W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bellinda tak patrzę na Twój suwaczek i nie wierzę,że Ty dalej w dwupaku 😁
Bellinda lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Ja też nie🙈 cieszę się, że tu jesteśmy❤️ ale teraz widzę, że wypada kolejka na narodziny chłopczyka, żeby było tak na zmianę u nas na wątku😊
-
Bellinda wrote:Ja też nie🙈 cieszę się, że tu jesteśmy❤️ ale teraz widzę, że wypada kolejka na narodziny chłopczyka, żeby było tak na zmianę u nas na wątku😊
Czyli ewidentnie Twoja kolej! 😄🥰Bellinda lubi tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Dziewczyny proszę o malutkie kciuki mamy dziś KTG i ostatnia wizyta u doktorka o 16 😘
M_arcysia, PustynnyKwiat, Miminka, Bellinda, Nataliii, Tattyteddy, izzy91, Claire, bialy_wilczek lubią tę wiadomość
Marzec 2023 CB
Maj 2023 CB
Czerwiec 2023 CB
10.07 ⏸️
12.07 19.98 ❤️
25.07 pierwsza wizyta, mam 2 mm, jest czynność serduszka ❤️
18.08 mamy 2.17 cm ❤️
08.09 5.54 cm Szczęścia❤️
29.09 Helenka 💗
20.10 11.57 cm zdrowej Dziewczyny ❤️
10.11 połówkowe 469 g zdrowej Helenki 💗
01.12 694 g Naszej Żabci🥰
22.12 Słoneczko rośnie ❤️
09.01. USG 3 trymestru 1565 g Helenki ❤️
30.01 Skrzacik rośnie 🥰
20.02 2500 g Helenki ❤️
12.03 Helenka ma już 3200 g 🥰
17.03.2024 9.00 Cesarzowa Helenka jest z Nami 3380 g i 54 cm ♥️
15.08.2023 Nasz Dzień 💒
-
Hej dziewczyny jak poranek? U nas mega deszczowo.
Nikt nie rodzi ? 😁
Witam się w oficjalnie donoszonej ciąży🎉 i od dziś jakieś bóle okresowe mam odkąd wstałam i spina się brzuch trochę. Wczoraj coś tam ze starym 🤪 więc może dlatego🫢😁 ale kurde czułam się jak morświn jakiś...musiał mi pomagać się z łóżka podnosić 😂
Jeszcze odwozilam młodego do szkoły i już była ta godzina,że zawsze o tej autobusu szkolnego już nie ma, bo przywozi dzieciaki chwilę wcześniej. Stanęłam na skraju zatoczki i przede mną kilka aut innych bo u nas problem zaparkować pod szkołą. Młody się przbiera i słyszę nauczycielka głośno na korytarzu,że ktoś z państwa zablokował autobus 😂
Kuzwaaa ja w te pędy wybiegam i stałam już tylko ja, wszyscy inni odjechali...biegnę do tego auta trzymając się za brzuch, nauczycielka krzyczy za mną " jeju proszę uważać żeby się pani nie przewróciła" 😅 ....kierowca wkur*wiona mina, ale w sumie on zawsze taka ma 😁 machnęłam mu sory i odjechałam a za nim chyba z 6 aut stało bo ta wąska droga i nie mieli go jak ominąć 🫢
Także już czuję ile obelg dostałam z rana 😅
A teraz leżę chwilę żeby ten brzuch puścił. Biorę się za śniadanko, podszykuje obiad i jadę na kawę do koleżanki ☕
Miłego dnia dziewczyny 🌷Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 08:02
Tattyteddy, Miminka lubią tę wiadomość
2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
24.07 ⏸️ -
Wrazluwa jak się czujesz?
Jak malutka rybeńka? 🥰
Jak będziesz na siłach to opisz poród i cc, jak pionizacja i jak się czujesz po 😚Tattyteddy lubi tę wiadomość
2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Mnie zastanawia co tam słychać u zaginionych mamusiek, czy nas po cichu podczytuja i czy już urodziły.
U mnie jakoś ustały te przepowiadacze i nic się nie zapowiada. Jeszcze będzie tak, że znowu oxy w 41 tygodniu 👀 mój chłop się śmieje, że urodzę w prima aprilis 🫣🩷 -
Hejka u nas noc , znośna 😁 nawet na wstawanie na siusiu 😅 nie było źle.
