziewczyny jaka herbatę można bezpiecznie pic w ciąży? Rano pije ciepła kawę, a potem lece na wodzie i brakuje mi już ciepłego kubka
Powiem Ci, że ja piję zwykłą, czarnąplus cytrynka oczywiście 😁 nie słyszałam o szkodliwości herbaty w ciazy. Nie pije jej też dużo, raz na 2-3 dni. Już częściej kawkę ale rozpuszczalna z mlekiem to bardziej taki napój kawowy 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 09:59
annaanja lubi tę wiadomość
-
annaanja wrote:Brrr jak zimno 🙈 muszę zamówić drewno do kominka 🙈 dziewczyny jaka herbatę można bezpiecznie pic w ciąży? Rano pije ciepła kawę, a potem lece na wodzie i brakuje mi już ciepłego kubka
Przeczytałam trochę o tym bo kocham herbatę. Roobios (czerwoną) oprócz odmiany pu erh - ponoć dla niektórych też łagodzi mdłości. Tu czytałam, że uspokaja i warto wieczorem ale nie sprawdziłam jeszcze.
Oczywiście miętę pieprzową
z liści malin, ale z liści nie owocu i to dopiero od 24 tygodnia, a bardziej w drugiej połowie ciąży i max 1 filiżankę dziennie
Imbirowa - malwa taką ma i ma dobre opinie
Generalnie ten artykuł jest pomocny chociaż nie ma wszystkich informacji (jak np o tym pu erh) https://www.malwatea.com/pl/blog/8-herbat,-kt%C3%B3re-mo%C5%BCesz-bezpiecznie-pi%C4%87-w-trakcie-ci%C4%85%C5%BCy.html
i warto po weryfikować je. Sama szukam czegoś dobrego dla siebie ale się pogubiłam w tym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 10:07
-
Ja mam usg prenatalne 06.09,to będzie 11tc+1,chce iść prywatnie, a potem ten lekarz ma urlop... To nie będzie za wcześnie? Wiem, że już można od tego terminu, ale boję się, że wydam kase na darmo
350 zł usg hehe 🙈
13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
Kajucha95 wrote:Ja mam usg prenatalne 06.09,to będzie 11tc+1,chce iść prywatnie, a potem ten lekarz ma urlop... To nie będzie za wcześnie? Wiem, że już można od tego terminu, ale boję się, że wydam kase na darmo
350 zł usg hehe 🙈
a masz dokladnie taki wiek ciazy jak z OM? to 11+1 to bedzie z usg czy z OM?
bo to chodzi o ileśtam centymetrów dzidziusia tak naprawde a nie o wiek ciąży
podobno najlepiej się bada w 12+0 - 13+0 - bo dzidziuś jest już odpowiednio dużyKajucha95 lubi tę wiadomość
-
coma wrote:Ja pamietam z 1 ciazy ze nie powinno sie pic zielonej herbaty w ciazy, ale juz nie pamietam dlaczego
Ja nie zgłaszam ciąży ale muszę zmienic sobie położna bo ta z poprzedniej ciąży była…. ładnie mówiąc beznadziejna.
Waliła mi tekstami ze za często i za długo karmie piersią kilkudniowego noworodka. Jakbym się jej słuchała to na pewno moje karmienie szybko by się zakończyło.
Były tez jakieś teksty ze dziecko mną manipuluje 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 10:24
-
coma wrote:a masz dokladnie taki wiek ciazy jak z OM? to 11+1 to bedzie z usg czy z OM?
bo to chodzi o ileśtam centymetrów dzidziusia tak naprawde a nie o wiek ciąży
podobno najlepiej się bada w 12+0 - 13+0 - bo dzidziuś jest już odpowiednio duży
Potem mam opcje w Medicover w 13+1, tez terminów brak13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
Iskra444 wrote:I melisy ale tez nie pamietam dlaczego 😂
Ja nie zgłaszam ciąży ale muszę zmienic sobie położna bo ta z poprzedniej ciąży była…. ładnie mówiąc beznadziejna.
Waliła mi tekstami ze za często i za długo karmie piersią kilkudniowego noworodka. Jakbym się jej słuchała to na pewno moje karmienie szybko by się zakończyło.
Były tez jakieś teksty ze dziecko mną manipuluje 🤷🏻♀️
A położną trzeba mieć z tej przychodni gdzie się jest zapisanym czy można z innej? -
I jak to jest wgl z tą położną kiedy ona przychodzi, przez jaki czas i czy musi
Nayax lubi tę wiadomość