Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
Odpowiedz

W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny, nie ma co robić dramy.

Wojcinka, jak się ma małe dziecko to sie z nim spędza czas a nie wrzuca przerobione zdjęcia testów na wątek, w którym dziewczyny starają sie od miesięcy. Bo SORY ale mnie to mega ruszało, jak codziennie wstawiała tu zdjęcia z fabrycznymi kreskami i poza tym zero interakcji - to jedyne na co miała czas przy 3 miesięcznym niemowlaku? Tym bardziej jeśli nie czyta naszych postów to po co tu jest i pyta o wątek grudniowy? Żeby znowu wrzucać tam zdjecia testów? Dla mnie to jest niezrozumiałe, serio. Bo co ona będzie robiła na grudniowym wątku?

Wiem dlaczego Bubu odpisała w taki sposób i wiem, ze nie był to terror ani agresja. Jeśli już to może trochę ironii. Ale sama miałam ochotę to zrobić.

Są tu dziewczyny i starające sie i w ciąży. Jedne więcej, inne mniej się udzielają. Inne po zatestowaniu uciekają. Już to ustaliłyśmy kilka dni temu. Ale się udzielają a nie tylko wstawiają zdjecia testów i mówią, ze zrobiły dziecko w 9dc tak jak owa Pani się wypowiadała. Dla mnie to trochę bez szacunku do nas i do siebie samej. Pierwsze wrażenie niestety ciężko zatrzeć. A dobrego na nas nie zrobiła ta Pani.

Blondyna.B, MałaMi*, Domi_naturelover, Rudakostka, Sparky, Starania2021❤️ lubią tę wiadomość

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Screenshot-20211129-083031-pl-ovufriend-app.jpg

I na tym zakończmy temat 😊 wtedy jej wytłumaczyło mnóstwo dziewczyn, że jak będzie wątek grudniowy to na pewno go zobaczy. A ja dzisiaj jej bardzo grzecznie odpisałam 😉 choć było to źle odebrane i moim zdaniem bardzo niesłusznie zostałam z tego tytułu zaatakowana 😊 pozdrawiam 😊

Ja nie widze w tym poście żeby pytała o wątek tylko czy ktos cos, może chciala wiedzieć czy na grudzień ktos przechodzi z nią. Nie ma co od razu interpretować tego w ten sposób. Byla na watku od początku bo zazancze 3 listopada i odzywala sie tez w innych tematach. Ale nie wazne, każdy myśli co uważa ale nie dziwmy sie potem, że nagle ktos odchodzi z wątku bo panuje taka atmosfera a nie inna. Niestety ale to prawda bo jak widze jak ktos czasem komus odpowiada na pytania to sie cos robi tym bardziej, że ktos nie zrobil nikomu krzywdy..

Wojcinka lubi tę wiadomość

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • MałaMi* Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu te z nas, które znają sytuację wiedzą o co chodzi i ze Twój komentarz był jedynie ironią i nie było w nim żadnej agresji... I zgadzam sie w 100% z tym co napisała Conte.
    I pamiętam jak wiele z Was pisało, ze nie odpowiada im, jak ktoś wrzuca tylko zdjęcia testów i na tym kończy sie jego przygoda z forum. Więc nie rozumiem, dlaczego znów jest kolejna drama 🤷🏻‍♀️
    Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i każdy odbiera taką sytuację na swój sposób. Dla jednej może to być ok, a drugą może urazić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 08:55

Sparky lubi tę wiadomość

2021 -Starania o pierwsze 👶🏻🥰
    19.02.2022- ⏸🥺🤰🏻
    22.02.2022- beta 3752,6💞🥺🥺
    24.02.2022- beta 7111,7 💞🥺😍
    28.02.2022- dzidzia 4,5mm, mamy ❤
    14.03.2022- dzidzia 17,1mm ❤
    13.04.2022- I prenatalne, dzidzia 6.67cm 🎀🤰🏻💞
    09.05.2022- babyBOY! 160g szczęścia💙
    01.06.2022- badania połówkowe 350g szczęścia 💙
    16.10.2022 - Ignacy 🥰♥️
    Cudzie trwaj! 🥰😊
    👰-24 PCOS? IO
    Fertistim, PregnaStart, Euthyrox 37.5, Glucophage,Wit.D, Wit.B12
    🤵-26 Fertistim, Wit.D, MACA, NAC, Q10, Wit.B12, Wit.C, Cynk, Selen
    4lata po 👰🤵
    👫+🐕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abstrahując od tematu :P

słuchajcie, założyłam tego ig żeby sobie naszą Celcie podczytywać a ostatnio tu miałyśmy takie piękne kolorowe zdjęcie ciążowe. I słuchajcie, od tamtej pory na ig wyświetlają mi się tylko treści dotyczące ciąży :D zrobiłam więc mały research i okazuje się, ze to nie było zdjęcie 2d ani nawet 5d tylko 8K 😅 😅 😅 ja się zatrzymałam na tych czarno białych 😅

• Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 18:15

• Olaola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety biel vizira...☹️
    Misia widziałam, że u Ciebie też....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 09:07

age.png

Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
    Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
    27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
    23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
    13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
    22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
    10.11 - 2050 g "maluszka" :-)
    28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola wrote:
    Kochana, grudzień będzie nasz :* Dzisiaj wstałam z bardzo dużą motywacją 💪🏼 Dziewczyny, badamy się, jemy zdrowo, dbamy o odpoczynek dla głowy i nie poddajemy się!
    Pani Miśka wrote:
    Instagram jak raz wpadniesz w algorytm to nie chce odpuścić 😂😂😂
    Dajcie spokój, ja mam cały “strumień” na IG w noworodkach i testach ciążowych 😂 Mój 💁🏼‍♂️ się już ze mnie nabija 😂

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ladnie.... Zapytam się nie można nic na tym forum bo zaraz gównoburzo... Jest 29 listopad i inni mogą już testowac 1 grudnia a nie ma nic na grudzień. Dwa "ta" dziewczyna czyli mua też ma prawo się pytać jak wy wszyscy.... Po 3 mogę dodawać zdjęcia testów jak wy wszystkie.... A po 4 nie mam czasu 24h siedzieć na forum bo też się muszę zająć domem i 3 miesieczna córka... Więc wchodzę jak mam czas staram się odpisać jak mogę... A jak zrobić 10 stron to nie nadrobię i nie odpisze po kolei....

Widać ze inne szukają zrobić gównoburze... O nic nie można już zapytać...

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    abstrahując od tematu :P

słuchajcie, założyłam tego ig żeby sobie naszą Celcie podczytywać a ostatnio tu miałyśmy takie piękne kolorowe zdjęcie ciążowe. I słuchajcie, od tamtej pory na ig wyświetlają mi się tylko treści dotyczące ciąży :D zrobiłam więc mały research i okazuje się, ze to nie było zdjęcie 2d ani nawet 5d tylko 8K 😅 😅 😅 ja się zatrzymałam na tych czarno białych 😅

Ja mam tak samo, mimo że nie czytam nic o ciąży, nie szukam nic ciążowego to ciagle wszedzie mam aby a to ubrania ciążowe, na Instagramie same dzieci i jak robia testy ciążowe albo takie miksy ze robia iles czasu testy i nic a na koncu zaskoczenie pozytyw! Juz mnie to wkurza bo nic obejrzeć nie mogę, nic przeczytać bo ciagle w kółko to samo.. fejs tak samo caly w reklamach o ciąży

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaŚ wrote:
    No ladnie.... Zapytam się nie można nic na tym forum bo zaraz gównoburzo... Jest 29 listopad i inni mogą już testowac 1 grudnia a nie ma nic na grudzień. Dwa "ta" dziewczyna czyli mua też ma prawo się pytać jak wy wszyscy.... Po 3 mogę dodawać zdjęcia testów jak wy wszystkie.... A po 4 nie mam czasu 24h siedzieć na forum bo też się muszę zająć domem i 3 miesieczna córka... Więc wchodzę jak mam czas staram się odpisać jak mogę... A jak zrobić 10 stron to nie nadrobię i nie odpisze po kolei....

Widać ze inne szukają zrobić gównoburze... O nic nie można już zapytać...

o wow! w końcu jakas inna interakcja niż wrzucanie zdjęcia testu i pisanie, że "zrobiliśmy córkę w 9dc".

Nam nie chodzi o to, ze nic nie wolno i nikt nie robi gównoburzy. Wystarczy przeczytać czego dotyczy wątek i naszych wypowiedzi. Nikt nikomu niczego nie zabrania.

btw. Blondyna już pisała kiedy będzie wątek. To, ze przeoczyłaś, bo nie masz czasu czytać forum to nie jest nasz problem a zadawanie tego samego pytanie kilka razy, skutkuje frustracją.

edit: pytanie o wątek następnego miesiąca w chwili pojawienia się miesiączki (w połowie miesiąca) to też trochę "na odwal się" bycie na wątku.

ja to widzę tak "Będę z testowania wrzucać zdjęcia a później od okresu do kolejnego testowania mam Was w dupie."