Czekam teraz na ktg zobaczymy jak mlody się rusza 🥰
-
Też zastanawiam się jak Wrazluwa, może się dziś odezwie
Śniło mi się dziś że rodziłam ale w sumie nie było skurczy ani nic tylko mnie położyli i mówią że trzeba ciąć. Dali mi do powąchania jakiś miętowy olejek i odleciałam 😅 potem się obudziłam i wiedziałam że już po ale nikogo nie było w sali poza położna, dziecko gdzieś nie wiadomo gdzie, męża nie było a ja leżałam i byłam w szoku że już po porodzie 😅 a moja sala była zaraz przy ruchliwej drodze i ciągle otwierały się drzwi i mi wiało 😄
Co do boli okresowych to mam je coraz mocniejsze i głownie rano jak wstanę. Mam nadzieję że to znaczy że coś się zbliza 🤞
Do was też tak wydzwaniają ludzie i pytają czy to już po czy jeszcze nie? 🫣 -
izzy91 wrote:Też zastanawiam się jak Wrazluwa, może się dziś odezwie
Śniło mi się dziś że rodziłam ale w sumie nie było skurczy ani nic tylko mnie położyli i mówią że trzeba ciąć. Dali mi do powąchania jakiś miętowy olejek i odleciałam 😅 potem się obudziłam i wiedziałam że już po ale nikogo nie było w sali poza położna, dziecko gdzieś nie wiadomo gdzie, męża nie było a ja leżałam i byłam w szoku że już po porodzie 😅 a moja sala była zaraz przy ruchliwej drodze i ciągle otwierały się drzwi i mi wiało 😄
Co do boli okresowych to mam je coraz mocniejsze i głownie rano jak wstanę. Mam nadzieję że to znaczy że coś się zbliza 🤞
Do was też tak wydzwaniają ludzie i pytają czy to już po czy jeszcze nie? 🫣🩷 -
Dzień dobry, mój młody tak się wczoraj prężył 🙈 czułam jak prostuje nogę gdzieś pod żebrami i jednocześnie czymś głową, ręką 🤔 uciska na dole 😄aż mnie prądy przeszły.
M_arcysia uważaj z tym bieganiem. Ja wiecznie wszędzie spóźniona i kilka razy mi się ostatnio zdarzyło podbiec na autobus 🙈 Potem odchorowuję takie szaleństwo przez resztę dnia. Chodzę jak połamana.
Tattyteddy mój mąż to samo zwiastuje, że pierwszego kwietnia mały cyrkowiec wyjdzie 😆. U nas termin na 4 więc akurat kilka dni przed. Ja bardzo nie chce bo to wypada w święta. Moja mama starszą siostrę rodziła w wielkanoc to wspomina nie za dobrze, jakby przerwywała położnym pogaduszki przy świątecznym śniadanku i cieście. Może przez 30 lat coś się zmieniło...
PustynnyKwiat, czekajac_nacud kciuki za KTG 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 09:15
M_arcysia, Czekajac_nacud, PustynnyKwiat lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Marcysia 😂 rozbawił mnie ten autobus 😂 ale uważaj, nie biegaj 🫣 Z tymi seksami to mam tak samo 🤭 Czuję się jak taki słoń. Pozniej się pośmiejemy i tyle, ale nastrój w porównaniu do przytulanek z przed ciąży bardziej przypomina cyrk dla niepełnosprawnych niż miłosne uniesienia 😂🫣 Miłej kawusi z koleżanką 😊 I gratuluje donoszonej ciąży 🥳
Czekajac_nacud, PystynnyKwiat kciuki za KTG i wizytę😊
Wrazluwa, jak u Was Dziewczyny? 🥰
Izzy widzisz, jednak prawda jak mowia zeby brać skarpetki na porodówkę bo zimno haha wieje co? 😂😂😂 te sny to są kosmos w ciąży 😅 Do mnie wypisują "jeszcze w dwupaku?" "Jeszcze nie urodziłaś?" A jak mowie ze jeszcze nie to jest "no i dobrze, gdzie to jeszcze za wcześnie, 2 tygodnie do terminu, plucka u dziecka niewyksztalcone" 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ albo "odpoczywaj zebys zebys za wcześnie nie urodzila" 🤯
Nataliiii mi wypada termin na wielki tydzień (środa chyba) i też mam takie obawy, że nie chciałabym rodzic w święta... no ale, nasi chlopcy sami zdecydują czy chcą być Wielkanocnymi Zajączkami 😂😂