No sory ale tak to wygląda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 09:32

Katsy, Marti1984 lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo Girls 😘

Z Instagramem mam tak samo 😃 pomimo, że coraz rzadziej na niego wchodzę 😏😉

Aura za oknem niezbyt sprzyjająca. Miałam intensywny weekend: w piątek planszówki i impreza w klubie. Sobota rodzinka, wieczór z przyjaciółmi,a w niedzielę obiad z rodzinką i stand up z Mężem 😊. Także weekend marzenie😘💕 widzę, że wiele z Was miało równie udany 🤗

Dziewczyny, proszę nie wrzucajmy kija w mrowisko 😘 uwielbiam forum za atmosferę, za szeroką wiedzę wielu z Was. Można porozmawiać na każdy temat,a przede wszystkim dajecie ogrom wsparcie, którego wiele z Nas nie może się poszczycić w realnym świecie.💕

Ja dziś mam wolne,więc korzystam z tego, odpalam YouTube z energetyczna Muzyka i lecę potańczyć przy robieniu śniadaniami 😁💃

Miłego dnia ❤️😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 09:35

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    Instagram jak raz wpadniesz w algorytm to nie chce odpuścić 😂😂😂

nie wiem jak to zmienić 😅 już i tak jestem pochłonięta staraniami a teraz to juz w ogóle w jakąś obsesję podchodzi jak ktoś z boku spojrzy 😅 😅

• Miisia94 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola wrote:

Niestety tak :( jeszcze nie spisuje tego cyklu na straty, do @ 4 dni 😊 kurczę pol nocy nie przespałam przez ten dziwny ból podbrzusza, a teraz czuję się jak trup 😪

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku po co Wy tak personalnie podchodzicie do tego wątku. Niedługo nie będzie żadnej listy, jak co rusz jakaś afera. Zaraz każda ucieka - a przecież na tym wątku to Wy korzystacie, żeby się wygadać, wesprzeć.

U mnie już się śluz zmienia, więc raczej po owulacji. Ciekawe co ten miesiąc przyniesie :)

Iskra444, Paulina1106, Wojcinka lubią tę wiadomość

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMka wrote:
    A przepraszam, że zapytam. Jaki w takim razie jest Twój pogląd na kobietę, która zaczęła starania przed 30 rokiem życia a teraz wielkimi krokami zbliża się do 40 nadal dziecka nie ma nie z własnego wyboru bo od dawna bardzo go pragnie niestety los nie jest dla niej łaskawy. Co byś takiej powiedziała?

Edit. DRAMA ALERT!

Po pierwsze nie rozumiem pytania i dopytuję: zaczęliście się starać przed 30-tką? Czy zaczęliście na luzie przed 30-tką a diagnostyka później, jak zaczęło nie wychodzić? Piszesz, że zbliżasz się do 40-tki a nadal nie masz dziecka z własnego wyboru a później piszesz, że go pragniesz ale los nie jest łaskawy? Czepiam się za słówka i pytam, bo nie rozumiem tego co napisałaś 🤷‍♀️ a żebym cokolwiek Ci powiedziała, to jednak musiałabym znać Waszą historię.

Od zawsze mam takie zdanie jak poniżej. ⬇️
    1) Nie mam problemu z tym, jeśli oboje przyszłych rodziców jest zdrowych i ma możliwość mieć dziecko w tym wieku.
    2) Nie mam problemu z tym, jeżeli mimo wszystko para nie chce mieć dziecka ale robią regularnie badania i się monitorują, na bieżąco sprawdzają co i jak.
    3) Mam problem z tym, jeżeli zaczyna się diagnostykę w tym wieku (35+) i ona, i on. I tak, mam problem z taką nieodpowiedzialnością.

W swoim środowisku mam znajomą parę, którzy najpierw podróże, kariera, zwiedzają świat i w końcu bardzo zapragnęli być rodzicami. Raz się nie udało, drugi raz się nie udało, zanim poszli do lekarza to tak z rok minął i bum. Kobieta jest już hormonalnie w stanie przed menopauzą (genetycznie) oboje 40 lat i lekarze rozkładają ręce (dochodzą tam jeszcze inne czynniki - im dalej w las tym więcej drzew). Przy czym podkreślam, że mama koleżanki ciągle jej mówiła, że jeżeli będą czekać to mogą mieć problemy z zajściem w ciążę także byli świadomi. I tu zadałam koleżance następujące pytanie - dlaczego nie chodziłaś regularnie do lekarza? "A bo myślałam, że nie będzie nas to dotyczyć"... Po prostu dla mnie pewne zachowania są nie do przejścia, zwłaszcza te, które dotyczą nieodpowiedzialności.