Jakos dzis pochmurnie i zimno, a chcialam umyć okna... no nic, znajdę sobie inne zajęcie 😄
Boze podpowiedzcie jaka zupe dzis ugotować bo pomysłu juz brak 😂Nataliii, izzy91, Czekajac_nacud, PustynnyKwiat lubią tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
28.12- 1106 g Franulka 🩵
04.03- 3229 g Misia 🐻
-
Hej😊 U mnie bez zmian, jutro mamy termin porodu z 1. prenatalnych 🫣
Też pogoda taka deszczowa, że nawet spacery odpadają, może wezmę męża na jakieś zakupy, to sobie chociaż po sklepie pochodzę😆
Haha, M_arcysia to ewidentnie wina kierowcy, że za późno przyjechał i jeszcze ciężarną naraża na biegi :p ja już się boję sama jeździć autem 🫢
Tattyteddy, u mnie zależy ta aktywność od dnia, ale jak coś mnie niepokoi to liczę te ruchy na spokojnie, po zjedzeniu/wypiciu czegoś słodkiego i położeniu się. Ostatnio wieczorami ćwiczy w brzuchu takewoondo😆
Kciuki za wizyty😊
Wrazluwa, myślimy o Was 🥰 -
Miminka, ee już w tym terminie co jesteś to wszystko wykształcone, dzieci nawet w 36 tygodniu już niektóre samodzielnie oddychają i są bez oznak wczesniactwa. Dużo też zależy z jaką wagą maluszek się rodzi.
Ja bym zjadła ogórkową albo szczawiową albo pomidorówkę, albo żur albo kapuśniaku🥹 lubię kwaśne zupy. Ale ostatnio mąż grochówkę robił i pyszna była. A dzisiaj rybę smażę na obiad.Miminka lubi tę wiadomość
🩷 -
Miminka a ja mam ochotę na taki delikatny rosół z lanymi kluskami, moja babcia robi pyszny, szkoda że mam do niej 500km😆😢
Miminka lubi tę wiadomość
-
Tattyteddy no jasne że tak... mój mały juz tydzień temu ważył ponad 3200 wiec o czym tu mówić. Pieprzą głupoty oby pieprzyć 😅 Wszyscy najmądrzejsi, znawcy ginekologii i położnictwa 😅
Akurat wczoraj dojedliśmy ogórkową, zrobilam taka porządnie kwaśną 🤭 Kurde, grochowa to chodzi za mną od jakiegoś czasu...ale tata robi najlepsza, ja nawet nie będę próbować 😂
Bellinda rosół może faktycznie 🤔 Ja juz nie mam pomyslow na te zupy, a mój Mąż jest taki, że dla niego zupa musi być. Może nie być drugiego dania, ale zupa zawsze 😅Tattyteddy lubi tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
28.12- 1106 g Franulka 🩵
04.03- 3229 g Misia 🐻
-
Miminka wrote:Tattyteddy no jasne że tak... mój mały juz tydzień temu ważył ponad 3200 wiec o czym tu mówić. Pieprzą głupoty oby pieprzyć 😅 Wszyscy najmądrzejsi, znawcy ginekologii i położnictwa 😅
Akurat wczoraj dojedliśmy ogórkową, zrobilam taka porządnie kwaśną 🤭 Kurde, grochowa to chodzi za mną od jakiegoś czasu...ale tata robi najlepsza, ja nawet nie będę próbować 😂
Bellinda rosół może faktycznie 🤔 Ja juz nie mam pomyslow na te zupy, a mój Mąż jest taki, że dla niego zupa musi być. Może nie być drugiego dania, ale zupa zawsze 😅
A jadłyście zupę z pokrzyw? Podobno blisko jej w smaku do szczawiowej, ja bym chciała w tym roku w końcu zrobić.🩷 -
Miminka kocham za "cyrk dla niepełnosprawnych" jako opis seksow w ciąży 🤣
Mi wypada termin na weekend przed świętami, więc jest szansa że się wyrobie, ale jeśli nie to indukcja mnie w święta będzie czekać 🫣 mój mąż też mówi jak narzekam że mam dość że do terminu jeszcze czas i żeby tego się trzymać ale czuję że jak minie ten termin to zacznę wariować 😅
Za mną rosół chodzi już 2 tygodnie ale nie mam siły na gotowanie a nie chce mężowi dokładać roboty jak już i tak we wszystkim mnie wyręcza 😄Miminka lubi tę wiadomość
-
Nie jadłam z pokrzyw, ale słyszałam że jest smaczna i właśnie podobna do szczawiowej 😃🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
28.12- 1106 g Franulka 🩵