Każda z nas podchodzi do życia inaczej - jedne robią karierę, zapewniają byt, spłacanie kredytów, pewnie większość też jest uzależniona od wsparcia rodziców/teściów. Pracuję w można rzec, lubianym przeze mnie zawodzie, tak się udało, że podczas stacjonarnych studiów zrobiłam podyplomówke, w pracy powysyłali mnie na interesujące mnie kursy i nie zarabiam źle. Dla mnie najlepszy czas na ciążę to właśnie teraz, póki nie ma młodszych kandydatów do pracy i z nowocześniejszą wiedzą. Natomiast też nigdy z mężem nie zamierzaliśmy z dzieckiem czekać do ostatniej chwili, tylko jak najwcześniej zacząć starania, by mieć margines na diagnostykę w razie "w" i stąd rozpoczęcie starań od września.

I możecie pomyśleć: cwaniara, bo się udało za drugim razem. Otóż nie. Od zawsze miałam tak jasne stanowisko w sprawach dziecio-staraniowych: do 28 jedno, a do 30-tki jak Bozia da - dwoje. 🤷‍♀️ Jak się nie uda - adopcja (i też nie wykluczam dalszej adopcji). Mam też świadomość i wiedzę jakie problemy miała mama ze mną w ciąży, jak ciężko jej było mnie utrzymać i jestem jej wdzięczna, że mimo wszystko zgodziła się mnie urodzić. Może więc dlatego wbiło mi się w głowę, że im szybciej, tym lepiej a mama nauczona doświadczeniem od 18 roku życia kazała mi się regularnie badać, by w razie czego mieć podkładkę. Ot, cała historia. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 09:41

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja to w grudniu pewnie nawet nie zatestuję ale też uważam,że te wszystkie dziwne zasady,że wątek dzień przed kolejnym miesiącem dopiero bo no właśnie co? Nie ma chyba raczej przeszkód żeby do końca dopingować te które zamykają dany miesiąc ale też dać miejsce tym które czają się już na początek nowego(1, 2 czy 5 grudnia czy cokolwiek).
    A zupełnie nowe osoby które szukają wątku grudniowego mają przeczytać 365 stron żeby wiedzieć,że będzie ktoś "wyznaczony" do prowadzenia nowego wątku i którego dnia ten wątek powstanie?
    Nie przesadzajmy. Nam się łatwo odnaleźć bo nie jesteśmy nowe, ale wierzcie mi trudno się tu ostatnio wbić gdziekolwiek.
    Jakby któraś "nowa" założyła wątek-bo serio nie musi wiedzieć o ustaleniach, może dopiero co pojawić się na forum to dopiero byłaby afera !!
    Jakoś strasznie dużo podziałów się tworzy?
    A to jedna płacze bo 4 cykle i się nie udaje(noi też ma prawo), a ktoś jest na skraju wytrzymałości bo rok czy dwa lata i dalej ciąża jest niespełnionym marzeniem :(.
    Przykre to strasznie, każdą boli, każda ma swoje uczucia.

Śmignęło mi dzisiaj coś o wieku-powyżej 35 r życia i staraniach o dziecko ale nie wiem co to za dyskusja i gdzie w zasadzie się toczy.
    Ale to kolejna abstrakcja jak dla mnie.. serio i tak mówię to ja która nie ma 25 lat.
    Ale co nam kuźwa do tego ?!
    Chociaż wiadomo internet, wolność słowa..wszystkim wolno wszystko.

Wojcinka lubi tę wiadomość

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • celina550 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Myślę, że BuBu nie bez powodu odpisała właśnie tak w tym konkretnym przypadku 🙃

hahah, tęskniłam :D

Sparky, Blondyna.B, MałaMi* lubią tę wiadomość

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja to w grudniu pewnie nawet nie zatestuję ale też uważam,że te wszystkie dziwne zasady,że wątek dzień przed kolejnym miesiącem dopiero bo no właśnie co? Nie ma chyba raczej przeszkód żeby do końca dopingować te które zamykają dany miesiąc ale też dać miejsce tym które czają się już na początek nowego(1, 2 czy 5 grudnia czy cokolwiek).
    A zupełnie nowe osoby które szukają wątku grudniowego mają przeczytać 365 stron żeby wiedzieć,że będzie ktoś "wyznaczony" do prowadzenia nowego wątku i którego dnia ten wątek powstanie?
    Nie przesadzajmy. Nam się łatwo odnaleźć bo nie jesteśmy nowe, ale wierzcie mi trudno się tu ostatnio wbić gdziekolwiek.
    Jakby któraś "nowa" założyła wątek-bo serio nie musi wiedzieć o ustaleniach, może dopiero co pojawić się na forum to dopiero byłaby afera !!
    Jakoś strasznie dużo podziałów się tworzy?
    A to jedna płacze bo 4 cykle i się nie udaje(noi też ma prawo), a ktoś jest na skraju wytrzymałości bo rok czy dwa lata i dalej ciąża jest niespełnionym marzeniem :(.
    Przykre to strasznie, każdą boli, każda ma swoje uczucia.

Śmignęło mi dzisiaj coś o wieku-powyżej 35 r życia i staraniach o dziecko ale nie wiem co to za dyskusja i gdzie w zasadzie się toczy.
    Ale to kolejna abstrakcja jak dla mnie.. serio i tak mówię to ja która nie ma 25 lat.
    Ale co nam kuźwa do tego ?!
    Chociaż wiadomo internet, wolność słowa..wszystkim wolno wszystko.

Odnośnie 35 r życia, nic mi do tego - jedna z forumowiczek chciała poznać moje zdanie, więc je napisałam. 😉 Po prostu tyle i aż tyle, nie jestem tu od tego by zmieniać czyiś światopogląd. Myślę, że skoro są tu dojrzałe osoby to uszanują zdanie i opinię innych. 🙂 Nie miałam na celu nikogo urazić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 09:50

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odebrałam BuBu jako terrorystki 🤷‍♀️ Moim zdaniem to mogło jej się przykro zrobić jako prowadzącej wątek, że padają często pytania o następny miesiąc i sporo osób uciekło 😕 BuBu wiele osób tutaj naprawdę trzyma ✊ za Twoją wizytę i chce wiedzieć, co u Ciebie 😘

Mam podobne zdanie co do całej dramy jak conte. Dodam tylko od siebie, że przeglądając posty niemal każdej z nas można znaleźć chociaż JEDEN, w którym trzyma kciuki za inne dziewczyny albo komuś życzy powodzenia. U Pani KarolinaŚ widać, że fiksuje się na jednym i tylko na sobie, co jest odbierane źle przez innych z racji tego, jaka tutaj panuje atmosfera wzajemności. Zahaczając o temat 💩 to idąc na "dwójkę" chociażby można poczytać forum czy napisać "dziewczyny trzymam kciuki za Was chociaż nie mam czasu być na bieżąco" 🤷‍♀️

Miisia ✊ Czekam na dobre wieści po jutrzejszym testowaniu 😉

Odniosę się też do kobiet po 35 rż, co mnie troszkę zakłuło (nie mam do żadnej z Was pretensji o Wasze wypowiedzi czy zdanie żeby była jasność). Sama w styczniu kończę 36 lat i owszem zaczęłam późno starania o pierwszą pociechę. Mojego obecnego partnera, z którym uznałam, że chcę założyć rodzinę, poznałam 3 lata temu. Czekaliśmy ze staraniami na jego rozwód i powrót do nazwiska. Niestety żyjemy w kraju, gdzie ślub weźmiesz w 5 minut, a rozwód w 5 lat 😒 Chodzi mi o to, że nigdy nie wiemy, jaka historia stoi za człowiekiem i dlaczego np. jak ja jest w 1 ciąży tak późno. Życie weryfikuje każde poglądy 🤷‍♀️

smoothie, Miisia94, Gwiazdeczka 93, Ancalime, Starania2021❤️, Mgdra lubią tę wiadomość

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Odnośnie 35 r życia, jedna z forumowiczek chciała poznać moje zdanie, więc je napisałam. 😉 I po prostu tyle i aż tyle, nie jestem tu od tego by zmieniać czyiś światopogląd. Myślę, że skoro są tu dojrzałe osoby to uszanują zdanie i opinię innych. 🙂 Nie miałam na celu nikogo urazić.

Dżasta Kochana spoko :) :) ja np. jako 35 latka prawie :p nie czuję się dotknięta w żaden sposób bo w sumie nie wpisuje się w ramy żadnego przypadku.
    Każdy ma prawo do swojej opinii.
    Uważam,że jak najmniej należy włazić w czyjeś życie ale jeśli jest tak,że sama osoba jest zainteresowana radami w tym temacie i szuka pomocy to każda ma prawo wyrazić własne zdanie.

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